HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Parádés és szégyenteljes győzelem

2009.04.02. 10:59 mészöly sámán

Az igazi futballszurkoló az evolúció egyik olyan zsákutcája, aki - valahol közel a falhoz - mindent átlát és képes bármelyik helyzetet pontosan megítélni. Legtöbbször persze sokkal nagyobb tudással bír, mint a futballban dolgozók, csak egyszerűen olyan derogáló számára a közeg, hogy ő maga már nem ereszkedik le, csak felülről mond olyan lózungokat, mint: „nem kell jól játszaniuk, csak lássam azt, hogy hajtanak”. Aztán, amikor nem játszanak jól, csak szimplán nyernek 3-0-ra, az természetesen kevés: „lehettek volna agilisebbek”. És tényleg lehettek volna, de a szurkolók értelmezhetetlenségére rátesznek a futball körül létezgető okosok, mint például Nyilasi, aki a Málta ellen, beharangozóképp eleresztett egy ilyet: „Háromesélyes a meccs. Az a kérdés, hogy 3, 4 vagy 5 góllal nyerünk”. Biztos mondták neki a Sport Tv-ben, hogy merjen végre megnyílni, legyen önmaga, legyen személyisége. De hagyjuk Nyilasit, a válogatott meccs a lényeg, a 4 meccsen szerzett 7 gól és 12 pont, amivel lehet álmodozni (A), ha a realisták (B) vissza nem húznak a földre. (Minden győzelem mellett ott ármánykodik ugyanis egy lyukas zoknis vesztes, aki taplóságával elértékteleníti az eredményt.) Értékeljék most ők a válogatottat.

Fülöp: (A) Hozta magát, amikor kellett. A beadásokat jól húzta le, bravúrosan magabiztos volt, megbabonázta a máltaiakat. 6 (B): Úgy rúg ki, mint egy kislány. Azokat a lövéseket a nagymuter is védte volna. 5

Bodnár: (A) Megállás nélkül zakatolt. Volt egy veszélyes fejese, sokkalt többet járt előre, mint a bal oldalon Bodor 6. (B): Természetesen sikerült egy újabb sárgát összeszednie Málta ellen. Futballozni már sosem fog megtanulni, futni tud, azt is csak labda nélkül.

Juhász: (A) Gólt szerzett, ami mindig kiemel egy középhátvédet a mezőnyből, főleg, ha hátul nem kapunk egyet sem 7. (B) A második félidőben bejött az a kis 15-ös, aki halálra szívatta, ráadásul újra besárgult. A gólja is potya volt, egyébként mindhárom gólunk az volt 6.

Vanczák: (A) Egyre magabiztosabb. Ez jó hír 6. (B) Lófaszt jó hír 5.

Bodor: (A) Nem kaptunk gólt, és az általa is felügyelt bal oldalon sokkal veszélyesebbek voltunk, mint a jobbon 6. (B) Észre sem lehetett venni, hogy a pályán van. Óriási alibi 5!!!!

Halmosi:
(A) Az első gól előtt őt faultolták, egyébként is több jó csele volt, még lövéssel is próbálkozott. Nem az ő posztja a védekező középpályásé, de egy ilyen gyenge csapat ellen belefér, hogy ott is támadó típusú játékos játsszon 7. (B) Nem egy Pál. Kitették a szélre, rögtön rúgtunk két gólt 6.

Szélesi: (A) Jól teljesített az új posztján. Nem lógott ki a csapatból 6. (B) Borzalmasan gyenge volt! Az megvan, amikor egy jó csel után indíthatott volna, ehelyett gyök kettővel adott egy alibi passzt oldalra? Francia másodosztály… van még lejjebb?

Huszti: (A) Egy isten, a magyar válogatott vezérlő karnagya. A kisherceg adott egy gólpasszt jobbal, egyet ballal, rúgott egy kapufát, minden labdájának szeme volt 8. (B) Gondok vannak a személyiségével, még a bábember Várhidi is kitette a válogatottból. Kisherceg, kis faszom! Csak gólvágók lehetnek főszereplők, gólt lőni meg nem tud.

Hajnal: (A) Pompás szabadrúgásgólt lőtt, és a mezőnyben is voltak ügyes megoldásai 7. (B) Egy potyagól, elvesztett labdák, jogos volt a cseréje 6.

Gera: (A) Jól kezelte lelkileg, hogy újra kimaradt a válogatottból. Szép gólt fejelt, veszélyesen játszott 6. (B) A Gera már kifelé megy, hiába ollózta a gólt, ettől még nem marad bent a Fulhamben. A hülye szaltója miatt meg is sérült 6. (Ja, és potya volt)

Dzsudzsák: (A) Az élet kioltására alkalmas fegyver. Ha a NASA kilőné a Holdra, felbőrözné a holdjárót is. Csak a gól hiányzott a játékából 7. (B) Önző, önző, túlságosan önző. A Hold tökéletes hely lenne a számára, egyetlen élő szervezetként uralkodhatna a bolygón 6.

Torghelle: (A) Az első gól előtt lehetetlen helyzetben szerzett labdát. A harmadik gólt megelőzően szabadrúgást harcolt ki. Helyzetei voltak, szerencséje nem. (B) Sír a labda, amikor hozzáér. A kapu előtt, ha nem bevetődve kell érkezni, használhatatlan.

Döntsd el te, hogy játszott a válogatott!

26 komment

Címkék: magyar hajnal gera huszti válogatott málta juhász

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr901041435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jim 2009.04.02. 11:21:27

60 percig halál és hullámzás, de egy szép fél óra volt. A kis köcsg Mifsud egy killer, ha a többi máltai is olyan lenne, akkor igencsak mindenki fosna tőlük.

A fanyalgókkal ne foglalkozzunk, a lényeg, hogy itthon meg kell baszni a svédeket, esetleg a portugálokat, ha nem, akkor az akkorra már kijutott dánokat kell megfogni, és a portugálok ellen kell egy iksz. A kinti portugálok elleni meccsen borítékolható a vereség. Az 7 pont. Kurva nehéz lesz, de meg kell csinálni. Ja, és szurkolni azért, hogy a svédek kapjanak ki júniusban (is)!

Frigo 2009.04.02. 11:41:20

Én azért mentem ki, hogy kiszolgáljanak. És szerintem a töbii 34999 ember is. basztak ránk. nem érdemelték meg, hogy ennyien kimenjünk. Meg az ünneplést is. A második félidőben szart se csináltak, csak magukra engedték a máltaiakat. Megygőző játékkal 5-1-ra kellett volna nyerni. A második félidőben nem vezettünk balaoldalon támadást, Dzsudzsák nem tudta folytatni azt az agilis játékot, amit az els félidőben mutatott. Az jó volt, hogy a törpét lecserélte a gebére, mert dobott a játékunkon. De ha valakit a társak mindig keresnek a labdával, akkor az ne jobboldalt játszonm, hanem középen. Mákunk volt, hogy egyáltalán nyertünk. Bosszús voltam a meccs végén. Pont.

idiotapocs 2009.04.02. 11:47:42

Frigo-val értek némileg egyet, hallottam 1-2 elkurjantott ébresztőt is a második félidőben. Nekem kicsit égett volna a pofám ünnepeltetni magam a meccs végén. Persze azért örültem nagyon, meg szép volt fiúk meg minden... :S

tomiika 2009.04.02. 11:57:31

Sírni már megtanult egy két magyar drukker, és egyből portugál szintű játékot vár el egy olyan csapattól amelyiktől az elmúlt 20 évben elfordultak a szurkolói a játékuk miatt. Nem most kell értékelni, hanem a selejtezők után. Az eddig mutatott eredményesség pedig túlmutat azon amit az elmúlt 20 évbe rendre átéltünk (86-ba álltunk ilyen jól a csoportunkban utoljára). Még akkor is ha a favoritok ellen csak ősszel játszunk. Én szurkolok a csapatnak! Hajrá fiúk!

Fisk 2009.04.02. 12:05:59

Ez egy zseniális Szöllösi Gyuri paródia volt, sámán. Congratulations!(Ha már ellopta a címetek legutóbb)

Frigóval egyetérte. Kinn voltam én is a meccsen baráti körrel, és mi is kiabáltuk az ébresztőt, a végén meg gyorsan mentünk haza without ünneplés.
Félreértés ne essék, nem fanyalgok. Csak ez kevés volt. Albánia ellen is kinn voltunk, akkor őszíntén tudtam a végén tapsolni a fiúknak.

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2009.04.02. 12:12:23

Örülök, amikor látszik a szándék.

ibagorib (törölt) 2009.04.02. 12:14:39

Igen lehet fanyalogni a mutatott játék miatt, de azért van pozitívum is!
1. küzdeni tudásra nem lehet panasz (a két meccset figyelembe véve meg pláne nem)!
2. egy dologban kurva nagyot lépett előre ez a válogatott.
Az elmúlt 20 év magyar válogatottjai a 80. perctől nem rúgták a gólt hanem kapták, főleg szoros (értsd 0:0, 1:0 stb)eredménynél!!!!
Ellenféltől függetlenül!
Most viszont mi rúgtunk gólt nem is egyet!
Ennek lehet örülni. A többire meg egy hét múlva senki sem emlékszik.
És még egy dolog. Nekünk piszkosul van mire szerénynek lenni futball terén, tudomásul kell venni, hogy nekünk még az un. kis csapatok ellen is az utolsó percig foggal-körömmel küzdeni kell.
Tegnap ez történt.
Azon persze lehet vitatkozni, mint a meccs után az okostojások a Sport1-en, hogy mennyivel támadóbb játékosokat kellett volna betenni, meg minden. Utólag könnyű okoskodni, de az eredmény önmagáért beszél.
Hála Istennek Koeman meg nem tud magyarul, hogy elolvassa az összes negatív kritikát, amit olyanok fogalmaznak meg, akik évtizedek óta belekeseredtek a magyar foci valóságába.

ibagorib (törölt) 2009.04.02. 12:17:50

JA még egy dolgot elfelejtettem:
Szép volt fiúk!!!!
Sanyi for president.
nem lőtt gólt, de kettőt köszönhetünk neki (amúgy tényleg nem egy Maradona) de ne legyünk telhetetlenek.

pytho 2009.04.02. 12:17:56

@mészöly sámán: Látszott, főnök, nekem is egyből leesett :)

tomiika 2009.04.02. 12:20:17

Így van ibagorib!! Maximálisan egyetértek. És még egy megjegyzés: az un. kiscsapatok ellen nemcsak mi szenvedünk meg az eredményért, lásd Portugália Albánia meccs.

díszbohóc 2009.04.02. 12:35:29

@mészöly sámán: Szollosi ur, maganak ez a hobbiblogja? :)
Amugy en is ibagoribbal ertek egyet. Az alban meccset vegigneztem, nagy kuzdelem, szerencse. Malta ellen eddig csak az osszefoglalot neztem meg, de ott is ugy tunik, hogy szerencse, es inkabb biztonsagi jatek.
Ha lehetne valasztani a szep jatek es a VB szereples kozott, akkor en maradnek egyenlore a VB szereplesnel. Mert Matthaus alatt volt szep, meg akaratos jatek (ami tetszett, es nem Matyit fikaznam) de eppenseggel szart sem ert...
Orulne kellene a kis dolgoknak is...

Jim 2009.04.02. 12:37:19

@idiotapocs: néhányat? legalább 3x alkalmanként két percen keresztül ment a skandálás:)

pókfoci 2009.04.02. 13:36:55

Én csak annyit tennék hozzá, hogy a kilencvenes évektől kezdődően az olyan meccseket mint az albán-magyar volt rendre elveszítettük. lehet, hogy nem játszottunk szépen, de legalább a nálunk papíron gyengébbeket megvertük. Manapság sajna ez is eredmény. A többit meg meglátjuk ősszel.

vérfarkas 2009.04.02. 14:17:41

@pókfoci: Csatlakozom,nekem se tetszett, hogy a 2.félidő elején időnként mi kontráztunk itthon Málta ellen, de legalább nyertünk. Konkrétan a 86-os vb óta nem fordult elő vb és Eb selejtezőn, hogy két csapatot is oda-vissza elintéztünk a csoportban (pedig ez 11 selejtező volt).Sajna, már ennek is lehet örülni. Számolgatni meg ráérünk, ha óriási bravúrral hoznánk ősszel a két hazai meccset.

díszbohóc 2009.04.02. 15:49:22

Mi ez a buzisag mar megint, hogy a nepsportot csak pezert lehet neten olvasni? Ezzel mar egyszer befurodtek...

Zigi 2009.04.02. 16:16:32

Excel-tábla lesz-é?

Fisk 2009.04.02. 16:20:34

Csatlakozom az előttem szólókhoz, nem kívánok fanyalogni, mert a "szakértőinkkel" ellentétben hatalmas fegyverténynek tartom ezt a 12 pontot, amit a két mögöttünk levő csapattal szemben elértünk. Ezen a véleményen az sem változtatna, ha mind a 4 következő vb-selejtező meccsünket elvesztenénk.
Amiért viszont nem maradtam ünnepelni tegnap tovább a Fröcsibácsi stadionban, az az volt, hogy nem éreztem minden játékoson, hogy megszakadt volna a sikerért. Albánia ellen így éreztem.
Ettől függetlenül svéd és portugál meccsre is megyek, Ibrát és CéRonaldón nevetni, ahogy nem bírnak VanczákMesterrel.;)

idiotapocs 2009.04.02. 16:46:02

A slusszpoén az lesz hogy kimegyünk Ibrán nevetni aztán leszakad a stadion. :S

Peti8 2009.04.02. 16:48:13

@Fisk:
Már látom is,ahogy jönnek le zokogva,hogy nem bírnak ezzel a sráccal :D

rizla 2009.04.02. 17:10:46

miért nem lehet A és B között az arany középutat választani? az, hogy nyertünk, miért mellékes?

"Amiért viszont nem maradtam ünnepelni tegnap tovább a Fröcsibácsi stadionban, az az volt, hogy nem éreztem minden játékoson, hogy megszakadt volna a sikerért."

ez viszont jogos, szerintem kicsit nagyképűztünk.

Mérgező Hulladék 2009.04.02. 17:15:51

A fröcsibácsizást meg meghagyhatnánk Végh Antalnak. Már tőle sem volt vicces.

negyvennégy 2009.04.02. 22:31:00

Á jó volt kimenni, ennyi embert egyszerre a természet lágy ölén hugyozni utoljára a szigeten láttam.

rizla 2009.04.03. 00:09:37

ez valóban egy szöllösy paródia lenne? hát, akkor nem vettem a lapot, mentségemre szóljon, hogy jobb olvasnivalót is tudok találni nála: DDDDD

housemd 2009.04.03. 19:05:49

Srácok, sok mindenben igazatok van, tényleg nem volt egy önfeledt szórakozás, tényleg akár ki is kaphattunk volna a második félidőben, de azt hiszem jobb ha megszokjuk, hogy ez ez ilyen válogatott lesz. Annyira nem stabil, hogy parádézzon. senki ellen sem. zakatol, zakatolgat, eddig hozta a kötelezőket. többeknek nagyot kellene alakítani ahhoz, hogy elcsípjük valamelyik nagycsapatot.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.04.04. 11:12:51

@v1ktor: egyenlőre... a tömeggyilkos az erdőben a maradványaidat vágja szét egyenlőre... a szó amire gondoltál, az az egyelőre.

@Fisk: omg Fröcsibácsi stadion :D amúgy meg igen, arra én is kíváncsi vagyok, VanczákMester mit alkot, és a sztárok arcára is amikor labdával együtt állnak pályára egy-egy Vanczák-megmozdulás után :D

@housemd: majd egyszer megérjük még azt is :)
süti beállítások módosítása