HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

November magyarja: Dzsudzsák Balázs - focimenekült körkép

2009.12.08. 20:00 Black Lotus

Amíg a bohócliga szereplői a fürdés-gyúrás programpontokkal vezetik le a megterhelő őszi idény fáradalmait, mi némi fáziskéséssel és ismét havi szinten összegezzük külhonban ügyködő focitrubadúrjaink áldásos tevékenységét. A hónap elsősorban Németalföld térségében hozott sikereket, ahol az ellenfeleket módszeresen regulázó Dzsudzsák üzembiztosan happolta el a havi elismerést a "kärnteni rém" jelzőt magához ragadó Waltner, valamint a védelem szervezése mellett egyre többet előre poroszkáló Juhász orra elől. Kitekintésünkben ezúttal október utolsó hete és november történéseit taglaljuk, a múlt heti EL és bajnoki mérkőzések termése későbbi időpontban kerül feldolgozásra.

Anglia
 
November a békés szendergés időszakának bizonyult a tabella első felében gyökeret eresztő Sunderland életében. A négy pontot összedoromboló Fekete Macskáknál Fülöp Marci a vetélytárs sérülésének is betudhatóan visszakerült a kezdőbe, ahol az Arsenal ellen kápráztatta el teljesítményével a helyi szaksajtót.
 

 
A tizedik helyre rongyolt előre a 8 pontot termelő Fulham, amelyhez Gera Zoli leginkább a Liverpool elleni passzparádéval járult hozzá. Az egész találkozón remekül funkcionáló asszisztok egyike gólpasszként is hasznosult, egy másiknál pedig a megindított akció végén a vörösök piros lapot érően szabálytalankodtak. Zoli a hónap folyamán még megeresztett egy nyilatkozat formába burkolt diszkrét ömlengést Hodgson mesterről, az októberi koppenhágai one-man-showtól szerintünk nem teljesen függetlenül. 
 
Nyolc pontot szorgoskodott össze a Hull City is, amely ezzel elkerült a kieső helyről és feljött a 15. pozícióba. A csapat háza tájáról a hónap folyamán létszámleépítéssel kapcsolatos pletykák röppentek fel, ami kiegészülve Halmosi Petinek a bójacipelésben kimerülő tevékenységével rögtön megindította a találgatásokat. Peti közölte, hogy januárig a Hull az első a számára, az esetleges ferencvárosi munkavállalás ügyében pedig rutinosan hárított. A következtetések levonását az olvasókra bíznánk.
(Az angol első osztályú kontingens december első hétvégéjén kibővült, miután Kurucz Peti csereként bemutatkozott a Hullhoz hasonlóan a kiesőzóna küszöbén tántorgó West Ham Unitedben. Az eseménnyel a következő alkalommal foglalkozunk.)
 
A kólabajnokságban a Newcastle nem kívánja izgalmassá tenni a feljutás kérdését, a novemberi négy bajnokit hibátlanul letudva a hónap végén 8 ponttal előzték a már csak osztályozót érő harmadik helyezettet. Kádár Tomi kétszer vehette fel a pályán a ritmust, egyik alkalommal kezdőként.
 
A kertek alatt az ötödik helyre kúszott fel a Queen’s Park Rangers, Buzsáky Kennel a fedélzeten. Ákos nem tétlenkedett novemberben, a hónap elején a Crystal Palace elleni londoni házirangadón varrt be egy büntetőt (szurkolói videó alant), majd a Coventry drukkereinek lelkében forgatta meg a kötőtűt egy szöglet után megeresztett föld-levegő rakétával. Utóbbi mérkőzés a forduló válogatottjába való bekerülést, illetve a klub honlapján a Magical Magyar elnevezés használatát vonta maga után.
 

 
A QPR-rel ellentétes irányvektorral írható le a Cardiff táblázaton való mozgása. Az egyetlen novemberi pontocska hatására a nyolcadik helyig süllyedő csapatnál Gyepes Gabi októberben feltette „az edző nem játszat” c. platinalemezt, amely Grammy-díjat nem ért, viszont a rémálmaiban portugál csatárokat látó fenoménunk november végére bekerült a kezdőbe. Jelen állás konzerválódása esetén nem valószínű az Üllői út comeback, McCabe urat csak az vigasztalhatja, hogy a díszhím a gólkirály már készenlétben áll.
 
Az alsóházban a traktorosok beröffentették a motort, avagy az Ipswich 14 nyeretlen bajnoki után október utolsó napján behúzta első győzelmét és az élmény annyira megtetszett a csapatnak, hogy novemberben repetáztak. Fel is jöttek a 22. helyre, amely még mindig kiesős, de már távcső nélkül látszik a béka ülepe. Priskin Tomi az ötből négy bajnokin (köztük a két győztesen) tisztelte meg jelenlétével a gyepszőnyeget.
 
Csak három ütközetet vívott a Plymouth, mindegyiket Tímár Krisztián nélkül. A háromból kettőt nyertek, ami pozitívum, ezzel együtt is a 23. helyen ragadtak, ami már kevésbé az.
 
Németország
 
A Bundesligában a Werder Bremen tartja magasba a magyar érdekeltségű együttesek zászlaját. A négy októberi bajnokin hat pontot összeszedő muzsikusok magabiztosan söpörték ki a kupából a Kaiserslauternt és az Európa Ligában is lerendezték a továbbjutás kérdését. Az élvezeti értékből picit levon, hogy a menetelés Futács Márkó nélkül lett kivitelezve – reménységünk a kispad környékén melegítő cserék állományát gyarapítja abban az esetben, amikor éppen nem feledkeznek meg személyéről a kerethirdetéskor.
 
A Mainznál is hat egységig jutottak a pontszámlálásban, ezzel stabilan az első tízben (jelenleg hetedikként) figyel az együttes a tabellán. Lőw Zsolti esetében októberben prognosztizáltuk az ötödik sárgával együtt járó kipontozódás közeli bekövetkeztét, a november 7-i bevetés során meg is érkezett a kártya, mint a parancsolat. Az UEFA-vizsgálat megelőzése érdekében jeleznénk, hogy nem fogadtunk az eseményre, csak figyelembe vettük Zsoltinak a színes lapok iránti vonzalmát. Fiúkánk az eltiltás letelte után a Hamburg ellen hazai meccsen 60 percig veszélyeztette a szurkolók idegrendszerét, a sárga ezúttal nem került elő.
 
Feljövőben van a sérült Hajnal Tomit nélkülöző Dortmund. A sárga-feketék novemberben szerzett kilenc pontjukkal a kilencedik helyig rakétáztak, az összképet az Osnabrück elleni kupafiaskó árnyalja.
 
Felejthetetlennek jóindulattal sem nevezhető produkcióval egy pontot kuporgatott össze a Hertha. A tökutolsó berlini labdakergetők az eddig lepergett 14 forduló alatt öt egységet szorgoskodtak össze, amely alig héttel marad el a már bennmaradást érő 15. pozícióhoz jelenleg szükséges tizenkettőtől. A másodosztály feneketlen bendőjében való elmerülés rémképe mellett Dárdai Pali sérülése is sújtja a csapatot.
 
A másodosztályban az Augsburg négy mérkőzésen hét pontot kasszírozott, így a hatodik helyről várja a folytatást. A csapat a kupában a negyeddöntőnél jár, miután a Duisburgot alaposan szétcincálták az augsburgi sakáltanyán. A kupameccs Torghellinho gálaelőadását hozta, aki az ellenfél öngóljának előkészítése és a második találat előtti gólpassz után a negyedik dugót maga bikkantotta be 15-ről, az ellenfél hátvédjével eljárt násztáncot követően. A nemzet bombázója a bajnokságban a Greuther Fürth elleni gólzápor alkalmával is oktatott, sárga lapokból pedig kettőt gyűjtött a hónap folyamán. A Duisburg elleni vecsernyén gólpasszt jegyző Szabics Imit a hónap második felében sérülés gátolta a kibontakozásban.
 

 
Nem sikerült lendületet vennie a 1860 Münchennek, amely 4 bajnoki/4 pont kombójával maradt a 15. helyen. Király Gabi valamennyi fellépésen megtalálható volt a kapuban, a hónapot 4 kapott góllal és egy sárga cédulával tudta le.
 
Stabilan az osztályozót érő 16. pozícióban tanyázik a hónap során 3 ponttal gazdagodó Koblenz. Stieber Zolinak a meccsrutin biztosítva van, eredményesség tekintetében azonban az ősz kevésbé bizonyult sikeresnek, mint a tavasz.
 
Spanyolország
 
Nem fenyegeti a kiesés az Osasunát, amely tényt különösen a tavalyi utolsó fordulós, körömlerágós bentmaradás fényében értékelhetjük. A gárda a hónap elején pontot szerzett a Barcelona ellen, majd az Almería és a Valencia elleni vereségek következtek. Az edzői stáb a hónap utolsó fellépésen Vadócz Krisztiánt is csatába dobta a 83. perctől, nyert is a gárda Zaragozában. Az eddig szerzett 15 pont a 10. helyre elegendő és 8 egységnyi előnyt jelent a kieső helyekkel szemben. Matadorunk adottságai elsődlegesen a kupában kerültek kiaknázásra, ahol a csapat kettős győzelemmel masírozott át a Xerezen. Krisztián a két végigjátszott kupameccset bíztató mezőnymunkával és egy sárga lappal hasznosította.
 
A Segundában a Córdoba veretlen maradt a hónapban, a két győzelem és három döntetlen hatására a nyolcadik helyre liftezett fel a gárda, Simon Andris nélkülözése mellett.
 
BeNe (Lux nélkül)
 
Erődemonstrációt láthatott Eindhoven népe az elmúlt bő egy hónapban, a PSV négyből négy bajnokit söpört be és ezzel tartja a lépést az élen hasító Twentével. A Holland Kupából Bodor Boldi Rodáját pöckölték ki, egyedül az EL-ben csúszott be egy döntetlen Koppenhágában. Dzsudzsák Bazsi a naptárt picit elnézve már novemberben megkezdte a karácsonyozást, ennek jegyében valamennyi ellenfelet góllal vagy gólpasszal ajándékozott meg. A 4 gólos és 3 asszisztos termésből a koppenhágai találat pontszerzést, a Vitesse elleni műremek pedig győzelmet ért. Büszkeségünk a Sparta ellen tette fel a koronát produkciójára, először gólpasszal kényeztetett bennünket, majd a 2-2-es állásra ráunva, a kapufa segítségével maga iktatta a mérkőzést. Teljesítménye odakint egy hónap válogatottsága tagságot, nálunk egy hónap magyarja díjat ért.
 

Öt pontot szerezve stabilizálta a nyolcadik helyét a Breda, amelyben Fehér Csabi egyetlen, hajrában történt lecserélés kivételével az egész hónapot a pályán poroszkálta végig. Csabiék a kupában az alacsonyabb osztályú De Treffers csapatát tömték ki 6-1 arányban, amelyből kandúrkánk is góllal vette ki részét.
 
Az alsóházban november végén jelentős tolongás volt megfigyelhető, a 11. helyezett egyetlen ponttal előzte a 17.-et. A bolyban két érdekeltségünket találjuk, az NEC az osztályozót még elkerülő 15. pozícióban pompázott. A kupában a rotterdami Excelsiort hosszabbításban elsüllyesztő nijmegeniek esetében Babos Gabitól kicsit soknak érezzük a négy novemberi bajnokin beszedett tíz gombócot, reméljük, a november elején megújult szakmai stáb nem osztja véleményünket.
 
Az osztályozós helyekhez makacsul ragaszkodó Roda a 17. helyről kezdte a decembert. A kupából a PSV ellenében búcsúzó alakulat 4 bajnokiján háromszor kikapott, egyetlen győzelmében jelentős szerep jutott Bodor Boldinak, aki az 55. percben történt becserélés okozta adrenalin-emelkedést a 70. minutumban a győztes gól (szabadrúgásból történő) behegesztése formájában vezette le.
 

 
Belgiumban az Anderlecht alázta az útjába kerülőket. A PSV-hez hasonlóan ők is hozták a 4 nyertes bajnokit (ezzel rögtön öt pontnyi előnyt építettek a tabellán), továbbszambáztak a kupában, bónuszként pedig az EL-ben is leckéztették a Temesvárt. A brüsszeli védelem Juhász Roli parancsnoksága alatt olajozottan működik (a négy bajnokin összesen egy gólt kapott a brigád), így Roli kénytelen előre poroszkálni, ha némi izgalmat szeretne csempészni az életébe.A hónap folyamán kétszer kamatozott az unaloműzés, Roli egy hét alatt először a 3. percben szerzett góllal sokkolta a Roeselarét, majd a Kortrijk ellen egészen a 11. percig váratta a jónépet a találkozó egyetlen góljának bevállalásával, majd utána a gólörömként prezentált buksi simogatással. 
 

 
Nehezen lehetne pazarnak nevezni a genki légió egy győzelmet és három vereséget magában foglaló hónapját. A kupában a Sint-Truident eltakarító alakulat a 12. helyen kezdte a decembert. Tőzsér Dani jelenléte rendszeresen, Tóth Bazsié alkalmi jelleggel figyelhető meg a pályán, míg Köteles Laci sikerélményei változatlanul a nyelvtanulásra korlátozódnak.
 
A másodoszályban Tisza Tibi a Tubize elleni duplájával folytatta a hittérítést, az idénybeli 5 góljával holtversenyben házi gólkirály volt november végén a középmezőnyben gyökeret eresztő Antwerpnél (hétvégén a hatodik remekmű is megszületett, így Tibi már holtverseny nélkül az öltöző büszkesége, de erről legközelebb).
 
Oroszország
 
Augusztus táján nem igazán tartottuk sanszosnak, hogy még bármi kihozható a Zenit idényéből. Tévedtünk, a gárda nagy hajrát levágva elcsípte a bronzérmet, az utolsó fordulóban a Szpartak Moszkva csapatát múlta felül 2-1 arányban. A derbit Huszti Szabi is igyekezett feldobni, mikor a 44. percben a bírói sípszó ignorálásával végezte el a szabadrúgást. Az igyekezetet a sípmester a sárga cédula előkeresésével díjazta és mivel Szabinknak ilyenje már volt, a jelenet a második félidei testmozgás alóli felmentésre is elegendőnek bizonyult.
 
Sikereket tartogatott az év vége az idény során masszívan a kiesőzónában evickélő Amkarnak is, a permiek utolsó négy bajnokijukon öt pontot gyűjtve a 13. helyen fejezték be a szezont. Gaál Miki egy végigjátszott, valamint két részmunkaidős mérkőzéssel tette tartalmasabbá a szezonzárót.
 
A Tomszk legénysége az idény végére túltette magát a Németh Norbi sérülés miatti hiányzása okozta sokkon, az utolsó három bajnokiját nyerő gárda nevét a 9. helyen említik meg az évkönyvek.
 
Svájc
 
Három nyugtatóval felérő idényt produkál a Sion, a csapat nemzetközi és hazai kupakötelezettségeit már letudta, a bajnokságban pedig hiába áll csak a 8. helyen, előnye 8 pont az osztályozóra kényszerülő 9. és 16 egység a kiesést elszenvedő 10. helyezettel szemben. Az elmúlt hónapban kétszer színpadra szólított Vanczák Vili szereplési lehetőségeit a sárga lapok begyűjtése terén tapasztalható hiányosságok pótlására fordította.
 
Egyebek
 
A további bajnokságok monitorozását Ausztriában kezdjük, ahol Waltner Robi jódlizott be egy mesterhármast a masszívan sereghajtó Kärnten otthonában. Mattersburgban állomásozó utazó nagykövetünk egy héttel korábban a Kapfenberg ellen melegített be a triplára, amikor a rendelkezésére bocsátott uszkve tíz játékpercet két gólpassz kiosztásával hasznosította. A mérsékelten sikeres itáliai idényét Horvátországban feledtető Csizmadia Csabi a Rijeka elleni bajnokin tündökölt gólszerzés formájában. Csabi a kupában a Varteks elleni égés alkalmával is betalált, apró szépséghiba, hogy ekkor a saját kapujába.
 
Feröert is elérte a gazdasági válság, mely a magyar légió létszámát is megtizedelheti. Sinkó Balázst valószínűleg öt gólja sem tudja a Fuglafjördurnál tartani és bizonytalanná vált Bükszegi Zoli státusza is a bronzérmes és kupagyőztes Vikingurnál. Zoli mindenesetre mélyinterjúval lepte meg a Blikk olvasóit, amelyben hitet tett a Feröeren való folytatás mellett, továbbá taglalta a kertészi és a halfeldolgozói hivatásokban szerzett tapasztalatait.  Drukkolunk hősünknek, hogy a piszkos anyagiak ne gátolják meg őt a kiteljesedésben. (A reménységeink mindennapjai iránt érdeklődőknek ajánljuk továbbá Vörös Peti élménybeszámolóját Rivaldóról, illetve az aktuális üzbég taxi- és uborkaárakról.) 
 
Cipruson is bedőlt egy bástya, november közepén Supka hadvezér státusza szabadon igazolhatóra váltott, a népnemzeti szerint anyagi okok miatt. Jelen sorok írójának meg fene a pofáját, amiért a hír hallatán először arra következtetett, hogy a Nea Szalamina vezetősége a 9 bajnokin elért 2 pontot találhatta vékonykának. Szigetországi légiónkból Bardi Gabit emelnénk ki, aki az APOP kapujában két kapott gól nélküli bajnokit abszolvált a hónap folyamán.
 
Fiataljaink közül Koman Vologya gólpasszal, Németh Krisztián pedig góllal hívta fel magára a figyelmet az olasz, illetve a görög pontvadászatban.

10 komment

Címkék: videó dzsudzsák juhász torghelle buzsáky waltner hónap magyarja bükszegi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr291581573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crouch 2009.12.09. 02:36:53

Kösz a Vörös interjúért, vannak benne jó részek:

"Ami az ételeket illeti, nagyon egészségesen élünk, rengeteg zöldséget eszünk, ugyanis nem könnyű húshoz jutni."

"A csapattal általában vonattal utazunk az idegenbeli találkozóinkra, ám egyszer lekéstük a visszafelé induló utolsó menetrendszerinti járatot, így négyesével taxit bérelt nekünk a klub, és így tettük meg az ötszáz kilométeres távot."

VGL 2009.12.09. 02:55:47

Szép összefoglaló. Külön öröm, hogy lehet olvasni a feröeri pecásokról is.

laos 2009.12.09. 12:37:37

Jó a cikk, érdekes, láttatja hogy még mindig sehol sem tartutnk a külföld szemében de erre mi még mindig büszkék vagyunk. Egy apró bajom van a cikk hangvételével hogy a homoszexuális nagybátyjám is elolvasta és kéri vissza a szavajárását...egyébként egész jó!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.09. 14:27:33

OFF és bocs, Lotus, h ide

www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=86763

ez mennyire komoly cikkindítás? mármint az alcím

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.12.09. 16:22:12

Én csak azt nem értem, ha ezek a srácok nagy, európai csapatoknál helyt tudnak állni, akkor a magyar válogatott miért egy nagy rakás szerencsétlenség?

GapingSoul · http://www.justanother.hu 2009.12.10. 01:21:10

@s_timcsi: mert ezek nem nagy európai csapatok? :) Európai középcsapatos cserékből meg ilyet lehet összehozni sajna. Vagy rosszul látom?

Stefan Derrick 2009.12.10. 14:00:40

@GapingSoul: Mondjuk a PSV azért nem európai középcsapat és Dzsudzsák sem éppen csere, de egyébként van benne igazság néhány játékos esetében.

wilbury 2009.12.10. 16:33:00

Elképesztőn jó stílusban íródnak ezek az összefoglalók. Az ilyen álkomolykodó mondatoktól percekig röhögök:

"Az elmúlt hónapban kétszer színpadra szólított V.V. szereplési lehetőségeit a sárga lapok begyűjtése terén tapasztalható hiányosságok pótlására fordította."

:)

Jim 2009.12.10. 22:13:55

Németh Kisjézus Krityó sérülése hogy áll?

Fiúk, rójatok már egy latolgatós cikket aranyos stílusotokban arról, hogy ki hová igazol januárban az, eddigi pletykák szerint. Legnagyobb tisztelet járna érte:)

Micimedwe 2009.12.16. 17:20:15

Supka mester tegnap előttem fizetett az Intersparban. Arcáról nem a boldogság sugárzott, de az a kábé tíz sör biztos felvidította, amit vett.
süti beállítások módosítása