HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

(Két)Hét magyarja: Gera Zoltán - focimenekült körkép

2009.10.10. 15:00 Black Lotus

Néhány órával egy sporttörténelmi győzelem után és néhánnyal nagykorú címeresék hadba vonulása előtt célszerűnek tartjuk összefoglalni a nemzetközi klubfutball elmúlt két hetének magyar vonatkozású eseményeit. Valamennyi csapat túljutott legalább két mérkőzésen, de hármas-négyes kombók is előfordultak. Listavezetőnk most nincs, de kieső helyen tanyázó társulatból továbbra sem szenvedünk hiányt. Manókáink a gól-gólpassz-kispadozás repertoárba sikeresen illesztették bele a színes kártyák beszedését, elsősorban Németalföld vonzáskörzetében. Mindez bővebben, videókkal.

 
Anglia:
 
A Premier League-ben szereplő érdekeltségek közül továbbra is a Sunderland foglalja el a leginkább kecsegtető (tényszerűen: a nyolcadik) pozíciót, újabb négy pont beszedése után. A csapat a Ligakupában is túlélte az aktuális fordulót, az általunk monitorozott brigádok közül egyetlenként. Fülöp Marci sérülésének kúrálása után jelenleg a csapattagság visszaszerzése projektre hajtott rá, eddig átütő eredmény nélkül (bajnokság: Sunderland – Wolverhampton 5-2, Manchester United – Sunderland 2-2; Ligakupa: Sunderland – Birmingham City 2-0).
 
Lefelé csúszó üzemmódba kapcsolt a Fulham, amely egy pont felmutatása mellett a kiesőzónát jelentő 15. helyen tanyázik. Gera Zoli (az EL-mérkőzés kivételével) visszakaparta magát a gárdába, ráadásul a szertár mélyéről előkerült a kissé dohossá vált góllövő cipője, melyet kétszer is üzembe helyezett. A bajnokságban a West Ham elleni találat pontszerzést, míg a Ligakupában a Manchester City kárára bemutatott bomba hosszabbítást ért. A hét magyarja cím kiutalása mellett az általunk szebbnek tartott Ligakupás fejleményt mutatjuk meg (bajnokság: Fulham - Arsenal 0-1, West Ham - Fulham 2-2; Ligakupa: Manchester City – Fulham hosszabbítás után 2-1; EL: Fulham – Basel 1-0).

A pofonfa kétszeri megrázása után a Wigan elleni győzelemmel javította az összképet a Hull City. A legjobb kiesővel egyenértékű 18. helyen álló csapatban a bajnokságban továbbra is 0 játékperces Halmosi Peti a Ligakupában 90 percnyi poroszkálással hívta fel magára a figyelmet (bajnokság: Liverpool – Hull City 6-1, Hull City – Wigan 2-1; Ligakupa: Hull City – Everton 0-4).
 
A három bajnoki fordulót is lezavaró Championshipben a jelek szerint nem viccel a Newcastle, amely máris 3 pontnyi előnyt szerzett az üldözőkkel szemben. A 3 meccsen bezsákolt 5 pontot némi Ligakupás blamával árnyalta a csapat. Kádár Tomi a kupameccsen sérülésből, a bajnokikon szimpla mellőzésből kifolyólag nem tudta kibontakoztatni zsenialitását (bajnokság: Ipswich – Newcastle 0-4, Newcastle – QPR 1-1, Newcastle – Bristol 0-0; Ligakupa: Peterborough – Newcastle 2-0).
 
Két gólfesztivál celebrálásával jött fel a negyedik helyre a Cardiff City, amely szintén ignorálja a második számúnak elkönyvelt kupasorozat folytatását. Ezt a magunk részéről erősen sajnáljuk, mivel Gyepes Gabi az idény eddigi részében csak ezen szériában tündökölhetett a gyepszőnyegen (bajnokság: Sheffield Wednesday – Cardiff 3-1, Cardiff – Derby County 6-1, Watford – Cardiff 0-4; Ligakupa: Aston Villa – Cardiff 1-0).
 
A győzelem-döntetlen-vereség menüsort elfogyasztó Queen’s Park Rangers 13. helyével stabilan hajókázik a középmezőny tengerén. A folyamatos játéklehetőséget élvező Buzsáky Ken mutatós duplával vette ki részét a Barnsley lefejezéséből, míg a Newcastle ellenében egy utolsó perces sárgával nyomatékosította a jegyzőkönyvbe való bekerüléssel kapcsolatos szándékát. A gólok a Bentex videóján megvizslanthatók (bajnokság: QPR – Barnsley 5-2, Newcastle – QPR 1-1, Swansea – QPR 2-0; Ligakupa: Chelsea – QPR 1-0).

Alsóházi érdekeltségeink már a Ligakupa korábbi szakaszában elbúcsúztak a küzdelmektől, így minden erejüket a bajnokságra összpontosíthatták. A kínálkozó lehetőséggel a Plymouthnak sikerült élnie, amely zsinórban két meccset behúzva a 22. helyig vágtatott előre. Ez is kiesést ér, de már nem annyira reménytelen. Tímár Krisztián a kispadról, illetve a lelátóról végrehajtott szurkolással segítette elő a nemzetmentő hadművelet megorganizálását (Plymouth – Nottingham 0-1, Peterborough – Plymouth 1-2, Plymouth – Scunthorpe 2-1).
 
Az armageddon előszele kezd érződni Ipswichben, ahol a csapat 11 forduló után nyeretlenül, 5 pontot gyűjtve üzembiztosan foglalja el a sereghajtó pozícióját. Priskin Tomi önéletrajza a három pályára lépés folyamán két sárga cédulával gyarapodott (Ipswich – Newcastle 0-4, Sheffield United – Ipswich 3-3, Barnsley – Ipswich 2-1).
 
 
Németország:
 
A kupából idejekorán kieső Mainz a bajnokságban továbbra is remekül tartja magát – újoncék a brémai lecke után elkapták a Hoffenheimet, így a hatodik helyen pompáznak. Lőw Zsolti mindkét mérkőzést végigjátszotta és mindkétszer indokoltnak tartotta a sárga kártya tanulmányozását (Werder Bremen – Mainz 3-0, Mainz – Hoffenheim 2-1).
 
Kiismerhetetlen énjét mutatja a Dortmund, amely kettőből egyet nyerve (és a helyiek számára kulcsfontosságú Schalke elleni derbit bebukva) jelenleg a 12. helyen posztol. Hajnal Tomi a diadalmasan megvívott kupameccsen gólpasszal és kapufával is büntetett, a produkciót a bajnokságban a ’Gladbach elleni sárgával spékelte meg (bajnokság: Dortmund – Schalke 0-1, Mönchengladbach – Dortmund 0-1; kupa: Karlsruhe – Dortmund 0-3).
 
Alaposan megfogta a padlót a Hertha. A legutóbbi hét bajnokiját elveszítő csapatnál Favre tréner a múlt hét elején jogosulttá vált a munkanélküli segély igénybe vételére, de momentán az edzőváltás még nem hozott számszerűsíthető javulást. A csapat elhasalt még a kupában, valamint az EL-csoportkörben is beszedett egy kokit Lisszabonban. A mindegyik meccsen pályára lépő Dárdai Pali főleg a kupameccsen vétette magát észre a nemzet Gáborának módszeres megtornáztatásával (bajnokság: Hoffenheim – Hertha 5-1, Hertha – Hamburg 1-3; kupa: 1860 München – Hertha 2-2, tizenegyesekkel továbbjutó a 1860; EL: Sporting Lisszabon – Hertha 1-0).
 
A Werder Bremen Futács Márkót nélkülözve a negyedik helyen áll.
 
A másodosztályban továbbra is az Augsburgra lehetünk a legbüszkébbek, a liga döntetlenkirályai (8 meccs után 5 iksznél tartanak) a 8. helyen menetelnek és állnak a kupában is. Gladiátoraink közül Torghellinho két részmunkaidős, Szabics Imi egy teljes munkaidős bevetésen próbálta vegzálni az ellenfeleket, mérsékelt sikerrel (bajnokság: Augsburg – Koblenz 1-1, Paderborn – Augsburg 2-2; kupa: Augsburg – Freiburg 1-0).
 
A feljutásról szőtt álmokkal nehezen hozható szinkronba a müncheni oroszlánok 15. helyezése, amelyben az utóbbi két fordulóban összekapart egy pont is közrejátszik. A kupában heroikus küzdelemben sikerült felülmúlni a Herthát, amelyben (főleg a tizenegyeseknél) múlhatatlan érdemeket szerzett a bajnokságban is állandó jelleggel foglalkoztatott Király Gabi (bajnokság: 1860 München – Paderborn 0-0, St. Pauli – 1860 München 3-1; kupa: 1860 München – Hertha 2-2, tizenegyesekkel továbbjutó a 1860).
 
Makacsul ragaszkodik az osztályozót érő 16. helyhez a Koblenz. A csapat két bajnokiján egy ponttal gazdagodott, viszont továbbjutott a kupában, ahol Stieber Zoli az alant megtekinthető bombagóllal kényeztette szurkolótáborát (bajnokság: Augsburg – Koblenz 1-1, Koblenz – Oberhausen 0-1; kupa: Koblenz-Cottbus 4-2).

Spanyolország:
 
A bikák helyett a csapat szekere kezdett futni Pamplonában, ahol az Osasuna három bajnokijából kettőt behúzva navigálta magát a 18. pozícióból a középmezőny alját jelentő 12.-be. Vadócz Krisztiánnak játéklehetőség hiányában nem adódott alkalma az örömszerzésre (Valladolid – Osasuna 1-2, Osasuna – Gijón 1-0, Getafe – Osasuna 2-1).
 
A másodosztályban az egyiptomi osztálykiránduláson tartózkodó Simon Andrist nélkülöző Córdoba nevével a 8. pozícióban találkozhatunk.
 
BeNe (Lux nélkül):
 
Továbbra is veretlen a PSV, azonban a hétvégi döntetlen a hasonlóan nagy menetelést bemutató Twente mögé kényszerítette a csapatot. A második hely is bíztató, ráadásul az EL-ben is menetel a társaság. Dzsudzsák Bazsi egy bajnoki és egy EL-gólpasszal hívta fel magára a figyelmet, mielőtt a hét végén az Utrecht elleni bajnokin piros lappal biztosította volna magának az öltöző soron kívüli meglátogatásának lehetőségét (bajnokság: PSV – Willem II 3-1; Utrecht – PSV 0-0; kupa: PSV – De Graafschap 2-1; EL: PSV – CFR Cluj Kolozsvár 1-0).
 
Elmaradt bajnokiját is pótolta az NEC, amely a 3 fellépésen 2 pontot gyűjtve a 10. helyen tanyázik és élteti kupareményeit is. Babos Gabi stabil pontja a csapatnak (bajnokság: NEC – Heracles 0-2, NEC – Utrecht 1-1, Willem II – NEC 1-1; kupa: FC Eindhoven – NEC 2-3).
 
Eggyel lejjebb találjuk a NAC Bredát, amely a bajnokságban, az élcsapatok elleni küzdelemben vékonynak találtatott, viszont a kupában továbbjutott. A mindkét bajnokihoz szóhoz jutó Fehér Csaba a Feyenoord ellen sárga lapjainak díszes bokrétáját gyarapította (bajnokság: NAC Breda – Feyenoord 0-2; Alkmaar – NAC Breda 1-0; kupa: Willem II – NAC Breda 2-3).
 
Az Ajax elleni pontszerzés után a 14. helyről várja a folytatást a Roda. A kupában továbbjutó csapatban Bodor Boldi a magyar légiósokkal a jelek szerint igen lojális amszterdamiak ellenében megszerezte idei első gólját (bajnokság: RKC Waalwijk – Roda 4-1, Roda – Ajax 2-2; kupa: IJsselmeervogels – Roda 1-2).

Egy házzal odébb az Anderlecht a Bruges elleni elvesztett rangadó után a tabella 2. helyéről üdvözöl bennünket. Juhász Roli mindkét bajnoki bevetést és az Ajax elleni nemzetközi fellépést is végigbrusztolta (bajnokság: Anderlecht – Beerschot 1-0; FC Bruges – Anderlecht 4-2; EL: Anderlecht – Ajax 1-1).
 
A genki magyar kolónia három derbi alatt négy ponttal, fiúkáink mérsékelt sikerélményekkel gazdagodtak. Tőzsér Dani a jelek szerint ráunt a házi gólkirályságos történésre, helyette egy piros lap beszedésében lelte örömét. (Három góljával kezd elmaradni a Sint-Truiden hatalmasságától, a bajnokságban hatnál járó Ibrahima Sidibétől.) Tóth Bazsi két bajnoki szerepléssel, míg Köteles Laci kispadkoptatással múlatta idejét a 11. helyen álló brigádnál (Sint-Truiden – Genk 2-4, Genk – Roeselare 1-1, Standard Liége – Genk 1-0).
 
Oroszország:
 
Nagy hajrába kezdett a Zenit. Az utolsó öt bajnokiján taroló és ezzel a tabella harmadik helyére felmasírozó szentpétervári egylet ámokfutását az elmúlt hetekben két moszkvai rivális bánta. A mindkét meccsen pályára szalajtott Huszti Szabit főleg a CSZKA elleni produkcióért dícsérték a helyi médiumok (Zenit – CSZKA Moszkva 2-0, Zenit – Dinamo Moszkva 2-1).
 
Nem éppen könnyű perióduson van túl az Amkar Perm, amely két forduló alatt letudta a bajnokság két éllovasát. Közülük a Rubin Kazanyt sikerült legyőzni, ezzel biztosítva a 13. helyet. Gaál Miki nevével nem találkoztunk a csapatban (Rubin Kazany – Amkar Perm 1-2, Amkar Perm – Szpartak Moszkva 1-2).
 
A sérült Németh Norbit nélkülöző Tomszk a 12. helyen dekkol a bajnokság befejezése előtt 6 fordulóval. 
  
Svájc:
 
A sérüléséből felépülő Vanczák Vili a válogatott keretbe, ennek kapcsán a helvét pontvadászat sorozatunkba tér vissza. Vili az elmúlt két hét mindhárom bevetésén helyet kapott a 6. helyen állomásozó Sionban (Luzern – Sion 1-2, Sion – Grasshoppers 2-3, Basel – Sion 5-0).
 
 
Egyebek:
 
Meglepve tapasztaljuk, hogy ezen programpont beindítása óta egyre több apró ajándékkal szembesülünk. Nehéz eldönteni, hogy mi voltunk figyelmetlenek korábban, vagy kandúrkáink kezdik igényelni a törődést és annak kivívásért hajlandóak akár gólok formájában is áldozni. Eddig csak riogattuk olvasóinkat egy páneurópai különkiadással, de ha a dolgok így folytatódnak, akkor nem lesz menekvés.
 
Körsétánkat finn tejtestvéreinknél kezdjük, ahol júniusi kiadásunkban voltunk szívesek kétségbe vonni Gruborovics Tomi magyarságát. Szerencsére Stefan Derrick térítésmentesen megszakértette nekünk a kérdést, így azóta nyugodt szívvel mondhatjuk a saját kölykünknek Tomit, aki két hete berajzolt duplájával egymaga intézte el a rettegett Jaro csapatát. A hőstettről videót sajnos nem találtunk, fotót viszont mellékelünk azok részére, akik még nem tanulmányozták büszkeségünk fizimiskáját.
 
A rovat lassan állandóvá váló szereplői közül is többen hallattak magukról. Norvégiában Kovács Péter az újabb díjazástól való páni félelme okán ezúttal megelégedett egy találat behegesztésével, de az legalább győztes gól formátumot öltött. Peti 14 egységnél jár, ugyanúgy, ahogy Feröeren Potemkin Karcsi, aki szintén egyszer kukorékolt az elmúlt két hétben.
 
A piramistúra megkezdése előtt Németh Krisztián az Olympiakos elleni matyóhímzéssel búcsúzott az AEK szurkolóitól. Találata pontot nem ért, de kétségkívül pofásra sikeredett.

Cipruson hallgattak a múzsák, Supka mester pedig indokoltnak tartotta az igen erős 3 mérkőzés/1 pont kombót 5 meccs/1 pontra szelidíteni. A helyi sajtóban eddig nem találtunk olyan cikket, amely képességeit tekintve Bilardóhoz hasonlította volna a Nea Szalaminával kieső helyen veszteglő magyar edzőgéniuszt, emiatt kénytelen vagyunk mélységes hiányérzetünket kifejezni.
 
A tengerentúlon Zoltán nem fért a bőrébe, a múltkori gólpassz után szerezte meg a Kansas City magyar útlevelű varázslója. Összeállításunkat a jeles esemény felvételével zárjuk.

9 komment

Címkék: videó gera bodor hercegfalvi buzsáky hét magyarja stieber gruborovics

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr321439993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bmiky31 2009.10.10. 17:44:22

Cluj az magyarul Kolozsvár!

update szalonna 2009.10.10. 19:12:25

Igaz, hogy csak belga II.o., de Tisza pontot érő gólt szerzett, és a szurkolók szerint (nem először) csapata legjobbja volt.

bmiky31 2009.10.10. 19:48:12

@Black Lotus: Egyébként Dzsudzsák vagy 5-6 gólpasszt adott a CFR elleni meccsen, de a többiek szinte mindent kihagytak. Messze a legjobb volt a pályán.

Crom77 2009.10.12. 08:40:13

Szerintem most is Dzsudzsák Bazsi volt a hónap magyarja. Nagyon megy neki, adja a gólpasszokat, jól is játszik. Az a piros kisiklás volt és kész.

Mérgező Hulladék 2009.10.12. 09:41:51

Rémlik Gruborovicsról egy régi cikk (még tinédzser lehetett a srác), amely szerint részben délszláv származású. Azért jegyeztem meg, mert így a családnak meg a finn környezetnek köszönhetően 5 nyelven beszél majdhogynem anyanyelvi szinten (magyar, szerb/horvát, finn, svéd, angol). És még jól is focizik, nagyon irigyeltem :)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.13. 08:46:23

@Stefan Derrick: Az apáról szóló cikk írója Szélpál László. Jól sejtem, hogy nem csak névazonosság van a cikkíró és az egykori utánpótlás Európa-bajnok között?
süti beállítások módosítása