HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Urbán Flóri, és azok a bizonyos napok

2007.09.27. 13:51 mészöly sámán

Ritka pillanatok egyike - sok ilyen nem lesz érdemes fölírni - sajnálom a magyar futball egyik szereplőjét. Félek leírni, hogy az Urbán Flóriról van szó, mert a végén mindenki röhögve kattint a jobb felső sarokban lévő x-re. Az meg mégse jó, ha már az elején hülyének néznek. Úgyhogy vegyük úgy, nem írtam le, de ezzel a szenttel szemben mindenki ellenséges, amióta csak az eszét tudja, de ennyi hely a világon nincs, szóval maradjunk a heti termésnél.

Kezdődött az egész a hétvégi Haladás meccsel, ami után T. Péter a Haladás 15. számú mezében játszó futballistája bűnszövetkezetben elkövetett, galád módon kirúgta a szombathelyi szurkolók közé az egyik Felcsút felségjellel ellátott labdát. A hazaiak szerint egy zsír új zsuga volt, a megvádolt T. egész biztos benne, hogy kopott, varrásnál szakadozott fajta volt, egyébként meg kifizeti, ha kell.

Az eset folytatólagos voltát megerősítendő a felcsútiak megemlítettek egy a nyomozati szakaszban járó tavalyi esetet, ahol egy másik Hali játékos – személyiségi jogai védelmében nem árulták el ki – hasonlóképp cselekedett. Azt nem tudni, hogy akkor is vita támadt-e labda állapotát illetően, de a helyzet láthatóan kezd elmérgesedni a két klub között…

Urbán az egyébként döntetlenre végződött meccs után a tévénél fölszedett média rutinjával ezt nyilatkozta: „Hideg leheletünk a nyakán érezheti a Haladás”. Hogy a labdák ügyére, vagy a megmaradt három pontos hátrányukra gondolt, egyelőre homályos…

Hagyjuk is kicsit pihenni a humort, és az NBII Nyugati csoportját, hiszen a hét közepén a Magyar Kupa* égisze alatt Felcsút-Fradi meccset rendeztek. A felvezetés igen szórakoztatóra – Urbán szerint bulvárosra sikerül. A népnemzetisport címlapján Flóri, mint vadászpilóta az ötvenedik bevetés után üvölt az ég felé. Mellette a felirat, „mintha a Duna Cipő jönne”. Félreérthetetlen utalás arra, hogy milyen játékerőt képvisel Urbán szerint a Fradi, és összességében, mekkora diadalmenet is várható. Épelméjű ember persze nem hitte el, hogy ennyire buta lenne a Flóri. Bár szegény még a spontánnak szánt fotón is a kamerába néz, de fegyvert nem fordít maga ellen. A cikk elolvasása után persze kiderült, hogy ő úgy értette, mindegy, hogy a Fradi vagy a Duna Cipő az ellenfél, ugyanolyan elánnal kell küzdeni csapatának…

Flóri, a meccs előtt, rögtön nyilatkozott, cáfolva az egyértelmű csúsztatást, sőt nevesítette is az elkövetőt: Sinkovics Gábort. Urbán elmondta, hogy a nekrológ-gyártó kisiparos még biztatta is, hogy mondjon valami jól eladhatót. Flórinak csak egy szokásos sablondumára tellett, de a humoránál lévő Sinkovicsot ez sem akadályozhatta meg. Persze most várja a bocsánatkérést, és nem nyilatkozik, amíg meg nem kapja.

Az újság sem volt rest a válasszal. A tudósításának nagy részét a Duna Cipőnek szentelte. Az Urbán lelátóra zavarásánál szóló résznél, még a betűkön is átsütött az elégedettség, hát igen ebben a mi kezünk is benne van. A végéről sem hiányozhatott a szurka, csak erősebb a Fradi, mint a Duna Cipő, nem Flóri?

Alapvetően nem tudom, hogy mennek a dolgok egy monopol helyzetben lévő napilapnál. Azt sem tudom, hogy egészségesen (?) működő (?) piac meddig tűrhet el egy monopol helyzetet. Azt viszont tudom, hogy a Sportban, annyi a tárgyilagosság, a korrektség, és az objektivitás, mint az Oktogonnál a derékszög. Valakik képesek megmagyarázni, hogy ott van, valakik meg képesek ezt elhinni.

A meccset egyébként 1-0-ra nyerte a Fradi. Elképesztően szar volt.

*A Magyar Kupa versenykiírása egyedülálló. Nincs még egy olyan ország, ahol a kis csapat hazai döntetlenje, azonnali továbbjutást érne. Vagy hosszabbítás, vagy tizenegyesek, vagy újrajátszás. Sok évvel ezelőtt hoztak egy szabályt, és kettőről három pontra emelték a győzelem honoráriumát, hogy véget érjen a szalonremik korszaka. A VB-döntőn sem szégyellik addig rúgatni a tizenegyeseket, amíg valamelyik szerencsétlen el nem rontja. Mert valahogy nyerni kell, és ahogy a külföldi meccseket nézem, egyre inkább bármi áron. Illene nekünk is erre szoktatni a fiúkat.

7 komment

Címkék: felcsút haladás fradi önérzetes urbánflóri nemzetisport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr25178624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kárpáti Zsolt 2007.09.27. 16:09:02

Most akkor miről szól ez a cikk? Hogy Flóri alpári? Vagy hogy beteg a magyar foci? Nem igazán látom mire megy ki a játék. Az persze igaz, hogy "bulvárosan" az "Oktogonon kevés a derékszög", és az is igaz, hogy divat szidni a magyar focit. Ez azonban nem teszi jobbá ezt a gyenge írást. Egyébként ma néztem meg a meccset a SPORT2-n: két második ligás csapat játszott egy hajtós,nem világszínvonalú, de egyáltalán nem rossz meccset.

dr. Wilbur Swain 2007.09.27. 16:19:45

szerintem meg nagyon ott van ez az írás
a meccs meg kritikán aluli szar volt

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2007.09.27. 16:23:04

Zsolt, a cikk a Nemzeti Sportot kritizálja. Ha nem tűnik fel, az nem a cikkíró hibája. És a meccs szar volt, nincs mese.

gemby 2007.09.27. 16:34:56

zseniális párosítás: urbán vs. ződsport
nehéz dönteni, hogy melyiktől undorodom jobban.

johevi 2007.09.27. 16:35:00

Szerintem meg arról szól, hogy minek cseszegetik Flórit, mint edzőt azok, akik a saját területükön kb ugyanannyit tudnak. Mindenki aki basztatja ugyanúgy a maga területének urbánflórija.

Triznyai Döme 2007.09.27. 19:03:42

Az Oktogonnál 4 (NÉGY darab) derékszög található.

rénszarvas 2008.01.20. 12:31:09

Felcsút kapcsán szeretném elmondani, a magyar foci tekintetében példaértékű cselekedet volt, hogy az őszi szezon után az élen lévő Felcsút vezetése BELÁTTA, nekik nem lehet az nb1 a cél, mivel semmi infrastruktúra, tradíció, forrás lehetőség, támogatottság, bázis, stb nincs meg ehhez. Mindez azért bölcs dolog, mert előre látva hozták meg a döntést, nem pedig még továbberősítették afrikai sportolókkal a keretet, majd túlvállalva magukat tovább rombolják a magyar foci arculatát.

Ez az a fajta döntés, ami nekem hiányzik a magyar vezetőkből... Az én magam nevében megemelem a saját kalapom.
süti beállítások módosítása