HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Június, a nyugalom tengere - focimenekült körkép

2009.07.07. 10:35 Black Lotus

Amíg az év hatodik hónapja a Kárpát-medencében a pofonszerű lezárással megfűszerezett Matthäus-saga jegyében telt, addig az európai bajnokságok jelentős részében – néhány átigazolási szenzációt leszámítva – főként szünetjeleket sugárzott az élet. A tavaszi-őszi rendszerű bajnokságok mellett csak a másodosztályú küzdelmek lezárása, illetve a kiesés-feljutás jegyében rendezett osztályozók fodrozták a klubfutball állóvizét. Labdazsonglőreink egy része apró gólokkal próbálta megtörni az össznépi nihilt, ezek egy részéről videót is szervírozunk.


Olaszország, Serie B:

Nem járt sikerrel a Bresciának az első osztályba való feljutásra irányuló hadművelete. A kétlépcsős rájátszás első körében a csapat az Empolit tángálta el, az 1-1-re végződött első mérkőzés után 3-0-ra nyerte a visszavágót, többek között Vass Ádinak a 16-oson kívülről a jobb sarokba hegesztett bombájának köszönhetően. A kisherceg a Livorno elleni második lépcső mérkőzésein is feltűnt a pályán, ám ekkor már nem járt sikerrel, miként a csapat sem. Az első mérkőzésen 0-2 után egy egyenlítés erejéig még sikerült beröffenteni a gépezetet, a visszavágón beszedett válasz nélküli hármas azonban lezárta az álmodozást. Kár érte, pedig Cannavaro is szivesen mesélte volna 30 év múlva az unokáinak, milyen volt, mikor második Juvés korszakának csúcspontjaként Feczesin Robi vezette rá a labdát egy az egyben a két csapat bajnokiján. Robi zsenialitása egyébként nem került kiaknázásra a playoffban. Ádám góljáról mutatjuk a videót. 

A teljesség kedvéért jegyezzük meg, hogy a Livorno az első kanyarban a Grosseton lépett át, ahol a jelek szerint nem bírták feldolgozni, hogy Csizmadia Csaba már májusban Horvátország irányába orientálódott.

Spanyolország, Segunda División:

A spanyol másodosztály hosszas küzdelemsorozatából három forduló maradt júniusra. A Murcia drukkerei nem panaszkodhattak az eredmények egyhangúsága miatt, mivel a csapat a győzelmek, döntetlenek és vereségek számát is növelni tudta, amely az idény végén egy 14. helyezést ért. Balogh Béci megkímélt állapotban fejezhette be az ibériai portyát, mivel májushoz hasonlóan az év hatodik hónapja is a zéróspíl jegyében telt.

Hollandia:

Drámai osztályozón őrizte meg első osztályú tagságát a Roda. A Cambuur elleni, három mérkőzéses párharc mindegyike döntetlennel végződött, az utolsó annak köszönhetően, hogy Bodor Boldi a 86. percben egalizált. A csapat ettől erőre kapott és egy gólváltással megspékelt hosszabbítás után megnyerte a büntetőpárbajt. Boldinak küldjük az üveg Vilmost, az olvasóknak pedig a hőstettet /0:36-nál/.

Norvégia:

Sikeres hónapot zárt az Odd Grenland. A csapat a hónap elején beszedett egy zakót, utána viszont két győzelmet és két döntetlent regisztrált a bajnokságban, így a hónap végén újoncként a harmadik helyen állt. Kovács Péter a csapat alapembereként egy gólt jegyzett a pontvadászat során, ez pontszerzést ért a Viking Stavanger ellen (a bajnokságban június végéig elért 7 találat pedig 3. helyet a góllövőlistán). A Norvég Kupa keretei között négy perc alatt bezúzott duplájával egymaga rendezte le a másodosztályú Notoddent. Videókat nem találtunk, helyette adunk egy hónap magyarját Péternek, hogy érezze a törődést.

Oroszország:

Egyetlen forduló erejéig folytatódott a téli mellett nyári álmot is alvó pontvadászat, amelyben trubadúrjainknak általában a fokozatosság jegyében adagolták a játéklehetőséget a szakvezetők.

Nem tört ki spontán népünnepély Szentpéterváron azután, hogy a Zenit 2-2-es döntetlent ért el a kieső helyen tanyázó Szpartak Nalcsik otthonában. Huszti Szabi csereként beállva a rendelkezésére álló félidőnyi lehetőséget egy sárga lap begyűjtésére fordította.


Az alsóházban magyar érdekeltségű csapatok randevúztak egymással (Tom Tomszk – Amkar Perm 1-2). A Tomszkban Németh Norbi a 61. percben állt be csereként. Még a vereségnél is kevésbé örülünk annak, hogy titánunkat Angyalföld után Tomszkba is árnyékként követte a fizetésképtelenség. Norbi egyelőre bízik a helyzet rendeződésében, mi pedig abban, hogy nem a decemberi mínuszokban fogják majd a tomszki dácsában kikapcsolni a gázt, mert annak kellemetlen mellékhatásai lehetnek. Gaál Miki sérülése miatt a júniusi ütközetben sem volt bevethető a Permnél, amely győzelmével átadta az épphogy bentmaradást érő 14. helyet a Tomszknak.

Finnországban beverekedte magát az FC Lahti kapujába Szentpéteri Viktor. Ennek örülünk, annak kevésbé, hogy a soccerway vonatkozó oldalán máris echte finnként láthatjuk viszont a REAC korábbi cerberusát. Ugyancsak a nyelvrokonság átkára gyanakszunk a helyinek titulált Szeróvay Mihály esetében. Magyarnak hirdetik viszont Gruborovicsot, aki más források szerint magyar születésű, de kiskora óta odakint él. Az undisputed magyar Balogh Balázs rendszeresen feltűnik a KuPS hátvédsorában, itt a 8-27-es gólarány és az ehhez szinte törvényesen párosuló sereghajtó pozíció okoz némi fejcsóválást. Tovább nem ragoznánk finn testvéreinket, mielőtt teljesen elveszítjük a fonalat.

Folytatták hódításaikat Feröerre száműzött fenoménjaink. Potemkint sajnos túlságosan jóllakottá tette a májusban kiutalt különdíj, mivel júniusban csak egyszer talált be. Ha így folytatja, nem lesz belőle aranylabdás. Újfent góllal büntetett Sinkó Balázs, ráadásul bepöccintette idénybeli első találatát a helyi magyar légió vezérbikája, Bükszegi Zoli. Utóbbi piros betűs ünnep alkalmából feltúrtuk a sublótot és előkapartuk a Sport7 című médiacsodát 1995 májusából, benne az ifjú titánnal készített interjúval, amelyből a frappáns címválasztás és az újpesti kapuban figyelő Szűcs Lala mellett az angol nyelvtanulás hosszas mantrázása emelhető ki. Nem tudjuk, hogy Zoli már akkor is Feröerben gondolkodott-e, emlékeink szerint ugyanis a korszak magyar futballista-exportja inkább Belgium, Izrael, ritkábban Ciprus relációban zajlott. Elképzelhető, hogy hősünk már akkor is távlatokban gondolkodott.
 

2 komment

Címkék: videó vass ádám bodor kovácsp hónap magyarja bükszegi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr851231304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zigi 2009.07.07. 13:17:52

Már csak egy tippjáték végeredménnyel tartoztok, s le is zárhatjuk a szezont.

Stefan Derrick 2009.07.09. 23:55:38

Gruborovics minden bizonnyal magyar is, emlékszem, az apja, aki szintén nagy spíler volt, anno a Békéscsabából távozott az akkor még elég egzotikusnak számító Finnországba, ha jól emlékszem, akkor még csak Tóth József az Újpestből (már bőven 35-ön túl) és Kajdy Gy. (ex-FTC,MTK) próbálkozott arrafelé, ugyanis ez elég 80-as vége, 90-es évek eleje lehetett, és még én is elég kisgyerek voltam.
süti beállítások módosítása