HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Égertől Keletre Különkiadás - Mi történt decemberben?

2010.12.28. 16:40 nbcee

Hogy a címben szereplő kérdést gyorsan megválaszoljam: Nem sok. A kluboknál a lehullott tűlevelek mellett pár labdazsonglőrt is lapátra tettek, romántalanította magát a Békéscsaba, Orosházán különbuszt is kellett rendelni a távozóknak, Vecsésen senki nem tud semmit (de legalább heti egy színes nyilatkozatra van energiájuk),  egyszóval minden a szokásos mederben csordogál. Az avatott bohócliggerek csak Sallai Bazsi rákospalotai búcsúja miatt kapták fel a fejüket. Jómagam igazi kocahuligánként pár éve egy értelmetlen (ligakupa-csoportmeccsen elkövetett) durva szabálytalanságért ugyan lehordtam őt a sárga (és eléggé fagyott) földig, mire ő az igazi nagyokra jellemző udvariassággal szelíden visszamosolygott.

Az egyetlen dolog, ami még az átlagolvasó ingerküszöbét is megbirizgálja, az Somogyi Ajaxos próbajátéka. Bezony, a hír szerint a világbajnoki ezüstérmes kapus helyére az enbékettőből akarnak igazolni! A végkifejletet kíváncsian várom. Ha a remény ezúttal csalfának (vaknak, stb.) bizonyulna (márpedig a hosszú csend miatt egy kissé ettől félek), Csabánk legalább megtapasztalhatta, milyen az, amikor "a csapat körül is csak profik dolgoznak".

BRÉKING! Majdnem lapzárta után érkezett a hír, hogy a Nyíregyháza malacperselyével nincs minden rendben, akár a hőn áhított visszajutás is veszélybe kerülhet. Mostanában akár egy forintért cserébe is lehet valaki (rész)tulajdonos. Mielőtt a M. T. Olvasók már-már egy valóságos szatmári Abramovicsnak képzelnék magukat, felhívom figyelmüket az apró betűs részre: valahogy garantálni kell, hogy a mérleg nyelve ne billenjen át a negatív tartományba, sőt némi pluszmotivációt is szívesen elfogadnának a fiúk, mondjuk Deák Ferenc portréját. A magam részéről azonban lehűteném a katasztrófaturistákat: Láttunk mi már csapatot feljutni (nem is olyan régen) világítás és lelátó nélkül, lehet hogy ismét simán felülemelkednek majd az olyan apróságokon a bölcs MLSZ-vezérek, mint hogy mi is van lefektetve a szabálykönyvekben. (zárójel: én azért egyszer kipróbálnám a soció-rendszert Magyarországon is)

Egy kis statisztikai elemzést is bele szerettem volna vinni a mostani írásba, reményeim szerint nem lesz olyan száraz, mint a bolti bejgli: A legtöbb gólt a Szparisok lőtték, szám szerint harmincnyolcat. Két játékosuk, akiknek már eddig is túl sokszor írtam le a nevét, vezetik is a góllövőlistát, és hacsak el nem viszi őket a PSV (bár a somogyis sztori után ez már nem lenne akkora durranás), lazán be is húzzák majd. Ezen mutató alapján második a Diósgyőr, harmadik a Békéscsaba, míg az utolsó hely itt is a ceglédieké. Az már meg sem lep ezek után senkit, hogy a CVSE-nél 2, azaz kettő találattal házi gólkirály lehet valaki (mondjuk a 2006-os világbajnok olaszoknál is így volt). Kákonyi (MTK) és Pozsár (Békéscsaba) mellett jó csatárnak lenni, 8-8 gólpasszal szolgálták ki a társaikat.

A legkevesebb kapott gólt is a tirpákok nyírségiek szenvedték el, mindössze hét gombóc került a puttonyba. Látszik az is, hogy a 'Kövesd főleg a jó védekezésének köszönheti a második helyet a tabellán. Ki nem találja a M. T. Olvasó, de e szerint a mutató szerint is a Cegléd az utolsó. Ha összesítjük a fenti két mutatót, akkor kiderül, hogy a gólra éhes embereknek egy Bőcs-Békéscsaba mérkőzést ajánlhatunk (mondjuk az őszi összecsapásuk egy csalódást keltő 1-1-be torkollott), míg akik a kapusoknak drukkolnak, azoknak a Vác meccseire érdemes beülniük. Sztankó nyolc, míg a kövesdi Szántai hét meccsen húzta le a rolót, így Gáborunk kapja a Nagyzsolti-koszorút.

A Bőcsieknek és a Ceglédieknek a hazai pálya is teher (utóbbiaknak mi nem az?), otthon még nem tudtak győzni. A nyíregyi túra viszont fekete tintával van bekarikázva minden klubházban, nyolc meccsen egyetlen pontnak engedélyezték, hogy elhagyja Szabolcs megyét. A makói és a váci ultráknak nem éri meg vonatjegyet venni, eddig még idegenben nyeretlenek a kedvenceik. A szabolcsiak és a matyók viszont roppant kellemetlen vendégek, csak egyszer-egyszer hagyták ott idegenben a három pontot.

A legnagyobb győzelem is Bajzáték egyik kirándulásához köthető, a Makó volt a te7etlen áldozat (á la Végh Antal). A legtöbb találatot összesítve a ceglédiek békéscsabai vendégjátéka hozta, a felek igazságosan megosztoztak a nyolc gólon. A viharsarkiak amúgy is a döntetlenek királyai, hét találkozójuk hozott pontosztozkodást. A Kisújpestnél megfogadták Szivics Mester egy régi mondását, miszerint az egy pont alig jobb, mint a nulla, s így csak egy döntetlen fűződik a nevükhöz.

A színes lapok elemzése nem ilyen egyértelmű. Lehet, hogy valamelyik klubra pikkelnek a bírók (természetesen minden drukker így látja a saját csapatát, még a 2002-es koreaiak is), avagy a sok lap lehet a küzdőszellem, de az enyhe bénaság jele is. Mindenesetre érdekes, hogy a kövesdiek közül egyszer sem állítottak ki senkit, míg a Böszivel hatszor is megesett ez a csúfság. A 'Kövesdnél egyébként csak az MTK II és a DEAC gyűjtött kevesebb sárgát, így simán megszavazom most őket a legsportszerűbb csapatnak. A legtöbb sárgát - dobpergés - a Ceglédiek parancsolták ki a bíró spori zsebéből, szám szerint 39-et. Harminchéttel áll a nem is olyan békés Csaba (sorry), a REAC és a Makó. A hagymások öt piros lapjuk miatt most megkapják a csapatoknak szánt félévi Stig Tøfting-díjat. Az egyéniről nem tudtam dönteni: Zana Norbi nyolc sárgát szedett össze 12 meccs alatt, Ur Lacinak pedig 11 meccs is elég volt ahhoz, hogy 4 sárgát és két pirosat tudjon felmutatni... illetve neki mutatták fel azokat.

A sporikról általában kevés szó esik, mármint a higgadt elemzések modorában, így azért annyit megjegyeznék, hogy a Valentin Ivanov-trófea idén Farkas Tiborhoz kerül. Az illető nem szívbajos, hat meccs alatt kiosztott 38 sárgát, kiállított hat játékost, és csak a rend kedvéért befújt öt tizit. Ellentéte Barna Gábor, aki három fellépésén ötször nyúlt csak a zsebébe, és akkor is csak a világosabb lapocskáért.

Végül pedig nem szeretnék belerúgni a földön fekvőbe, de a Cegléd egyenes pályán zakatol a Tasmania Berlin-díj felé...

Jah és akkor a régi elmaradásom, a Kajszibarack Kupa:

A 14. fordulóban f_miki és Snowblind kéz a kézben nyerték meg a kört, mögöttük 979122 végzett (amennyiben az illető neve alapján esetleg egy robottal lenne dolgunk, úgy is érvényesek a tippjei). A következő körben spinyokiraly uralkodóhoz méltóan húzta be a pontokat (mind a 8 meccsről), így maga mögé tudta szorítani MágnesPetit.

Az összesített táblát mindenféle szubjektív bónuszpontok hozzáadása után f_miki vezeti 63 egységgel. Az ezüstérem egyelőre a Szimcsacsa-fan Nitro (50) nyakában fityeg, RolloJuve és spinyokirály együtt állnak a dobogó harmadik fokán, 40 gombóccal. Snowblind kitartóan lohol az élmezőny nyomában, ő 35 pontot mondhat magáénak. 979122 30 ponttal hatodik, mögötte MágnesPeti 25 egységével éppenhogy megelőzi a 24-es Stefan Derrick urat és Habócát. A sort az egyszer-egyszer próbálkozó GreenBP és Bastille kollega zárják, 16 és 7 ponttal.

Ezzel a havi értesítőnk végére értünk, mindenkinek BÚÉK, januárban újra találkozunk!

1 komment

Címkék: statisztika nb2 keleti csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr12540886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nbcee 2011.01.07. 14:09:43

A nyíregyi urak hallgatnak...
süti beállítások módosítása