HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A nagy Várhidi-jelentés

2008.09.25. 11:11 zombi tibi

Hát kérem, eljutottunk oda, hogy blogunk a magyar futball korifeusainak szemében is jelentőségre tett szert. Megszereztük (esetleg megvettük, netán megkaptuk?) Várhidi “0-8” Péter ominózus írásbeli beszámolóját. Sajnos egy lenyesett lófejet is találtunk kedd reggel a szerkesztőségi sezlonon, egy kézzel írt fenyegetés társaságában.
A cetlin arra figyelmeztet az ismeretlen lónyiszáló, hogy a komplett jelentés leközlése esetén Tőzsér és a hideg gyanta kapcsolatáról leszünk kénytelenek bizonyító erejű mpeg filmeket nézni. Ugye megértitek?

De, hogy ne tűnjünk teljesen gyökérnek, a katt után azért szemezgetünk, idézgetünk!

Gyorsan leszögezzük, hogy a műben újdonságot nem észleltünk, sőt Várhidi még annyi fáradságot sem vett a jelentés elkészítésére, mint két éve Bozsik. Vagy ha mégis, akkor a csávó egy bajuszban járó tökkelütött.
Sajnos a dolgozat így nem volt képes olyan aranyigazságok fölvonultatására, mint a „rosszul lehet játszani, de a futást nehéz elrontani” örökbecsű. (Mivel Bozsik lőtávolságon belülről nézve is ugyanolyan jellegtelen figurája a magyar edzői karnak, mint Várhidi, sejtjük, hogy a máltai jelentésbe Döme borgőzös humora is bepárolgott anno.)

A beszámoló eleje olyan unalmas elemeket tartalmaz, mint az indulás és érkezés lényegtelen apróságai. A mester már a belgrádi edzésen szembesült a „hihetetlen nagy meleggel”, amely már akkor fáradtságot okozott a fiúknak, annak ellenére, hogy „az egyórás edzés gond nélkül és fegyelmezetten zajlott”. Kis színes hír, hogy a szervezők állítólag kérték a magyar küldöttséget, ne hagyják el a szállót, mert a körülmények nem biztonságosak. Csak ismétlésként: a meccs idején 2008-at írtunk, és nem pl. 1996-ot…
A mérkőzésről szólva V.P. kifejti, hogy a jogtalan kiállítást követően csapatát átszervezte a 4:1:4:1-es rendszerről a 4:4:1-re, így a félidő végéig viszonylag eredményesen álltuk a rohamokat. A szünetben „a játékosok kaptak kellő folyadékot és az átlagosnál nem volt tapasztalható sem pánik, sem pedig nagyobb fáradság”. Az idézet pontos, az értelmét lehet vitatni… Mi valami olyanra gyanakszunk, hogy a fiúk ekkor még harcos és erőtől duzzadó állapotban voltak.
Hanem a játékoskijáróban valaminek történnie kellett, mert „a második félidő megkezdésekor megdöbbentő volt látni, hogy egyetlen játékosunk sem a megfelelőképpen mozog”, továbbá a „csapat minden egyes tagja szinte egyszerre bénul meg”. (Lehet, hogy az említett folyadékban volt valami anti-stimuláns?) Szegény Várhidi, mintha egy zombi-horrorba csöppent volna: „akármelyik játékosomra néztem, csak kóválygást és üveges szemeket láttam”. Zsidai, aki a kapitány szerint a magyar mezőny egyik legjobb fizikális állapotban lévő játékosa, egy akción belül kétszer esett térdre és nem tudott felállni.

A mű legtalányosabb része a SZAKMAI TAPASZTALATOK című, amelyben V.P. olyanokkal kényezteti az elnökséget, mint pl. „a mai napig nem értem”, meg „ezt a csapatot annyira nem ismerem”, valamint „erre azért nem tudok válaszolni”
És persze az is kérdés, hogy a „négy játékosért (Vass, Filkor, Zsidai és Feczesin) tűzbe merném tenni a kezem, akik biztos, hogy nem akarati problémákkal küzdöttek” megállapítás mennyiben tekinthető szakmainak. Várhidi munkásságát elnézve, végül is tekinthető…

Az ilyen jelentésekben a legzaftosabb rész mindig a játékosok egyéni jellemzése szokott lenni. Hát, Várhidi ettől is megóvta az elnökséget, meg sajnos minket is. Pedig annyira vártuk! A személyes értékelések elhagyását, azaz az MLSZ-re magasról történő szarást a létszámhátrányos helyzettel indokolja, ami nem adott lehetőséget a tiszta képre. Hogy az ő fejében tiszta-e a kép egyáltalán és általánosságban véve, az – a pályaművét megismerve – erősen véleményes.
Igazi konklúzió ugyan nem kerül elő a jelentés végére sem, a kapitány megjegyzi, hogy „a Szerb csapat mindenképpen két góllal jobb a mi csapatunknál, és valószínűleg ez is lett volna a vége, ha nincs a kiállítás és a második félidei megmagyarázhatatlan történés”. Parajelenség.
Nem vagyunk helyesírás fetisiszták, alapvetően tojunk rá, hogy Várhidi végestelen végig nagy kezdőbetűvel írja a ’Szerb’ és ’Szerbek’ szavakat. Csak éppen ez jól szemlélteti azt a sikertelenséget megalapozó, eltúlzott tiszteletet, amit a szerbek iránt érezhet(ett).

És bár az elején azt írtuk, hogy a bukott tréner még arra se méltatta az utókort, hogy valami bozsikos (dömés?) aranyköpéssel előálljon, azért ez nincs teljesen így. Koncentráljunk csak, és figyelmezzünk a mesterre!

„Az egész csapat érthetetlen fáradságára bízom benne, hogy megkapjuk a választ.” 

Mi is.
 

32 komment

Címkék: mlsz bozsik várhidi utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr3680356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

díszbohóc 2008.09.25. 11:41:55

Az utolso mondatot bizom benne hogy csak harmadik olvasatra sikerult ertelmeznem...

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.25. 12:28:32

OFF

végre:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=201135

ennek kapcsán várnám cikoria és a vidi-drukkerek sztorijait pomperről. a lelkünk mélyén - legalább másodsorban - az ilyen sportemberek, mint pomper és a hozzájuk kapcsolódó sztorik miatt járunk ide.

ámen.

ON

Phil Laak 2008.09.25. 12:30:44

Már előttem is van, ahogy a Szerb Búvár Kund a magyar öltöző mély bugyraiban, a félidő leple alatt, V.P. írtó hangzatos ösztönzés- orkánját kihasználva megfúrta szegény csapatunk vízellátó rendszerét, és abba különböző molunukleáris részecske-lassító tápoladatot juttatott.

Phil Laak 2008.09.25. 12:30:49

Már előttem is van, ahogy a Szerb Búvár Kund a magyar öltöző mély bugyraiban, a félidő leple alatt, V.P. írtó hangzatos ösztönzés- orkánját kihasználva megfúrta szegény csapatunk vízellátó rendszerét, és abba különböző molunukleáris részecske-lassító tápoladatot juttatott.

snowblind 2008.09.25. 13:15:00

Tiszta X-atkák!

Ha VP szerint a Szerbek mindenképpen jobbak nálunk két góllal, akkor hogy is volt az, hogy nyerni megyünk?

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.09.25. 13:22:44

Pomper Tibi, Pomper Tibi - kántálták rigmusszerűen négyen Csepelen.
Amikor a Bozsikot épp renoválták, akkor a Honvéd Szigetországba vitte a hazai meccseit. Kemény 200 nézők előtt toltuk Supkával a hazai 0-1-eket. Akkor volt, hogy néhányan Tibusz minden labdaérintésére olézni és pompertibizni kezdtek. Szegény mama néhány székkel odébb végig örült ennek a ténynek. elhitte, hogy a humorra egyébként fogékony fiatalok valóban a mozgólépcső tetején kesergő szabadrúgáskirály elkötelezett rajongói.

Néhány év múlva amikor már nem lesznek pompertibik, molnárzolik, akkor fogunk csak igazán keseregni. Galaschek másfél kilométeres mérése a sportpluszból még mindenkinek kötelező olvasmány volt, máig abból élünk. Örüljünk, hogy van még élmény a mai pályákon is.
Pomper for president!

ibagorib 2008.09.25. 14:02:37

Így olvasgatva az idézeteket talán nem baj, hogy az egyéni értékelések elmaradtak, ill. meg tudom érteni azok elmaradását, hiszen a fogalmazásból látszik, hogy már ennek a "dolgozat"-nak a megírása (megszülése, kikínlódása, kiizadása, megfelelő szó opcionálisan beilleszthető) is emberfeletti teljesítmény volt, így már nem maradt erő az olyan szakmailag általánosan elfogadott, és kellően cizellált fordulatokra (hogy azt ne mondjam "terminus technicus"-ra), mint pl a "technikailag vékony", stb.

De egy korábbi posthoz már írtam, ugyan mi a jó büdös francot tudna írni a szerencsétlen egy 0:8 után????
Persze ettől még lehetett volna irodalmi remeket alkotni, bár tudjuk, hogy nem focistáink, edzőink tartják el a könyvkiadókat.

ildottore 2008.09.25. 14:03:17

Menesztették Vágó Attilát a megingathatatlan padról, pedig olyan jól mutatott a 8 forduló utáni egyetlen edzőcsere.

dr. Wilbur Swain 2008.09.25. 14:55:09

nem sok értelme van ezeknek a jelentéseknek

Green 2008.09.25. 15:27:09

Gyökér bajusz ennyi.

Hajrá Fradi

Öjjbammeg 2008.09.25. 15:37:41

Bízzuk Dömére az U21-et:), akkor víz helyet majd bort isznak a srácok a félidőben, és lesz mire fogni a szédelgést...

maccar 2008.09.25. 15:40:32

várhidi csak egy a magyar edzőképzés szennyéből, kókler, akinem lövése sincsen a 2008-as edzőtechnikákról.

pomper messze a legtehetségesebb focista volt a dunaferr "sikersorozata" alatt, de egy másik "sztár" edző (egervári) nem szimpatizált vele, így végig a védelemben játszatta a legtechnikásabb játékosát, büntetésből....

sztarszki 2008.09.25. 15:43:52

Szerintem is felesleges 0-8-nal az egyeni ertekeles, hogy pl. ki miatt kaptuk az elso harmat, aztan miert jott meg ketto, aztan megint harom!! Az egesz csapat kapott ki, oket kellene lecserelni, ilyenkor sokat nem tud mit tenni az edzo sem, talan ha beallna, bar nem tudom, h VP mekkora golkiraly volt..

Invictus 2008.09.25. 15:54:33

Sztem megkapták a szerbek a KGB-től azt a titkos szert, amivel 86-ban Mexikóban etették meg a magyar válogatottat. Bocs, már 97-ben megkapták nyilvánvalóan.

slowmotion 2008.09.25. 16:05:02

Várhidi szerintem Bozsik alteregója

CIKÁK 2008.09.25. 16:05:56

Ha egy edző arra nem tud választ adni, hogy mitől esett vissza a csapat, akkor nagy baj van, hisz ez a szakma a többi csak mese.. Cikák

ohmyFgod 2008.09.25. 16:32:21

Várhidi tényleg elmehet a picsába, de azért 1-2 fikázással nem értek egyet.
Előre is elnézést, ha valamit rosszul tudok.
Ha valakit kineveznek egy csapat edzőjének, vagy szövetségi kapitányának, és az adott gárda még nem volt a kezei alatt, akkor miért hülye az illető, ha az elején azt mondja: ezt a társaságot nem igazán ismerem? A jelenlegi kedvenc holland szöv. kap. szerintetek mennyire ismerte a magyar csapatot korábban? Semennyire ofc. Ha jól emlékszem Várhidi pedig csak nemrégiben lett ennek a korosztálynak a kapitánya. (ismert pár játékost, az egy dolog)

Csak kiragadtam valamit, ami szemet szúrt. Eszemben sincs védeni, elég hülye amúgy is. De abban van igazság, hogy nem ismerte őket. Illetve abban is, hogy van olyan szitu, amikor az edző tényleg nem nagyon tud beleszólni.
A lényeg, hogy nem egyedül baszta el. Nagyon nem.
Szerintem.

Eagleburger 2008.09.25. 16:39:52

By the way: Galaschek!!!

Nem tudná valaki feltölteni a netre azt a bizonyos cikket, amely a futásteljesítményével foglalkozik? Én olvastam ugyan annak idején, de annak már legalább 10 éve.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.25. 16:41:10

Azt azért ki lehet jelenteni, azt hiszem, hogy nehéz lenne egy ilyen meccsről jó jelentést írni.

Madnezz 2008.09.25. 17:00:11

A magyar csapatok mindig az eddző hibájából nem telljesítenek jól... Kisteleki jól telebeszélte a fejeteket pupákok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.25. 17:01:20

Ha már helyesírás-fasizmus:

fáradtság: kimerült állapot
fáradság: fáradozás, munka

A kettőt tényleg nem volna jó összetéveszteni. :-)

trey82 2008.09.25. 17:05:55

zombi tibi,


ha ugyanezen a meccsen a magyarok nyertek volna, akkor neded tetszene ez a jelentés.


mindig mondták nekem külföldi kollégák h a magyarok gyűlölik egymást.


ennek ékes példája ez az írás: zombi tibi összevissza vagdalkozik a 8-0 miatti frusztrácija miatt. igazából egyetlen egy értelmes, megalapozott, józan kritikai mondatot nem ír le, csak jön belőle a tömény gyűlölet... mert kikaptunk, csúnyán, és ezt valahol/valakin le kell vezetnie. hát rögtön adja magát Várhidi, hisz ő az edző.


ugyanaz az ember, akinek irányításával nemrég 3:1-re verte a felnőtt magyar csapat a friss világbajnok Olaszországot.


tessék, fikázzátok, magyarok, ő miatta szar a magyar foci!

ohmyFgod 2008.09.25. 17:35:34

trey82: nagyjából egyetértek.

Különben is, milyen elemzés az, ahol csupán 1-1 mondatot ragadnak ki a szövegből? Egyrészt tisztességtelen, másrészt hatalmas csúsztatásokra ad lehetőséget.
Egy idétlennek, ostobának tűnő mondat más szövegkörnyezetben lehet, hogy értelmesebb és világosabb.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.09.25. 21:29:11

Ismételten megjegyzem, hogy mivel Várhidi kb. két nappal az esemény előtt kapta meg a tisztséget, nyilvánvalóan az ő szakmai alkalmatlanságáról szól az egész, a társaságot előtte két napnál egy cseppet tovább menedzselő edző ellenben hibátlan munkát végzett. Az ő elődjei meg pláne.

Na jó, az efféle borzalmasan nehezen kinyomozható tényezőket ki nem szarja le, mennyivel jogosabb utananézés nélkül anyázni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.09.25. 21:37:54

Mondok egy jó példát Várhidi alkalmatlanságára, ott a postbanolyan dög módonki van emelve.

Az helyett, hogy „ezt a csapatot annyira nem ismerem”, két nap ismeretség után egy valódi szakember az írta volna, hogy már a legkisebb rezzenésüket is ismeri, de Várhidi nem szakember, hanem egy alulképzett, beképzelt kis köcsög.

Természetesen az, aki holmi érdektelen tények ismerete nélkül hőbörög, nyilván alkalmasabb Várhidi (mondjuk ki) néhai posztjának betöltésére, tehát a posztok alapján minimum tucatnyi zseni veheti át a helyét.

Ők biztosan nem fognak a kudarc után olyan döbbenetes faszságokat leírni, hogy ők bármiről is nem tudnának, hiszen ők tudnak mindent. A szakembernek ugyanis a mindent tudás az ismérve. Mi más?

slowmotion 2008.09.25. 21:51:38

VP-vel nem hosszabbítanak szerződést. idézet a nyilatkozatból:
"...Az utánpótlás terén új koncepció szerint folyik a munka, és ebben nem számít rám Jámbor László sportágfejlesztési igazgató... Azt gondolom, Magyarországon mindent elértem, amit lehetett, voltam szövetségi kapitány és bajnokcsapat edzője is. Az eredmények miatt sem kell szégyenkeznem, a válogatottat, amelyet vezettem, szerették a szurkolók, telt ház előtt játszottunk meccseket. A felmondási idő december 31-ig tart, utána muszáj lesz dolgoznom, de egyelőre még nem gondolkoztam azon, mit fogok csinálni."
fresh off the wire :)

Robin Hood · http://robin.blogol.hu 2008.09.26. 02:17:45

slowmotion:

"Várhidi szerintem Bozsik alteregója"

Már ezért az egy sorért is megérte az összes kommentet elolvasnom! Sírva nevettem rajta xDDD

KÁJZERSZÓZE 2008.09.26. 08:24:05

Ez a lyelentés ety igen hüje vicc. Várhidi meg nyalvánvalóan segíccséggel írta eszt a szösszenetet, Denni Blú mentalista segített neki. Én el is hiszem a varázslatot. Többet nem is mernék menni a Szer bekk közelébe.
Gratulálunk Péter! Sok sikert a civil élethez!

JBG 2008.09.26. 12:12:44

ebből a "második félidei megmagyarázhatatlan történés"-ből kurvajól meg lehetne ám csinálni az X-akták 3. filmet.

Lenne benne Mulder ügynök, Scully ügynök, a titokzatos "bagós faszi", és a még nála is titokzatosabb bajszos...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.26. 14:25:32

Várhidi mindössze azért kerülhetett oda, mert világversenyen bejutott a legjobb 8 közé az U-17-esekkel. Azóta persze tudjuk, hogy ez nem olyan nagy szám (U-19-es EB).
Azután főleg nem mentegetőzhet, hogy az ő FIATALjai (Vass, Filkor és Feczesin) is cserben hagyták.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.09.26. 14:32:16

videa.hu/videok/sport/varhidi-a-fiaskorol-foci-u21-valogatott-raPpkY1alxWeFB1D
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=199130

Különösen ez a mondat tetszik a cikkben:
- Ez így van, csakhogy nézze meg, melyikük játszik rendszeresen a
klubjában. Ez a mi legnagyobb bajunk itthon, bármelyik válogatottról
van szó. Odakint epizodisták, címeres mezben pedig főszerepet szánnak
nekik.

S akkor hallgassuk meg ennek az interjúnak az első mondatait, amelyben
azt ecseteli, hogy mitől is jó egy válogatott játékos, aki
szenzációsan futballozta végig az EB-t. Például Dellas....

videa.hu/videok/sport/varhidi-peter-az-eb-rol-foci-Aw9AYSYYd1Z...


És végül, ahol elmagyarázza miként kell felépíteni egy csapatot. Olaszverőből --> szlovénszopó?

napkelte.wildom.hu/naptv/jsp/program/wmv.jsp?filename=/naptv_upload/visszanezo/200809/20080918-0811-sportplusz.wmv

Bojek 2008.09.26. 19:50:49

Ad1: nem hiszek el minden, amit olvasok. Ha idézőjelek közé van szorítva, ha nem. Ajánlanám mindenkinek ;)

Ad2: fura, hogy az indexen és a hozzá kapcsolódó blogok többségében ugyanezzel a cinikus, becsmérlő hangnemmel találkozom. Nem egy ember írja az összes cikket? Lehet, hogy csak az MKKP vicce a portál? O.o
(Félreértés ne essék, olvasok indexet és még vagy 3 hírportált, pont ezért szúrt szemet a remek hangnem.)

Ad3: mindenki nagyon ért a dologhoz. És persze mindenki mindent jobban tud. Ha nem, akkor is mindegy, belepofázik. (Persze ez Ad2 miatt valahol érthető is...)

--------------------------------------------------

Szvsz Várhidi meglehetősen jó szakember, aki érti a dolgát. Nem mindenható, nem mindent tudó, ahogy senki sem.
Engem erről egyébként a valamivel nagyobb teret és objektivitást biztosító más fórumon győzött meg. Igyekszem inkább az alapján, nem pedig mások által fontosnak ítélt, kikapkodott mondatok alapján ítélni. (Amiknek a forrását persze nem tudom ellenőrizni.) Sőt, még csak nem is a nagy nyilvánosságnak szánt nyilatkozatok alapján.
süti beállítások módosítása