HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Huszárpenge páncél alá

2008.10.16. 11:05 pajzán gyula

Az lett, amit vártunk. Gyomorremegés, minimumelőny-féltés, másodperc visszaszámlálás. A máltai lovagok Monty Python-i groteszkséggel rontottak ránk. Rozsdás bökőjükkel végig nyaki ütőerünk környékén hadonásztak. Égi csoda, hogy egy könnyed huszárvágással rést találtunk lötyögő páncélzatukon, és ez elég volt a lassú kivéreztetéshez. A haláltusa legdrámaibb részeit a máltaiak jóvoltából csak rádióközvetítés formájában élhettük át, de talán ez így mindenkinek jobb. Győztünk. Húhhh...


A meccs előtt, alatt és után is az utóbbi két szigeti kalandunk élménye zakatolt bennünk. Ebben a nagy szellemidézésben meg kellett állapítanunk, hogy mumusunk kapcsán semmi sem változott. Lothar, Bozsik és Koeman csapata ugyanolyan ideglelős találkozókon ért el különböző eredményeket, a játék képe alapján azonban mindannyiszor húzhattuk volna a rövidebbet.

A lényeg ezúttal mégis az, hogy akárhogy is történt, nem húztuk. Ráadásul a többi meccsen versenyben maradáshoz elegendőt hoztunk. Nulla az 1-0 Máltán? Csak kettővel nyomtuk le Albániát otthon? Kérdezősködjünk a portugálok háza táján erről. Ők dettó ugyanazokon a meccseken vannak túl, mint mi, és van összesen öt pontjuk. Nekünk meg hét.

Raktározzuk tehát el a tegnapi szenvedéstörténetet úgy, hogy az egy vérgőzös három pontot hozott a konyhára egy olyan csoportban, ahol minden megtörténhet. Ezért nem szabad beszarni, ha becsúszik egy vereség, vagy nem fejlődött a játékunk. Majd a többiek körbeikszelnek, vagy körbeveregetik egymást.

Mi foglalkozzunk magunkkal, és haladjunk tovább a koemanizmus útján.


Keresztvíz-lehúzás, tömjénezés

Ilyen még nem volt a 'biztos történetében: megfosztottak minket a szubjektív értékelés jogától. Alapelvünk, hogy mindig tapasztalati tények alapján kanyarítunk véleményt. A közvetítési baki miatt azonban a webmédiumok tudósítóinak görbe tükrére, no meg Fülöp I. László rádiós jellegű értelmezésére kellene hagyatkoznunk Fülöp II. Marci & Co. értékelésekor.

Elkövettük ugyanakkor azt a hibát, hogy sajnáltunk befizetni a második félidőre a neten, ezzel persze bukva az exkluzivitás dicsőségét.

Ilyen keretfeltételek mellett igazságtalan lenne tehát egy félidőnyi produkciót pontozgatni. Lelkiismeret furdalásunk még sincs, hiszen az egyetlen jó dolog Torghelle három pontos találata volt, a többit meg úgyis érzik az olvasók, és ennek kommentjeikben hangot is fognak adni.

Első félidő összefoglaló:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Második félidő összefoglaló meg emitt:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt tényleg összefoglaló...

 

 

122 komment

Címkék: magyar válogatott málta torghelle

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr16716587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jim 2008.10.16. 13:13:12

Ja, fincsi lesz, hogy Juhász nem jáccik a köv. meccsen. Egyébként röhej, de amikor Gera el volt tiltva, és nem játszott az albánok ellen, jobbnak láttam a csapat játékát... (legalábbis a 2. félidőben:)))

tomi21 2008.10.16. 13:13:53

énis 18 pontot számoltam,persze ha minden összejönne.. az meg külön öröm volt tegnap h az albánok leX-eltek a Portugálokkal. Dániának van komoly esélye, de az albánok se fogják hagyni magukat szal pár x még benne lehet ebben a csoportban, de ha a portugálok felszívják magukat..akkor ők is elkezdenek gyűjtögetni, a két meccsből amit ellenük játszunk egy pici döntetlen már szép eredmény lenne, kérdés mennyire pöccenek be! Sztem egyébként a svédek verhetőek itthon, bár ők is küzdeni fognak, mert azzal megelőzhetőek, de ciki lenne egy portugáliával küzdeni a második helyért...Reálisan már a 3. hely megszerzése is szép lenne a csapattól! HAJRÁ FIUK!

ibagorib 2008.10.16. 13:20:20

lesz itt még körbeverés, szerintem kár számolgatni még, ez az egyik legkiegyensúlyozottabb csoport, köszönhetően annak, hogy a portugálok egyenlőre várakozáson alul teljesítenek, szóval semmi sem lehetetlen, bár a hurráoptimizmussal azért várni kellene legalább az albán meccsig. Az érdekes lesz tekintve, hogy az albánok is "megérezték a vér szagát" sikerült két jó eredményt elérniük, és ellenünk nagyon be lesznek indulva.
Azért addig is ritka jó érzés a csoportállást nézegetni.

Jim 2008.10.16. 13:20:27

Tomi, most gondold meg, mivel tavasszal játsszuk azt a bizonyos győzelmi reményekkel kecsgtető 3 meccset, hát mekkora flash lenne már 9 pontot begyűjtve nekiszaladni a végének. Azt kell mondanom, hogy a sorsolás is kurva jól jött ki, hogy kvázi van esélyünk reálisan megszerezhető pontokkal nekimenni az utolsó meccseknek.

Vámpír\\\'08 2008.10.16. 13:21:17

Gera és Dzsudzsák két nagyon értékes játékos, de mostanában nem tündökölnek. Főleg Dzsudzsák tűnik úgy, hogy mély gödörben van, akkor meg minek eröltetni?

Jim 2008.10.16. 13:22:57

Igen, szerintem is az albánok elleni kinti meccsen fog minden állni vagy bukni (bár a tegnapira is ezt mondtuk). De szerintem az albánok sokkalta komolyabb ellenfelek, mint pl. a dánok. Ha az a meccs megvan, akkor egy relatíve a ranglistán előrébb álló csapat ellen a kisebb győzelmi kényszer nagyobb felszabadultságot jelenthet, mint ahogy ez meg is volt a két északival szemben.

tomi21 2008.10.16. 13:25:04

Tavasszal 2 meccset játszunk Jim! Egyet Albániával idegenben, egyet meg itthon Máltával. De +6 pottal is jó lenne neki futni a végének, főleg h utána az őszi szezonban a Svédeket várjuk itthon, és ha akkor zsinorban az 5.!! meccset nyernénk az több lenne mint helytállás! De ne szaludjunk még ennyire előre...

Futó Lada 2008.10.16. 13:34:34

Még hat ilyen szar győzelem és kint vagyunk a VB-n. Céronáldó meg jöhet Tésanyihoz leckéket venni.. :)

ibagorib 2008.10.16. 13:42:54

TOR-ghelle, TOR-ghelle!!!

Geo_morph 2008.10.16. 13:46:09

Tökmag,

két komment jut eszembe Veled (Önnel) kapcsolatban, nem akartam személyeskedni, de muszáj, idegesít(esz). A nem kívánt törlendô, én tegezve folytatom, az jobban tükrözi a véleményem...

1. A Hozzád hasonló emberek azok, akik a legtöbbet árthatják a magyar labdarúgásnak. Szomorú, hogy dilettantizmusod álcázására agresszív, fikázós hangnemre váltasz, de még szomorúbb, hogy van egy olyan érzésem, a versenyszerû sporthoz nem sok közöd van, volt, s egyre kevesebb lesz.
Nem az a baj, hogy nem értesz a focihoz, sokan vagyunk így ezzel. A baj, hogy nem tudod befogni a szádat akkor, amikor kellene. Nem kezdek bele papolásba, hogy miért játszott így a magyar csapat tegnap vagy az albánok ellen (utóbbin kint voltam, gyanítom, Te nem). Szokás mondani, mindenki annyit játszik, amennyit engedik. A máltaiak beton védekezô focijával és az albánok játékával szemben a világon egyik csapatnak sincs könnyû dolga, amint ezt számodra a fentebb kommentezôk egy része már le is írta. Jó példa a portugálok...

2. Ami jobban idegesít, hogy a Sanyit szidod. Kis hazánkban jelen pillanatban az egyetlen játékos, aki megtestesíti a vérbeli csatár fogalmát. Mondom az egyetlen! Agilis, harcias, agresszív, érzi a kaput. Nem okos a játéka, igen. Néha meccsenként 8 lest produkál, igen. Majd' minden meccsen sárgát kap, igen.
De emellett bízhatunk benne, hogy az elsôtôl az utolsó percig küzdeni fog és ha jól jön ki a lépés, gólt, gólokat szerez.

Aztán majd ha lesz egy újabb Kiprich-Esterházy csatárduó a képernyôn, akkor élhetsz a joggal, hogy kritizálod.

Én egyelôre gyôztes meccseket szeretnék látni és tisztes helytállást, abba pedig bôven belefér mind a négy mérkôzés, amit ebben a szezonban láttunk!

És még egy komment a részetekre:
Nem tûnt fel senkinek, hogy a svédek ugyanazt csinálták velünk, amit mi az albánokkal egy félidôn át és a máltaiakkal 25 percig? Hagytak focizni, engedték, hogy elhiggyük, jók vagyunk, kicsalogattak, aztán...

Én büszke vagyok erre a csapatra. Lehet, hogy én vagyok a hülye.

pattopo 2008.10.16. 13:52:51

olyan volt már a futballtörténelemben,
hogy egy szövetség, utólag, külső kényszer nélkül azt mondja,
hogy ELNÉZÉST,
mert van egy olyan játékosunk, aki képes arra,
hogy egy földön fekvő játékost a stoplikkal fejbetapos szándékosan,
és ELNÉZÉST kér a többi játékostól, és szurkolóktól,
mert az a játékos is a magyar válogatott mezét viselte,
és bár megbüntetni nem akarja, mert szükség van a játékára,
de a fair szellemében nem tud elmenni az eset mellett szótlanul?

mert ha már így esett...

kristu · http://ultraskaposvar.com 2008.10.16. 13:54:22

albániában vár minket a kibaszott pokol, reálisan nézve egy iksz is jó eredmény ott, persze sokra nem megyünk vele a későbbiekben.

ha kijutunk, akkor biciklivel megyek dél-afrikába báz :D

Gren 2008.10.16. 13:57:15

nektek basszátok meg az se jó ha nyerünk meg az se ha vesztünk komolyan mondom ezért se halad elöre sehova a magyar foci mert a szurkolok nagy része egy ekkora genya mint ti vagytok
bezzeg ha kint vagytok a puskásba a meccsen és sanyi lövi a gólt ti is azt ordibáljátok hogy:Saaanyiii,Sannyiiii!!!!!!ugye ezek vagytok ti.elmehettek a busba.nektek semmi nem elég

biohouse 2008.10.16. 14:00:31

Lehet, hogyha megverjük a dánokat, akkor megrogynak és kikapnak Portugáliában is. Így pont jó eredmény az x.

Gren 2008.10.16. 14:00:33

de majd ha kijutunk töletek egyikötök se merjen ünneopelni és az utcán kiabálni hogy riaria Hungária mert az már divatdrukkerség

FlybyWire 2008.10.16. 14:00:45

Gren azért ne vedd akkorára azt a kalapot, nézd meg az összes hozzászólást, a fikagép nyomoroncok aránya azért nem olyan jelentős most - szerencsére :)

Gren 2008.10.16. 14:02:51

aki nem inge nem veszi magára.tiszetelet a kivételnek

Ádámbátyám · http://adammondja.blog.hu 2008.10.16. 14:06:06

Szerintem az albán-magyar meccs lefújásáig ne nagyon álmodozzunk továbbjutásról. Se a harmadik helyről. Ha ugyanis ott kikapunk, akkor még a negyedik helyért is küzdenünk kell.

Torghellét pedig tessék tisztelni!

Hajrá magyarok!

Tökmag 2008.10.16. 14:06:33

Geo_morph

1.) Te meg egy intoleráns troll, aki a sajátétól eltérö vélemény láttán fikáz/személyeskedik. A saját értékrended szerint cseppet sem vagy jobb nálam. Üdv a klubban. :)

2.) Igen, biztos ezért nem fér be valami jobb bajnokságba.

neeskens 2008.10.16. 14:07:23

Szombaton a Népstadionban a szünetben a hugyozás közben szidtam a Sanyit a haveromnak, mint a bokrot.

Mea culpa, mea maxima culpa, nem lett jobb játékos, de lőtt két gólt három félidő alatt és a csapat két meccsen hat pontot szerzett.Úgyhogy hajrá Sanyi, csak így tovább.

tomi21 2008.10.16. 14:08:43

én szurkolok nekik!!

FlybyWire 2008.10.16. 14:10:58

Tökmag,

Nem lenne baj a véleményeddel, ha képes lennél megadni a tisztelet annak, akinek és amiért jár. Ez sokak szemét érhetően bántja.
Igenis ezért megérdemli a dícséretet, aki erre nem képes az negatív fikagép. Ezt próbálják veled megértetni, de persze reménytelen. Azért hátha elgondolkodsz....

Gren 2008.10.16. 14:15:37

tökmag tipikus az a magyar gyerek akit a magyar-olaszon láttam sirva fakadt mert az olaszok kikaptak tölünk az ilyet meglátnám a puskás körül 4 db-ba vágnám és rá tennáém a reflektorokra és azt irnám rá minden divatdrukker igy végzi

neeskens 2008.10.16. 14:15:41

1. Sanci nem egy Ibrahimovic, elég behatároltak a képességei
2. Sanci hajtós játékos, akinek a hozzáálása szimpatikus
3. Sanci rúgott két gólt két meccsen, oroszlánrészt vállalva a megszerzett 6 pontban
4.Ezért Sancinak még akkor is illene gratulálni,ha az egyik gólt úgy szerezte volna, hogy hátbarúgják, a másik meg a kukija hegyiről pattan be.

Tökmag 2008.10.16. 14:16:13

Mélyen elnézést kérek mindenkitől, küönösen Torghelle Sándortól.

Jim 2008.10.16. 14:19:12

Pattopo, hát asszem azért az nem volt szándékos. Visszanézném még egy párszor, az tuti, de ugye a stoplinak meg van az a tulajdonsága, hogy ha mondjuk valakinek hátrabicsaklik a szabálytalanságot követően a feje, nagy lendülettel, és ott van egy cipőtalp, stoplikkal, és abba belefigyel, akkor azt a tipikusan erekkel eléggé behálózott részt, mint a tarkót igen könnyen felsérti.

Dárdai nem szándékosan hagyta ott a lábát, hanem véletlenül, a máltai meg szar helyre esett. Legalábbis ez az én álláspontom.

Tökmag 2008.10.16. 14:19:49

FlyByWire: Dicséretes, hogy Sanyi két gólt rúgott. Csakhogy ettöl még nem lett jobb játékos, most kijött neki a lépés, és ennyi. Korábban sorozatban voltak meccsei, mikor hozta a játékát (letámadta a védöket, zavarta öket), de attól eltekintve semmit sem mutatott Csakhogy ennek szerintem alapnak kéne lennie, az _összes_ csatárunknál, nem pedig erénynek.

Tökmag 2008.10.16. 14:20:37

Gratula annak, aki használja a nickem, jellemes egy gyerek lehet.

FlybyWire 2008.10.16. 14:22:58

Tökmag 2008.10.16. 14:19:49

Javasolnám neeskens posztját (14:15:41) tanulmányozásra
Senki nem állította, hogy jobb játékos lett!!! Egyáltalán nem a képességeiről/személyiségéről szólt a vita eddig sem.

Egyszerűen csak illik, illene elismerni, hogy szerzett 2, egyébként gyönyörű gólt, amivel a válogatottat minimum 4, de inkább 6 ponthoz segítette. Ennyi. Ehhez képest pont őt "követelted" ki a válogatottból az első posztoddal. ???

Kapiskálás van-e már?

Jim 2008.10.16. 14:23:20

Tökmag, most mondtál ellent magadnak. Igen, ez az alap. Sanyiban akkor meg van az alap. És mellé rúgott két gólt. Akkor miről is beszélünk;)))

És az is alap egy csatárnak (egy "erőcsatárnak:))))"), hogy gólt, gólokat rúg, és rakkol, zavarja a védőket - nem csak passzból indulhat a kapu felé, hanem labdaszerzésbnől is ugyebár.

Jim 2008.10.16. 14:23:37

Tökmag, most mondtál ellent magadnak. Igen, ez az alap. Sanyiban akkor meg van az alap. És mellé rúgott két gólt. Akkor miről is beszélünk;)))

És az is alap egy csatárnak (egy "erőcsatárnak:))))"), hogy gólt, gólokat rúg, és rakkol, zavarja a védőket - nem csak passzból indulhat a kapu felé, hanem labdaszerzésbnől is ugyebár.

FlybyWire 2008.10.16. 14:23:43

Tökmag: talán regelj be, 2 perc.
Pedig már kezdtük azt hinni, kezdesz jó fej lenni :(

Jim 2008.10.16. 14:24:51

bocs a dupláért

demizson bobby 2008.10.16. 14:25:14

Tökmag: sztem csak 1valamiben tévedsz, mégpedig abban,hogy Sanyit senki sem fogta.Voltak rajta vagy 4-en mégis bevágta.
Középszerű skandináv csapatok védői a zacskójánál fogva húzzák le és esélye sem lett volna.:(
..és nem is lesz soha...
Egyetlen esélyünk hogy tavaszra születik vmi gólvágó, mert ezzel a tajtparaszttal esélyünk nem sok lesz.
Amúgy gratulálok neki.
Nem a játékához,mert az szart sem ért.

pattopo 2008.10.16. 14:27:02

Jim.
Dárdai jobb lábán állt stabilan, a máltai feküdt.
Dárdai félkörívvel hátrafelé tarkón taposta a máltait,
majd visszaállt az eredeti pozíciójába.

de mindegy, apró dolog a meccsen, de engem személy szerint bosszantanak az ekkora alpári parasztságok.
A győzelmeknek meg borzasztóan örülök!

Gren 2008.10.16. 14:32:49

Tökmag nem birja elvisleni ha leszólják csak itt nagy a pofi mert itt nem állit a fejébe senki egy zászló rudat:-DDD

nem birja elviselni hogy még mindig van esély a kijutásra ő biztos a nyálgép buzzancs RÓNÁDÓÉKNAK DRUKKOL

Gren 2008.10.16. 14:34:58

PEDIG A BOCSÁNAT KÉRÉSED UTÁN MINDENKI AZT HITTE MÁR HOGY ÁTMENTÉL JÓ FEJBE

Jim 2008.10.16. 14:49:38

Nem tom, másképp láttam, de majd megnézem még egyszer-kétszer, még szerencse, hogy az első félidőben volt.:))

Igazából azért is beszélek Dárdai mellett, mert szerintem ő nem az az alattomos fajta. Vagy? Nem tom, semmiben nem vagyok biztos manapság:))

tomi21 2008.10.16. 14:51:59

fehéroroszokkal játszunk barátságos meccset az év végén, arra vmi tetszetős játékot kéne összehozni, bár sztem felszabadultabbak leszünk mint most!

Gren 2008.10.16. 14:53:41

Észak irekkel Tomi nem a fehéroroszokkal

demizson bobby 2008.10.16. 14:54:18

Jim: egyértelmű piros volt.
Más kérdés, hogy Mifsud és Sschembri kőkeményen faragta Dárdait meg Juhászt, gondolom Pali jobbnak látta ha demonstrál mielőtt összerúgják a port :)

pajzán gyula 2008.10.16. 15:01:33

Mifsud engem rohadtul irritált, nem sajnáltam, hogy kapott egyet Palitól (bocsánat, albán meccs óta Pál). Igen, nem volt sportszerű, de leszarom, megkapta a magáét. Vérszomjas komment vége.

Jim 2008.10.16. 15:02:13

Az bizti, hogy csúnyát kapott. Mongyuk volt bennem már egy-két egységnyi ital, és a tv is kicsi volt a kocsmában:))

Az viszont tény, hogy ugye a tét miatt is elég durva meccs vala

greg don'tdrinkvine 2008.10.16. 15:05:40

Egy másik fórumon már leírtam Sanyi fikázására, hogy az idényben lő 15 gólt Augsburgban és jövőre már egy menő Bundesliga csapatban fog játszani. Ha nem így lesz májusban alázhattok.

Szerintem Albániában senki! nem fog nyerni a csoportból. Így királyságnak tartanám ha sikerülne pontot szereznünk márciusban. Ha tavasszal lesz 4 pontunk akkor már tényleg lehet őszre szépeket álmodni.

díszbohóc 2008.10.16. 15:10:03

En mar elozoleg is irtam, hogy Sanyit nem kell basztatni, mert hozzaallasa van neki, meg az a tipusu csatar, akinek a fulerol is bepattan a kapuba a labda. Bar a Szabics nekem is eszembe jutott, mint alternativa (jol emlekszem, hogy ot is ugy kellett anno bekovetelni a valogatottba, mint a Feher Mikit?)
Aztan. Pali szerintem alattomos volt, es tudta, hogy mit csinal, mert nem ment oda bocsanatot kerni (nem egy vaslogika, de en igy ereztem). De kit erdekel? Apropo. Valami meccs utani kotekedesrol irt a sajto. Ennyire kemeny lett volna a masodik felido? (vegre sikerul valogatott meccset streamelnem, erre nem beszarik az elo adas?)

rendezvényszervező · http://rendezvenyszervezo.blog.hu/ 2008.10.16. 15:12:11

Mára elérték, hogy szinte egyáltalán nem nézem a magyar focit!! Pedig régen nagy meccsre járkáló voltam! Tök mindegy ki lesz az edző..itt is, mint máshol, generációs problémák vannak...hozzáállásbeli kérdések...

Jim 2008.10.16. 15:14:35

Tényleg, tényleg, tud valaki valamit arról, hogy mi volt az a meccs végi bunyó? Bazeg, ökölvívás rádiós üzemmódban, asse semmi:)

Gren 2008.10.16. 15:15:30

rendezvényszervező is elékeszte az ocsárolást.nem tudom isten igazából hogy mi a faszról beszélsz most nem kikaptunk hanem nyertünk nem esik le?

Zigi 2008.10.16. 15:21:01

rendezvényszervező,vedd tudomásul,hogy ez nem az a blog,ahol a magyar focit büntetlenül lehet ócsárolni!Gyerünk,nyomás 25 fekvőtámasz.:)

doktor.dikhed 2008.10.16. 15:21:19

Örülök a magyar csapat győzelmének, de...Dárdait ki kellett volna állítani. A mi én pofánk ég a mozdulata miatt. Az egy paraszt megmozdulás volt. A riporter elnéző volt vele, de aki már focizott, sőt aki már állt életében két lábon azt tudja, hogy szándékosan csinálta.

Sanyi végre kezd formába lendülni, szurkolok, hogy továbbra is ilyen jól menjen neki, de sajnos én is azt gyanítom, hogy hosszabb távon nem ő fogja megoldani a gondjainkat csatárposzton.

stereomono 2008.10.16. 15:27:49

greg!Szerintem Budapesten egyetlen egy csapat sem fog nyerni a csoportbol, majd meglassatok! Bodor hatrapassz Boldizsart es Gerat döfe´sz Zoltant a kicsipadra, Gyugyakot meg az U24-be egyelore.

Gren 2008.10.16. 15:36:04

igyvan most a szurkolok vissza álltak a csapat mellé persze vannak divat kivételek aki az ellenfél cspatáért jön ki de megint sokan leszünk jövöre málta ellen is itthon kezdésnél legalább 25 ezren mint albánia ellen svédeknél meg protugáloknál meg végképp mert akkor meg jön a sok divat drukker de nem baj gyözelembe hajszoljuk őket:-))

karma · http://karma.blog.hu 2008.10.16. 15:56:49

Albániában mocskos kemény meccs lesz. Az ugye mindenkinek lejött h a fél meccset 10 emberrel játszották végig és úgy ikszeltek Portugáliával? Az az itthoni 2-0 kezd egyre értékesebb lenni.

díszbohóc 2008.10.16. 16:20:49

Khm. Vastagon csutortok delutan van. A tegnapi meccs utani szajkarate is lealdozoban.
Tippverseny? A fiukak rapihentek a Vasas-Gyor rang(onaluli)adora. Es lesz MTK-Siofok visszavago is am...

Son 2008.10.16. 17:24:48

Sanyi inkább legyen a pályán, mint ne legyen
Amúgy nem csak másodrangú csapatoknak tud gólt lőni, lőtt Németországnak is és pl. Braziliának itthon.
Abban egyetértünk, hogy nem pengés játékos, de ha mondjuk Hajnalban vagy Dzsudzsákban lenne annyi akarat, mitn Sanyiiiiban, akkor nem lenne problémánk.

Son 2008.10.16. 17:27:49

Albán meccsen sok minden eldőlhet.
Ha nyerünk, szerintem óriási lehetőséghez jutunk!
Minden más eredmény puderezés.
Nagyon nehéz lesz, ezek a tetvek dobálták magukat itthon is, otthon meg főleg fogják, szóval nagyon piros lapot érzek, sok múlik majd a bírón (is).

Juhász nélkül pedig borzasztó lesz.

Tökmag 2008.10.16. 17:32:06

Most már kicsit több időm van, szóval még egyszer, hátha pár ember felfogja (bár a Gren-félék reménytelenek). Miért kell Sándort kirakni a válogatotból? Mert egyrészt súlytalan egy Máltánál (Albánia még belefér a jelek szerint) potensebb csapat ellen, másrészt a büdös életben nem volt képes huzamosabb ideig jó formában játszani. Talán az Indexen volt róla egy jó jellemzés, miszerint egy-egy mozdulata a nagyokat idézi, de egyébként egy nagy homály a csávó. És ha nem megy neki (ami valljuk be, 20 esetből 17-18 alkalommal igy van), akkor egy nagy semmit sem ér a játéka. Az, hogy letámadja a védelmet, meg erőszakos; ezt ukázba ki lehet adni akármelyik csatárnak is, még egy 16 évesnek, aztán végrehajtja. Nem véletlen, hogy csak gyengébb csapatok ellen megy neki; egy Portugáliát valószinűleg azzal nem lehet zavarba hozni, hogy robog a védő felé nagy rössel.

Szóval Sándor elkapott egy jó szériát, ami a korábbi pályafutását tekintve talán még ha egy, max két meccsig kitart. Aztán onnantól kezdve fix emberelőnyt adunk az aktuális ellenfélnek mindaddig, amig a pályán van.

Aki szerint meg a füléről is bepattan a kapuba a labda (Geo és társai). Nézzétek már meg, hogy az angol, illetve a magyarnál erősebb, ámde nem feltétlenül acélos görög bajnokságban mire volt képes. Emlékeim szerint 3 idény és 30+ meccs alatt 1 gólt tudott szerezni, vagy kettőt. Ez aztán tényleg "érzi a kaput" tipus (bár én nem értek a focihoz, lehet hogy máshol ez jó teljesitmény).

És hogy ki jöjjön Torghelle helyett? Mondjuk Szabics? Kb. olyan mélyen van most mint Sanyi, viszont a Stuttgarttal produkált egy nagyon korrekt idényt, mikor Manchestert vertek. Tehát ő már bebizonyitotta, hogy képes jól teljesiteni, néhány meccsnél hosszabb tartó időszakon át is. De szerintem van szerte a világban jópár magyar, akiről lövésünk sincs. Real tartalékban Szalai, volt egy norvég bajnokságban edződő srác (Kovács? ez rémlik) és szerintem ha lenne hozzáférésünk az MLSZ adatbázisához, ki lehetne szúrni még pár potenciális jelöltet.

Tökmag 2008.10.16. 17:37:05

Ami még kimaradt: én Kisjézusnak örülnék igazából Torghelle helyett. Kúmannak meg minden tiszteletem, mióta itt van, jönnek az eredmények. De ha tényleg konzekvens lenne, akkor a válogatási elve alapján kimaradna Fülöp. Nincs semmi bajom a sráccal, de egy meccsen van két-három olyan hajmeresztő helyzete, amiket egy játékban lévő, folyamatosan, a klubjában meccselő kapus sokkalta jobban oldana meg. Szóval ha Fülöp (akár cserének is) befér, akkor jöjjön közfelkiáltással Kisjézus is.

díszbohóc 2008.10.16. 17:42:39

Az utolso bekezdeseddel meg is magyarazod, miert nem kellene kirakni Sanyit a valogatottbol. Nincs alternativaja. Ennyi.

Tökmag 2008.10.16. 17:44:33

"Az utolso bekezdeseddel meg is magyarazod, miert nem kellene kirakni Sanyit a valogatottbol. Nincs alternativaja. Ennyi. "

Tényleg, csak négy egyéb lehetőséget neveztem meg.

díszbohóc 2008.10.16. 17:54:38

Ennyi erovel en is megnevezek hasonlo kecsegteto lehetoseget, de csak kettot: a Bohocliga gollista vezetoit: Toloki es Bajzat
Csak ok nincsenek rajta az MLSZ titkos listajan.

Tökmag 2008.10.16. 17:59:48

Németh és Szabics egy kategória nálad Tökölivel és Pitbullal? Oké...

Greo (törölt) 2008.10.16. 18:19:27

Gren félék mi? kedves Tökmag te meg nem érted hogy itt mindenki nem akarja elfogadni a véleményedet mert neked akkor volt vajmi közöd is a focihoz mint nekem valamikor is a műkorcsolyázáshoz tehát soha

Tökmag 2008.10.16. 18:28:24

"hogy itt mindenki nem akarja elfogadni a véleményedet"

Engem ez különösebben nem zavar, ellentétben pár emberrel itt, akik egy ellenvélemény láttán rögtön fröcsögnek.

"vajmi közöd is a focihoz mint nekem valamikor is a műkorcsolyázáshoz tehát soha"

Valóban. Nekem egy 3 idény alatt egy gólt szerző csatárról nem az jut eszembe, hogy mennyire kapu-, és gólérzékeny. :P

Greo (törölt) 2008.10.16. 18:33:16

jó szerintem haver hadjuk nem értessz hozzá és ennyi fogadd el.nem vagy te edző meg senki hogy oszd az észt és ennyi.ülj tovább a számgéped előtt és nyomd a Fifát azt hiszed mert ott nyerő ember vagy itt is edzősködhetsz.hát nem.szabiccsal nem tudom mit akarsz amugy meg

Tökmag 2008.10.16. 18:48:44

"jó szerintem haver hadjuk nem értessz hozzá és ennyi fogadd el. nem vagy te edző meg senki hogy oszd az észt és ennyi."

És te igen?

Tökmag 2008.10.16. 19:05:21

Eh, hagyjuk. Láthatóan az itt kommentező emberek jó részének az érvei kimerülnek a Bajzát-szintű "kivagyteee, hülyepöcs" szinvonalban. Maximális tisztelet a kivételnek, további szép estét. :)

Gren 2008.10.16. 19:58:33

én nem is osztottan ne haragudj te el vagy tévedve csak tulságosan nagy a szád a semmire.
hát ezek szerint te vagy a bajzát szinten mert ezt is te irtad ugyhogy tényleg hadjuk .nem elég hogy nem értessz a focihoz de még csunyán is beszélsz.:-DDDDnananana:-DDD

THC 2008.10.16. 20:23:52

Tökmag,rendezvényesreklámember,meg a többi fikázó,húzzatok a picsába a sport tv-n kurva jó angol meg olasz meccseket nézni.Ezt a bohócligát meg hagyjátok meg nekünk,a válogatottal együtt.Döbbenet,hogy Tróger Sanyit két gólja után is baszogatják egyes szakértők.Nem egy szimpatikus arc tutira,de gólt szerezni tud.Megtette anno a Németek ellen,és szerintem a brazilok illetve argentinok ellen is elég jól nyomta.Egy csatártól pont ennyit várok,legyen ott és bassza be....
Gondolom rajtam kivül is emlékszik valaki a zseniális Tököli lengyelországi helyzet kihasználására....meccs után lengyel barátainkkal kb 3 liter Zubrowkát ittunk meg bánatunkban.Szóval nekem elég ha egyszer helyzetbe kerül a csatár,de azzal a góllal nyerjünk.TORghelle megtette....én köszönöm neki.

rizla 2008.10.16. 20:30:25

hajnalban újraadták a meccset, és ott már volt kép a második félidő alatt

Zigi 2008.10.16. 20:43:14

22 órától,a Zuhanyhíradó után a Sport 1-en megismétlik a TELJES meccset.

lali 2008.10.17. 00:48:36

"Torghellét egy lélek sem fogta a góljánál. A közelében sem voltak. Mi több, fel sem ugrottak vele"
azért nem kéne sanyit fikázni, mert balfaszok a máltai védők.rakjuk ki mifsudot a máltai csapatból, mert a vanczák béna???

sanyi visszatért, ki tudja hány gólt fog még lőni, hány sárgát fog összeszedni, inkább legyen egy bundes2 állandó csapattag, mint egy "már játszott a reál tarcsiban".ez olyan, mintha én már dugtam volna bombanővel, de nem, csak képen láttam, maradnak az átlagos csajok, melyik a jobb, he? ;) ha esetleg kijutunk, akkor vele fogunk kijutni.

sokan megjegyezték a neved fiú, kapsz te itt még csörgősapkát... :D

abandi 2008.10.17. 01:03:46

Úristen!
De jó hogy nem láttam a második félidőt!!!
Ezeknek kockát sem adnék a kezükbe, nem még gömböt !!!
Döntöttem: lemondom a kábeltívít!!!
Ott rohadjon meg a világgazdasági- magyarrfutballválság ahol vagyun...!!!

rizla 2008.10.17. 03:28:06

huh abandi, kész szerencse, hogy nem portugáliába születtél, azt hogy bírnád az 5 pontjukkal?

Geo_morph 2008.10.17. 09:26:28

Tökmag 2008.10.16. 17:32:06

"Most már kicsit több időm van, szóval még egyszer, hátha pár ember felfogja"
Nagyon rendes tôled, hiányoltuk is, hogy itt legyél velünk, de tényleg.

"Nem véletlen, hogy csak gyengébb csapatok ellen megy neki; egy Portugáliát valószinűleg azzal nem lehet zavarba hozni, hogy robog a védő felé nagy rössel."
TV-tek van? Meccset nézted? Kár, remélem a következôre hazaérsz.

"Aki szerint meg a füléről is bepattan a kapuba a labda (Geo és társai). Nézzétek már meg, hogy az angol, illetve a magyarnál erősebb, ámde nem feltétlenül acélos görög bajnokságban mire volt képes. Emlékeim szerint 3 idény és 30+ meccs alatt 1 gólt tudott szerezni, vagy kettőt. Ez aztán tényleg "érzi a kaput" tipus"
Az nem megoldható, hogy szövegértésbôl valahol végy néhány órát? Fizetem, megígérem.
Azt írtam, ameddig nem tud az ország produkálni Kiprich (egyébként ô sem volt AKKORA nagy észjátékos, de mégis) és fôleg Esterházy színtû játékosokat, addig kishazánkban Sanyi a legagresszívabb, leggólerôsebb, legharcosabb csatár. Ez nem azt jelenti, hogy világsztár, neeem. De rá legalább nem lehet panaszunk, hogy nem elég harcias. Mutass jobbat.
Vagy inkább Te ne mutass, Ronaldo-t, Ibrahimovicot, Ferdinandot nem tudjuk sajnos a csapatba beimádkozni, bárhogy próbáljuk.

Elfáradok tôled, de komolyan.

idiotapocs 2008.10.17. 10:05:16

Tökmag, ha te tényleg Kovács Pétert akarod javasolni akkor nagyon bajban vagy. Azt se tudod játszik e még egyáltalán, de azért biztos jobb lesz mint Sanyi...ráadásul volt már válogatott, hát nem egy Crouch.

Phil Laak 2008.10.17. 10:20:51

Tegnap mit látok 11-kor este???

A Sport Tv megismételte a málta-magyart, ugyanúgy, állóképpel...

greg don\'tdrinkvine 2008.10.17. 10:47:26

Sanyi nem a posztján játszott (amikor játszott legtöbbször csere volt) a CP-ban (itt a tartalékban azért többször eredményes volt) és görögországban. Tavaly Jénában már lőtte a gólokat amikor épp nem volt eltiltva. Igazábol ez az egy hibája van. Durva mint a pokróc. De én erre írtam, hogy szerintem ebben változott. A dánok és a svédek ellen meg azért nem ment még neki mert nem volt meg az összhang a csapattal. (későn került be Koeman keretébe).

Gren 2008.10.17. 11:29:16

Srácok az a gond hogy Tökmagnak hiába akartok dolgokat megmagyarázni ő azt hiszi magáról hogy ő a legjobb szakember itt és makacsul ragaszkodik az ö véleményéhez mint kedves bajusz petink a mágnes táblájához tehát egyik fülén be a másikon mi.biztos nagy labda zsonglör még azon csodálkozom hogy eddig nem javasolta saját magát a válogatottba Sanyi helyett
ő a nagy GRUND KIRÁLY(tökmag)

díszbohóc 2008.10.17. 11:37:35

De legalabb hozott 100 kommentet a Labdabiztos konyhajara. Ertekelhetnenk egy Sebok Vili Hajzselesdobozzal.

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2008.10.17. 11:54:09

Először értük el a 100 kommentes határt.

lali 2008.10.17. 12:05:43

pedig nem is volt kint az indexen, és a nyári szünetnek is vége

Gren 2008.10.17. 13:20:43

enyit megköszönhetünk tökmagnak mert ez az ő érdeme hogy mindenki szidta igy értük el ezt köszi Tökmag:-DDDD

demizson bobby 2008.10.17. 13:52:36

"az a gond hogy Tökmagnak hiába akartok dolgokat megmagyarázni ő azt hiszi magáról hogy ő a legjobb szakember itt és makacsul ragaszkodik az ö véleményéhez..."

Az a baj,hogy nem néztek a jövőbe,mert az a fejenlőtt paraszt-bocs, nemzeti hős- kvalitásait tekintve 0, játékát tekintve 0, eredményességét tekintve....hát lőtt 2 gólt,amire most kinyílt a szája. Ha a portugáloknak rúgja....vagy a svédeknek...ja,hogy azok focisták és nem autószerelők....bocs.
A 2 góljával szemben az áll,hogy nem tud focizni. Ez nem kecsegtet semmi jóval, még akkor sem ha tökmagot elkülditek szotyizni.

Gren 2008.10.17. 13:55:14

na ismét egy nagy okos

Gren 2008.10.17. 13:55:57

akkor te is menj vele szotyizni:-DDD

Gren 2008.10.17. 13:59:07

miért vagytok ilyen negativak 23 éve nem kezdtünk ilyen jól nem azt mondom hogy mostmár mindenki számolgasson de ez már röhejes demizson amit te meg tökmag levágtok itt ezért ilyen a magyr foci mert vannak ilyen emberek is

demizson bobby 2008.10.17. 14:08:31

gren: te adod itt a szakértőt, az ősszurkolót, a megmondóembert, meg a faszom tudja mit.
Ebből én is hozom az elsőt.:)
köszönjük a velős tartalmat, én nem is minősítenélek....
Búcsúzóul azt kívánom szurkolj hangosabban, hogy mindenki hallja. Nehogy azt higyjék az emberek, hogy te is olyan divatdrukker vagy mint akiket elküldesz itt az anyjukba.

Gren 2008.10.17. 14:15:00

te miről beszélsz ember .én azt hiszem normális hangnemben viszonyultam hozzád eddig nem faszosztalak le és ha észre vennéd nem osztja senki a véleményetetket ugyhogy ülj le és egyél meg egy turó rudit.nem vagyok össz szurkolo se meg a megmondó embert se játszom mert azt ti akarjátok itt érvényesiteni a nagy tudástokkal hogy ti itt elmezgettek holott szerintem nem ezt kéne csinálni na mindegy hadjuk hülye embernek ugyse tud az ember semmit megmagyarázni.csináljátok nyugodtan tovább a bajusz mondszert mágnes táblátok már van?!

Gren 2008.10.17. 14:16:05

és nem küldtem senkit az annyába

Geo_morph 2008.10.17. 14:30:32

Bobby. Ne kezd te is, késve érkeztél, már mindent átbeszéltünk, Tökmag még a nevedben is beszélt.
Rendben, szar a Torghelle, szar a Koeman, szar minden.
Virítsd a megoldást, szakértô Úr. Megelôlegezem neked...

demizson bobby 2008.10.17. 15:33:35

Csak visszajöttem röhögni.Geo:
Késve érkezni nem ér?
"Tökmag még a nevedben is beszélt"
..ezért nem szóltam hozzá...

"Virítsd a megoldást"
...nincs megoldásom,véleményem van...szemben néhány megjelenttel igyekeztem nem másokról megalkotni azt,de a kényszer....
A szakértőt nyílván te is érted...;)

Gren:
"ugye ezek vagytok ti.elmehettek a busba"
Kik azok a ti? Vmi idegen faj?

"de majd ha kijutunk töletek egyikötök se merjen ünneopelni és az utcán kiabálni hogy riaria Hungária mert az már divatdrukkerség"
No és akkor mi van?a válogatott sikere mindenki öröme.

"fikagép nyomoroncok aránya azért nem olyan jelentős most"
Nyílván akad aki másképp látja a dolgokat...

"az ilyet meglátnám a puskás körül 4 db-ba vágnám és rá tennáém a reflektorokra és azt irnám rá minden divatdrukker igy végzi"
Mondjuk itt biztos lecseszett a főnök,nem feltételezem,hogy megfontoltan ilyet írnál.

"a szurkolok vissza álltak a csapat mellé persze vannak divat kivételek aki az ellenfél cspatáért jön ki"
Tele ilyennel az ország, egyeseknek még a homlokára is ki van írva.

"és nem küldtem senkit az annyába "
Valóban nem. Szó szerint tényleg nem.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

lali 2008.10.17. 22:55:06

leginkább az időzítéseteket nem értem, mert ha szoptunk volna máltán, itthon max 1 pont albánia ellen, csoport 5. hely, akkor érteném, de most így, hogy 2 meccsen 2 torghelle góllal a 2.helyen állunk, enyhén szólva érthetetlen ez a mentalitás.mindenki tudja, hogy céronáldó meg fogja forgatni vanczákot, mégis legalább ilyenkor hagyjatok minket örülni, amikor még mi forgatjuk az ellent.majd a portugál-svéd-dán meccsek után gyertek az "én megmondtam, hogy ennyit érünk" tipusú dumával, majd leborulunk a szakértelmetek előtt, tisztelni fogunk titeket, addig csörgősipka.

Geo_morph 2008.10.17. 23:32:16

Lali, köszönöm. Egy ember a Majmok bolygóján.

lali 2008.10.18. 01:00:56

nincs mit, mi kevesen azért tartsunk össze
;)

Gren 2008.10.18. 08:25:21

jaj a demizson kis okos nem birja a kritikát azt hiszi mindig az övé az útolsó szó hát nem te kisokos
nagyon bassza a csöröd mi hogy senki nem osztja a véleményed.szar lehet de ez van ugyhogy ülj le egyes ha meg oltogatni akarsz ahoz korábban kell felkelned kislány:-DDDDD

demizson bobby 2008.10.18. 08:47:39

A jó isten mentsen meg az ostoba emberektől.

Gren 2008.10.18. 10:09:06

engem is töled akkor hála istennek elismerted hogy ostoba vagy végre

Gren 2008.10.18. 10:11:17

itt aki még ostba elemzéseket irt az te vagy ugyhogy zárjuk is le a témát végre mert eddig se jöttél ki jól a kommentjeidből ezek után se fogsz

Gren 2008.10.18. 10:12:22

ugyhogy ostobaságról te csak ne beszélj.előtte nézz magadba
süti beállítások módosítása