HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Ajánljuk a resztlit - Bohócliga 5. összefoglaló

2010.08.31. 14:25 végh hanta

Régi bölcsesség, hogy szövetségi kapitányt tavasz elején nevezünk ki, így a különböző selejtezősorozatok szeptemberi rajtjáig van néhány meccse elfelejteni az itthon játszókat. Legújabb üdvöskénk, eSándor azonban mindössze Anglia ellen próbálkozhatott, mi pedig rohamtempóban felkészülünk Lázár Pál zanzásított pályafutásából.

További szövődmény a kései kinevezéses típusbetegségben: a szurkoló megérzi a vérszagot, és azonnal kezdőbe követeli lokális kedvenceit. Mi is, ráadásul posztra, mert úgy tanultuk, a játékrendszer adott, csak a megfelelő embereket kell hozzá megtalálni.

Jobbhátvédbe, félúton találkozva a Bognár Boca és Szélesi ellenes táborok akaratával, Takács Ákost javasoljuk. Elismerjük, Taki pedigréjében ott virít egy meghívó Mattheustól, valamint egy igazolási lap a Honvéd intézőjétől, mégis, és elnézve a honi piacot, nekünk is Lázár jutna eszünkbe, ha nem tennénk félre a félelemet, hogy kiröhögtök biza' érte. Bár ez a Töftingnél valamivel nagyobb, és futballistához méltóbb kötöttségű izomzatra szert tevő Takács védelmében is könnyen előfrodulhat.

Balbunkóba Laczkó, ezt tudja eSándor is. Továbbá Leando és vele a Ciprusról vámmentesen behozható variációs lehetőségek a védelem-középpálya viszonylatában. Harmadik számú jelöltünk szintén kispesti, Hajdú Norbert. A korábbi újpesti, majd egerszegi balszélső úgy tűnik végre megtalálta igazi helyét a védelem lábállásának megfelelő oldalán. Rúgótechnikája itthon kiemelkedő, nem itthon átlagos, világfutballra vetítve pedig kétgólos előnynél akár szögletet is elvégezhetne. Mindhárman képesek megoldani a szélt és a védekezést, jöbb ötletünk meg nincs.

Harmadik ajánlatunk kivételesen nem Morales mester alatt pallérozódik Kispesten, hanem Fehérvárott mozgatna bajnokesélyest, ha lennének hasonló formában lévő társai. Sándor György tavaly még érezhető közfelháborodásra utazott ki Belgiumba, hogy társaihoz hasonló módon, heveny futkározással áztassa el a válogatott mezét, idén őszre azonban számunkra is bizonyította, messze az egyik legstabilabb formában játszó itthoni középpályás, hogy régi szóval éljünk: irányító.

Tedd szívedre kezed, te kedves, egy szaftosabb Bohócligás rangadóért kenyérrel és vízzel Paksig elvonatozó fanatikus, tudnál mondani még neveket rajtuk kívül itthonról? Czvitkovics nem ér, vele számol eSanyi, ahogy Lipták sem, mert valamilyen furcsa oknál fogva vele szintén. (def.: furcsak ok = egy jó félidő Anglia ellen)

Hétvégi összefoglaló a hajtás után.

Érzem, komoly veszélynek tettem ki megítélésünket és olvasottságunkat, hogy fentebb három játékost is válogatott formában lévőnek neveztem, valamint heteken át csak jókat írtam Thomas Sowunmiról. Sajnos az van, hogy folytatnom kell az idegek további borzolását, mert Ferenczi közben sorra rúgja a gólokat, sőt, odáig megyek, hogy kijelentem: a Vasas élvezhető futballt játszik, és ha ez így marad, könnyen odaérhetnek a középmezőny elejére. A középmezőny eleje, e képlékeny helyhatározó egyébiránt állandósult szókapcsolatként és a premizálási rendszerek egyik záradékaként évek óta jelen van a magyar futball mindennapjaiban, nincs nyilatkozat amelyikben ne mondaná el tört magyarsággal egy izzadságtól csöpögő fejű légiós. A középmezőny elejét jelölték meg célként Angyalföldön, Zalaegerszegen, Fradiban, Honvédban, Hungária körúton, Újpesten, Kecskeméten, Szombathelyen és ha nem is többségi akaratként, de Lombardiában Pápán is. Vasas-Siófok 3-0

Sorozatban hármat nyert a Honvéd, és máris azt olvasni mindenfelé, hogy itt az újabb győri program. Ahogy Pintér Attila légiósokból épített egytérfeles célfutballt Tokodyval-vonóval, úgy Morales is elindult Kispesten egy nagyon hasonló úton. A kezdőben rendre legfeljebb három magyar kap helyet, a futball a nézhetőség alsó határát nyaldossa, miközben az eredmények úgy látszik mégis jönnek. Sajnos ott bújkál bennünk a lelátón szocializálódott kisördög, és máris a legrosszabbra gondolunk. Kívülről érkezett tucatlégiósok tömege, akik számára a magyar futball nem több a jelenlegi edzőjük személyénél, valamint ismeretségi körük is a helyi öltözőre korlátozódik. Ezek a játékosok kimaradtak az elmúlt évek bundaszagú hétköznapjaiból, és mivel féléves ciklusokban rotálódnak, alig marad esélyük bekerülni a körforgásba, megfelelő kapcsolati hálót kiépíteni. Egytől-egyig az edzők emberei, akik viszont vakon képesek bízni bennük, és dönteni egy Cuerda javára, akár az utánpótlás-válogatott Debreceni Andrással szemben. Szolnok-Honvéd 0-2

Állandó jellegű és ebédnél aktiválódó asztaltársaságom, a jeles BLASZ-futballista szerint a Debrecen-Videoton második félideje egész vállalható mérkőzés volt. Szegény el van kényeztetve Nagytéténnyel, Vízművekkel, Folyamrendőrséggel, így nem tudhatja, az a második félidő egy kimagasló darab volt, több játékos házalódévédéjére is extraként kerül fel belőle egy-egy jelenet. Yannick immár sokadszor igazolja, hogy megérte az árát, illetve az őt felfedező (egykori) kispesti korifieusok szakmai hozzá nem értését. Egyre inkább úgy tűnik, ő lesz az a játékos, aki végre játékával magyarázza el az igényes debreceni közösségnek, hogy a sebeség önmagában még akkor sem érdem, ha a birtokosára először egy helyi korházban sírtak fel az alkalmilag összeverődött nézők. Debrecen-Videoton 3-1

A többi mérkőzésről csak címszavakban. Tischler másodszor lő hárompontos gólt az MTK-nak (MTK-Újpest 1-0). Kaposvárott Szűcs Lajos váratlanul gyenge játéka mellett és 0-2-ről képes kikapni a Pápa (Kaposvár-Pápa 3-2). Egerszegen Foxi mutatja be, hogy tényleg van az a helyzet amit még itthon is képes valaki kihagyni, valamint ugyanitt megtekinthetők Vlaszák hatalmas bravúrjai (ZTE-Kecskemét 2-1). A Haladás továbbra is nyeretlen, miközben az ex-kaposvári Obriccsal tovább hízlalja - korábban nullás halmazú - légiósállományát, és kezdi ki szurkolóinak korábban elkényeztetett idegpályáit (Haladás-Paks 1-2).

5. forduló - [beharangozó, összefoglaló]
2010.08.27. Vasas Siófok 3 0 Ferenczi (2), Katona J. video
2010.08.27. MTK Újpest  1 0 Tischler video
2010.08.28. Szolnok  Honvéd  0 2 Sadjo, Rufino video1,
video2
2010.08.28. Kaposvár Pápa 3 2 Grúz, Kulcsár, Zsók ill. Abwo, Takács P. video 
2010.08.28. ZTE Kecskemét 2 1 Prince (2, első: 11-es) ill. Némedi (11-es) video 
2010.08.28. Haladás Paks  1 2 Kenesei ill. Sifter, Vayer video 
2010.08.29. DVSC Videoton  3 1 Czvitkovics (11-es), Yannick, Horváth G. (öngól) ill. Sándor video
2010.09.01. FTC  Győr  3 0 Heinz (2), Schembri  video 

A múlt héten elmaradt összefoglalóból most kerül pótlásra a nyaralás alatt elkészített egynyolcadnyi rész, a többire inkább még ígéretet sem teszek.

Videoton-FTC 1-1
Maradjunk annyiban, hogy nem a ferencvárosi tábor fogja a közeljövőben leváltani a világsztenderdnek számító templomi énekkarokat (ahogy egyik tábor sem). Dalaik vonalvezetése ugyan nagyjából hozza a különböző egyházi énekek egyszerűségét, az eltérés inkább a szövegek tartalmában fedezhető fel még a legavatatlanabb fülek számára is. Fehérvárott jó formában voltak, sőt, egy régi kedves, bár szívüknek igen fájó nótát is felelevenítettek, aktualizáltak, majd duruzsoltak bele a Sóstói stadion garantálta akusztikába. A linket követve minden meghallgatható.
 
Mellesleg e dalfesztivál keretei között egy mérkőzést is rendeztek, közepes élvezeti érték hozzáadása mellett. A végül kialakult eldöntetlen eredmény fedi a valóságot. Sándor György hozta a szokott formáját, ismét a Videoton motorjának bizonyult, vagy másképp fogalmazva: megütötte a válogatottba követelés szintjét. Ellenben ha Alves képes néhány méterről az üres kapuban magatehetlenül vergődő Ranilovicba lőni a 2014-ig még biztosan forintosnak nevezett labdát, akkor ahhoz nem tudunk mit hozzátenni a sértegetés feltételezett szándéka nélkül. A válogatott keretben számításba vett Lipták maximum közepes, többletértéket nem termelt; a Szélesi utódjának kijelölt Lázár Pálban pedig látunk valamit, csak még keressük hozzá a megfelelő szavakat.
 
Kínzó kérdés: az utóbbi időben nagyjából 3 millió euróért összevásárolt játékosok miért nem játszanak? Mutumbo, Bozsovics a keretben sem, Lencse az NBII-es csapatban, Djordjic, Gosztonyi és Vaskó pedig a padon. Egyedül Vasiljevic és Hidvégi kezdett, valamint a télen Újpestről átcsábított Sándor. Lassan eljön majd az idő, és Mezey Györgynek el kell számolnia a tulajdonosi körrel szemben, hogy: miért is?

31 komment

Címkék: videó összefoglaló válogatott egervári bohócliga takács ákos sándor györgy hajdú norbert

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr192260858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2010.08.31. 15:14:31

3 millió euróból Fehérvárnak világverő kézilabdacsapata lehetne.

gabesz7004 2010.08.31. 16:01:48

3 millió euróból Fehárvárnak világverő futballcspata lehetne. Mezey nálkül!

fran7 2010.08.31. 16:58:01

@Artie: Tudod, hogy ez nem igaz. Összevásárolni lehet tudnál egy jó kézicsapatot 3 millából, de fenntartani nem tudnád. MKB 2 millió körülből él, de ők még soha nem vettek igazán értékes játékost. Pl a Ciudaddal versenyezve.
@gabesz7004: Tőled meg annyit kérdeznék melyik környező ország meghatározó csapatától tudnád nem a legjobb, de jó játékosát elhozni 3 millió euróból. Mert én nem tudok ilyet.
S ezeket nem beszólásból írtam, csak a realitás kedvéért, ami kedvenc bohócligánkat nem nagyon lengi be.

housemd 2010.08.31. 16:59:37

@Artie: jajám..... meg a jelenleginél is kiválóbb hokicsapata.... női kosárban talán még euroligát is nyerhetnének.
engedelmetekkel, hosszasabban:
Vasas-Siófok 3-0 - nem tudok eltelni a csodálkozásól a vasas kapcsán, párszor emlegettem már, hogy jól esik ez nekem, de mivel ebben a körben pontjaim 100%át ezen a meccsen hoztam, külön öröm. ha nem tudnám, hogy tavasszal szokás szerint visszaesnek, még a harmadik helyre is esélyesnek vélném őket.
Szolnok-Honvéd 0-2 - gratula minden kedves honvéd-szurker sporttársnak, lég járhattak ilyen emelt fejjel, bár magam is úgy érzem, az élvezeti érték a Tesco gazdaságos reggeli ital szintjén mozog. Hanta értelmezése -a kisördögös - nem jutott volna eszembe, de lehet benne valami.
Debrecen-Videoton 3-1 -tetszett, fasza kis meccs volt, élveztem, és még Mezey is kikapott.
MTK-Újpest 1-0 az MTK megdöbbentő szívóssággal marad mindig talpon ... vicces, hogy momentán az újpest a legrosszabb helyen álló (leggyengébb?) pesti csapat, de így is a 8. helyen, mintha megfordulna a tavalyi trend.
Kaposvár-Pápa 3-2 - őszinte elismerésem a Kaposvárnak, komoly haditett volt ez így fordítani.
ZTE-Kecskemét 2-1 - ennek ellenére úgy érzem, hogy a csank-korszak napjai meg vannak számlálva Egerszegen.
Haladás-Paks 1-2 -ilyenkor szoktam gyanakodni edzőbuktatásra. különösen, hogy csertői egy éve nagyjából ugyanitt tartott a Halival. nincs neki dejavu-je?
vidi-fradi: idei legjobb formáját hozta a fradi, és ez majdnem elég is volt az üdvösséghez. a viditől ennél több kell: ha ilyen meccseket nem tud behúzni, esélytelen lesz a bajnoki címre. mert a rangadón idegenben el lehet bukni (na persze a külső körülmények, mondta M.Gy.dr), de a kötelezőt be kell húzni.

The_Evil 2010.08.31. 17:02:04

Mutumba és Djordjic összesen 600 ezer euróba kerültek, a 3 millió erős túlzás.

bmiky31 2010.08.31. 17:35:23

@fran7: A román bajnok Kolozsvári CFR most adta el 3 millióért a válogatott Ciprian Deacot a Schalkenak. 5 éve 10 ezerért vették meg Désről. A csapat a BL-re készül, eddig 4 játékost vettek pénzért (összesen 2,1 millió kiadás), másik 5 ingyen jött.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.08.31. 17:37:38

Tudom, még nagyon eleje meg ilyenek, de annyira szürreális (és élvezetes) volt szombaton a tabellára nézni, ami így kezdődött: 1. Kaposvár

Kiß B. 2010.08.31. 18:33:32

@The Drunken Master: Pedig vagyunk páran, akik hozzá tudnánk szokni! :)

fran7 2010.08.31. 19:08:24

@bmiky31: Ciprian Deac biztos erősítés lenne a Vidinek, Lokinak, akire azt mondanák a szurkolók, hogy megérte? Szerintem irreális árak vannak a fociban, de egy 20 millió eurós igazolással is be lehet sülni, s lehet jó egy 100 ezer eurős játékos. Csak arra akartam utalni, hogy a 3 millió az összeg a mai futballban, ahol még tudsz elég lutri játékost igazolni. Egyet, hát még ha 6-ot veszel vagy hozol ingyen ötöt, mint a kolozs megyeiek.

Artie 2010.08.31. 20:22:17

@fran7: Idézném Vanyus Attilát: az MKB több pénzt ad a Veszprémnek, mint amennyi a mi éves költségvetésünk.

Számok nyelvére (ez már nem idézet) lefordítva ez annyit tesz, hogy az MKB 400 milliót ad a Veszprémnek, és kb. ugyanennyi az ETO költségvetése. Éves költségvetése.

Játékosigazolásoknál meg kézilabdában ritkán mozognak pénzek, ugyanis többnyire lejárt szerződésű igazoltatások vannak, ritka a kivásárlás. Lásd pl. Lunde, aki lejárt szerződés után jött Győrbe, így "csak" a fizetését meg az egyéb költségeit kell állni. Amorim esete kivásárlás volt, de az ott fizetett összeg nagyon minimális volt, közelében nem volt a 6 számjegynek euróban (hadd ne írjak pontos összeget, mert seggbe rúgnak).

fran7 2010.08.31. 21:21:54

@Artie: Tudom, hogy az MKB se vásárol ki igazán nagy neveket, nem kezd licit versenybe se a Ciudaddal, se egyetlen Bundesliga csapattal. De azt is hallottam, hogy amikor kezdett a Dunaferr bajban lenni, akkor a labdasportágak játékosai kezdtek egymásra mutogatni. De amikor megmutatták, hogy ki mennyi pénzt keresett, akkor nem a focistáké volt a legnagyobb összeg, pedig Kiss Gyurinak csak az aláírás pénze 8 számjegyű volt.

Artie 2010.09.01. 08:32:00

@fran7: Ebben igazad van, férfivonalon egy nagyságrenddel (!) nagyobbak a fizetések. Nem viccelek.

Meg aztán azért ellenpélda is van, a Hamburg vett nemrég játékos egymillió euróért. Az még fociban is megemlítendő összeg, még ha természetesen a rendkívülitől messze is van.

Mérgező Hulladék 2010.09.01. 08:57:31

@The_Evil: nem, állítólag az AIK annyit kapott értük. Ahogy annak idején a WBA másfél millió fontot fizetett ki Geráért, a Fradi meg 1,5 millió eurót kapott (és akkor még 1,4 felett volt a font/euró kurzus, nem 1,15 körül). Bár lehet, hogy ezt már említették itt.

Nagypéter és a Görény 2010.09.01. 09:07:51

Ha kettőből nullával indítunk Sanyi bából simán kinézem a Sowumni-Tököli ékpárt.

christvhu 2010.09.01. 09:24:26

excelt akaroooooook!!!!!!!!!

snowblind 2010.09.01. 10:47:00

@christvhu: Még vége sincs a fordulónak. :P

christvhu 2010.09.01. 12:36:06

@snowblind: Igaz. pedig már vagy 6 napja tart....

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.09.01. 12:36:55

@christvhu: Lesz excel, még ma, ide kommentbe fogom belinkelni. Így jó?

Artie 2010.09.01. 13:04:23

@végh hanta: Ha most erre valaki azt mondja, hogy nem, nem jó, akkor nem így lesz?:)

Lesz tippelés az e-legények derbijére?

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.09.01. 13:33:53

EXCEL: dl.dropbox.com/u/165108/labdabiztos/excel/2010-11/tipp05.zip

Érdekesség, hogy Louis007 a forduló eddig lejátszót mind a hét meccsének eltalálta a totós kimenetét.

Ebből jött az ötlet, hogy délután lehet felfrissítem az excelt egy totós oszloppal is, csak a kíváncsiság kedvéért.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.09.01. 13:48:53

@végh hanta: Ez könnyebb volt, mint gondoltam volna :)

A TOTÓ-s összesítővel dúsított excel bétája elérhető a következő linken:
dl.dropbox.com/u/165108/labdabiztos/excel/2010-11/tipp05%2BTOTO_teszt_v01.zip

Később még finomítok rajta, mert ahogy azt írtam, erősen tesztverzió.

fulmerz 2010.09.01. 14:26:19

@végh hanta: Csak jeleznem, hogy e-mailben elkuldtem az 5. fordulos tippjeimet is, de azok nem koszonnek vissza a zexcellben. Majd erre kernek egy javitast.

Bohocligas udvozlettel:
En

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.09.01. 14:28:29

@fulmerz: bakker, pedig végig a fejemben volt. most javítom, és néhány perc múlva már a friss lesz elérhető.

Mérgező Hulladék 2010.09.01. 15:35:39

@végh hanta: tavaly megnéztem egyszer az addigi összes tippre, hogy volt-e 8/8. Ha jól emlékszem, pókfocinak (mi lehet vele?) egyszer összejött.

Amúgy néha megjátszom kemény 100 Ft-tal mind a nyolc meccset egy szelvényen, de azért a fentiekből látszik, igen kevés esély van arra, hogy összejöjjön. Pedig szép pénzt hozna.

christvhu 2010.09.03. 09:52:02

@végh hanta: a szerdai meccsek viszont még mindig nincsenek benne..)))) kötekszem-e?

VGL 2010.09.03. 19:47:20

nem vagyok Vidi fan, de szerintem Nagy Dániel beférne a válogatottba, jobbszellőbe.

Zigi 2010.09.03. 22:19:52

@VGL: De, Vidi fan vagy!:))

VGL 2010.09.04. 16:56:23

@Zigi: kösz, ezt eddig nem is tudtam. De most már majd próbálok ennek szellemében felkelni reggelente:)
süti beállítások módosítása