HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Értjük mi a lapzártát

2008.05.22. 10:38 mészöly sámán

Csak nem szeretjük. Akárcsak fehérvári kémünk, aki felhívta figyelmünket a számtalan alkalommal megtanult tényre, miszerint ha népsportból akarsz tájékozódni egy esti meccsen történtekről, akkor ne próbálkozz a másnapi lapszámmal. A szegény vidista csapatának ligakupa győzelmét ünnepelte volna a kisföldalattin, de csak a debreceni időjárásról engedték tájékozódni a magyar sportkommunikáció mindenható urai. Pedig olyan ritkán nyernek arrafelé.

A hajtás után olvasható a népsport tájékoztatása a Debrecenben történtekről, ami óhatatlanul eszünkbe juttatja, mennyire is szeretik szidni a Szugló utcában a Ligakupát. Hogy felesleges, nem érte el célját, az MLSZ a „rend, fegyelem, törvényesség” jegyében alkoholmentes sört csapol a Soproni hordóból, és csak még nevetségesebbé teszi azt, amin már csak az a pár ezer érintett röhögcsél fájdalmában.
Talán jó cserkész módjára példát kéne mutatni, pot kívánunk. 
Akik úgy döntenének, hogy nem teszik ki belső harmóniájukat egy népsport okozta sokknak, azoknak néhány irányadó számmal mondanánk el a lényeget. A viharról: 814 karakter, a felvezetés: 1212 karakter, a meccs összefoglalója: 316 karakter. Ha alant nem derülne ki, hogy mi lett a találkozó végeredménye és kik szerezték a mérkőzés góljait, azért mi kérünk elnézést. Debrecen – Fehérvár 0-2. Gól: Sifter, Sitku. style="">  

Az egész országra érvényes vörös fokozatú viharjelzés nem sok jót sejtetett, s kiderült, hogy a meteorológusok ezúttal sem tévedtek. Fél hét felé ugyanis éjszakai sötétség borult Debrecenre, dörgött, villámlott, s néhány perccel később elkezdett ömleni az eső. Ha a szokásos 18 órai időpontban kezdődik a Ligakupa nagydöntőjének visszavágója, Iványi Zoltán játékvezetőnek az első játékrész végén nem lett volna más választása, mint félbeszakítani a mérkőzést. Így azonban az este háromnegyed kilences kezdő sípszóig még volt idő, kitombolta magát a vihar, s miután Iványi sporttárs szemrevételezte az alaposan felázott, de a szabályok szerint játékra alkalmas gyepszőnyeget, nincs akadálya a találkozó lejátszásának. Igaz, a távolban még villámok cikáztak az ég, de a májusi zápor már elvonult a cívisváros fölül.

Így hét nap alatt harmadszor is egymásnak feszülhetett a magyar élvonal két Ligakupa-specialistája. A fehérvári gárda a szezonban huszadszor, míg a Debrecen huszonnegyedszer lépett pályára Liga-kupa meccsen, előbbi az őszi sorozat győzteseként, míg a Loki a tavaszi finálé megnyerése után készült a nagydöntőbe, s már ezért is elmondhatjuk, hogy Székesfehérváron és Debrecenben vették a legkomolyabban a szereplést a sokat szapult kupában. Mivel a bajnoki címért is harcoló debreceniek pénteken Pakson játszanak roppant fontos meccset, náluk az alapemberek többsége kihagyta a kedd éjszakai bevetést a vendégcsapat viszont legerősebb összeállításában lépett pályára, hogy megőrizze a Sóstói stadionban szerzett egygólos előnyét. A remek tavaszt produkáló fehérváriak a Soproni Ligában már nem léphetnek előbbre, így számukra a Liga-kupa siker jelentheti az egyetlen lehetőséget az ünneplésre. Ezt támasztja alá, hogy tucatnyi szurkoló is elkísérte a piros-kékeket (ráadásul magukkal hoztak nyolc drapériát, azaz alaposan feldíszítették a vendégszektort), de kalapemelést érdemel az a több mint ezer debreceni drukker is, aki a késői kezdés és a zord időjárás ellenére ott volt az Oláh Gábor utcai stadionban.    

 Az első félidőben mindkét csapatnak akadt néhány gólszerzési lehetősége. A fehérváriaknál egy kényszerű csere bolygatta meg a hadrendet: Simek Péter sérülése miatt kellett változtatnia Disztl Lászlónak. Ami azonban nem zavarta meg Fehérvárt, amely a szünet után szerzett góljainak köszönhetően hazavitte a Ligakupát.

11 komment

Címkék: ligakupa nemzetisport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr2481934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.22. 11:33:43

az ns-nél az is vicces, h köztudott: az osztályzatokat hasraütésszerűen adják, sokszor olyanok, akik nem is látták a meccset. nincs is baj azzal, h leszarják, ez nem a kicker, de szezon végén ne úgy hivatkozzanak a saját, egész éves osztályzatok alapján felállított rangsorukra, mint a biblia javított kiadására.

ez a fenti "tudósítás" meg...eh.

(viszont tegyetek ki szerintem egy forrásmeglelölő linket, mert az így nem teljesen korrekt.)

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2008.05.22. 11:46:20

Tennék, ha nem a nyomtatott kiadásban lett volna a cikk.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.22. 12:06:41

ez esetben érdemes scannelni, vagy egy fotót róla :)

poppy 2008.05.22. 15:57:19

A lapzártát még úgy-ahogy megértem. Bár ma nem vettem meg a Sportot, azért kíváncsi lennék, hogy a tegnapi meccsről (magáról a 120 percről + a tizikről) mennyit írtak. Vélhetően nem 12 sort.
Innentől egy kicsit off. Sámán is célozgatott az NS elfogultságára a Ligakupával kapcsolatban. Nem tartom magam egy konzervatív embernek (a sárgolyón töltött 27 évemből kifolyólag furcsa is lenne), de nagyon nem tetszik az az irány, amerre a média elindult. Nem erre a blogra gondolok, mert itt nem a tájékoztatás a lényeg. Labdabiztosék leírják a véleményüket, mi mosolygunk/röhögünk/nyerítünk, aztán mi is leírjuk a miénket, és ennyi.
De kezd egy kicsit elegem lenni abból, hogy az NS minden szart fikáz, ami a Kistelekihez és holdudvarához kapcsolható (vagy csak egész egyszerűen nem tetszik nekik). Mi a faszomnak kell minden egyes Ligakupa-meccs tudósításában (...) leírni, hogy elbaszott a kiírás, hogy nincsenek nézők, hogy senki nem veszi komolyan stb stb. Én csak egy szájbacsavart szurker vagyok, akit sokkal jobban érdekel az, hogy az isteni Juszuf Dajics hányszor esett (ismét) hasra a labdában. Írjon az NS arról, mert az ő dolguk - szerintem - elsősorban a tájékoztatás, és a tényeken alapuló véleménynyilvánítás.

Nem pedig az olyan zsigerből jövő, "nem írok a Hemingway-ről, mert megbántott minket" típusú hozzállás, mint amit az nb1.hu hirdetett talán a múlt héten. Mégis, egy Kispest-drukkert hol érdekel az, hogy Hemi bácsi csúnyán nézett rá az egyik tudósítóra, aki általában még a helyesírás alapjaival is hadilábon áll? Miért kell a szerencsétlen olvasóknak bűnhődnie azért, mert magukat felnőttnek valló emberek óvodást játszanak?

Sámánékat az NS élére.

Mondtam, hogy off...

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.22. 16:55:22

A karakterek nem hazudnak, tovább nincs mit hozzáfűzni. :)

Komolyabbra véve: konkurens nélkül sokkal többet enged meg magának az ember és ez a sajtóra is áll. Mindamellett megjegyzem, hogy egy mérkőzésről szóló tudósítás nem kötelezően a játéktéren történtekről kell, hogy szóljon, én pl. egy ilyen reportban jobban szeretem az útikönyvszerűséget, a körülmények bemutatását (némi humor nem árt), előzmények taglalását, hiszen a ziccereket meg egyebeket a tudósítás más pontján is lehet részletezni (most, hogy van szöveges játékosértékelés is, pláne), így elvileg több hely jutna a körítésnek - jelen esetben a viharnak meg a kupakiírás minősítésének. (Sőt,a viharok számával nőni fog a viharjelzésre hivatkozó cikkek száma. :) ) Úgy veszem észre, hogy a meccstudósítások a tárgyilagosság felől a sztorizó jelleg felé mozdultak el az utóbbi időben, ebben nem látok nagy kivetnivalót, mivel a tényszerű informálásnak nem megy kárára a dolog. Abban persze igazat adok, hogy egyes szituációkban sok az NS "egyedi stílusa", de megtehetik.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.05.22. 20:22:05

Nem tehetik meg O.J. vagyis nem tehetnék meg. Legalább a góllövőket írni kellene a szépirodalom rovsára. A mai számban momentán nem, de ha visszanézitek a jegyzetekre írt szurkolói beírásokat megdöbbentek. Szinte kivétel nélkül alacsony színvonalú, szakszerűtlen bulvárlapként aposztrofálják a NS-t. A tegnapi Kun féle jegyzet pedig túlment minden határon. Ha én újságíró lennék és így fogadná a köz a cikkemet nagyon nagyon szégyellném magam. Ennek a fiatalembernek ráadásul nem ez az első ilyen műve.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.22. 21:41:40

vagye,

Egyetértünk, nem tehetnék meg, de rivális híján megteszik: azt mondanak-írnak, úgy, ahogy nekik jólesik, aztán a továbbiakban le is van szarva, hogy neked tetszik vagy nem, benne van-e ami kell vagy nem, szakszerűnek tartod-e vagy nem, megveszed-e vagy nem... Én sem tartom különösebben színvonalas terméknek az NS-t, erről nem egyszer megnyilatkoztam már itt is és "otthon" is. Az pedig, hogy az általános vélekedés ennyire negatív, több mint beszédes.

Kun elég, hát hogymondjam, sajátos hangot képvisel - és akkor mit mondanál Sinkovicsról vagy esetleg Pietschről, aki kifejezetten jól tud rizsázni, jókat vigyorogsz rajta, de abszolute nem derül ki, hogy kinn volt-e a meccsen, sőt, hogy látta-e egyáltalán... Ez már probléma.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.05.22. 22:10:54

A legutóbbi Kun cikk annyira színvonal alatti volt, és akkora felzúdulást keltett mint eddig sosem. Sinkovicsékkal nekem más a bajom. Nem következetesek, nem lehet kiolvasni az irányvonalat, a véleményt. Kispályás érdekek befolyásolják, de ez sajnos igaz a magyar sportsajtó egy részére.Talán a nagyobb részére.
Legbosszantóbb mégis a dilettantizmus. Építő kritika, ésszerű felvetés sehol, eredmény okozta hangulatok befolyásolnak és fokozatosan bulvárosodik ami egy szaklapnak mondott valaminél egyenesen bűn.

pillez54 2008.05.23. 09:56:50

Múlt héten az nso-on volt olyan hogy egy bekezdésben volt két nyelvtani hiba és 2 db értelmetlen szóismétlés

the real 2008.05.26. 10:55:50

Nekem egyébként tetszik az, hogy pl. a bajnokik tudósításakor nem elsősorban a meccsen látható eseményekre, taktikai felállásokra fókuszálnak (arra külön, "keretes írásukban" térnek ki).

De ha már lapzárta: felháborító, hogy hosszabbításos BL-meccsek után úgy jelennek meg, hogy leírják: 90 perc után döntetlen. Tényleg nincs rá mód, hogy egy évben mondjuk háromszor kitolják a lapzártát? Kíváncsi leszek, hogy lesz ez az EB-n.

Szerdán egy KépesSportba ruháztam be, ahol megtudtam egy "újságírótól", hogy a Sevilla jutott a BL-selejtezőbe, miután az Atletico kikapott az utolsó körben; és még azt is, hogy a svédek csak otthon jók, pl. az 1948-as olimpiát is Stockholmban nyerték.
süti beállítások módosítása