HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Rangadók a döntetlen jegyében - BLSZ, 13. forduló

2010.11.19. 16:30 vidi-master

Egy hét kihagyással folytassuk a betekintést fővárosunk amatőr labdarúgásába, ezúttal kettőre növelve az igazságügyi orvosszakértő alaposságával részletezett mérkőzések számát, négyre növelve a csapatok számát a keresztvíz-lehúzás/tömjénezés topikban. A forduló egyik rangadójára megint péntek este került sor, a Hegyvidék otthonába a bajnoki címvédő III. Kerületi TUE látogatott.

A posztoló alapfokú oktatásban töltött esztendőiben még az elsőosztály padjait koptatták az óbudaiak, azóta azonban a csapatot más betegségeken kívül bizonyos – jelenleg bajai illetőségű – Bognár György is sújtotta, jelentősen megcsapolva az egyesület kasszáját, felvirágoztatva a kerület szerencsejáték-iparát, melléktevékenységként pedig a területi első liga mezőnyébe sorolva a brigádot. Jelenleg a legnevesebb játékos a vendégcsapat keretében ifjabb Nyilasi Tibor, az egykori Ezüstcipős nagyobbik fia. A forduló előtt a TUE meglepetésre csak az 5. helyen állt, míg a vendéglátó HSE a 2. helyet foglalta el a tabellán.

Ennek ellenére a tavalyi aranyérmes hatalmas elánnal kezdte a mérkőzést, szépszámú szurkoló buzdítása mellett kapujához szegezték a hazaiakat. Az első játékrészben a HSE csak elvétve birtokolta a labdát, ugyanakkor nagyon szervezetten védekezett, ezért igazán nagy helyzetet csak egyet tudott kialakítani a TUE, amit 20 perc játék után Szkunc hagyott ki. Szűk 10 perccel később Veress révén a félidő egyetlen hazai helyzetét hagyta ki a HSE, miután Murphy csúsztatásáról centikkel lemaradt a hosszú saroknál. Összegezve a látottakat, az első félidő nagy iramot, nagy küzdelmet és nagy óbudai fölényt hozott, gólt azonban egyet sem – sajnos helyzeteket sem.

A második 45 perc gyakorlatilag megegyezett az első felvonással – mezőnyfölényben voltak a vendégek, akik sokszor szépen adogattak a pálya középső harmadában, ám nem tudtak a szívósan védekező Hegyvidék-védelem mögé kerülni. Ennek megfelelően fokozatosan rugdosódásba ment át a meccs, amit egyik csapat játékosai sem viseltek jól, míg dr. Zelei játékvezető nem tudta elejét venni a durvaságoknak és látványos szabálytalanságoknak, mert sárga lappal ritkán jutalmazta a faultokat. Gólhelyzet csak pontrúgásból alakult ki, mindkettő TUE szabadrúgást követően: először Nándori simogatta a léc fölé a lefelé csapódó labdát a 52. percben, nem sokkal később már ő is verve volt, ám a jól eltalált lövés a lécről a jobb kapufára vágódott, majd a mezőnybe pattanva stabilizálta a gólnélküli állást. Néhány perccel később Veress és a csereként beállt Dobai fejelt össze, mindketten vérző fejjel hagyták el a játékteret, és az óbudai Dobai csinos kis turbánnal a fején folytathatta csak a játékot. Az utolsó negyedóra már nem hozott nagy helyzetet, az elkeseredetten és egyre idegesebben támadó vendégcsapatnak a HSE kontráira is figyelnie kellett, a felíveléseik pedig nem teremtettek gólveszélyt a hazai kapu előtt. A rangadó tehát jó iramot igen, gólt azonban nem hozott, a győzelemhez közelebb álló óbudaiaknak be kellett érniük egy ponttal a Csörsz utcában.

Hegyvidék SE – III. Kerületi TUE 0-0

Csörsz utca, 80 néző. Vezette: dr. Zelei (Vida, Nyekita)

HSE: Nándori – Courage, Veress, Horváth, Lakatos, Szentesi, Erőss, Balla G. (Orbán), Murphy, Kajli (Balla K.), Szilágyi.

TUE: Szendrei – Nyilasi, Ruzicska, Szőlősi, Kovács (Bodnár), Tóth, Somogyi (Szabó), Csábi, Kovács, Szkunc, Zentai (Dobai).

 

Másnap este jelen sorok szerzője a KISE – Rákosszentmihály derbit tekintette meg a helyszínen, amely a rangadóhoz képest kisebb iramot, összességében mégis élvezetesebb játékot hozott. Kisebb zavart okozhat a budapesti amatőr labdarúgás berkeiben járatlanoknak, hogy a kőbányaiak hazai mérkőzéseinek helyszíne Budafok, a Promontor utcában fogadták a listavezető RSC-t is. A kezdést jelző sípszó után nyomban kézbe vette az irányítást a hazai csapat, a bal oldalon többször is sikerült az RSC védelme mögé kerülniük. Bő 10 percet kellett várni az első hazai helyzetig, amikor Röst lőtt szép támadást követően a balösszekötő helyéről nem sokkal a jobb alsó mellé. Percekkel később a rákosszentmihályiak is életjelet adtak, egy szöglet után Nagy fejelt a jobb alsó mellé. A kőbányaiak egyre nagyobb fölénybe kerültek, a 24. percben Fábián lövésénél már Dévényi bravúrja őrizte meg a gól nélküli döntetlent. Még három percet kellett várni a megérdemelt hazai vezetésre: Nyári ívelt nagyszerűen a baloldalról a jobbkötő helyén kilépő Kovács elé, aki 15 méterről nem hibázott (27. perc: 1-0).

Néhány perccel később újabb hatalmas helyzetet alakítottak ki a hazaiak, ekkor úgy tűnt, hogy az első félidőben eldöntheti a meccset a kőbányai csapat, ám Fehér Gyula a kivetődő kapusba kalapálta a labdát, így 2-0 helyett pillanatokkal később 1-2 állt a képzeletbeli eredményjelzőn. A 34. percben jóformán az RSC első támadása ment végig a baloldalon, melynek végén a hazaiak centerhalfja látványosan összekoccintotta a támadó bokáját… A jogos büntetőt Kiss váltotta gólra (34. perc: 1-1). Még magukhoz sem tértek a hazaiak, amikor már előnyben volt a Rákosszentmihály: újabb baloldali akció világított rá a KISE jobb oldalának sebezhetőségére, a második hullámban érkező Zsemle Viktor okosan passzolta be a labdát a kapuba (36. perc: 1-2). Ezután teljesen megváltozott a játék képe, átvette az irányítást az RSC, de amilyen váratlan volt ez a fordulat, olyan váratlanul egyenlített ki a félidő végén a KISE. Fábián lőtt távolról kapura, Dévényi szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgást követően nem tudott felszabadulni a vendégek kapuja, szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. A labda mögé Röst Ferenc állt, és kissé balról, jó 25 méterről irgalmatlan nagy gólt ragasztott a kapu jobb felső sarkába! Így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan élvezetes mérkőzést hozott, egyik csapat védekezése sem volt tökéletes, ez azonban a semleges szemlélőt (nem hiszem, hogy rajtam kívül más is semlegesnek vallotta volna magát a pályát övező korlátra támaszkodó maroknyi szurkoló közül) egyáltalán nem izgatta. Mindkét csapat játékosaiban megvolt a kellő lövőkedv, így az RSC részéről Nagy és Kasinszky tesztelte Skadra kapust, míg a hazaiak közül Nyári vizsgálta meg Dévényi reflexeit, mígnem a félidő közepén Fábián kapott remek labdát a jobboldalon, a kapu felé tolta a labdát, majd a kivetődő Dévényi lábai között megszerezte csapata harmadik gólját (67. perc: 3-2). De megint nem tartott sokáig a kőbányai előny, a 70. percben Kasinszky bólintott közelről a kapuba egy szögletet követően, döntetlenre módosítva ezzel az állást. Ezzel úgy tűnt, a csapatok el is lőtték a puskaporukat, az eredmény már nem változott, így jogos pontosztozkodásnak lehettek tanúi a nézők. A kőbányaik szombati teljesítményük alapján érdemtelenül hátul állnak a tabellán, míg az RSC-nek védekezésben sokat kell javulnia, ha bajnok szeretne lenni. Nem szabad elfelejteni, hogy mindkét csapat rendkívül szimpatikus felfogásban játszott, egyikük sem az egy pontért lépett pályára, amiről felsőbb osztályú, ún. profi csapatok is példát vehetnének.

KISE – Rákosszentmihályi SC 3-3 (2-2)

Promontor utca, 30 néző. Vezette: Vörös (Bartkó, Kovács)

KISE: Skadra – Csaplár, Kovács, Vincze, Tóth, Röst, Nyári, Fehér (Nyéki), Csemer (Deli), Fábián, Dorsch (Kolompár).

RSC: Dévényi – Bakó, Wild, Hazai, Tajti, Zsemle, Kotymán (Hudák), Nagy G., Nagy D., Kiss, Kasinszky.

Gólszerzők: Kovács, Röst, Fábián illetve Kiss, Zsemle, Kasinszky.

 

(megjegyzés: a jegyzőkönyvben Kovács helyett Dorsch szerepel, ám a pálya mellől én Kovácsra szavazok, elvégre őt ünnepelték a társak is)

 

További eredmények a 13. fordulóból:

Kelen SC – Voyage 2-3

Meglepetésre elhozta  a három pontot Kelenvölgyből a Voyage: a félidőre Nagy Dániel révén kétgólos előnybe kerültek a hazaiak, ám a vendégek nem adták fel és a második felvonásban három gólt rúgva megfordították a meccset.

MLTC – RTK 1-1

Mátyásföldön békés döntetlen született két középcsapat összecsapásán.

Rákosmenti Rojik – MTE 1-3

Folytatta kiszámíthatatlan szereplését az egyetemisták csapata, ezúttal a tabellán (eddig) előttük lévő Rojik otthonában nyertek simán.

Budatétény – Vízművek SK 1-7

Az edzőváltás sem hozta el a várva várt megújulást Budatéténybe, ezúttal a közvetlen rivális Vízművek csapata gurított simán egy hetest a Jókai Mór utcában, a csapat az egészen elképesztő -51-es gólkülönbséggel természetesen a „csontutolsó” kifejezés megtestesítője a budapesti első osztályban.

Nagytétény – Unione 1-0

Az egyik oldalon Tamási Zoltán és Verebes József megspékelve a brazilokkal, a másik oldalon Babos, Szekeres, Hámori, Kuntic és Szabó András… Junior góljával nyert a Kohász.

Grund – Gázművek MTE 1-1

A forduló másik rangadóján ún. „senkinek sem jó” döntetlen született, ami mégis a Gázmű számára jó, hiszen vesztett pontok tekintetében az első helyen állnak.

Az élmezőny: 1. Rákosszentmihály 13/29 pont 2. Hegyvidék 13/28 pont 3. Gázművek 12/27 pont 4. Grund 13/21 pont 5. III. Kerület 12/21 pont

A következő forduló műsora:

MTE – Budatétény szombat 10:00 Csörsz utca

Rákosszentmihályi SC – Unione szombat 10:30 Pirosrózsa utca

Gázművek MTE – Hegyvidék SE szombat 11:00 Sújtás utca

Vízművek SK – Grund szombat 13:00 Váci út

III. Kerületi TUE – MLTC szombat 13:30 Hévízi út

Voyage – Rákosmenti Rojik szombat 19:00 Promontor utca

Kelen SC – Nagytétény vasárnap 11:00 Hunyadi Mátyás út

RTK – KISE vasárnap 13:30 Péceli út

1 komment

Címkék: blsz

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr932459588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Futó Lada 2010.11.19. 22:19:13

Remek összefoglaló ! (Mikor van összefoglaló, azóta a Nagytétény veretlen..Nyilván a Mágus is érzi, hogy ilyenkor azért nagyobb figyelmet kap munkássága..) :)
süti beállítások módosítása