HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Joe Böröcz és a fradisták

2008.05.19. 12:38 mészöly sámán

A helyzet az, hogy ezek a fradisták, meg az újpestiek nagyon egyformák. Vezetőstül, szurkolóstul összefonódták, és egyformává váltak. A közös pontjuk már nem a futball, hanem a heti egy gerjedés, illetve annak magyarázása. Mert hát What else you can do on a Saturday afternoon? Akárhogy is mondja Joe Böröcz, a hónap ügyvezetője, hogyan olyan mint a Ferencvárosnál (Ndjodo pofozkodása) náluk nem fordulhatna elő, mert az „Újpesté a legkultúráltabb szurkolótábor az országban”. Arra kérnék mindenkit, hogy álljon fel számítógépe elöl, egy szépen kivitelezett törzshajlítás, és két-három mély levegő után üljön vissza, majd olvassa el újra az előző mondatot. Aztán hajtás után folytatjuk.

Joe Böröcz feltehetőleg rossz iskolákba járt. Képtelen a kényes pillanatokban nem pofátlan módon hazudni. Irritáló pár nappal a paksi incidens után, azt hallgatni, hogy az Újpest szurkolók egy esztéta finomságával képesek feldolgozni csapatukat. Nyer, vagy veszít mindegy, mert a lilák szellemisége az európai polgár, és a szamurájok keresztezéséből nemesedett ilyen hajlíthatatlanná.
Böröcznek pechje volt. Ahogy kimondta a fenti mondatot, a megyeri úti hímzőkörbe látogatott a Győr, és úgy kioktatta a hazaiakat az egy-sima-egy-fordítottból, hogy a szurkolók szégyenükben kénytelenek voltak felgyújtani saját textíliáikat. Azt már nem írom, hogy a háttérben a hibás szabásminta állt, mert elvonná a figyelmet a lényegről. Hogy Joe Böröcz csak annyit jegyzett meg kommunikáció órán, hogy a szurkoló mindet elhisz, de amikor dicsérik, azt a legjobban. Hülyének nézhet bárkit, mert zsetont tett a csapatba, és legyártott egy kisistent. Saját magát. Joe Böröcz azt mondta, kultúrált, akkor az úgy is van, amit meg birka nép lát az tévedés. Sajnos a tanulatlanságukból fakad, hogy a pofozkodást nem baráti ismerkedésként ismerik fel, a magyar oktatás hiányosságairól pedig ő nem tehet. A probléma csak az, hogyha a gyereknek nem adsz egy tockost, amikor verekedésért intőt hoz, hanem megtapsolod tökösségéért, azt hiszi minden rendben a viselkedésével.
Nehéz lesz Hemi bácsit (szintén kisisten) pozitív példaként beállítani a keményvonalas kispestiek szemében, de megpróbáljuk. Utálják a saját szurkolói, mert tesz a véleményükre, és nem hajlandó nyalni nekik. Hanem kivágja a stadionból, aki nem odavaló módon viselkedik. Az más kérdés, hogy ki mit tart odavalónak. A következő mondatba keresem a megfelelő alanyt; legyen úriember, de mindenféle általánosítás nélkül. Az úriember szerint joga van beleszólni egy csapat irányításába, fegyelmezhet játékosokat, buktathat edzőket, dühében feltépheti a padokat, mert érzelmi kötődése folyományaként ez odavaló viselkedés. Hemi bácsi kimondta, hogy nem. Ha ezzel elveszít 500 úriembert, legyen. Egyébként Hemi bácsi volt az egyetlen, aki a Ndjodo-ügy kapcsán kiállt a játékos mellett.
A Ferencváros, a kameruni munkaadója, gyakorlatilag bemondásra elzavarta a csapat házi gólkirályát. Mindenki, aki a Joe Böröczös eszmefuttatásnál a birka nép közé sorolta magát, most koncentráljon erősen, mert hasonló logikai buktatók jönnek. A Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége, elnöke révén nyomást gyakorolt a csapat vezetőségére, hogy az küldje el Ndjodót. Mert a játékos mindegy, hogy önvédelemből és az öltőzőben, de megütött egy Fradi szurkolót. Az elnök úr, nevét fedje jótékony homály, mert nem vagyok hajlandó asszisztálni felemelkedéséhez, még kifejtette azt is, hogy a Ndjodó-ügyben, aki rasszizmust lát, az vak, sőt rosszindulatú. Ráadásul még az is el bírta hagyni a száját, hogy akik Ndjodót megtámadták nem is igazi fradisták.
A csapat vezetőségének döntenie kellett, meg is tették, rekord tempóban rúgták ki focistájukat. Hivatalos indoklásukban elutasították a rasszizmus vádját, valamint hangsúlyozták: hogy akik le akarták pofozni Ndjodót nem is igazi fradisták.
A kérdés csak annyi, ha ez a falábú nem fradistát, hanem egy ártatlan járókelőt pofozott meg, akkor miért kellett a szurkolók nyomására kirúgni, és az ámokfutó kameruni miért nem a bíróságon felel tetteiért.

10 komment

Címkék: ute fradi hemi bácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr62476660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huncros 2008.05.19. 14:12:02

Eddigi talán legjobb poszt.

pillez54 2008.05.19. 15:34:23

annyira unom az újpestet, mert akkora arcuk van, míg nem kezdődik a bajnokság. A nemzeti sporton is beközölnek a holt-szezonban legalább hetente egy interjút egy ute játékossal, és olvashatjuk, hogy majd megmutatják és nekik áll a bajnokságban a zászló. Az újpest mindig a következő évadban lesz bajnok.

az újpest és ftc szurkolóinak bizonyos rétege között tényleg van hasonlóság, mert saját szememmel láttam, hogy nem kell tényleg semmi ok, de provokálnak, és az tök izgalmas számukra, mindegy csak lehessen szidni, és emberkedni a rendőrök ellen

na azért 2008.05.19. 18:04:46

A Fradiból nem rúgták ki a kameruni srácot, ő kérte hogy elmehessen. Azt pedig elmondták, hogy a "szurkolókat", akik bementek az öltözőbe, ki fogják tiltani a stadionból. Ezen kívül mit kellett volna még tenniük?

Hajrá Kaposvár!

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.19. 19:15:41

Sok igazsága van a szerzőnek, kicsit megszaporodott az emberkedés ezen "szurkolók" talán inkább senkiháziak) részéről, csak lassan elfogynak az okok, amivel (szerintük) legitimálni lehet azt a heti egy gerjedést. Nagy meglepetés azért nincs, amilyen a mosdó, olyan a törölköző, utána meg közleményben határolódunk el, nem értünk egyet, megtesszük a szükséges lépéseket, kivezettetjük, satöbbi...

OFF:
Hemingway kapcsán kamuhíres-edzőkeresős post:
azbennvolt.blog.hu/2008/05/19/popa_fals_es_varazslat

csupi 2008.05.20. 12:28:41

Megpróbálhatom kitalálni, melyik csapatnak szurkolsz?

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.05.20. 17:47:50

Kedves "na azért" Szerintem a következőt kellett volna tennie: megnevezni azokat a "szurkolókat" akik belátogattak az öltözőbe. Mert a névtelen fantomok kitiltását a nagycsoportosok sem hiszik. No és a tiltás idejét. mert erre a Fradira már nem sokan kíváncsiak, hősünk pedig minden bizonnyal ott lesz az új rajtnál. Egyébként minden tiszteletem mr. Hemingway-é. A post meg ezúttal nagyon tetszett.

THC 2008.05.23. 12:23:52

Sima ügy....aki nem Újpest,fradi vagy kispest drukker annak ez a világ legjobb posztja.Persze a mozgatórugó a klub szimpátia.Ha netán az ucsó fordulóban dábrecenyben nem a loki tarol és a SZ.U.D. kissé átrendezi az amúgy is lepukkant stadiont,kéretik ugyan ilyen fikázzó posztot körmölni.
Ja és jó lenne bele venni az elcsépelt mondatokat:családi szórakozás a meccs,békésen sörözgető drukkerek,nyugaton már nincs ilyen,nem merik a gyerekeket a stadionba vinni,stb,stb

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.05.23. 17:39:08

Hemi bácsi egy Pöcs.

Ez a magánvéleményem, de megdönthetetlen. Ha valaki felszedi a széket a stadionban, tiltsák ki, de ha valaki beszól Sukának külföldön, milyen jogon?

Temesvár edzőmeccs, emlékeztek? Ez az ember a szememben egy 0.

THC: Adom amit írtál, klönösen a végét. Ez maszatolás.

se 2008.05.30. 18:09:21

mi volt a Temesvár elleni edzőmeccsen?

Szerintem thc tévedésben él, nem is picit. külföldön ahol igazán működőképes a focibiznisz elég sok gyerek, család, nő, néni jár meccsre.
a szurkolók ott is állatok, csak már nem a stadionban, hanem az utcán.
nálunk még egyenlőre a stadionokban is kélhetik a parajok magukat, mert nincs olyan kormányunk akik ezt rendberaknák törvényileg.
Nyilván jól jön az a kis balhé mindkét oldalnak és akkor néhány napig nem az ezüsthajó, vagy a fortus van a középpontban.

Mellesleg a győr ellen semmi balhé nem volt addig amíg a gyökér rendőrök be nem jöttek a stadionba. ők is csak indulatokat szítanak, hisz a közbiztonság általában a béka segge alatt, és a 8kerben a rendőr is meghúzza magát a focipályán meg teknősnek öltözve kiélheti az agressziót ami gyülemlik benne egész héten.

persze ezzel nem azt mondom, hogy a szurkoló nem hibás, sőt az esetek 80 százalékában a szurkolók kezdik a balhét.

nem hiszem, hogy elcsépelt mondat az hogy család, szórakozás stb... aki így áll hozzá az nyilván nem szórakozni jár meccsre, hanem kiengeni a fáradt gőzt. azt pedig nem ott kell.
süti beállítások módosítása