HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Délutánra elválik - Bohócliga 17. beharangozó

2010.12.02. 12:27 végh hanta

Csütörtök, 11 óra, bezárom az összes nyitva hagyott tabot a böngészőmben, nem akarom tudni, lesz-e forduló hétvégén, avagy győz a hóhelyzet, és játszani csak nálunk szerencsésebb fekvésű mediterrán országokban lehet, mint amilyen például Lengyelország, Oroszország vagy Finnország. Feleslegesen nem akarom zsibbasztani a pofámat szokásos csütörtöki beharangozónkkal, így némileg rendhagyó módon, egyszerűen végigmegyünk a rendezésre kijelölt csapatok sportlapbéli nyilatkozatain, és megpróbálunk rájönni, mi lehet azok hátterében (included nem kevés gyanúsítgatás).

Péntek (holnap)

Siófok - Győr A balatonparti stadionban (az egyszerűség kedvéért maradjunk ennél a névnél) jelenleg "a leesett eső jéggé fagyott, erre ráesett a hó, majd az ónos eső" - nyilatkozza az illetékes. A következő mondat szoros olvasatából az derül ki, hogy meg sem próbálták letakarítani a pályát, helyette inkább a halasztást fogják javasolni a délutáni tulajdonosi ülésen. Emlékeink szerint egy fagyott talajon lehet játszani, még ha nem is olyan kényelmes, mint a kandalló elé kiterített medvebőr szőnyeg, de azt is elismerjük, fingunk sincs, hogy a ráesett hó és ónos eső milyen többletterhelést okozott. Ha azonban csak a téli pályafelújítás költségeit akarnák így megspórolni, akkor az egy újabb flepnije a magyar szánalomnak.
Kinek jó a helyzet: A halasztás mindkét csapatnak jól jönne, gyenge formában vannak.
Ha lesz meccs, tippünk: 1-2

FTC - Kecskemét A Fradi halasztana, az Üllői úti stadiont alkalmatlannak tartják a rendezésre. Prukner László nyilatkozata, miszerint napok óta egy hússzor húszas területen edzi a csapatát szintén a kőkemény magyar profivilág egyik gyöngyszeme. Egész biztos lehetne találni Budapesten egy alkalmas pályát, ahol a gyakorlások levezényelhetők lennének. "Sérült a versenysemlegesség (...)" - folytatja, és mi hüledezünk kényelmes fotelunkban, és ugyanonnan jeleznénk, a versenysemlegesség jelentése a bajnoki rendszerű csapattornákon egyenlő a belépési esélyegyenlőséggel, vagyis azzal, hogy induláskor mindenkitől elvárunk egy minimumot, és mindenki számára nyújtunk egy közösen egyeztetett csomagot.
Kinek jó a helyzet: Egyértelműen a Fradinak. Az utóbbi fordulókban nagyjából sikeresen művelt rövidpasszos, szélsőkre építő játékuk számára halál a mély, ázott talaj.
Ha lesz meccs, tippünk: 1-1

Szombat (holnapután)

Szolnok - Pápa A pálya víz alatt, sansztalan a szombat egyórási kezdés. Annak ellenére, hogy öröm, és üde színfolt számunkra a Szolnok idei NB1-es szereplése, nem tudunk elmenni szó nélkül a bajnoki rajt óta alig javult létesítményhelyzetük mellett. A világítás hiányán még túltesszük magunkat valahogy (és itt visszatérnénk Prukner mesterre és a versenysemlegesség helyes értelmezésére), a talajra vonatkozó kérdéskörön azonban nem. A Tisza mellett eleve lehet tudni, hogy vagy árvíz, vagy belvíz, de a víz valamelyik előtagos formája gondot fog jelenteni, ráadásul a csapadékot esővízként is lehet szinonímázni. Kegyetlen lesz, de egyszer végre ki kellene mondani végre: az NB1-et nem csak a pályán kell akarni, hanem a feltételekben is! (És ez ismét visszavezet minket az Üllői útra és felrémlig a négy évvel ezelőtti kizárásos móka emléke.)
Kinek jó a helyzet: Igazából mindkét csapatnak. Ha halasztanak, a Szolnok 14 fordulóra tud igazolni a bennmaradás reményében, a Pápánál pedig normalizálódhat végre a Véber Gyuri körül kialakult helyzet (még egyszer leírjuk: reméljük marad, mert szeretjük).
Ha lesz meccs, tippünk: 0-2

Vasas - Videoton és Újpest - Kaposvár A két meccset egyben kezelnénk, mivel a két stadion egymástól alig néhány kilométerre található, valószínűtlen, hogy eltérő égöv alá essenek.

A Megyeri úton éveken át gond volt a tavaszi kezdésekkor a pálya állapota, mivel a stadion födémje "belóg" az oldalvonalak fölé, így ott kevesebb a napfény, máshogy olvad a hó. Ezzel szemben a gyepet játékra alkalmas állapotba hoznák szombatra, és a forduló megtartására mellett voksolnának. Teszik mindezt úgy, hogy az Újpest rossz, a vendég Kaposvár pedig kifejezetten jó formában van, vagyis egyáltalán nem garantálható a hazai siker.
Néhány utcával arrébb ezzel szemben a "mostoha körülményekre" hivatkozva halasztanának, hogy mi nyugodtan tehessük fel a kérdést: nyáron sikerült összeszedni egy kimondottan erős keretet, de mellette miért épp a lelátó csinosítására kellett fordítani a maradék pénzkészletet, miért nem a csapaterőnek megfelelő gyepszőnyeg kialakítására?
Kinek jó a helyzet: Újpesten a Kaposvárnak, mégis a hazaiak játszanának inkább - ez riszpektes. Angyalföldön igazából mindegy, a Videoton legfeljebb kevesebb góllal és kicsit nehezebben nyerne.
Ha lesz meccs, tippünk: 0-2 és 1-2

MTK - Honvéd Két igen gyenge formában lévő csapat, és egy szerencsétlen helyzet. A Hungária körúton pályamunkás, játékos együtt dolgozott azon - ha épp esett a hó -, hogy szombaton játszani lehessen, és minő szerencsétlenség, pont egy olyan csapatot fogadnak, amelynek a pályáján gyakorlatilag csak egy véletlen és közeli atomcsapás után kell meccset halasztani. (Röpke, és félszeg megjegyzés: az MTK idén már halasztatott meccset válogatottas indokkal, így külön tiszteletünk, hogy most nem tenné, sőt!)
Kinek jó a helyzet: Valljuk be, igazából egyik csapatnak sem jó épp most játszani. Kispesten nincs edző, átalakulóban a keret (a távozókról itt, itt és itt lehet olvasni), az MTK pedig pocsék formában.
Ha lesz meccs, tippünk: 0-0

ZTE - Haladás Az ország legnagyobb rangadóinak egyike, amelyről ki merjük jelenteni, akár hetente képesek lennénk nyálcsorgatva bámulni a televízió előtt. Sajnálatunkra úgy tűnik erre egészen március közepéig kell majd várnunk, mert Egerszegen "nem lehet rámenni a pályára, megközelíteni sem tudjuk". Mi történhetett a nyugati végeken? Ilyen állapotokra alapozva akartuk majd negyven éven át készenlétben maradva lerohanni az imperialista Olaszországot, hogy tankjaink már az első pocsolyában elakadjanak?
Kinek jó a helyzet: Egyértelműen az idegenben gyenge Haladásnak, de annyiban a Zetének is, hogy legalább nem szednek össze további sérülteket.
Ha lesz meccs, tippünk: 2-0

Vasárnap (holnapután-után)

DVSC - Paks Sajnos nem tudunk semmit az Olág Gábor utcai dexion-salgó felépítmény közé szorított gyepszőnyeg állapotáról, de a hírek szerint halasztanának.
Kinek jó a helyzet: A Loki gyengélkedik itthon, de még van egy meccse az Európa Ligában, tehát jó lenne ha játékban maradna. Szóval nekik nem.
Ha lesz meccs, tippünk: 1-0

Egyszerűsített tippszelvény és elméleti időpontok:

Újpest - Kaposvár
MTK - Honvéd
Szolnok - Pápa
ZTE - Haladás
FTC - Kecskemét
DVSC - Paks
Siófok - Győr
Vasas - Videoton

Csütörtök, 12 óra, a cikk végére értem, és most kinézek az ablakon:


Ebből nehezen NEM lesz forduló.

37 komment

Címkék: beharangozó bohócliga tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr142488284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2010.12.02. 12:58:27

Újpest - Kaposvár elmarad
MTK - Honvéd elmarad
Szolnok - Pápa elmarad
ZTE - Haladás elmarad
FTC - Kecskemét elmarad
DVSC - Paks elmarad
Siófok - Győr elmarad
Vasas - Videoton elmarad

Kérem a 40 pontomat!

setzer 2010.12.02. 13:04:31

Újpest - Kaposvár 1:3
MTK - Honvéd 3:1
Szolnok - Pápa 1:3
ZTE - Haladás 3:1
FTC - Kecskemét 3:1
DVSC - Paks 3:1
Siófok - Győr 1:3
Vasas - Videoton 1:3

Stefan Derrick 2010.12.02. 13:37:57

Tehát elmarad. Akkor most meddig lehet tippelni?

slowmotion 2010.12.02. 13:42:47

@ hanta: az cseppet sem érdekel, hogy megtartják-e a fordulót, de Neked jók a kilátásaid :)

Artie 2010.12.02. 13:51:47

Ahogy látom, még nem biztos a halasztás. Akkor tehát felhasználom az ajándékba kapott tippeket, és megindokolom a kreálásokat. Vagy fordítva. Ha bejön, örvendezek vala, Sir Robin vagy sirsteve vagy mi. Ha nem, akkor meg rád kenem.

Újpest-Kaposvár 1-3
Ez most miért? Ja, mert sokadik az UTE, és bajnokesélyes a Kaposvár.

MTK-Honvéd 1-1
Két gól ezen a meccsen? Stevie, stevie, ezt te sem gondolod komolyan! Ez az a meccs, amikor a Csodás Druszád örülhet, hogy nem lát, mert akkor ezt sem látja.

Szolnok-Pápa 3-0
Úgy látom, itt a meglepetés erejére építünk.

ZTE-Haladás 1-2
Egy újabb kék-fehér vs. zöld-fehér rangadó. Derbi. A Nyugat-Dunántúli örök. És itt bármi megtörténhet. És most a bármi meg is fog történni.

FTC-Kecskemét 3-3
De a 70. percben még 0:0 lesz.

DVSC-Paks 4-1
Már persze ha -38 fölé melegszenek addig a Higanyfiúk.

Siófok-Győr 0-1
Nézővonzó játékkal. Elég jó vicc, nem?

Vasas-Videoton 1-4
Könnyű egy brazillal, hozzá van szokva, hogy bokájáig ér a talaj. Bár a forró homok vs. hideg sár...

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2010.12.02. 13:54:46

Hátha nem.
Újpest - Kaposvár 0:1
MTK - Honvéd 0:1
Szolnok - Pápa 1:1
ZTE - Haladás 1:0
FTC - Kecskemét 0:1
DVSC - Paks 1:0
Siófok - Győr 0:0
Vasas - Videoton 1:2

slowmotion 2010.12.02. 14:00:43

na, állítólag elmarad. akkor most február 2x. 16:59 a határidő?

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.12.02. 14:01:39

@slowmotion: ezt most nem értem. ha a 18. forduló március 12-én lesz, akkor a 17-et miért február végére, és miért nem március 5-re halasztották?
mlsz.

Zigi 2010.12.02. 14:18:04

Tehát ha jól értem, akkor a tavaszi idény 2. fordulóját elhalasztották - tavaszra. MLSZ - én így szeretlek.:)

vérfarkas 2010.12.02. 14:55:30

@Zigi: "a tavaszi idény 2. fordulóját elhalasztották - tavaszra."
ez tényleg csodás, sehol a világon nem lehetne leírni :-)

979122 2010.12.02. 15:35:49

artie nyert, vérfarkasnak igaza van

jó éjt, szép téli álmot, kellemes pihenést magyar foci

márciusban újra kezdjük :-O

fulmerz 2010.12.02. 15:50:18

Újpest - Kaposvár 0-2
"..."
MTK - Honvéd 0-1
A hungaria koruton uresek lesznek a lelatok, pedig nincsenek zart kapus buntetes hatalya alatt.
Szolnok - Pápa 0-0
Ha valakinek meg kene mutatnom milyen egy hamisitatlan bohocliga meccs, erre ultetnem be.
De utana soha tobbe nem akarna talalkozni velem...
ZTE - Haladás 1-0
"Csak egyszer lo, aki jo vadasz"
FTC - Kecskemét 2-0
"..."
DVSC - Paks 3-0
A nemzetkozi teher lehullott a loki vallakrol.
(Ez a szojatek...)
Siófok - Győr 0-1
Gondolkodtam, hogy lehet-e egyszerre 16 csapat rossz formaban. Lehet. Ugy hivjak, hogy bohocliga.
Vasas - Videoton 0-3
A vidi iden behuzza.

sirsteve 2010.12.02. 15:55:56

Most olvasom az mlsz honlapján, hogy elhalasztották a második tavaszi fordulót tél végére.
@Artie: Lehet, hogy a téli átigazolások után már más eredmények fognak születni. Pedig becsszó ezeket a végeredmények lettek volna, ha most hétvégén lenne a forduló. A varázsgömb is ezt jósolta, és a nevük elhallgatását kérő bochumi alkalmazottak is. :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.12.02. 15:58:12

@Artie: Nem vagyok benne biztos, de szerintem ezek a tippjeid február végén is megállják majd a helyüket :)

Artie 2010.12.02. 15:59:25

@végh hanta: Épp akartam mondani, hogy meg is hagyom őket.

Bár ha eligazol Alves a Viditől, akkor azt az egy eredményt kicserélem.

fulmerz 2010.12.02. 16:08:05

@végh hanta: jovore ujra be kell irnom a tippjeimet, vagy ezeket megorzod addig?
(idotallo tipposzlop az enyem is)

spinat 2010.12.02. 16:11:56

nem úgy van hogy halaszott meccseken nem játszhatnak az idöközben igazoltak?

VGL 2010.12.02. 17:28:25

Újpest - Kaposvár 2-1
Vagy elmarad, vagy hazai.
MTK - Honvéd
Jelenleg - a Szolnokot leszámítva - a két leggyengébb formában levő csapat.
Szolnok - Pápa 1-2
Vagy elmarad, vagy Véber Gyuri forralt borral hűti le a kedélyeket.
ZTE - Haladás 2-0
Vagy elmarad, vagy a Haladás kiesőhelyen megy telelni.
FTC - Kecskemét 1-1
Vagy elmarad, vagy a forduló meccse.
DVSC - Paks 2-1
Vagy elmarad, vagy a Loki a Pakssal vigasztalódik.
Siófok - Győr 0-0
Vagy elmarad, vagy szalonremi.
Vasas - Videoton 0-2
Vagy elmarad, vagy a Videoton tovább növeli a különbséget, és majd így tavasszal még nagyobb lesz a pofára esés.

VGL 2010.12.02. 17:29:25

vazze, MTK-Honvéd kimaradt.
1-0 a kék-fehér brigádnak.

slowmotion 2010.12.03. 00:59:56

@végh hanta: mert ez van, ha nem nézi meg az ember, mikor van a <18. forduló mínusz egy hét>. végülis annyira nem is volt rossz tipp, mondhatni lényegében egy hetet tévedtem. soha rosszabbat :)

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.12.03. 10:18:26

Újpest - Kaposvár 1-2
MTK - Honvéd 0-0
Szolnok - Pápa 0-1
ZTE - Haladás 1-2
FTC - Kecskemét 1-1
DVSC - Paks 2-1
Siófok - Győr 0-1
Vasas - Videoton 0-2

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.12.03. 10:19:17

@The Drunken Master: Tavasszal, más talajviszonyok közt újratippelést kérek (mint a magyarfoci régi csodálója, én is képes vagyok előre megmagyarázni a bukásomat.)

gabesz7004 2010.12.03. 10:44:51

@Artie: Kedves kolléga, ilyenkor nem kunszt ám eltalálni, hogy elmarad a forduló, próbálta volna múlt héten! Nekem sikerült! :)

Artie 2010.12.03. 11:43:38

@gabesz7004: Aranyérem oda, ezüst ide! Ugyanis én még a hivatalos bazmeg előtt mondtam, hogy elmarad.:P

Vagy mondjam azt, hogy na jó, kiegyezek egy döntetlenben?

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.12.03. 11:45:22

@Artie: azért gabesz se vállalta túl magát, kezdve ott, hogy "hazai paks" :)

Artie 2010.12.03. 11:49:10

@Artie: Megvannak. Senki nem találta el "egyből", csak többszörös tippelőknek jött be.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2010.12.03. 11:50:50

Kíváncsian várom, hogy Jester kolléga most lecseréli-e az avatarját vagy sem. :)

MágnesPeti 2010.12.03. 12:57:48

Újpest - Kaposvár 0-2
MTK - Honvéd 2-0
Szolnok - Pápa 2-0
ZTE - Haladás 3-0
FTC - Kecskemét 1-1
DVSC - Paks 1-1
Siófok - Győr 0-0
Vasas - Videoton 0-3

teddypicker 2010.12.03. 14:31:10

Újpest - Kaposvár 2-1
MTK - Honvéd 1-1
Szolnok - Pápa 1-3
ZTE - Haladás 2-0
FTC - Kecskemét 2-2
DVSC - Paks 2-1
Siófok - Győr 1-2
Vasas - Videoton 1-3

Frigo 2010.12.03. 15:23:07

Újpest - Kaposvár 2-1
MTK - Honvéd 0-0
Szolnok - Pápa 1-0
ZTE - Haladás 2-0
FTC - Kecskemét 3-1
DVSC - Paks 3-1
Siófok - Győr 2-0
Vasas - Videoton 0-3

Fisk 2010.12.03. 16:30:11

Újpest - Kaposvár 2-0
MTK - Honvéd 1-0
Szolnok - Pápa 3-0
ZTE - Haladás 1-0
FTC - Kecskemét 1-0
DVSC - Paks 1-1
Siófok - Győr 0-1
Vasas - Videoton 0-2

Kifli007 2010.12.04. 23:24:17

A tavaszi második fordulót elhalasztották tavaszra. Ez arra emlékeztet, amikor néhány éve az Mtk a 29. fordulóban bajnok lett a Rákospalota otthonában Sopronban, mert a 30. fordulóban a Sopron elleni meccs 3 pontját automatikusan megkapta, miután a Sopront kizárták. Azóta áldom az MLSZ nevét, hogy mehettem bajnokavatóra egy pesti csapat ellen Sopronba.

JESTER 2010.12.06. 09:18:17

@Black Lotus: Hehe :) Soha. A Mesterrel ismát alázunk :)
Viccet félretéve én csak nézek hogy ez mi... nagy pofáraesést vizionálok de ne legyen igazam. Bővebben majd a csakakispest blogon siránkozok :)
süti beállítások módosítása