HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Urbán Flórival eljáratták a Canossát

2008.01.01. 11:29 zombi tibi

Végre újév, amitől megújhodást ugyan nem várunk, de Urbán Floresz kámbekjének tetőtől talpig örülünk. Retkes kis futballszaunánk éppen kihűlni látszott a csupaszív edző hiányában, aki most világlátott derekára hurkolt nedves törülközőben újra benyitott a gőzbe. A Nemzeti Sport meg durván mögé lépett…
Sinkovics—Flóri 2-0, de a lényeg máshol van.
 
Amikor megrémiszt a boldog új esztendő, olyankor ránk tör a bocsánatkérési hajlam — persze akkor leginkább, ha magyar focitrénerek vagyunk.
Szeptember már messze van, és az is lehet, hogy csak álmodtuk az egészet. Vagy tényleg „ledunacipőztük” a Fradit (ami akkortájt inkább a Duna Cipőre nézve volt kellemetlen), ám később megbántunk, és jobbnak láttuk „all in”-t mondva a teljes zsetonállományunkat középre tolni. Csak hát lapunk meg nem volt hozzá — az ugyanis még egy 2-es párnál is soványabb zsuga, hogy hétvégenként a Felcsút meccsek után nem nyilatkozunk másfél mondatnyi közhelyet az ellenséges firkásznak. Így előbb-utóbb eltűnünk a köztudatból, mint a 2010-es euró bevezetés.
Ráadásul egy baljóslatú decemberi napon irodájába rendel az elnök vagy az ügyvezető, és azt morogja: „Flóri, a csapat ugyan menetel, mint a cseréphadsereg, de mi most egy picikét ráugranánk a fékre, aminek szerves részeként békében (vö. közös megegyezéssel) kirúgjuk magát. Kívánjunk egymásnak sok szerencsét!”
 
Gyors tárcsázás a tévébe, de a trénert ekkor már duplacsövű vízágyúval üldözi a futballdémon: nem terveznek második Lúzer FC-t, sőt a régit sem fogják újra lenyomni. A fenébe! Meló nincs, a gempa fogyóban, s egy kis olcsó népszerűségért is a belga vámig kell caplatni. Dead end street.
Kilátások? A Lokinál már ott az új konstrukció, Tatabánya fölé beúszott Döme szelleme, Tornyi meg csak viccelődik az amerikás vonalával. Viszont itt van ez a csődtömegből menekülni igyekvő Fehérvár, mert a huszadik kanyarig — amikor Urbányi lép majd ki a munkaerőpiacra — mégsem volna jó várni. Ilyenkor nagyon elkélne némi publicitás, médiaszeretet, mégpedig a legautentikusabb (muhaha) helyről…
A felismerést pedig már villámgyorsan követik az események: hívás az NS-be, ők jóindulatúan nyilván Sinkovics ítéletvégrehajtót küldik, aki látványos mozdulattal nyúl bele a vazelines bödönbe: „Először is tisztázzuk, hónapokig miért nem nyilatkozott lapunknak.”
Flóri pedig megadóan hajol le szappanért, és megpróbál ellazulni: „Készséggel elismerem, hogy ezt követően a Sport Televíziónak adott nyilatkozatomban elragadtattam magam, és olyat is mondtam, ami valóban túlzás volt. Nekem sohasem volt bajom a sajtóval, és legfőképpen nem a Nemzeti Sporttal.”
Na, ja: a szükség nagy úr. Annál már csak a Nemzeti Sport nagyobb…
 
Mégis, minket feszít a hiányérzet. Ha már alázzák a Flórit, akkor keverjenek bele némi stílust is, legalább a képek adta lehetőségekig.
Mert mennyivel harsogóbb lett volna az egész buli, ha a fotón a tréner a december 29-i Sportot tartotta volna maga elé (olyan Castrósan), miközben Sinkovics egy hétágú ostorral cirógatja a fejét, előttük csilingelő pezsgőspoharak.
Vagy: Floresz doggy pozícióban nyaldossa Sinkovics (Duna)cipőjét, aki egy Fradi-sállal a nyakában megrészegülten vigyorog, és szivart nyom el az edző gerincén.
Vagy: a bohócsipkás Flóri tükör előtt álldogál és szembecsulázza magát, háttérben Lipcsei Peti és Sinkovics Gábor parolázik.
 
S akkor már csak egy könyörtelen képalá kellett volna, és a felcsúti fenegyerek zakójának hajtókájáról két szezonon át biztosan nem kerül le az NS-logo.
 

19 komment

Címkék: urbánflóri nemzetisport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr81280768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.01.01. 15:44:17

Azért itt most másról is szól a dolog. U.F a kiszemelt a fehérvári kispadra. A dörgölődzés a médiához igaz, csak mkostt egy kicsit más okból. Ugyan kinek lenne jó megszellőztetni, ki áll a fehérvári váltás hátterében. Momentán olyan valaki akinek a NS mindig nyalt, nyal, nyalni fog, és egy picit se legyen szeplő ezen a kapcsolaton hát mea culpa innen, bocsánatadás onnan, és fel sem vetjük majd, hogy a háttér ugyanaz, amikor a TV ostrom miatt kirúgott edző kis politikai nyomásra megkapta a felcsúti lehetőséget-

kist 2008.01.01. 19:02:48

Én Újpest szurkoló vok.
Flóriban én nagyot csalódtam többször is.
Emberileg !!!!!!!
Amikor hazajött Belgiumból Újpestre , vártuk mint a messiást. A 0-3 a Flóri első meccsén a fradinak!!
Aztán össze veszett Garamival(állítólag azt mondta a Józsi bácsinak , h ő nagyobb név a futball világában ) kijött részegen a Véber Gyurival egymást ölelgetve egy Vác-UTE meccsre. Én nagyon csodéálkoztam (hivatalosan sérülés miatt nem játszottak a srácok).
A Tv ostromot nem nagyon értettem, állítólag azt azok a rohadt balos provokátorok csinálták :) Akkor a Flóri most hova tartozik :)
Azóta az Újpest Fradi hoki meccseken látom a büfében (hol máshol) a Véber Guyurivl (kivel mással) ahol megbeszélik , h autóval jöttek de egy (két?) feles azért még belefér.

Azért mert ő is és én is UTE szurkolók vagyunk nem igazán értem meg őt és a viselkedését, aki egy nem túl intelligens ember.
szerintem a fanatizmusa dicsérhető de mint edző neki pedagogusnak is kellene lennie de ő erre abszolut képtelen az intelligencia hiánya miatt.

lemur 2008.01.01. 19:22:55

nem sajnálom Urbánt! pedig én is újpesti vagyok,de ő nekem sosem jelentett semmit sem...a hangzatos szavak,aztán,ha jött a pénztelelenség,akkor megpattant! most benyal az ns felé,hogy a köztudataban maradjon...amúgy sinkovics az egyik legrosszabb sportújságíró...és mellesleg vasas sállal a nyakában látható,mert vasas szurkoló!

sutyiboy 2008.01.01. 19:39:49

ha csak fele annyira volnának a mai labdarúgásban dolgozó léhűtők fanatikusak, mint a Flóri, akkor nem itt tartanánk fociban.....
amúgy meg tök mindegy, hogy kinek szurkol....
piál egy kicsit? és? más is piál, de az nem igaz, hogy állandóan tök részeg!
sajnálni meg tleg nem kell, mert van neki miből élnie, még ha többet soha nem fog edzői kispadon ülni, akkor is...

Fat Abbot 2008.01.01. 19:49:48

Szerintem meg elférne még egy pár Flórihoz hasonló edző, ebbe a szar bajnokságba. Nem feltétlenül vezetőedzői poszton, de mindenhol máshol igen. Mivelhogy nem pedagógusok kellenek a mimózalelkű, tehetségtelenségben ellustult magyar játékosok mellé, hanem rabszolgahajcsárok.
Igen, Flóri egy utolsó tahó, igen, leparasztozza a bőcsieket, ha úgy tartja a kedve, és még ráadásul iszik is, de egyetlen csapatánál nem volt alibifoci, lézengés a pályán.
Az NS pedig egy szennylap. Ha már a nyalásnál tartunk, vissza lehet olvasgatni a régebbi lapokat, anno Kisteleki-Bozóki ügyben milyen cikkek kerültek ki a kezük közül. Szégyen. Élükön a fent már említett senkiházi Sinkoviccsal.

tudorka 2008.01.01. 20:45:07

Urbán fasza gyerek,de vannak sötét foltok a múltjában.Nem kell őt elmeszelni.Nem ő a legromlottabb a magyar fociban.Azok az újpestiek akik megtagadják,szánalmasak.

kist 2008.01.01. 22:50:28

A legromlottabak a magyar fociban a sport vezetők .Akik jól megszedték magukat mialatt a foci lezülött.

De én soha semmire nem becsültem azokat a játékosokat akik rendszeresen piáltak aktív játékos korukban , még akkor sem ha abban a csapatban játszott amelyiknek szurkoltam
A Szlezák Zoli (tudom nem volt egy penge)Nb1 -ben csak nálunk játszott ő pl.: a családjával jött ki egy-egy hoki meccsre nem az ivó cimboráival.
Flori hű bajtársa a Véber Gyuri (az elkényeztetett magyar zseni egyik minta példánya)a másik akit nem nagyon bírok.
legalább akkor igyekezett volna mindent megtenni azért h a legtöbbet hozza ki magából amikor aktív játékos volt, de nem, ő rendszeresen a piacon iszogatott. És egy kissé (vagy nagyon) el is szaladt vele a ló. Nem igazán tudta elviselni h a Dvéri miatt kitették az Újpestből pedig sztem a Dvéri emberikeg is és mint játékos is nagyságrendekkel jobb volt nála.

tudorka azt írta h szánalmasak azok az újpestiek akik megtagadják a flórit.
Na ez az a mentalitás ami tönkre teszi a magyar focit.
Védjuk meg akár elvtelenül is tényekkel szemben aki nálunk játszik. Hát ez az a mentalitás ami miatt még mindíg (amikor szószerint a kennyérre valóért játszik néhány játékos) ne igazán látni éles küzdekmet a magyar pályákon.

raskolnikoff 2008.01.02. 01:00:48

UF példája annak a tipikusan tehetséges magyar futballistának, aki karrierjét egy másodrangú nyugati együttesben befejezve hazatér, és edzőségre ragadtatja magát, pont úgy, mint pl. Döme. Mármost, ezek az urak tudtak - nem is kicsit - még focizni, de hazatérve iszonyatosan túlértékelték magukat az edzői pályán. De miért is lenne ez másként, ha "jeles" magyar edzők, akik saját állításuk szerint idehaza és szerte a messzi nagyvilágban hihetetlen sikereket értek el (Mezei, Tornyi, Bicskei, de hosszú a sor), magukat Messiásnak tekintve hozzáfognak a magyar futball örökös megreformálásához.

Amikor azután egy szép napon hazánkba érkezik a kötelező, tervszerű és szervezett edzőtovábbképzés keretében Sir Alex Fergusson, és az MU edzésmódszereiről tart előadást, akkor a magyar futball edzői gárdájának a krémje illedelmesen végighallgatja (tolmács van!!!) - és nem tesz fel neki egy árva kérdést sem! Itt már minden olyan tökéletes az edzői fejekben, hogy Fergusson gondolataira tulajdonképpen nincs is szükség!

Éppen azokban a napokban járt idehaza a Nobel-díjas vegyész, Oláh György, aki az egyetemen is tartott egy előadást (tolmács nélkül, magyarul). Még a kijáratnál is kérdezték, az előre meghatározott időtartamot messze túllépve, és ő mindenkinek türelmesen válaszolt. Szigorúan szakmai kérdésekről, és elsősorban fiatalok! Bizonyára Sir Alex is készségesen ezt tette volna, ha nem Mezeik, Tornyik és Urbánok ülnek az előadóteremben.

Ezek után nics mit csodálkoznunk azon sem, hogy UF, jeles edzőnk inkább erőnlétét egy-két felessel fokozza - az esti tüntetés vagy akár a meccs előtt. Elvégre az alkohol nem anabolikus szteroid...

Befejezésül: évekkel ezelőtt egyszer hosszasan hallhattam Tornyit három órán keresztül angolul iszonyatosan kínlódni az előttem lévő ülésen egy repülőn. Amikor orosz (!) szavakat kevert magasröptű mondandójába, jobbnak láttam alvást színlelni. Végül az akkor 13 éves lányom segített neki, akinek mosolyogva meg is simogatta a fejét.

Hát ennyit a magyar edzői karról.

epe 2008.01.02. 08:08:11

Szia,
én nem egyszerűen csak nem értem az egész cikket! Nem is olvastam volna bele a blogba, ha az Index nem rakja ki a főoldalára.
Bennem (is) van persze a hiba, mert egyáltalán nem érdekel, hogy mi történik a szarkupacban. Az meg végképp nem érdekel, hogy éppen ki bukkan ki a trágya fölé.
Viszont annyi lejött, hogy mekkora egy szemét a Nemzeti Sport meg a genya újságírója.
Az meg, hogy Felcsút emlegetése mit jelent azt nagyjából sejtem. Akkor UF -t most politikai okból üldözik, vagy ezmiez?

moleskine 2008.01.02. 08:52:57

A Canossa az nem egy tanc, azt nem eljaratni szoktak valakivel, hanem valaki onkent vallaltan Canossat jar. (bunbanatot gyakorol)

A cikk tobbi reszehez nem ertek, csak a fooldal miatt tevedtem ide. Bocs :)

ales 2008.01.02. 09:43:31

sinkovics "vasas" gábor Fradi sálban?
Ez még akkor is gáz, ha viccesnek volt szánva...
(-Ezt komolyan gondoltad fiam?
-Komolyan, édesapám!
-Na csak azért, mert viccnek elég durva lett volna!

rosseb 2008.01.02. 10:21:15

én amúgy bírtam flórit amíg játszott, a szurkolók többsége tiszteli a fanatikus játékosokat - még az ellenfélnél is, de amikor pár éve a reac ellen olyanokkal vádolta meg a játékosainkat, hogy izomlazítót kentek nyerges krisztián szemébe :D, aztán amikor a videón is látszott, hogy faszság, azt nyilatkozta léderer szinténreac ákosnak a gólösszefoglalóban, hogy tavasszal eltörik a játékosaink lábát, rájöttem, hogy ki ez.

ha szócikket írnék, a "PARASZT" nem mezőgazdasági munkával foglalkozó, pejoratív értelemben használt megfelelőjét testesítené meg.

csupi 2008.01.02. 11:15:46

Srácok, a zsír az új dizájn, de a fejléc legyen már link megint a főoldalra! Kényelmesebb!

Ja, és h ne legyek teljesen off, Flóri egy féreg...!

zombi tibi 2008.01.02. 22:02:23

"fejléc legyen már link megint a főoldalra" -> szőke kapitány elintézte :)
{many-many-many thx to BOKI}

csupi 2008.01.03. 09:57:11

Óriáskirály! Nem is tudok betelni vele, fél percenként rá kell, hogy kattintsak!

Kovács Péter 2008.01.04. 12:46:06

Miről beszéltek emberek? Főleg az önmagukat ún. "Újpest-drukker"-nek aposztrofáló személyek? Csak én ismerek kb. kétszáz embert, aki azonnal kimenne a Megyeri útra ha Flóri vagy Gyuri holnap azt mondaná, hogy újra játszom a csapatban! Ugaynis az egyik tudott, a másik pedig akart focizni és ilyenek a Megyeri úton sajnos már nincsenek.

BALbEKk 2008.01.05. 13:17:07

Kedves Péter!

Igazad van. Én is szívesen kimennék Fradi-meccsre, ha Varga Zolit és Albert Flórit látnám a pályán.

Szerencsére mások is úgy látják, hogy nem lehet annyira szarban a Fehérvár (de a magyar labdarúgás sem), hogy Urbán Flórián mindannyiunk által ismert szakértelmére, pedagógiai ismereteire, intelligenciájára rászoruljon.

Kívánom mindenkinek, találjátok meg mihamarabb a magyar válogatottban és kedvenc csapataitokban a foci szépségét és örömét.

nadivereb 2008.01.05. 19:43:44

"A Flóri" egy paraszt. Sőt, sötét is, mint a gémeskút feneke napfogyatkozáskor. Nem kell úgy tenni, mintha nem lenne az. A Nemzeti Sport azáltal, hogy monopolhelyzetben van, nincs rákényszerítva, hogy intelligens, átgondolt, érdekes cikkeket adjon le. Ez sajnálatos. Számos olyan "újságírójuk" van, akiknél gimnáziumi lapok is értelmesebb cikkeket jegyeznek. Ettől még "a Flóri" nem lesz szimpatikusabb. Ilyen esetekben nem hiszem, hogy fel kéne venni az "ellenségem ellensége a barátom" hozzáállást, mert az ember egy idő után rájön, hogy pár olyan barátja lett, akiket nem szívesen tudna maga mellett... "A Flórit" pedig én nem szívesen látnám magam mellett. Ennyi.
süti beállítások módosítása