HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Ünnepek Magyarja: Buzsáky

2008.01.03. 12:36 mészöly sámán

Semmi kétség: ezek az angolok állatok. 12 nap alatt minden csapat 4 meccset játszott. Ezeken összesen 6 magyar gól esett, Király Gabi olyat tett, amit még soha. Vaskóra nem számítottunk, Tímárt egyre kevésbé értjük, Gera megnyugtató formában van, valaki küldjön egy Buzsáky posztert.


Buzsáky Ákos elsőrangú spíler. Lehetett röhögcsélni, amikor eredményei alapján a feljutásra pályázó Plymouth-ból, a galvániszapban fetrengő Queens Park Rangers gárdájába távozott. Azóta a Plymouth-t tovább repítik a magyarok, a QPR pedig lassan tanulgatja, mit is jelent, amikor Buzsáky 25 méterre a kaputól labdát kap. Általában semmit, de akkora az önbizalma, hogy ez egyáltalán nem zavarja, és csak lövöldöz, a menedzser bátorítsa jó szokását.

Ken karácsonyi attrakciója december 22-én kezdődött, a Balogh Bécivel felturbózott Colchester (2-1) ellen. A mérkőzés kiesési rangadóként kezdődött, és Buzsáky-parádéval folytatódott. Ákos először a tizenhatos sarkánál szelídített meg egy bedobást, mielőtt fordulásból a hosszú felsőbe lőtt volna. A második találata kontrából születetett. Végigsprintelte a pályát, kiugratták, begurította, tapsvihar. Béci teljesítményéről nem emlékeztek meg hosszabban a tudósítások. Az azonban biztos, hogy Balogh ki is focizta magát az ünnepekre, a következő meccsen még kapott 11 percet, majd már csak a padra fért fel. A Colchster 4 meccsen 4 pontot szerzett. Az Ünnepek Magyarja ezt követően, december 26-án hazatért Plymouth-ba. Várta őt a két régi cimbi, a lassan eposzi jelzővé alakuló Tímár és Halmosi. Tímár régi jó szokása szerint fizikai terrort is bevetett, hogy megállítsa az ellent. Buzsákyt állítólag a pálya minden pontján hajlandó volt felrúgni. Ken gólpasszal vett elégtételt az őt ért sérelmeken, de nem számolt az örökmozgó Halmosival, aki kiharcolt egy tizenegyest (lövése a védő kezén csattant), majd egy gólpasszt is kiosztott. Plymouth – QPR 2-1.

December 30-án folytatódott Buzsáky magyar-látogatása, amikor is a Priskint nélkülöző Watfordhoz utaztak (2-4). Nagy meccs, Ákos a padon, Tomi sehol. Buzsáky végül a 74. percben beszállt, a 80.-ban pedig egy védőre pattintott labdával bebiztosította a győzelmet. Itt kell megemlíteni, hogy Priskin mélyen kikerült a kezdőcsapatból, a Watford karácsonyi 4 meccsén egy percet sem játszott. Csapata mérlege 2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség. Ilyenkor megnyugtatóbb, ha sérült?

Átfordultunk az újévbe, Buzsáky már mindenkinek mutatott valamit jobbik feléből, kivéve régi MTK-ás haverjának Fülöp Marcinak. Január 2. QPR – Leicester 3-1. Buzsáky végig a pályán volt, Fülöp kiszorult a kezdőből. Ken adott egy gólpasszt, és jól mozgatta a csapatot. Az ősz közepén érkezett, és máris a QPR legeredményesebb játékosa 6 találattal. Briatoréék komolyan gondolhatják a feljutást, mert lassan közelebb vannak a rájátszást érő 6. helyhez, mint a kiesést jelentő 22.-től. Ráadásul érkezik a West Ham és az Arsenal egy-egy fiatalja.

Fülöp mellőzése mögött kölcsönadója, a Sunderland állhat. A rókák 1 millió fontot ajánlottak Marciért, de Roy Keane inkább a padra ültetné a fiúnkat Premier League-ben. Fülöp a karácsony első három meccsén játszott, csak a QPR ellen nem kapott lehetőséget. A Leicester 4 meccsen 5 ponttal zárt.

Gera Zoli komolyan gondolja a feljutást, akárcsak csapata, a WBA. December 22-én még kikaptak a Stoke otthonában 3-1-re, Gera mégis elsőrangú produkcióval szórakoztatta a nagyérdeműt. Gólpasszt adott, a pálya minden pontján megfordult, csak jött az a fuckin’ Fuller, és rúgott egy mesterhármast.

December 26, WBA-Bristol 4-1. Vaskó a padon ült végig (róla később hosszabban), Gera azonban végig a pályán oktatott. Gólpasszt adott, gólt nem szerzett, mégis Albion Starmannek választották.

December 29, WBA-Scunthorpe 5-0. Zoli végig a pályán, még ki-ki állásnál kiállították róla a védőjét. Az ő nevéhez fűződik a negyedik gól, ami inkább volt hulló falevél, mint hálószaggató bomba, de büszkék vagyunk rá, mert a tizenhatoson kívülről szerezte.

Újév napja, Ipswich Town-WBA 2-0. Gera végig játszott, de ő sem tudott semmit tenni a megtorpanás ellen. Az utolsó 6 meccsén így is 4 gólt szerzett, jár a vállveregetés.

Következzék a Plymouth és a Tímár-Halmosi páros. Játékkapcsolatuk magasra taksálható. A Crystal elleni 2-1-es zakó alkalmával még csak gyakorolták a Halmosi beadásba Tímár belefejel gyakorlatot, de a Palace még megúszta a varázslatot. (Máshogy nehéz értelmezni azt, hogy Tímár állandóan gólt szerez…). A Stoke azonban már semmit sem tehetett a magyarok ellen (2-2). Tímár talpon állva, mintha a galériát fejelné le

A januárt már álmosan folytatták a fiúk. Cardiff-Plymouth 1-0. Halmosi végig a pályán volt, Tímárt azonban gyenge játéka miatt, az 55. percben lecserélték.

Végül, de nem utolsó sorban utolsó karácsonyi gólszerzőnké, a bristoli Vaskó Tamásé a pálya. Ezt nem gondoltuk volna, de még odakint se nagyon. A kinti honlapokat is annyira meglepte, hogy az október óta folyamatosan mellőzött Vaskó, három hónap csend után rögtön góllal tért vissza, hogy komolyabb terjedelemben foglalkoztak vele. Értsd: az eddigi semmi helyett írtak róla egy cikket, amiben edzője halálba dicséri Tamásunk türelmét. A gól pikantériája, hogy (a) sípcsonttal szerezték, (b) Király Gabi kapta, (c) a meccs egyetlen találata volt. Vaskó a januári Bristol meccsre bent is ragadt a kezdőben, a Coventry-t verték 2-1-re, Tamás egy ízben a gólvonalról tisztázott. További jó formát, és kevésbé darabos mozgást kívánunk!

Király Gabi, nagy tanár lesz, ha egyszer befejezi aktív pályafutását. Ugyanis ő minden elképzelhető formában kapott már gólt. De amilyet a Sheffield United csatára tizenegyesből (!) szerzett ellene, évekig tuti helyet biztosít neki a szilveszteri kabarékban. Gabi háttal állt a lövés pillanatában.

A Burnley a karácsonyi összes meccsen foglalkoztatta kapusunkat, kevés sikerrel (1 pont).

Pályára lépett még: Ferenczi Pisti (Barnsley). 271 perc játékidő. 1 jó fejes. 3 nagy helyzet. 3 pont. Kevés.


10 komment

Címkék: videó gera championship hülyebíró vaskó tamás buzsáky hét magyarja tímár krisztián

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr31283068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csupi 2008.01.03. 13:14:25

Őszintén szólva kibaszott jó ezeket olvasni. Az ember kicsit büszke lehet. Másodosztály, jóvan, de akkor is. Buzsáky nagy király, Szotyi mégse felejtett el focizni! Játszanak csak szépen egymás mellett a válogatottban (like Ronaldinho&Messi, hehehe...)!!!

Tímár élete szezonját hozza, az már fix!

Kár, h Németh mégse focizta be magát a darálóújév alatt...

toto 2008.01.03. 13:50:36

ja, jó ezeket olvasni,de azt se felejtsük el, hogy ott van Stieber Zoli a Yeovilban, ahol állítolag imádják a játékát, remélhetőleg még idén visszatér az Aston Villához, na és Bogdán Ádám, aki jelenleg szerintem a legjobb magyar kapus, KirályFülöpSáfárBabos előtt.És jelenleg 3. számú a Boltonban.

the real 2008.01.03. 13:53:48

Király a Sheff Wed ellen kapta azt a gólt.
Scott Mathiesonnak elég érdekes felfogása lehet a szabályokról: úgy gondolta, ha a kapus időt húz / nem engedi elvégezni a büntetőt; a legjobb megoldás a sárga lap helyett az, hogy üres kapura rúgat gólt a másik csapattal...
Szóval most ne Királyon verjük el a port emiatt. Ettől függetlenül hálás anyag a kabaréknak.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.01.03. 14:03:13

Hozzátenném, hogy Fülöp nem kiszorult a kezdőből, hanem dec 31-ig volt kölcsönben, így január 1-jén nyilvánvalóan nem játszhatott.

csupi 2008.01.03. 14:10:43

És real megint megmonnya a tutit! Lelkes búvár :-)

Erről a Stieberről mindig az egyszezonoslegenda Tieber jut eszembe. :-) De utána is olvasok mindjárt a gyereknek.
3. számú kapusnak nem nagyon fos lenni? Tényleg, mi van azzal a 18 éves kapus gyerekkel skóciában, akinek túl puhák a skót edzések?

rosseb 2008.01.03. 15:54:12

Na már ezt vártam! Olvasgattam ma a QPR honlapját.
Szurkolók "The white Pele"
Szerkesztők: "Magic Magyar"

Másodosztály ide-vagy oda, magyarként kibebaszott jó ilyeneket olvasni.

Ja, és Gera gólja sem volt semmi!

Januártól pedig Bori is csatlakozik a kólaligához.

rizla 2008.01.03. 18:21:29

buzsáky nem sokáig lesz a másodosztályban. egyszerűen más szinten focizik, plusz fejben is hihetetlenül koncentráltnak tűnik, ellenben szotyival, aki azért hajlamos hangulatemberkedni, és eltűnni fél órákra. de azért az ő mostani formája is megnyugtató.
stieber meg valóban a jövő embere, kár, hogy az összes jó játékosunk irányító középpályás... örülnék már pár védő jó produkciójának is, azért vaskótól egyelőre ne szarjunk be.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.01.03. 18:29:14

Védők nincsenek nagyon magyarországon, Juhászt leszámítva. Huszti lehetne még az, de már ő is más poszton remekel.

Kapusokból mindig is jól álltunk (legalábbis a többi pozícióhoz képest) védőkből és klasszis csatárokból van hiány, nélkülük pedig nem lehet meccset nyerni.

rizla 2008.01.03. 19:21:22

meg védekező középpályásból. ha vass nem játszik, halottak vagyunk.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.01.03. 22:16:28

Várhidi is megmondta a sport TV-n, amikor hosszabb interjú volt vele, meg ugye most a 91. percben is volt róla szó. Nincs posztra képzés, mindenki a divatposztokon akar játszani (pl. irányító), aki nem elég jó, azt szétszórják máshova az ifiben, aztán majd csak belejön.

Kapus meg abból lesz, aki már fiatal korában is túl béna de legalább jó magas vagy jók a reflexei.

Vass még Buzsáky "Ken", Hajnal és Huszti mellett (őket Mátteusz is állandóan dicsérte) igazi nagyágyú lehet.

Meg már alakul két csatárunk is a Poolban, Galaxy kapussal együtt.
süti beállítások módosítása