HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Elég a Loki alfabohócaiból, jöjjön a DLGTK!

2007.10.06. 01:07 zombi tibi

Mégis mi az oka annak, hogy még mindig nem jött létre Debrecenben a DLGTK, vagyis a Debrecenbe Látogató Gárdákat Támogató Klub? A kérdés folyományaként pedig az is érdekes, mi kell ahhoz, hogy végre szárba szökkenjen egy ilyen kezdeményezés?
Netán, a zsinórban negyedik bajnoki cím?
 
Híresen türelmes ember a magyar, pontosítva a debreceni, tűri jól a hegemóniát. A nyíregyházi türelmetlenséggel itt nem foglalkozunk, azt majd megfejtik a régészek 820 év múlva, mi pedig akkor már magasról, illetve két méter mélyről fogunk rá szarni… Nem mintha most csuklóig visszarágnánk a körmünket.
Szóval, DLGTK. DéeLGéTéKá. Természetesen nem hülyültünk még el teljesen, hogy ekkora ökörségeket promózunk, de az nyilvánvaló, hogy ha Norvégiában szükség van egy hasonló egyletre, akkor idehaza is föl kéne már nőni a nemzetközi tendenciákhoz. Nem mindig csak sírni, hogy így a nyugat, meg úgy a nyugat…
 
Mert miről van szó? Figyelem, ez történelem.
 
Trondheimben 1992-ben unták el végleg helyi egyetemisták, hogy a város egyeduralkodó focicsapata, a Rosenborg BK folyton saját vitrinjébe terelgeti a bajnoki trófeát, és gründoltak egy ellen-szurkolótábort. (Nem, ez nem olyan, mint egy tenger nélküli országban az ellentengernagy.) Vezérszínnek a különféle képzettársításokra is okot adható rózsaszínt választották, de mielőtt az ügyben bakot lőnénk, gyorsan véssük ide, hogy ez amolyan klubsemleges álláspontot hivatott jelképezni. A Lerkendalba Érkező Vendégcsapatok Szurkolói Klubja, az FKHB(aL) mindenesetre az elképzelhető legrosszabb pillanatban jött világra, hisz elszánt alapítói az 1992-t követő tizenkét év alatt pontosan tizenkét bajnoki címet voltak kénytelenek végigszenvedni a gyűlölt klub otthonában. (Addig a Rosenborg legalább csak páros években alázott: 1988, ’90, ’92) Vagyis az egykori egyetemistákból szép lassan elkenődött családapák váltak, és a rosenborgi „ellen-kedés” helyett mára a fosos pelenka, meg a bárányhimlő csipkézi mindennapjaikat.
Gondolnánk.
Csakhogy az anti-fanklub tagjainak jelenleg is állandó helyük van a Lerkendal Stadion vendégszektorában, ahol a jegyáraktól függően hol pár fő, hol százak buzdítják a Rosenborg aktuális riválisát – legyen az a glóbusz bármely csapata.
És nagy néha rájuk köszönt a boldogság, gyufázik a favorit. A ’no-Rosenborg-egylet’ eddigi léte során huszonöt ilyen csodálatos nap volt, ezt honlapjuk HTML-be gravírozva meg is őrzi az örökkévalóságnak. FKHB(aL)-ék a Lerkendalban győzni tudó vendégtársulat kapitányát mindig egy helyes kupával lepik meg, és hogy teljes legyen az őrület, a bíróknak is vannak ám lehetőségeik. Például ítélhetnek tizenegyest a hazaiak ellen: kupa a jutalmuk, naná. Vagy – most sejtelmes megfogalmazás jön – büntetővel egyenértékű cselekedettel is sújthatják szegény trondheimi áldozatokat: jutalmuk, mi más?, kupa.
(Vicces megjegyzéseket elfelejteni: Dougal hülyebíró nem kapott ilyen díszt a török-magyar után. Sem előtte. Sem mást.)
 
A historikus kitérő után, most akkor a debreceni egyetemisták lendületesen nézzenek magukba, és orientáló kérdéseink, meg segítő válaszaink igénybevételével döntsenek!
 
Csapatuk honi bohócdominanciája nyomasztó? (Hülye kérdés… Ott a három cím!)
Szeretnék Debrecent a fejlett (észak)nyugathoz fölzárkózva látni? (Persze, hogy.)
A foci szabályrendszerében erre a Lokinak van esélye? (Aha, mint túlkínálati búzának a Karsai gyufája ellen.)
Vagyis?
 
Akkor már csak „klubszínt” kell választani.
A fekete túl triviális volna…

Szólj hozzá!

Címkék: loki hülyebíró szurker bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr17186151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása