HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Jár a tockos a fiúknak

2007.11.20. 08:27 mészöly sámán

Várhidi ki akarta varázsolni a nyuszit a kalapból, de Csizmadia lett belőle. Már a 30. percben kettős cseréért könyörögtünk, megkaptuk, de húsba vágott. Amíg agonizáltunk a törökök nyertek Norvégiában. A görögök pedig kitömnek minden gagyi védelmet, hiába vannak már kint az EB-n. Rossz kilátások…

Összefoglaló, C-csoport, 11. játéknap.

Moldova – Magyarország 3-0

Ha nyár végén nem verjük meg az olaszokat Várhidi mesternek nem kellene gondolkodnia mi lesz vele január 1.-je után. Mehetne vissza a Sport TV-re bajuszt pedergetni. Ha pedig a válogatottról kérdeznék, takarózhatna a jól bevált sablondumák valamelyikével. „Nem hagyták, hogy végig menjünk az úton”, vagy „amíg nem megfelelő a feltételrendszer, addig fölösleges álmodozni”. Akkora álom lenne nem szénné égni a moldávok ellen? Vagy csak egyszerűen fölismerni, kit melyik poszton lehet játszatni? Mert ahhoz nem kell 11 másodperc alatt futni a százat, hogy lássuk: a Tőzsér-Vadócz páros csak akkor szerez majd labdát, ha véletlenül hozzájuk pattan. Vadócz mindig is inkább volt penge, mint harcos szántóvető. Ő az a tipikus leveszem, megtartom, okos oldalpasszal nyugtatom a csapatot. A Tőzsér pedig úgy képzeli a labdaszerző középpályás szerepkörét, hogy előre játékban klasszikus alibi (állítólag fantasztikus bal lába van…), hátrafelé pedig közepes iramban kocogás, de vigyázva nehogy koszos legyen a mez. Körülbelül hárman tudnak ezen a poszton játszani az egész magyar mezőnyben. A háromból Vass sérült volt, Tóth B. inkább matador, mint futballista, Dárdai Pali pedig előbb lesz kezdő a Bayernben, mint a válogatottban. Persze, ezerszer inkább Vadócz, mint Tóth, de lássuk be nincsenek univerzális játékosaink. Várhidi is tudja, a csapat is tudja, még a moldávok is tudják, hogy se Vadócz, se Tőzsér nem fog ütközni. Eddig sosem tette, most hiába akarja, ha képtelen rá. Föl lehet küldeni egy játszó középpályát is, de nem egy harcos csapat ellen, akik egy libalegelőre viszik a meccset, ahol a vakondtúrás és a fűcsomó verseng egymással, melyiken pattan meg többet a labda.
A védelem közepén debütálhatott Csizmadia. Ez egy méretes kardlapozással ért fel. Az első gólnál egy pillanatra az utcák-terek bajnokságán érezhette magát. Ott hagyják a csatárt egy szép csel után helyzetbe kerülni. Csak ott még meg is paskolgatják a hátát, hogy „szép volt Bugikám”. Balogh Béci sok merényletet követett már el a szurkolók ellen, de ő legalább otthonosan mozog középen. Várhidi mester kérem, ne trükközzön! Az olaszok trükközhetnek, a németek is (bár őket ez zavarja). Az angolok is, a spanyolok is, mert náluk van miből levest főzni. Annyira nem állunk jól, hogy középhátvédnek jobbhátvédet tegyünk, miközben a centerhalf a padon ül.
A csapat játéka még annak ellenére sem volt kilátástalan, hogy Gera és Hajnal minden kényszerítőt elrontottak. Dzsudzsák, megmaradt jó szokásánál, és továbbra is egyéni sportként gondol a focira. Priskin sokszor került helyzetbe, sőt összességében több lehetőségünk volt, mint a moldávoknak, de amíg Fülöp a Király Gabitól kapott mackóját vette föl, addig a túloldalon még az is elakadt a kapusban, amit már ő is bent érzett. Ha Buzsákyn múlt volna, akkor kiegyenlítünk, de ezen a meccsen képtelen volt saját magát kiugratni, így csak abban reménykedhet, hogy kezd a görög meccsen. Mi is ebben reménykedünk, mert ki van zárva, hogy Tőzsér mindent túléljen.

Norvégia – Törökország 1-2

A törökök mindent megtették, hogy a szurkolók fölgyújtsák a válogatott edzőtáborát, aztán amikor már mindenki rajtuk röhögött, újra a saját kezükbe vették a sorsukat. Itt azért újra meg kell említeni a hülye skótot, akinél többet csak a norvég kapusok tettek értük. Első meccsükön, még zártkapuk mögött, Myhre két potyája szállította a 2-2-őt. Mostanra Okdal kiszorította, ám ő is a Király Gabitól kapott mackóját vette föl, így oroszlánrészt vállalt a török fordításból. Pedig ezen a meccsen sporttörténelmet írt Hagen. Első norvégként ollózva talált a kapuba. Ha a törökök szerdán, hazai pályán megverik a már csak vegetáló bosnyákokat, akkor kint vannak az EB-n. Ha nem, akkor figyelniük kell a Málta-Norvég meccsre is.

Görögország – Málta 5-0

Formában vannak a görögök, ami sötétre festi az eget, hisz azt várjuk tőlük, hogy leadják nekünk a meccset szerdán. Ez egyébként sem dívik manapság. Izrael is felszabadult játékkal jutatta ki Angliát az EB-re. Hogy mégis miben bízhatunk? Gekaszban semmiképp. Már a nyáron is csak forgolódtunk körülötte, most pedig mesterhármast lőtt. Pedig a meccs elején még a máltaiak virgonckodtak. Egy ízben a gólvonalról kellett kivágniuk a labdát a görögöknek. Úgy látszik, Otto Rehagel négyévente, célfutballra alkalmassá tesz arrafelé egy csapatot.

 

3 komment · 5 trackback

Címkék: magyar beharangozó válogatott királygabi moldáv

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr45234603

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Wilbur Swain 2007.11.20. 11:51:07

hát, nekem is nagyjából ezek a meglátásaim
azért valami isteni csoda folytán csak megverhetjük a görögöket...
ugye?

rizla 2007.11.20. 13:02:29

megverhetjük a görögöket, ha azt játszuk, amit tudunk. más kérdés, hogy nem fogjuk, megtört a lendület. de már egy x is elég a negyedik helyhez (!!), szerintem az meglesz.
gera sárgája viszont óriási szopás, mert így hajnal szereplése 100%, pedig pont hajnal posztján kellene most buzsáky. viszont úgy tudom, hogy ákos a jobbszélt kapja, tehát gera helyét. a kérdés, hogy akkor tőzsér ki lesz-e dobva? egy filkorra le lehet cserélni, vagy esetleg buzsáky megy oda, filkor meg jobboldalra. aggasztó. viszont dzsudzsákból elege van várhidinek, halmosi lesz a kezdő.

rolo tomasi · http://www.oriasi.blog.hu 2007.11.20. 13:27:23

szerintem egy ilyen "élet-halál"meccsen kéne bedobni Filkort kezdőbe Tőzsér helyett
süti beállítások módosítása