HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Lemondott a király, éljen a király

2010.03.03. 17:30 Futó Lada

I.István uralkodására még visszatekinteni is embert próbáló feladat, főleg ha eredménysorát is szeretnénk méltatni. Hogy sikeres volt-e avagy sem, az már csak a statisztikusokat és Lothar Matthaust érdekelheti igazán, de nincs idő az elmúlt időkön töprengeni, mert el kell kezdeni a királycsinálást.

Elnök nélkül még az MLSZ is félkarú óriás, mert kell valaki aki az ’arca’, fazonszabásza a hazai football-életnek. Jelentkezőből persze akad is néhány, - van aki saját magától, van akinek szóltak, hogy jelentkezni akar, és van aki irtózik a poszttól mint ördög a szenteltvíztől. Kis körképünk csak pár jelöltet emel ki a tömegből, és rögtönzött következmény-elemzést is vállalunk. 
  1. Kisteleki István
A neve előtt a sorszám korántsem az érdemeit méltatja, pusztán vele illik kezdeni a felsorolást, és azért nem ő az első, mert egy kicsit eelőrébb van. Legutóbb a szavazás két fordulója között lépett vissza az elnökségtől, - amelyért nem is akart indulni - de sikerült rábeszélni a folytatásra . Nem kizárt, hogy látványos visszatapsolás lesz , majd eléneklik összeölelkezve a tábortűz körül az "Azért vannak a jóbarátok.." c. számot. Győzelme esetén a Fradit megint elmeszelik, Ibrahimovics a döntetlenre végződő magyar-svéd után dühében a hálóba rúgja a labdát, de megadják és így kiesünk, továbbra is csak ezüstérmes lesz az Újpest,és a Vidi bejut a BL körbe.
  1. Csányi Sándor
A Hemi bácsi vezette csoport első számú jelöltje az egyik legnagyobb hazai bank vezére, aki már többször is visszautasította a felkérést. Talán most sem fogja elvállalni, de ha mégis, akkor első intézkedései között bevezeti a fizetési maximumot, a bajnokság átalakul és lesz „NB1 és fiókbajnokságai”. A játékosok nem fizetést kapnak, hanem jutalékot a bevételből. A magyar foci tőzsdére vitele lesz a veszte, mert az egész részvénycsomag értéke nem éri el az 1 Euro-t, és a pénzügyi katarzis lemondásba torkollik.
  1. Mészöly Kálmán
A Szőke Szikla, labdarúgásunk utolsó mentsváraként felvállalná a feladatot. Gyárfás Tamással megállapodást kötne, hogy minden magyar labdarúgó megtanulhasson úszni, mert eddig csak megúszni tanultak meg. Az afrikai foci nagy barátjaként és a pályákon dúló rasszizmus ellen jótékonysági meccset szervezne, belépő fehéreknek ingyen. Sajnos Koeman nem a megfelelő a feladatra mint szövetségi kapitány, ide olyan ember kell aki nagy fővárosi klubnál dolgozott, tehát elbírja a poszttal járó nyomást, nem nyert bajnoki címet, tehát sikerre éhes, és legalább az egyik keresztneve Géza. 
  1. Pellady Peter
Legutóbb is önjelölte magát , és komoly programmal indult neki a választásoknak, ahol az előkelő „outsider” pozícióban fejezte be a versenyt. Egyetlen fontosabb programja Lothar hazahozatala, amely a válogatott számára egyet jelent a görögök legyőzésével barátságos meccsen, plusz legjobbjaink "Kubala -válogatott" néven vendégül láthatják a Barecelona együttesét. Esélylatolgatáskor a „mint trójai falónak az epsomi lovasderbyn” hasonlat a legmegfelelőbb. 
  1. Szima Gábor
Ha a Debrecent bejuttatta a BL-be, akkor az egész NB1-et be tudja juttatni. Legalábbis ez az elgondolás motoszkálhat a rá szavazók agyában, bár a REAC kiköti, hogy ez esetben az új Puskás stadionban fogadná az Arsenal-t. Az új MLSZ himnuszt a Tankcsapda játszaná, az MLSZ vezérkara pedig a debrecenbe költözne, hogy ott mondják ki az UEFA trónfosztását. 
  1. Détári Lajos
Tanult kollégám jelezte, hogy Détári már-már Verebesi magasságokba ért betöltött kispadok tekintetében, neki már csak az MLSZ elnöki pozíció hozhatna kihivást. Természetes vége lenne a szerencsétlenkedésnek, mert komoly szakember komoly munkát végez. Szövetségi kapitányként a László Csaba – Pintér Attila páros jöhet szóba, valószínű Ibrahimovics nemigen rúgna gólt az utolsó percben… vagy ha mégis…  
  1. Nyilasi Tibor
„Nyíl” állandó jelölt, akárcsak Csányi, de ő sem fogja elvállalni. Gyakorlatilag a magyar futballban U21-től felfelé bármilyen munkát elvállalni egyenértékű az ön-nimbusz-rombolással, ezért belőle nem lesz sem Fradi elnök, sem szövetségi-kapitány, sem MLSZ elnök. De ha mégis, akkor Zombori Sándor lesz a sajtószóvivő, Puhl "Miximanó" Sándor a JB elnöke, Várhidi a válogatott hivatalos megfigyelője, csak hogy a SportTV-s szakértői stábnak ne kelljen megbomlania.
  1. Orbán Viktor
Hiba lenne kihagyni a felsorolásból a hazai labdarúgás egyik legnagyobb barátját, hisz aki Felcsút terméketlen pusztájába beálmodik egy akadémiát, amihez sikerül a Puskás nevet hozzákötni, az kérem labdarúgó berkekben sikeres edzőnek számít. Megválasztása esetén az MLSZ is ülésezhet a parlamentben (sőt ezt a M2 is adja, igaz csak felvételről) és az 1 igaz magyar szakember kerül majd a válogatott élére,és vigazságon kijutunk Dél-Afrikába.
 
  1. Genzwein Ferenc
Miután több sörgyár is támogatja a focit, kézenfekvő megoldásnak tünik, hogy az egyik sörgyár vezetője - aki korábban a Vasas edzőjeként szerzett magának érdemeket, majd a monori Instandt-kupa szervezőjeként csábította a pest megyei kisvárosba az MTK akkori reménységeit (Csillag Krisztiánt külön is kiemelte a Pest Megyei Hírlap, mint a kor legtehetségesebb játékosát... bónuszpontért valaki a jelenlegi klubját?) - vegye át az irányítást. Ha foci nem is lesz, annyi sört mindig sikerül majd keriteni, hogy a legelvadultabb szurkoló is derűsen szemlélje a San Marino elleni x-et.
  1. Pierre-Luigi Ristorante
Az olasz szakember neve talán ismerősen is csenghet kis hazánkban, inkább olaszország-szerte virágzanak üzletei, de mégis az egyik legesélyesebb. Tudni kell róla, hogy igazi pénzmágnás, a karibi szigetvilág valamennyi bankjában komoly tőkét jegyez, a Mauritiusi és Maldiv-szigeteki számláján pedig több a nulla, mint az NB1 egy teljes fordulójába pályára lépők között (persze csak hajszálnyi a különbség). Szándéknyilatkozatban biztosít mindenkit, hogy megválasztása esetén minden NB-s csapat fedett-, fűtött-, Maracana méretű stadionban játszhatja a hazai mérkőzéseit telt ház előtt, regnálása alatt mi rendezzük az összes EB-t, VB-t és Copa Amerikát, valamint valamennyi európai kupa döntőjét legalább 3 magyar csapat játssza. A válogatottal kapcsolatban komoly tervei vannak, ezért nehéz tárgyalások árán meg tudja nyerni a már több magyar csapat álltal is figyelt Francescio Catenaccio-t a válogatott élére, aki több neves területi ligás csapatnál is dolgozott már, éveken át volt Marcello Lippi egyik segitőjének a szomszédja, és többször is látta Trapattonit a tévében. Sajnos a remek tervekből az erre kiszabott pénzkeret banki felvétele után nem lesz semmi, mert Pierre telefonját kikapcsolja a szolgáltató, és őt magát nem lehet elérni, mert még a legbenfentesebb MLSZ tagok is csak IWIW-en látták.
 
Te kire szavaznál?
 
 

30 komment

Címkék: mlsz kisteleki esélylatolgató

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr191799733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teddypicker 2010.03.03. 18:47:01

bónuszpontért: budaörs

Brute 2010.03.03. 21:10:17

egyik rosszabb mint a másik

housemd 2010.03.03. 21:32:24

most komolyan, tényleg nincsenek normális jelöltek? Deutsch Tamás? (jó, ez két külön kategória). valahogy nem hiszem, hogy a fentiek közül bármelyik befutó lehetne. leginkább Détári illene ennek a társaságnak az élére.

christvhu 2010.03.03. 21:35:22

De én Ristorante úrra szavaznék! Cserébe nekem díszpáholyt ígért az ujjáépülő fedett/fűtött 116 207 férőhelyes Puskás stadionban.......

vérfarkas 2010.03.03. 21:48:18

Ha jól hallottam (még januárban) Pősze Lajos (ex Szerencsejáték Rt, most Jobbik)is látna kihívást a dologban...
Az igazi az volt, amikor a kilencvenes évek elején vagy 10 önjelölt vitázott a tv-ben, emlékszem egy tűzoltó is ajánlotta magát. (A Sport Plusz szedte össze őket, válogatott csapat volt)

Bruno Salazar 2010.03.03. 22:39:45

Szóljatok mar elindulnék én is!

Crouch 2010.03.04. 02:20:11

Kisteleki lehet visszatér a "terepre", ő lehet a megoldás az Újpest leendő tavaszi edzőkérdésére.

housemd 2010.03.04. 08:40:02

mi lenne, ha megvalósítanánk az ország régi álmát a 10 millió szövkapról, és egyszerűen Taj-szám alapján kisorsolnánk két embert?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.04. 08:46:29

a szövkap tésztásgyuri lesz, a zemelesz elnöke pedig valaki olyan, aki most senkiben sem merül fel. egerszegi krisztina, vagy ilyesmi.

(mezeyt komolyan mondtam, egy sörben fogadok szívesen bárkivel, h a vidi bajnoki címe után kinevezik)

Stefan Derrick 2010.03.04. 09:50:17

@mocsing: Ő bennem is felmerült, csak egyszerűen nem tudom elhinni, pedig teljesen logikus. Ugye mindenki emlékszik még a pl. Málta ellen elért csodás eredményeire a 2. regnálása idejéről (2 darab iksz, még jóval Bozsik előttről, még akkor is, ha bundaidőszak miatt páran épp előzetesben, vagy menekülésben voltak, egyébként is, az csak az egyik meccs volt).

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.04. 10:14:16

@Stefan Derrick: először azt hittem, egerszegire írod, hogy ő benned is felmerült és teljesen logikus :)

Doc Holliday 2010.03.04. 10:20:05

és hol marad a felsorolásból egy Sallói István? ezért még angilát is érdemes lenne beáldozni :-)

kétballáb 2010.03.04. 10:52:17

Az elnöknek annak kell lennie, aki a magyar focit a leginkább ismeri... márpedig az -mint ahogy azt a mérvadó tippjáték is mutatja- én vagyok. Így hát én is bejelentekezm a posztra:)

vérfarkas 2010.03.04. 11:42:24

Ha elfogadjuk a nagyobb válogatott zakók után elhangzó tételt, hogy "Az MLSZ elnök nem tud gólt lőni!", akkor a bohócliga csatárainak egész sora jelenhet meg az aspiránsok közt :-)

Stefan Derrick 2010.03.04. 12:29:28

@vérfarkas: Akkor megvan az elnök. Tudtam én, hogy Majoros Árpád nem véletlenül bukkant fel megint az NB I környékén... :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.04. 12:34:55

@Stefan Derrick: legalább egy öngólt, vagy egy tizenegyest rúgathatnának már vele első osztályú meccsen

idiotapocs 2010.03.04. 13:07:12

@mocsing: ráér az még, fiatal tehetség

Mérgező Hulladék 2010.03.04. 15:31:22

@thomassmith: spam

Varga Zoli fel sem merül?
Vagy ő inkább legyen a sportért felelős miniszter :D

housemd 2010.03.04. 16:22:48

@mocsing: Szerintem egyébként Mezey már nem ül le a válogatott padra. egy-két helyen már leírtam, de szerintem a felállás éppen az lesz, hogy - akár egy átmeneti ember után - Mezey lesz az MLSZ elnök, és kapitánynak kineveznek valami érzelmektől duzzadó kebelű ifjú nemzeti titánt. Pintér, vagy hasonló.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.04. 17:28:22

@housemd: hát volt már sok pofátlanság ebben az országban, de én bízom benne, hogy pintér/détári szövkappá kinevezését senki nem meri meglépni.

én nem értem, mi szól az ellen, hogy mezey üljön le a padra.

ezzel a válogatottal már nem csak bukni lehet, mlsz elnökként még igen.

rexter 2010.03.04. 22:54:45

Pintert... uristen.. na az tragedia lenne.

eszen 2010.03.05. 10:53:13

A tűzoltó jelölt id. Pindák volt, a válogatott jégkorongos apja.

Stefan Derrick 2010.03.05. 13:29:16

@housemd: Mészöly Géza? Hogy mennyire nemzeti, azt mondjuk nem tudom, a Vasas-kötődés persze nem feltétlenül segít, ha a munkástradíciókat nézzük, de azért apa ugye inkább jó/jobb felé hajlik ez ügyben. És a Vasas-szurkolók között sem feltétlenül a balosok vannak elsöprő többségben. És sokkal inkább ő, mint Pintér vagy Détári.
Azt a korábban említett eszelős megmondóember herthás bundakirályt inkább nem is nevezem néven, de ha ő komoly szerepet kap egyszer szövetségi szinten, lehet, hogy távozom az országból.

housemd 2010.03.06. 16:25:21

@Stefan Derrick: igen, Géza is lehet...megint összeállna a Mezey-Mészöly tengely... abban vagyok biztos, hogy ebből a generációból valaki. mondjuk, őt lényegesen többre tartom, mint az általam megnevezetteket. de hogy alkalmas-e? ha abból az axiómából indulunk ki, hogy a bohócligából nem lehet ütőképes válogatottat kiállítani (meggyőződésem, hogy ebben EK-nak igaza van), akkor ez igaz arra is, hogy a csak hazai pályákon rutint szerzett szövkap sem elég jó.

housemd 2010.03.06. 16:27:01

@mocsing: hát, szerintem Mezey olyan ember, aki évek óta kínosan ügyel saját nimbuszára. és a válogatottal aránylag látványosabbat lehet bukni mint az MLSZ-szel, pláne, ha van némi anyagiakban is megnyilvánuló kormányhátszél, abból át lehet vágni pár szalagot, stb. jobban kommunikálható, és ez fontos neki, szerintem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.07. 18:34:35

@housemd: én úgy gondolom, h jobban motiválhatja őt a szakmai siker, mint a sportvezetői rivaldafény

nagyon csábító lehet, h most élcsapat padján ül (elvileg "legitim" döntés lenne őt kinevezni), félig összerakták neki a válogatottat és feltehetően a főnöke is abból az uralkodóházból jön, ahonnan ő. plusz még a selejtezőcsoporttól sem kell összefosni magunkat.
süti beállítások módosítása