HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Koplárovics: a legenda visszatért!

2007.10.08. 04:00 toni poszter

Bohócliga, 11. forduló
 
A tizenegyedik heti bohócparti igazi csemegéket tartogatott az elkötelezett híveknek. Fehérváron és Sopronban folytatták játékosaik ridegtartását a klubvezetők, Siófokon porba hullott a soros edzőfej, s mindeközben tetőzött a potyainvázió is. Kapussztrájk, félkerítés és afrikai dömping.
Visszaéltek a vendégjoggal!
Toni Poszter, osztrák fogturista segítette elemzésünket.
 
 
Fehérvár – Újpest 1-2
Sebők „karakán” Zsoltnak nem szóltak, hogy elmarad a sztrájk. A kapus ugyanis az előre megbeszéltek szerint kikocogott melegíteni, vetődött párat, két keményet meg egy lágyat, aztán a semmiből olyan pszichikai állapotba került, hogy nem léphetett pályára. Beszakadt az elülső agyi lebeny, vagy mi… Állapota azóta föltehetően súlyosbodott, hiszen rajta kívül mindenki bedőlt az újabb fizetési ígéretnek, ráadásul a helyére kerülő Németh V. a péntek potyagólját kapta.
A lilák hozták a szokásos sok külföldivel megspékelt, taktikus kocogásukat és egy mázlimeccsen fölugrottak a dobogóra.
 
REAC – Debrecen 0-4
Rákospalotán dugig tömött felső sor előtt próbálkoztak a hazaiak a lehetetlennel: egyszer az életben legyőzni a Lokit. A csodára azonban legalább félévet megint várniuk kell. A mérkőzést külföldi játékos-megfigyelők is megfigyelték, de huszonöt perc alatt állítólag olyan álmosság jött rájuk, hogy a szünetben kiosontak a közeli presszóba, ahol inkább a sportcsatornán folyó catenaccio-ba fojtották elkeseredésüket. Aczél Zoli figyelmét felhívjuk a tendenciára: a tabellán mögöttük lévő, velük azonos mérkőzésszámmal állók közül, már mindenhol meglépték az edzőcserét.
 
Nyíregyháza – Zalaegerszeg 2-1
Koplárovics Béla, 2002 óta ikon poszton játszó zalaegerszegi fiú, a találkozó 2. percében élő legendává nemesült, mikor a hazaiak kapusa, Lazareanu kissé eltúlzott tekintélytisztelettől hajtva, ötven méterről lepkézte be Bélánk atomprecíz indítását.
A Zete-kapus, Babalj egészen a 70. percig tudott ellenállni a kísértésnek, hogy saját mutatványával előálljon, akkor azonban kitört belőle a kreatív. Mi magunk még az említett portásoknál is bizonytalanabbak voltunk, hogy két ilyen lenyűgöző teljesítmény közül, melyiket díjazzuk a Szombati Potya megtisztelő címmel, végül – már csak Béla miatt is – Lazareanura adtuk a voksot.
 
Győr – Paks 3-3
Taktikai csúcs Győrben: Egervári vs Gellei!
Előbbi, az edzőtestület vezetője, az Időhúzó Csere elismert hazai szaktekintélye ezen a napon is ügyesen kézben tartotta az eseményeket: csapata harmadik gólját követően azonnal cserére ragadtatta magát (68. perc), majd a 87. percben ismét. Ekkor még 3-1 volt fiai javára. Elfeledkezett azonban arról, hogy egy pótembert már az első félidőben is pályára dirigált, így a mérkőzés utolsó három percére védtelen maradt. Gellei Imi bácsi meg pont a végjáték nagymestere, kíméletlenül bünteti az ilyen gyermeteg hibákat: a 88.-ban, és a 91.-ben is zörgettek tanítványai.
 
Tatabánya – Siófok 2-2
Nemes Ferenc, a Siófok tulajdonosa megfogadta a Labdabiztos előző heti ajánlását, és egy köríves fordulórúgással kirepítette Botos trénert a csapat mellől. Előtte azonban még hagyta, hogy szegény flótás a tökutolsó Tatabánya ellen szégyenítse meg magát egy teljesen haszontalan döntetlennel. Pedig a szünet után még a cserekirály titulussal akartuk őt megajándékozni, hisz a frissen beküldött Lakics első labdaérintéséből gólt bombázott.
Lassacskán a tatabányai edzőnek, Borbély Lászlónak sem ártana valamit villantania, nehogy csillébe lapátolják őt a főbányászok.
 
Honvéd – Kaposvár 0-1
Prukner kaposvári tornatanár 101. élvonalbeli meccsén végre tökéletes taktikát dolgozott ki. Bár ez mindig így volt, csak a játékosok eddig képtelenek voltak a gyakorlatba átültetni a mágnes táblán megálmodott totális futballt. Ezért a honvédők ellen faék egyszerűségű utasításokkal küldte pályára őket. „Ha megvan a labda, három húzásból az ellenfél kapuja elé érni, ha nincs meg, apró taktikai faultok. Köztes időben pofátlan időhúzás.” Erre szokták azt mondani, hogy így kell játszani a listavezető otthonában. Mások szerint az ilyen csapatokat hatóságilag kéne megszüntetni. Hemi bácsi (regnáló Honvéd tulaj) pedig sporttörténelemre készült a Kaposvár ellen: még soha nem rendeztek ugyanis olyan meccset Magyarországon, ahol a kerítés egyik fele le volt bontva, a másik meg nem.
 
Sopron – Diósgyőr 0-1
Egészen világos, hogy ma már bárki fújhatja pár percig a passzátszelet a magyar futballban. Korábban helyi érdekeltségű kalandorok mosták a pénzt klubtulaji minőségben, manapság pedig Hemi bácsinak hitt olasz kisvállalkozók bódítják a bódulni vágyókat. Az aktuális helyszín Sopron, ahol a Cosco-Righi párossal szemben akkora a „szakma” ellenszenve, hogy az már kimeríti a becsületsértés fogalmát. A csapat, ahogy a tizedik forduló táján lenni szokott teljesen szétesett (bár Détári alatt sem volt egységes), és még a Harmatvizet is nehezen megemelő Diósgyőr is nyerni tudott ellene. Egyébként a borsodiaknál hét afrikai légiós szerepeltetése kellett ahhoz, hogy megszerezzék első bajnoki győzelmüket. Zúghat mindkét helyen a vastaps…
 
Bónusz: felbecsülhetetlen ajánlat hétfőre (Monday Night Football, muhaha)
Vasas – MTK
Hétfő, 18 óra, Illovszky-stadion Tv: Sport2
 
Mindenki meglássa, ritka nagy meccs lesz. A piros sarokban minden munkásegyletek legnagyobbika, a Vasas. Soraiban eltékozolt tehetségek garmadájával: a vándorcirkuszos Sowunmi, Bükszegi a ciprusi szörny, Németh Norbi…
A kék sarokban az MTK, ismertebb nevén a Pozitív Példa. Bár sokáig úgy tűnt, hogy a szezon elején rendezett bölcsőrablást gond nélkül átvészeli a gárda, de elég volt két alapember sérülése, hogy megkérdőjeleződjön a tézis. Ha működik a kék-fehér játékos politika, akkor most elő kell varázsolni egy fiatal titánt az ingujjból.
Tipp: 0-1

7 komment

Címkék: loki mtk honvéd fc fehérvár bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr32189587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

king_one 2007.10.08. 08:20:10

halkan jegyzem meg, hogy a Szusza Ferenc stadionban évek óta nincs kerités a hosszanti (A) tribün elött :) csak a média állítja be ekkora kurriózumnak a kispesti lépést.

Steve the Great 2007.10.08. 08:37:34

Bár ez nem tartozik szorosan véve sehová sem, de hogy a francba' van az, h. lényegében mindig valamilyen Vasas meccset közvetítenek?

ApukadHUN 2007.10.08. 08:55:49

Mert a vasas qrva jó, meg hogy is hívják az edzőt. Meg tudod a fáról lejött légiósok miatt is.
ki vezeti a tabellát most?

Hommes Frites 2007.10.08. 11:06:12

Kellemeset derültem, munka helyett olvasgatva... Az ember úgy fellelkesül, hogy szinte szeretne megnézni egy meccset, de sajnos a foci nem műkorcsolya: ott a derültségek közt legalább a csajokat lehet bámulni.

gyz 2007.10.08. 11:48:08

king_one,

igen, ez nekem is feltűnt. Semmi bajom a Honvéddal meg a tulajdonosával, de lassan már azt is a csodálatos új klubmodell eredményének állítja be a sportsajtó, ha bőrlabdával játsszák a meccseiket.

Kíváncsi vagyok egyébként, meddig tart ez a kispesti "csoda", mikor megy el Hemi kedve az egésztől. Újpesten két éve, amikor majdnem bajnokok lettek, és jól játszottak, csak összejött 5-6 ezer néző átlagban (nem mintha ez sok lenne). Ehhez képest Kispesten, ahol legalább 10 éve nem értek el semmit, most meg kupagyőzelem és bajnoki esély, támogató sajtó, stb., 2-3 ezren lézengenek a pálya körül.

ox 2007.10.08. 13:17:36

Nem tudom minek kell ilyen stílusban írni a fociról. Ha szar az NB1 ne nézd, vagy ha már muszáj valamiért, akkor nem kell itt tettetni a vátesz megmondót, aki csak egy lemezt járat, hogy "ezmegmámilyenfos".
Inkább zsinórlabdáról vezess blogot.

the real 2007.10.08. 15:28:44

Viszont a Szusza Stadionban nem is volt az A előtt kerítés! Szóval nem is lett lebontva...
süti beállítások módosítása