HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Játék Határok Nélkül 2010 - kockás zászló

2010.12.23. 11:15 Black Lotus

Húsz forduló, negyvenegy mérkőzés, kilencvenegy tippelő – röviden és számszakilag így foglalható össze a nemzetközi eseményeket monitorozó játékunk második évada. Márciustól decemberig próbáltuk tippek formájában magasabbra emelni a magyarfutball zászlaját, örülni Vanczák Vili góljának az oroszok ellen, bosszankodni az utánpótlás-csapat mélyrepülésén, afrikai törzsi táncokra emlékeztető mozgáskoordinációs elemeket előadni az asztal tetején a Győr franciaországi sikere után, gyöngyöző homlokkal várni az UEFA verdiktjét Máté három perces bulgáriai szerepvállalása után, netán neandervölgyi őseinket idéző üvöltéseket hallatni Dzsudzsák helsinki attrakcióját követően. A múlt héten a Sampdoria ificsapatának sikeréhes játékosainak ráncba szedésével véget értek a 2010. évre a magyar csapatok nemzetközi szintű kötelezettségei, spílereink már a gyógyszertárakban szerzik be a karácsonyi töltöttkáposzta-mérgezés akut kezelésére szolgáló készítményeket, így nekünk is ideje magunkhoz térnünk és kihirdetni az eredményt. Megmutatjuk az év utolsó tábláját, majd a kapufa szétforgácsolása után megpróbáljuk értelmezni a lassan lexikon méretűvé duzzadó excelben látható karaktereket, illetve virtuális díszsorfalat állunk a díjazottak előtt.

 
A játék az idei évben a tavalyihoz képest kisebb módosításokon ment át: tavaly az összetett mellett a klubcsapatos fordulókra külön is hirdettünk végeredményt, idén ez a gyakorlat a racionalizálás áldozatává vált. Bevezetésre került továbbá a barátságos válogatott mérkőzések esetében a feles pontszám, amellyel (a sablon átírásával kapcsolatosan) alaposan kiszúrtunk önmagunkkal, viszont sikerült még szorosabbá varázsolni a befutót: az első és a harmadik hely sorsáról is a szubminimálisnak tekinthető fél pontos differencia határozott.
 
A lezajlott 20 forduló alapján az idei évben a nemzetközi hadszíntér első számú professzorának gegerio88 találtatott, aki nagy hajrát levágva 67,5 ponttal szakította át a célszalagot. Mögötte a tavalyi év után újra a második helyen végzett a 67 pontos bmiky31, aki a jelek szerint lelki szolidaritást vállal az Újpest-szurkolókkal, így a bajnoki cím besöprését is mindig jövőre halasztja. A két futballdoktor után jócskán leszakadva érte a célfotó a 10 fős üldözőbolyt, közülük vérfarkasnak sikerült a legjobban a hajrá, így 56 pontot szerezve cserkészte be a bronzérmet. Mögötte fél pont elmaradással a negyedik pozícióban kötött ki az utolsó fordulókat Garami maestro mintájára átalvó JESTER és az utolsó fordulót szintén mulasztó Mérgező Hulladék párosa. A hatodik helyre katapultálta magát az 54 pontos Tuszek, akinek az 52,5 pontig jutó Artie, valamint az 52 pontos 1116001 és Géza biztosított díszkíséretet. A top tízbe befért még Black Lotus 51,5 ponttal, hajszálnyival előzve az 50,5-ig jutó Zigi és az 50 pontnál partot érő Bastille párosát.
 
Az eredmények fordulónkénti bontása után, a táblázat végébe négy további munkalapot iktattunk be, technikai jelleggel. A részvétel fülre kattintva láthatóak az egyes fordulókra leadott tippek, fordulónkénti összesítésben. A fül alapján nyugtázható, hogy az év nagyobb részében a fordulónkénti részvétel 30-40 tippelőből állt, ám a játék (vagy a társaság) az idény végére elfáradt, mint Galaschek Peti a hegyi futáson, így a részvétel ekkor leköltözött a fordulónkénti 20-25-ös tartományba. Összességében megállja a helyét az a kijelentést, hogy a játéknak kialakult a törzsközönsége (mi azt a 16 szerencselovagot számoljuk ide, akik legfeljebb 3 játéknapot mulasztottak az idény folyamán), mellettük jelennek meg azok a tippelők, akik több-kevesebb rendszerességgel nyilvánítanak véleményt, illetve azok is, akik csak 1-3 játéknapot tiszteltek meg jelenlétükkel (ez utóbbi népesség számít a legnagyobbnak, a 91 játékosból 46-an izmosítják ezt a kategóriát). A legnagyobb látogatottságot az eurokupák harmadik selejtező-fordulójának visszavágói, illetve a válogatottak szeptemberi performanszai mutathatják fel, 43, illetve 42 résztvevővel.
 
A következő fül a rejtélyes optimizmus-index fantázianéven fut. Ennek keretében (mivel több játékosunk is szükségesnek tartja az optimista szemléletmód időnkénti kihangsúlyozását) arra voltunk kíváncsiak, hogy a mérkőzések több, mint felére (41 találkozóból legalább 21-re) érvényes tippet leadók előrejelzései magyar szempontból hogyan alakultak. Összesítettük, ki mennyi magyar győzelmet, döntetlent és vereséget vizionált, a bajnokságokban szokásos pontrendszer (győzelem 3, döntetlen 1 pont) figyelembe vételével milyen teljesítményt talált elérhetőnek harcban álló csapatainktól, továbbá, hogy ezzel mennyire tért el a tényleges eredményektől, melyeket Végeredmények címszóval közlünk. Megállapítható, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is Stefan Derrick bizonyult a legoptimistábbnak, annak ellenére, hogy idén már döntetlenek tippelésére is vállalkozott, ami esetében kimerítette a tabudöntögetés fogalmát (kizárólagosan magyar győzelmekre épülő tippsort idén HZ terjesztett elő, de neki nem jött össze a 20 jóslat egy év alatt). Őt követi az egy alkalommal szégyenszemre vereséget kalkuláló Futó Lada, majd a szintén veretlen tipposzlopot játékba küldő Dide_, ám Cunning Linguist, slowmotion és sirsteve esetében sem tartunk attól, hogy az uraknál a közeljövőben mániákus depressziót diagnosztizálnának. A gólarányokat áttekintve tudatosulhat bennünk, hogy Stefan Derrick a tömegesen tippelt győzelmekről idén átnyergelt a gólfesztiválok kategóriájába és egyetlen naptári év alatt 105 magyar gólt vizionált a nemzetközi hadszíntéren, amely tény jobb helyeken önmagában elég egy alapos kivizsgáláshoz. Csapataink végeérhetetlen góltermelő képessége több másik játékosunk látomásaiban is felbukkant, christvhu 34 meccs alatt 82 honi gólt tartott megvalósíthatónak, a legnagyobb közös osztónak pedig a 75-ös bizonyult: Futó Lada, sirsteve és Bastille is ennyi délibábot látott a honi labdakergetés kies Alföldjén.
 
A tabella alsó régióiban is folytatódtak a tavaly megkezdett hagyományok, a negatív energiákat idén is Tuszek sugározta a legaktívabban, bár a tavalyi, vereségek özönére építő portfólióját idén átstrukturálta a döntetlenek irányába. Rajta kívül az eredmények vonatkozásában elsősorban Artie és Zigi munkásságát hatotta át a kétkedés vezérfonala. Artie a gólkülönbség terén is remekelt,összesítésben mínusz negyvenes gólarányt hozott ki, amely ugyanolyan figyelemre méltónak tekinthető, mint a válogatott fellépéseit egyfajta negatív afrodiziákumként megélő housemd munkássága, aki 22 tippjében összesen 11 magyar gól prognosztizálására vállalkozott. A százalékos eltéréseket vizsgálva megállapítható, hogy a tényleges tippsorhoz gegerio88 járt igencsak közel, de tűrhető hibahatárral vizslatta az üveggömböt JESTER, bmiky31, Black Lotus, Mérgező Hulladék és housemd is.
 
A dicsőségtábla fül rejti a játék során folyamatosan mantrázott virtuális dicsőségtáblánkat, amelyre 43 játékos kedvű olvasó nevét véshettük fel legalább egyszer. A legaktívabbnak az összetett első két helyezettje bizonyult (különösen igaz ez a klubszinten hatszor taroló bmiky31-re), de további négy játékos is elérte a mágikusnak számító öt telitalálatot. Több alkalmi játékosunk egyetlen tipposzlopát koronázta meg telitalálattal, különösen igaz ez savanyú a narancs (Villanyfényes)-re, akinek egyetlen bejelentkezése alkalmával rögtön két találkozón is bejött az élet.
 
Az indoklások fülre kattintva nyílik meg az indoklóverseny végeredménye. A 20 forduló alatt összesen 31 játékosnak sikerült legalább egy indoklását kiemelnünk, akik lelkesen fényezték többek között Herczeg mester, Malinauskas, Kabát, Coulibaly vagy épp a válogatott fordulói kapcsán Hajnal produkcióját. A legnépszerűbbnek azonban kétségkívül a képen látható úriember, a halk szavú, választékos szókincsű győri edzőpápa bizonyult, aki (csapatának az EL-selejtezőkben elővezetett remeklésének is köszönhetően) a selyemmel való fenéktörléstől a plüsskakassal való karaokézásig az élet számos területén tűnt fel, a legkülönfélébb kontextusokban. Az indoklókirály koronáját lelkesamatőr tette magáévá, aki nevéhez méltó buzgalommal 12 díjnyertes pályaművet csapott le a szerkesztőség asztalára, így szoros versenyben előzte meg az év során 11 alkalommal kukorékoló Futó Ladát. Az uralkodói udvartartást az egész évben kiegyensúlyozottan jó színvonalat biztosító Artie és a jól hajrázó sirsteve teszik teljessé, akik egyaránt 9-9 alkalommal jeleskedtek. Rajtuk kívül szeretnénk még megemlíteni az 5 vagy 6 dícséretet termelők trojkáját, azaz fulmerz, slowmotion, hüjeliba és VGL urakat.
 
Díjazás
 
A tavalyi évtől eltérően (mikor a díjazni – nem díjazni kérdésköre legalább olyan dilemmát jelentett, mint Supka mesternek két orrszívás között a bajnoki címet érő kispesti taktika kidolgozása) idén magától értetődő volt a díjazás ténye, és a tavaly közepesen sikeresnek bizonyult (volt, aki nagyon örült neki és akadt, aki nem vette át) érmes megoldáson sem kívántunk változtatni. Fentieknek megfelelően egy-egy nyakba akasztható medália erejéig kívánunk belefolyni a győztesek lakásának belsőépítészeti és dekorációs kérdéseibe. A pontverseny alapján gegerio88 arany-, bmiky31 ezüst-, vérfarkas pedig bronzérem formájában írta bele magát a Labdabiztos történelemkönyvébe. A kerekasztal kiegészül továbbá az indoklóverseny nagyágyúival, az aranyérmes lelkesamatőr, az ezüstös Futó Lada, továbbá a bronzos Artie és sirsteve lovagokkal. (Az érmekről készült fotók alapján látható, hogy fényképezni az elmúlt egy évben sem tanultam meg. Aki ennek ellenére kíváncsi nagyobb méretben a díjakra, az az előlapokat itt, a gravírozott hátoldalakat pedig itt szemlélheti meg).
 
Az idei évben különdíjat is adunk, mivel a Magyar Hiperoptimisták Egyesülete erkölcsi elismerését fejezte ki Stefan Derrick részére, az összetippelt 100+ magyar góllal kapcsolatosan. Ezt az elismerést tárgyiasítottuk, így a nyomozó úrnak egy házilag barkácsolt, a szerkesztőség fejlécével sufnituningolt oklevél kerül kibocsátásra (nagyobb méretben itt csekkolható).
 
A díjazottaknak gratulálunk, továbbá kérjük, hogy postai elérhetőségüket a szerző privát (garfwizard gmail) vagy a szerkesztőség hivatalos (labdabiztos.blog gmail) e-mailjére szíveskedjenek eljuttatni.
 
Betartva Coubertin bárónak a részvétel fontosságára vonatkozó irányelveit, virtuális kitüntetésben részesülnek azon, a játékhoz hű olvasók, akik az összesítésben nem végeztek érmes pozícióban. Fentiek alapján a szerkesztőség a mai nappal a valamennyi fordulóban részt vevő Bastille részére „A JHN leghűségesebb játékosa”, az egy fordulóból hiányzó Mérgező Hulladék, Tuszek és Zigi részére „A JHN kiemelkedően hűséges játékosa”, a kétszer mulasztó fulmerz részére „A JHN nagyon hűséges játékosa”, a három dobásból kimaradó christvhu, Géza és VGL részére pedig „A JHN hűséges játékosa” címet adományozza.
 
Nemzetközi játékunk az idei évre búcsúzik, köszönjük mindenkinek a részvételt és bízunk abban, hogy a közösség is örömet lelte a nemzetközi események monitorozásában. Magam és a szerkesztőség nevében boldog és békés karácsonyt kívánok a Labdabiztos valamennyi olvasójának!

14 komment

Címkék: hozsánna jhn

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr12534274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarnaba 2010.12.23. 12:35:47

Meghatódtam, ugyanis "drisa" néven (valamit vacakolt a beléptető rendszer és nem fogadta el a magyarnabát) egyszer tippeltem (csak a véleménykifejezés szintjén és nem is tudtam, hogy beleszámít a játékba), de lelkiismeretesen beírtatok. Köszönöm!

Boldog ünnepeket!

Magyarnaba 2010.12.23. 12:37:08

Pardon, önző vagyok, gratulálok a nyerteseknek és a tisztes helyezést elérteknek :)

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2010.12.23. 12:58:25

baszki, itt díjakat lehet nyerni? akkor jövőre elkezdek tippelni. az azeri meccsel ráadásul az induló sikerélmény is garantált.

Zigi 2010.12.23. 12:59:14

Gratulálok a győzteseknek és a díjazottaknak, valamint a játékmesternek a szenzációs statisztikákért, amelyek közül különösen ez az optimizmus index fogott meg. Jövőre, elnézve válogatottunk alakuló tavaszi programját (barátságos meccs Azerbajdzsán és Luxemburg ellen, EB-selejtező San Marino-ban, amelybe csak a hollandok elleni két mérkőzés rondíthat bele) majd igyekszem én is rózsaszínűbb szemüvegen keresztül szemlélni aranylábúink tevékenységét, legalábbis júliusig, amikor majd kezdetét veszi klubcsapataink újabb őszi(nyár végi?) ámokfutása.
Itt ragadom meg az alkalmat, hogy a játék házigazdájának és valamennyi szereplőjének kellemes karácsonyt és magyar futball sikerekben bővelkedő boldog új évet kívánjak!

Ui.: Hanta nem tervez valami hasonló évvégi összefoglalót Bohócliga tippjáték ügyben?

housemd 2010.12.23. 14:49:46

Gratulálok a magyar labdarúgás biztoskezű váteszeinek, és mindenekelőtt Black Lotusnak a minden igényt kielégítő, kiváló összegzésért, és az egész játék lebonyolításáért.
és külön öröm, hogy megemlítésre kerültem.... méghozzá milyen találó kontextusban.... :) végre papírom van a pesszimizmusomról... tulajdonképpen, azt is mondhatnám, hogy született pesszimistaként mi lista végén állók igazibb magyarok vagyunk a felelőtlen optimista tippelgetőknél:) egyébként, túl jó volt idén ősszel a válogatott, tavasszal az eredmények romlásával igen magasra szárnyal majd a teljesítményem.!
Apropó, csak én röhögtem, hogy Azerbajdzsán ellen készülünk Hollandia ellen? szerintem ne álljunk meg félúton, irány a Belső-ázsiai Főcsoport, Magyar-Türkmén testvériséget és rendszeres mecsseket a Taskent-Dusanbe-Budapest erőháromszögben!

vérfarkas 2010.12.23. 14:53:58

Gratulálok a kollégáknak, Lotusnak köszönet a szervezésért, Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.12.25. 11:39:20

Lotus, ez óriási!

Mindenkinek áldott ünnepeket kívánok, a Mágus legyen veletek!

christvhu 2010.12.25. 14:37:54

Boldog Ünnepet és köszönjük!

Artie 2010.12.26. 22:11:16

@housemd: Azt hiszem, mindkettőnk pesszimizmusa irigylésre méltó.:)

Köszönöm a megtisztelő kiemeléseket, a postacímem pedig érkezik e-mailben.

Minden érintettnek további kellemes gyomorelcsapást!

fulmerz 2010.12.27. 08:18:07

Gratulalok a dijazottaknak, resztvevoknek, kibiceknek, optimistaknak, pesszimistaknak, kodben eloknek, realistaknak, szakertoknek, lelkes ill. lelketlen amatornek, latnoknak es elkotelezett labdabiztos olvasonak.
Ezenfelul utolag is KKU es elore is BUEK!

Stefan Derrick 2010.12.28. 21:42:30

Gratulálok mindenkinek, és nagyon köszönöm az elismerést, amelyre természetesen igényt tartok és e-mailen küldöm a postacímemet. Egésze meghatódtam. A döntetlen(ek)re nincs mentségem, nem tudom, hogyan fordulhattak elő. Egyébként kiváló összegzés volt. Már alig várom a jövő évit.

Artie 2010.12.29. 17:39:54

Dankesőn, érem átvéve, örömködve vala.

sirsteve 2011.01.03. 10:38:24

Üdv mindenkinek!

Csak az ünnepek után, munka mellett volt időm erre járni.
Köszönöm az elismerést, egyúttal felajánlom a díjat a magyar pro licenszes edzőképzés javára, elsősorban a mérkőzés előtti és utáni sajtónyilatkozatokat oktatóknak.

slowmotion 2011.01.03. 11:29:49

naná, jövőre is minimum meccsenkénti átlag 2,1 ponttal fogok számolni. elméletben.
de ha Fejérváron megígérik, hogy augusztustól májusig nem kerül tészta az étrendre, akkor a BL-döntőig is simán betippelem a Vidit :)
süti beállítások módosítása