HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Lapraszerelt bútorba furatot vágó svédcsavar - svéd-magyar közösségi beharangozó

2010.09.03. 13:34 végh hanta

Nincs szebb dolog az egész 'biztoson, mint válogatottas beharangozót írni. Ilyenkor rongyosra olvassuk az almanachokat, mindenféle táblázatokba érdekességeket gyűjtünk, elővesszük a legfaszább (korábban még nem elsütött) mondatainkat, és aztán lesz, ami kisül belőle.

Ezúttal azonban a lustább megoldást választottuk, de gondosan úgy álcáztuk, hogy közösséginek tűnjön, mert a facebook-korszakba lépett XYZ-generáció már ezt szereti. Hirtelen felindulásból személyes tumblr-oldalamra kidobtam egy felhívást, hogy aki akar, nosza, nyilatkozzék meg a svédek elleni meccsről. A kérdéseket nem bonyolítottam túl, bőségesen megfeleltek a tavaly már önkényesen használatba vett Sport Extrás klasszikusok:

1. Mit vár a válogatott előtt álló mérkőzésektől?
2. Ha Ön lenne a szövetségi kapitány, milyen taktikával küldené pályára a csapatot?

Nézzük tehát, mit gondol a magyar mikroblog-közösség aktívnak bizonyuló kisebbsége (innen átvéve a válaszokat):

Mikroprofesszor érez valami győztesnek tűnő taktikát, de azzal is tisztában van, hogy eSanyibácsi ezzel viszont nincs tisztában. Hiába az elharapódzó Nagy Népi Hurrá, nyuszira cipózás a tippje.

  1. Sima vereséget. Nem lesz kérdés, a svédek egy 2-0, vagy 3-0-lal küldenek haza minket úgy, hogy esélyünk se lesz.
  2. Betonvédekezésből kontra. 4-4-2 védekezéskor, egészen feltolt, leshatáron helyezkedő csatárokkal. Az ellenámadáskor belépne melléjük egy vagy két belső középpályás.

Perfectvillain, a magyar tumblr-scéna Finnországban jobblétre szenderült üdvöskéje pusztító szóviccel indít, majd szívünknek és Hegyi Ivánnak oly' kedves nosztalgiázásba csap át. 3-2-5-be vizionált felállása felállása akár ma is tartható lenne, ha elvonatkoztatnánk attól, hogy Vadócz csak annyiban Bozsik, hogy mindketten a Honvédban nevelkedtek, és az öt támadóból is maximum négy lesz a pályán Koman, Gera, Dzsudzsák és Rudolf személyében. Kérdés, kit hagyna ki a védelemből? Lázárt, Juhászt, Liptákot vagy Lackót?

  1. Szerintem, bár a válogatott az új edzőnek mindenképpen bizonyítani szeretne, nem lesz esélye, a svéd fal, Mellbergbassza őket, azt nem is hozzászámítva, hogy ez az egész Gera-kapitányosdi nekem bűzlik. Szerintem a svédek felőrlik a magyar búzát, Ibrahimovic pedig többször is mattolni fogja a teljes magyar csapatot. Nem tudom, hogy ki áll a kapuban, de biztos nehéz dolga lesz. Tippem, a meccs végeredményére vonatkozólag: 3-0
  2. Az egyetlen esélyt abban látnám, ha az Aranycsapatot nem csak verbálisan idéznénk fel időről időre, hanem felállásban is. 2010-ben szerintem egy ilyen 3-2-5 lehet olyan meglepetéserejű, mintha mondjuk tolókocsiban küldené a menedzser a csapatot a pályára. Vagy még annál is meglepetéserejűbb!

Jussipekka nem aprózza el, összesen hét szóba fojtja bánatát. Tizenegy Torghellés felállása szép próbálkozás, de tudjuk, Sanyiból csak egy van - sajnos.

  1. Esélyünk sincs, 2 fa oda.
  2. 11 Torghelle.

Felvidék Népe Front szintén vereséget vár, de hangvételéből érezni, eKoeman csatárnélküli játéka, az eredményesség rovására javára legalább az ő szívébe belopta magát. Taktikai utasításai nagyjából a B-liszensz színvonalát papír nélkül megütő kisedzők repertoárjából származhat: minden lényeges, csak az nem, ami a pályán történhet. Ellenben jólfésült, a pólót nadrágba szabályosan betűrt futballisták alkotják az első percek magyar csapatát. Ismerjük el, a szexszimbólummá nemesedett Ljungberg hazájában azért ez sem kis eredmény.

  1. A Koeman-féle eredménycentrikus célfocit felváltja a kevésbé eredménycentrikus látványfoci (amire egyébként a válogatott nem képes). Ez azt jelenti, hogy majdnem nyerünk, csak ne rúgott volna a földbe a döntő pillanatban Juhász a 22. percben - az jelentette a meccs fordulópontját. A válogatottat a meccs után megdicsérik a küzdőszelleméért, Verebes szerint idő kérdése, és az eredmények is jönnek majd ezzel a hozzáállással.
  2. A kivonulást Gera vezeti, mögötte Király, elszánt tekintettel, aztán a többiek, ízlés szerint gyilkos nézéssel, vagy magukba révedve. Vállakra tett kezekkel közös himnuszéneklés (fél szemmel a kamerába, vagy a lelátóra sandítva), utána a csapat körbeáll, és tesz egy közös fogadalmat. A többi majd kialakul.

Balbekk nem csak felvidéket, de az ősrégi 8088-as processzort is alulmúlja utasításkészletét tekintve. Félő, az esti kilencven perc után hasonló gondolatok fogalmazódnak meg teljes futballtársadalmunk vertikumában, és meglett családapák ordítanak fel otthonukban: Ha nem értesz hozzá (eSanyi - a szerk.), akkor legalább annyit mondanál: Hajtsatok, bazmeg!

  1. Szkeptikus vagyok hogy ennyi idő alatt lehet bármiféle csapatot építeni. Ha nem számítjuk a tét nélküli tavalyi dán meccset, akkor nagyon régen sikerült nálunk jobban jegyzett csapat ellen idegenben selejtezőt nyerni. Ha nem kapunk gólt, az nagy csoda lesz.
  2. Nem értek hozzá, úgyhogy ezzel: "Hajtsatok, bazmeg!"

Sporttárs túllépett Kertész Kamill, a börtönválogatott ideiglenes edzőjének, a futballjátékot alapjaiban megváltoztatni kívánó holmi egyszerűségén, és egész odáig jutott, hogy akár képes lenne a labda formáját is újragondolni, ha az jobban fekszik játékosainknak, és az elképzelt taktikának. Reméljük legalább néhány tippje bejön, és ha máshogy nem, zsebből kijuttatja nemzeti reprezentánsainkat a lengyel-ukrán eb egy szabadon választott mérkőzésére.

  1. A válogatott előtt álló mérkőzésektől azt várom, hogy gömbölyű labdákkal játsszunk, mert az mindig reménysugár. Itthon, biztos ami biztos kipróbálhatnánk a konkáv labdát is, meglepnénk vele a hollandokat, talán van Bommel is lecsúszna egy ütemmel Dzsudzsák arccsontjáról. Egyébként nem eredményben gondolkozom, lényeg, hogy lássuk a hitet, szívük fölött a nemzeti címerrel, továbbá, hogy az első bedobás, szöglet és "sporibazmeg ez nem tizenegyes a kurvaanyád?" a miénk legyen, mert elég jó odssal fogadtam meg kötésben (azért persze nem bízom a véletlenre, de erről többet nem mondanék).
  2. A taktika lényege, hogy végre eltűnt a pesszimista védekező felfogás, a csapatot 1-2-7 felállásban játszatnám, az Aranycsapatot csak kicsit túllicitálva, így egyszerre lehetne pályán az összes jó csatárunk meg hat fizető szponzor.

Intimtorma véleményével ugyan nem minden ponton tud azonosulni a szerkesztőség, így csak annyit fűznénk hozzá, hogy a vérivós ötlethez nagyon hasonlóval egyszer már próbálkozott az éppen aktuális szövetségi kapitány. Mezey alatt a mexikói felkészülés időszakában vért csapoltak a játékosoktól, azt oxigénnel dúsították, majd kellő időben visszafecskendezték. Így a szovjetek ellen majd' három percig bírták is az iramot. (Érdekesség, Mezey akkori szekundánsa a jelenlegi mester, eSanya volt.)

  1. Nekem már egy ideje a magyar csapat meccsei olyanok, mint amikor down-kóros gyerekeket lát az ember pingpongozni. Nézed, nézed, és tényleg nem tudod, most akkor sírj vagy nevess inkább. Szörnyű. Úgyhogy nem várok sokat, ez az érzés mindenképpen garantált úgyis. Amúgy meg, komolyra fordítva a szót, azt várom, hogy verjük rommá az összes köcsög senkiházi küszöbmajmot, alázzunk szanaszét mindenkit, mert nincs is annál felemelőbb érzés, mikor azt üvöltözhetem teli torokból, hogy: CSAK SZOPATUNK! CSAK SZOPATUNK!
  2. Az öltözőben vért itatnék minden meccs előtt a játékosokkal. TÉNYLEG! Ne csak mondják, hogy ezek baszki vért ittak a meccs előtt. Tényleg igyuk meg azt a rohadt vért! Ki tudja. Plusz elmondanám a játékosoknak, hogy mennyire szeretem őket. Ezt olvastam egy könyvbe hogy ez jó taktika. Más különösebb taktikát meg nem dolgoznék ki, csak egyedül annyi, hogy tudatosítanám a fiúkkal a lényeget: NINCS MESE, NYERNI KELL! Slussz. Ennyi. Na meg még talán annyi, hogy azt vettem észre a magyar csapatnál, hogy a helyzetekkel az van, hogy mindenki tol még egyet a labdán ziccerben és elbassza. Én elmondanám nekik, hogy ezt ne. A helyzeteket be kell lőni. Én ezeket sulykolnám.

Mi már csak annyit tennénk hozzá az egészhez, hogy eSándor kihirdette kezdőcsapatát, amely a következőképp fest (ez mennyire szép kép, tizenegy játékos, tizenegy állvány, és egy gombolyaggal játszó Ibrahimovic a göteborgi naplementében):

Magyarország: Király – Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó – Vadócz, Elek – Koman, Gera, Dzsudzsák – Rudolf
Svédország: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, Safari – A. Svensson, Wernbloom – Elmander, Toivonen, Bajrami – Ibrahimovic

A kapuban Király nem meglepetés, még ha az egyesekből esetleg ellenérzést vált ki. Juhász adott, Liptákba most egy fél ország szerelmes (a másik fele meg Fradista), Laczkót vállalhatónak tartjuk, Lázár pedig most mutatkozik be, róla véleményt majd utólag formálunk. Vadócz és Elek legalább nem Vadócz és Tóth Balázs, tehát nem vészes. Elől Koman kezd, ez meglepetés, hiszen Huszti ezúttal kimarad. Középen Gera játszik visszavont támadót, baloldalt Dzsudzsák az eredeti posztján, elől meg Rudolf a Genoa szabadlistájáról csatára.

Meglátjuk.

20 komment

Címkék: közösség svéd beharangozó válogatott tumblr

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr722268802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Micimedwe 2010.09.03. 15:50:13

Részemről nem várok semmit, mert inkább elmegyek moziba. Valami isteni csoda kellene jelenleg, hogy egy kicsit is érdekeljen a válogatott. (Konkrétan most tudtam meg, hogy ma válogatott meccs lesz.)

A pokolra fogok jutni, igen.

housemd 2010.09.03. 16:43:28

megtippeltem már: szerintem simán kapunk ki, most éppen még a biztató jelek sem igazán. mélypontra csúszunk. amikor legutóbb nekivágtunk a selejtezőknek, éppen bizakodtunk fiaink jó külföldi szerződéseiben és fejlődéseiben. most ilyen reményünk sem sok van. tavasszal egy barátom fogadott velem, hogy rudolf legalább a meccsek felén játszik majd Genovában és legalább három gólt szerez. már akkor is nevettem.... szóval, nem várok semmi jót.
taktika: nem értek hozzá igazán, az én mániám a középpálya uralma, a labdaszerző játékosok hatékonysága. mivel a hátsó sorunk (védők + K.gabi, de nincs más, én is őt tenném a vonalra) ingatag, mint a román-magyar barátság, csak akkor úszhatjuk meg, ha ritkán jut el oda az ellenfél labdával. ehhez az kéne, hogy középpályán sok labdát szerezzünk, tartsuk meg, és lassan építkezzünk felfelé, ráadásul szerintem erőnléti gondjaink miatt még lassítanunk is kell a játékot, mert nem bírjuk végig a rohanást. szóval én egy csatárral állnék fel, vessetek meg érte, és középre még egy rombolóembert bezsúfolnék, talán Koman helyett, akinek otthon lenne a helye Wales ellen.

a kis lebowski 2010.09.03. 17:16:08

Nem lenne rossz csapatunk, a válogatott keretében van egy csomó győztes típusú játékos. Kár hogy szinte egyikük sem játszik a csapatában.

Azért reménykedem természetesen.

gabesz7004 2010.09.03. 20:33:15

1-1et várok és a taktika: RÚGJATOK GÓLT!

TomAce 2010.09.03. 21:07:51

Ahogy néztem az első félidőt, valahogy eszembe jutott Sebők Vili klasszikus kinyilatkozása, még anno, a Club7 elől...És elképzeltem, ahogy Ibra kitántorog részegen a stockholmi éjszakába, mindkét oldalán egy-egy szöszi svéd cicababával, majd sztentori hangján az éterbe süvölti: "Megb...uk a magyarokat!" Szóval, ilyen felfogást éreztem a komplett svéd csapaton...
Amúgy csak én érzem úgy, hogy hivatalból nyalja mindenki ES seggét?

TomAce 2010.09.03. 21:08:34

és a gigalol: OV a képernyőn, és a felirat: Ferenc Gyurcsány... :D

TomAce 2010.09.03. 21:51:54

látszott, hogy a jövő csapatát építjük. a nagyon távoli jövőét...

Artie 2010.09.03. 22:00:24

na, megmondta Ricsi, az első félidőre lehet építkezni. Csak ezek a kurva meccsek mindig kettőből állnak. Jól számoltam, hogy 0 lövésünk talált kaput?

Futó Lada 2010.09.03. 22:12:07

..amíg friss az élmény:

Király : Szokott formát hozta, minden 3-4 védésre jut egy potya..hogy a második svéd gólnál hova a bánatba indult, azt nem tudom, de sok köze nem volt a labdához

Lipták,Lázár,Lackó : A pozitivum, hogy van még hova fejlődni, és a két szélsőhátvédet együtt is kevesebbszer futották le, mint akár Szélesit, akár Vanczákot egyenként..viszont a rutin az mocskosmód hiányzott, a végén már úgy szabadultak a labdától ahogy tudtak, meg sem próbálták megjátszani

Huszti,Hajnal,Rudolf : meccshiány ez bárki bármit mondd. Nincsenek játékban, ennél több így nem megy.

Koman : Jól zárt vissza, nem félt cselezni, de előrefelé játék az kevés volt, többet kellett volna közép felé megindulni.

Elek, Vadócz : Tóth Bazsihoz képest massziv játék, Elek kiválása után Vadócz csak rohangált.Rajtuk nem múlt

Priskin : Ennyi tellett labda nélkül. Ahhoz hogy TSanyi módra beálljon birkozni kevés, ahhoz hogy lefussa a védőt,meg nem volt hely.

Gera: Ismét bebizonyosodott, hogy nem lehet egy emberre építeni a csapatot. Gera jó játékos, de csak csapattal együtt.Ha arra játszik mindenki, hogy majd Gerzson egy váratlan húzással lejátssza a védőket és üres kapus helyzet...akkor szarban van a támadójáték..

Ibrahimovics : Jó játékos, de felénk csak tormának hívnák (torma: büdös gyökér)..Nem hiányzott a magyar válogatottból..

Összességében várható volt a vereség, még az aránya is vállalható,csoda nem történt.A védelem akár jó is lehet majd pár meccs múlva ha nem variálgatja a Májsztró, Moldávok ellen ilyen támadójáték kb. ugyanennyi gólra lesz elég, Potyamackót pedig valahogy pihentetni kéne valami nagy és nemes cél érdekében..

...szerintem...

TomAce 2010.09.03. 23:23:08

@Futó Lada: az első gólnál Lipták engedte a svéd srácot fejelni?
Lázár és Laczkó nem volt gáz, Szotyi viszont ismét (én még mindig várok egy bocsánatkérést).
Egyelőre egyik meccs sem igazolta eKoeman elküldésének és eSándor kinevezésének jogosságát.
Már csak arra lennék kíváncsi, mennyit fizetnek a Sport TV-nek, hogy ennyire kiálljon a csapat mellett? Faragó bántóan nyalta a csapat és ES seggét, sokszor nekem volt kellemetlen.

Artie 2010.09.04. 08:11:15

eSanyi is elmondta ugyanezt... Ezek tényleg hisznek ebben?

housemd 2010.09.04. 10:57:49

Azt kaptam, amit vártam. sőt, az első félidőben kicsit többet, amíg még működött a középpálya. persze, 2:0-ra ki lehet kapni, de:
... de a svédek igazából simán nyertek: nem volt erőlködés-szaga a meccsnek, tudták, hogy találnak majd gólt, úgy is lett.
...de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a Lipták-Lázár-Laczkó trió csak az alliteráció miatt volt a pályán (esetleg Juhászt lecserélni, teszem azt Lázokra? :)
... de Gera nevét csak a barátom négy éves kislányától hallottam a meccsen, a pályán annyira eltűnt, ezért kár volt visszasírni
...de Király Gabi bebizonyította, hogy tényleg mindig benne van a gól (az elsőnél kicsit, a másodiknál nagyon benne volt)
...de nem értem, mi értelme volt Priskint behozni, attól nem lövünk gólt hogy a pályán van még egy (alapból meglehetősen veszélytelen) csatár, ha nincs nálunk a labda, és ez után végképp teljesen szétesett a hadrend
...de nem tudom, hogy Koman miért játszott, bár aránylag jó volt, és viszonylag bátor, de nyilván nem váltotta meg a csapatot, és ma szükség lett volna rá itthon
... de nem tudom, ilyen égbekiáltó sértés után miért nem üzentünk még hadat a Bölcs Vezetőt durván kigúnyoló arrogáns svédeknek, minimum követelhetnénk legalább a rendező és Ibra kiadatását...
...de nem tudom, hogyan lépünk előre, mert ez nagy vonalakban ugyanaz volt, amit Koemannal csináltunk, semmit sem javult
...de nem tudom, mivé lesz ez az ország, ha mindezek után minden fronton nyaljuk az államivá vált sportpolitika és a válogatott virtuális seggét. már az NST is beállt a sorba, mióta átköltöztek az NSO-ra...

Fenntartom a jogot, hogy mindezekben tévedtem, mert a tegnapi estében több volt a baráti beszélgetés, mint a sportélményre fókuszálás.

Artie 2010.09.04. 11:28:17

@housemd: Szerintem nem tévedtél.

Kiegészíteném.

1. Csak meg-megpróbáltunk ívelni. Erre Sanyi bá közli, meglepte, hogy a svédek fejjel megvertek minket. Még jó, hogy ért hozzá!
2. Én is hányingerközeli állapotba kerültem a seggnyalós közvetítéstől.
3. A bíró igenis szarul vezette. Az elején 2-3 svéd sárga elmaradt, valamint volt legalább két svéd les, ami Ricsi szerint valóban az volt, pedig nem - hálisten benézték. Meg Ibra simán piros lapot érdemelt.
4. A svédek 4-5 olyan ziccert hagytak ki, amihez közünk nem volt, nekünk igazi helyzetünk egy volt (Gera égbe fejelése).
5. Gerára semmi szükség. Semmi nem csinált.
6. Ha eSanyi szerint Dzsudzsit taktikai okokból cserélte le, akkor most azonnal adja vissza a mesteredzői oklevelét, a prolicencét, mindent, ami van.
7. Semmi nem változott.
8. ...de most kötelezőnek látszik a bölcs vezér seggének nyalogatása, mert lesz itt még foci.
9. ...csak azt nem tudjuk, mikor.

Reménytelen. Egyedül az 5 pontos tippem nyújt vigaszt, amit megköszönhetünk Ibrának (kit kihagyott ziccer).

hüjeliba 2010.09.04. 12:00:33

Ha valaki nem csak a meccset találja el pontosan ,hanem a nyilatkozatot is azért jár +egy buksisimogatás?

A független Észak Koreai hírügynökség honlapján olvastam ,hogy elv. Faragót két évre leszerződtették Korea 1 tv. -hez.
Idézem:
"Kiváló és szakszerű közvetítésével a hazai válogatott vb-n 1-3 arányban Portugáliától elszenvedett veresége is győzelemként hatott volna szabad, harcos népünknek, azon imperialista árulók közvetítése helyett, melyben nem átallottak 1-7 vereségről beszámolni, holott mindenki láthatta azok csupán a korábbi gólok ismétlései voltak."
Gratulálok Neki és a stábnak ezúton is sok sikert kívánva új állomáshelyén.

housemd 2010.09.04. 12:24:29

@hüjeliba: zseniális.... annyit tennék hozzá, hogy én szoktam hallgatni Faragót amerikai focit közvetíteni (bizony, napokon belül kezdődik az NFL...), és azt szerintem nagyon jól csinálja. lelkes, pont annyit magyaráz, hogy a nem ezen felnőtt néző megértse, és hallani, hogy ő is élvezi.
@Artie: van még egy bennem motoszkáló +1. pont: hogy a kapitányi ciklus első meccsén jellemzően a csapat aránylag jól játszik, és biztató kezdet után szoktunk visszaesni... hát, ez most nyitásnak nem volt erős.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.09.04. 15:04:37

a realitás az realitás. azon túl minden habitus kérdése, én kurva ideges voltam, mert esándor lecserélte dzsudzsit, mert gera olyan, mintha több éve nem lett volna vidámvasárnapon, aztán azért is, mert a hajnal-huszti kettős, amíg nem játszik, ne merészkedjen telki vagy tata közelébe, mert felbassza az idegeimet, aztán szalait otthon hagyni nettó baromság volt, de macedóniát/moldovát legyakjuk minimum hárommal

viszont korrekt a lö betűre arriterálló hátvédsor rolival, vologya is tetszetős,és királygabit se kárhoztatom most...ja és tudom, hogy egyszer/hamarosan ez a válogatott jó lesz..

Artie 2010.09.04. 15:19:54

@housemd: Nos, maradjunk abban, hogy ez kezdésnek is szar volt.

@Bastille: Hátrább azért az agyarakkal, mert ugyan én is bízom abban, hogy leverjük az "észak-románokat", de azért Moldova-Finnország két nyuszi... Nem árt odafigyelni. Vagy az ugorsági rokonok ilyen pocsékok?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.09.04. 15:22:58

@Artie: télleg, lehet, hogy itt a vérrel vannak gondok! :) vologya ezért volt tegnap ilye biztató! hát hol van akkor sowunmi?

gabesz7004 2010.09.04. 15:31:58

@Artie: helyesen: Hátrébb az agarakkal! bár agyarakkal is van értelme. A finnek nem rokonaik, ezt a finn-ugor baromságot hagyjuk már el örökre könyörgöm! Moldova népe pedig keleti román, szóval őket alap hogy meg kell verni!

Artie 2010.09.04. 15:54:33

@gabesz7004: Ja, bocs, nem tudtam, hogy neked már megdönthetetlen bizonyítékaid vannak ennek az ellenkezőjére...:S
süti beállítások módosítása