HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A tulipán az új pipacs

2008.10.01. 11:25 mészöly sámán

Sisa Tibor lemondott a magyar U19-es válogatott éléről. A Tréner szerint az MLSZ fejlesztési igazgatója, Jámbor László megjelenésével „önállósága nagy mértékben csorbulna”, ezért úgy érzi, az a korrekt, ha távozásával segíti az új elképzelések kibontakozását. A szerdai (mai) U20-as válogatott mérkőzésen, már új edző vezeti a nyáron Európa-bajnoki bronzérmet szerzett társulatot. Wilco van Buuren korábbi profi középhátvéd éveken át pallérozta az Ajaxos ifjakat. Innen az ismertsége Jámborral, aki ugyanott volt erőnléti edző.

Ennyi a hír. Szükségesnek tartottuk ezzel kezdeni, hiszen olyan nevek is szerepelnek majd a kattintás után, akikkel nálunk nincs igazán képben senki.
Könnyű lenne belerúgni a tulipános elvtársakba, de az önmérséklet gyakorlása fontos a személyiségfejlődésünkben.

Megfigyeltük saját magunkon, hogy mindig szimpatizálunk azokkal az emberekkel, akik nem a legkönnyebb utat választják, hanem valami teljesen illogikusat tesznek. Lehet, hogy deviancia, de ilyenkor az a kényszerképzet uralkodik el az agyunkon, hogy valami olyan dolgot látnak, amit mi nem. Ráadásul az a dolog jobb, vagy legalábbis jobb lehet, mint a jelenlegi állapot, amiben mi, akik velük ellentétben, nem látjuk a jövőt, szépen elüldögélünk.
Értsd: mindenki szerint jó edző volt Sisa, ellenben az MLSZ, Aki Koncepciója Folytán Látja a Jövőt másokat akar az utánpótlás-válogatottak kispadjára ültetni. Értelemszerűen hollandokat. Ezt hívják ők a Tudás Importálásának, amire valljuk be, tényleg szükségünk van, hiszen az elmúlt húsz évben utánpótlás terén alig értünk el eredményeket. Bár Sisa bronzérmes lett a nyáron az Európa-bajnokságon, de ez most lényegtelen, amikor a Szebb Jövő zálogát Jámbor László kezébe tettük le. Jámbor pedig az a fajta, aki ellentmondást nem tűr, ha a saját hatásköréről van szó, Sisa pechjére ebbe most beletartozik az is, hogy mindenki, aki nem fejlesztési igazgató, vagy holland csak bólogathat. A Tréner pedig nem az a típus, aki az ilyet könnyedén viselné, főleg úgy, hogy már megérkezett az egyes számú Ajaxos haver, Wilco van Buuren, aki rögtön megkapta a legtehetségesebb korosztályt, sőt a jövőben ő döntheti el, kik legyenek az utánpótlás-válogatottak edzői. Ha most valakiben az a gondolat motoszkál, hogy ennek ellenére is maradhatott volna Sisa, hiszen a van Buuren – Jámbor tandem biztosan adott volna neki egy csapatot, azt meg kell nyugtassuk: másokban is felmerült ez. Egy ezt firtató újságírói kérdésre Sisa az alábbiakat felelte: „Azt mondják, ha a fiatal fülemülét varjak közé teszik, megtanul károgni. De én nem vagyok már fiatal, másrészt az sem baj, ha a fülemüle a saját nyelvén rendesen beszél.”
Tetszik érteni? Nem akar a saját személyiségéhez nem passzoló munkakört betölteni, még akkor sem, ha a varjak egy jobb varj-fülemülévé alakítják, mint amilyen fülemüle valaha is lehetne belőle.
Sisa két dolgot felejt el. Az egyik, hogy az ő neve egybeforrt a magyar utánpótlással, és bárhova is megy, felnőtt szinten sehol sem lesz annyira népszerű és sikeres, mint az idei nyáron Csehországban. A másik, hogy méltatlan helyzetéért nem az MLSZ döntése a felelős, hanem az elmúlt húsz év összes magyar edzője, akik munkájukkal olyan mélyre züllesztették szakmájuk renoméját, hogy az egyetlen magyar siker szerzője kevesebbet ér, mint egy közepes holland. Bár lehet, hogy az utóbbit, mi szurkolók is hajlamosak vagyunk elfelejteni.
 

27 komment

Címkék: mlsz utánpótlás jámbor sisa van buuren

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr45690431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

díszbohóc 2008.10.01. 11:49:31

Szerintem meg igaza van. Nekem sem esne jol, hogy egyszer azt mondjak: te keszited fel a VB-re egyedul a gardat, ket honap mulva meg azt, hogy nem. Mert ugye van egy-ket pelda, mi lesz abbol, ha valaki fele-melle kineveznek egy szakmai igazgatot-segededzot-szertarost... Gondolom ebbol akart kimaradni Sisa, es ferfiasan bevallotta, nem akar alkalmazkodni senkihez. Ennyi.

magnespeti 2008.10.01. 12:00:35

Van egy olyan sejtesem, hogy latjuk meg sisat az MTK kozeleben. Vegul is az nem felnott csapat... es poloskei helye pl. meg is uresedett.

magnespeti 2008.10.01. 12:01:38

Ha jobban megnezem, ezen a kepen meg hasonlit is polore.

füligjimmy77 2008.10.01. 12:16:08

Egy holland klub, egyébként világhírű utápótlás-bázisának n+1-edik számú embere irányítja majd a magyar utánpótlást. Szarok az edzőink, de nem ennyire. Ez tipikusan, ha nincsen ló, a szamár is jó esete. Ha egy klubhoz érkezett volna, azt mondom éljen: Mert másolni a módszereket közel sem olyan jó, mint a legapróbb részletekig ismerni. De így elég cink. Egyetértek Sisával: ő kivételesen lerakott valamit az asztalra, nem is keveset, hozzá képest Jámbor, és Buuren csak messziről jött emberek, semmi több.
Egyébként ez ugyanaz a Jámbor, aki erőnléti edző volt Debrecenben is, de kirúgták?

vidimaaster 2008.10.01. 14:13:18

Sisa a Diósgyőr edzője lesz, legkésőbb holnap jelentik be.

Istv@n 2008.10.01. 14:24:32

Elnézve a Diósgyőr keretét nem lesz egyszerű dolga.

ibagorib 2008.10.01. 14:40:43

Igen Jámbor volt Debrecemben volt edzősegéd-erőnléti edző vagy valami hasonló, de akkor a debrecen igencsak emlékezeteset produkált ha jól emlékszem a Hajduk ellen (kettős győzelemmel jutottak tovább) ami akkor igen nagy hír volt, aztán más kérdés, hogy a lendület nem tartott tovább, de gondolom ebben az eredményben neki is szerepe volt.

Én inkább azzal értek egyet, hogy túró az összes magyar edző (Mészöly, Mezei, Bicskei, stb.) fülébe, aki lezülesztette a magyar focit arra a szintre, hogy mindegy ki az csak külföldi legyen aki a megváltás ígéretét hozza.

Robin Hood · http://robin.blogol.hu 2008.10.01. 15:34:16

Sisa szimpatikus edző és ember, akármikor láttam nyilatkozni mindig csupaszív és lelkes volt a munkáját illetően.

De azzal egyetértek, hogy ha komoly utánpótlás programot akar véghez vinni az MLSZ, akkor ahhoz egységesített képzés kell minden korosztály esetében. Márpedig ahhoz az kell, hogy egy kézben fussanak össze a szálak, és nem szerencsés ha van egy "kilógó" korosztályos edző aki más elképzelés szerint dolgozik. Nem biztos, hogy az ő elképzelése a rossz, csak ha próbálunk egységes iskolát megteremteni annak abban van az ereje, hogy egységes.

És az meg sajnos igaz, hogy nemzetközi szinten jegyzett magyar edző nem sok van, így talán illene elfogadnunk, hogy a külföldi szakemberek naprakészebbek.

magnespeti 2008.10.01. 15:38:49

Tipp: A diosgyor edzoje Urban Flori lesz.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.10.01. 16:20:08

Jámbornak még előadásán is voltam, szakmailag igencsak magas színvonalat hozott akkor is, személyiségjegyeiről sokat nem tudni, hiszen az utóbbi években került elő a neve a magyar foci posványában, de amikor megjelent, egyszerre produkált emlékezeteset pozitív és negatív irányban, Debrecenben fizikálisan nagyon rendben volt a csapat, ellenben a szakvezetéssel nem jött ki, még tán újságcikkben is feszegették, hogy Jámbor olyanba dumált bele, ami nem az ő kompetenciája - más kérdés, hogy ebből mennyi igaz és mennyi a szardobálás. Talán nem áll messze az igazságtól, ha azt mondom, Jámbor olyan, mint Szentes: szakmai tudás terén nem sok jobb akad nála az országban, de összeférhetetlenebb se sok van.

Sisára nem tudok neheztelni, fog ő még az utánpótlásban dolgozni, hamarabb, mint gondolná.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 16:30:55

hátigen. most, h megvertük az olaszokat, sisa munkája még mindig látszódik a fiúkon, ha kikaptunk volna, akkor van buuren kezdené szétverni azt, ami eddig működött.

megkímélném a nagyérdeműt olyan közhelyek puffogtatásától, mint hogy minden nézőpont kérdése.

dr. Wilbur Swain 2008.10.01. 19:52:37

Jámbort nem kirúgták a Lokitól, hanem amikor Bölöni elment a Monacóhoz (2006-2007), akkor vitte magával erőnléti edzőnek
Debrecenben nagyon is jó munkát végzett
ez azonban más, Sisát meg kellett volna tartanunk

rizla 2008.10.02. 00:03:50

jámbor lászló a magyarfutball című dokumentumfilmben is szerepel, és nagyon jókat mond. ez önmagában nem biztosíték, de azt legalább tudhatjuk belőle, hogy fontos neki, és nem feltétlenül azért került oda, mert ő nyalt be legmélyebben a megfelelő seggbe. sisa meg nem biztos, hogy megsértődött, csak szimplán lehet, hogy úgy érezte, nem tudná a maximumot nyújtani, stb.

rizla 2008.10.02. 00:06:06

OJ: én sem tudok túl sokat a témáról, de azon azért nem lepődök meg, ha egy szakmailag felkészült ember nehezen fér össze másokkal ebben a közegben... nem mondom, hogy egy szent, csak ilyesmin is alapulhat a pletyka.

rizla 2008.10.02. 00:07:40

wilbur: meg akarták tartani sisát, csak nem vállalta el így. de én robin hooddal értek egyet, a központosítás nem rossz ötlet. ez van, így alakult. rosszabb tán csak nem lesz a hollandokkal, mint az elmúlt 20 évben..

nulladik változat 2008.10.02. 12:04:14

Jámbor László volt az Ajax erőnléti edzője, amikor megnyerték a BL-t 1995-ben. Valamennyire muszáj hogy értsen a szakmájához :)
Debrecenből azért ment el, mert nem teljesítették azokat a feltételeket, amiket megígértek neki. Ezt a klub tulajdonosa is elismerte.

THC 2008.10.02. 14:46:25

már ne haragudj,de a debreceni klub tulajdonosa,bizonyos Szima(t) soha a büdös életben,semmit sem ismert el,mivel egy egyszerü arcú strici és játékgép tulajdonos.

Futó Lada 2008.10.02. 15:29:29

Van egy tippem, hogy Sisa Tibort hamarosan megkörnyékezi az MTK....mármint a 2. csapathoz. Az MTK2-ben gyakorlatilag majdnem ugyanazok vannak mint az utánpótlás-válogatottnál (enyhe túlzással) ,folyamatosan fiatalok mellett dolgozhat , nincs eredmény-kényszer...minden adott hogy ott folytassa...szerintem..

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.02. 16:43:39

Azért megkérdezném, hogy a Sisa által elért csodálatos siker hány százalékban az ő munkája, s hány százalékban a Várszegi féle akadémia sikere?

Mármint Ti sem gondolhatjátok komolyan, hogy a legfelkészültebb magyar utánpótlásedző beválogatta a komplett MTK-t + Németh Krisztián és Gulácsi, kitalált nekik egy teljesen új játékrendszert és még remek taktikai és motivációs ráhatással egyénileg is legjobbat hozta ki belőlük.

Nagyjából leszarom, hogy ki az utánpótlás edzője, amíg Várszegi akadémiája létezik, mert a magyar foci jövője legalább 90%-ban Agárdon dől el.

Sisa Tibor. Számít egyáltalán? Sokkal jobb, hogy most távozik, mert sikerkapitányból, hamar lehet belőle is Várhidi "0-8" Péter. Pedig egyikük sem tehet róla. Ahogy az utánpótlásban elért sikerekről sem.

díszbohóc 2008.10.02. 16:54:15

Toth Norbinho MAR nyilatkozik a Pepsifocinak, tippverseny meg MEG nincs?

Futó Lada 2008.10.02. 17:12:47

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Itt van már csütörtök este, és esélyem sincs az újabb 8 pont begyűjtésére....csak nem sz mlsz keze van a dologban?...esetleg az szrt?...összeesküvést sejtek

Zigi 2008.10.02. 17:35:02

Tippversenyt!Tippversenyt!

Pumpui · http://kajapiaszex.blog.hu/ 2008.10.02. 18:23:07

Megint péntek 18:00-kor fog felkerülni a tippverseny???? És még írjunk vicces hozzászólásokat is? :-(

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.10.02. 22:40:09

Diósgyőr: Sisa Tibort nevezték ki vezetőedzőnek
Sisa Tibor a Diósgyőr labdarúgócsapatának új vezetőedzője.
Dlusztus Imre ügyvezető csütörtökön jelentette be, hogy a klub 2011. június 30-ig kötött szerződést a szakemberrel.

A klub korábbi vezetőedzőjét, Vágó Attilát múlt csütörtökön menesztették. A diósgyőriek a Soproni Ligában kilenc forduló után 8 ponttal a 14. helyen állnak, a Magyar Kupában pedig nem jutottak be a nyolcaddöntőbe.

Sisa irányításával az U19-es magyar válogatott nyáron bronzérmes lett a csehországi Európa-bajnokságon. A szövetségi edző kedden mondott le posztjáról, mert úgy érezte, hogy az utánpótlás válogatottak munkájának felügyeletére kinevezett holland Wilco van Buuren mellett nem dolgozhat olyan önállóan, mint korábban.

rizla 2008.10.02. 23:26:11

pancso: "Nagyjából leszarom, hogy ki az utánpótlás edzője, amíg Várszegi akadémiája létezik, mert a magyar foci jövője legalább 90%-ban Agárdon dől el."

ez óriási baromság így, ebben a formában. egy darab akadémia nem fog elég játékost kinevelni ahhoz, hogy újra tényezők lehessünk az európai labdarúgásban.
süti beállítások módosítása