HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A kor nem akadály(?)

2011.01.31. 23:30 nbcee

Mit ér a sportoló, ha harmincnégy (sőt, lassan harmincöt) éves? Szedjünk csak össze pár példát!

Őfelsége Puskás Ferenc '62-ben három gólt rúg a BEK-döntőben, rajta igazán nem múlik, hogy ezúttal csak ezüst a vége. Pedig ekkor már túl volt azon, hogy harminchét gyertyát lásson a tortáján. Schumi 2006-ban is VB-második tudott lenni, pedig ekkor már ő is a 37. évét taposta. Ehhez vegyük hozzá, hogy Holyfield mindenki szeme láttára szétverte 46 évesen az aktuális (igaz, nem iskolateremtő bunyójáról híres) világbajnokot - sajna egyedül a pontozók nem nézték ezt a meccset. (Most látom csak, csupa második helyezettet szedtem össze - nah mindegy, néha jobban tudom szeretni a férfiasan elbukót, mint az agyonsztárolt győztest)

Sokáig húztam, de csak kibököm: Tökölit behívták a válogatottba!

Az első gondolat a megrökönyödésé. Aztán jön a csöndes mosoly, esetleg a felháborodás, majd a számolgatás, és a végén a döbbenet: Annyira nem is meglepő döntés ez. Szalai éppen most sérült le (nyilván van némi ok-okozati összefüggés a két esemény között), Németh Krisztián - sóhajtás - nehéz a szívem, de most kb. arrafelé tendál, mint Gyurta Dani a barátokköztös időkben, remélem neki is sikerül kikecmeregnie belőle (Már látom is az NS-címlapot: Némó nyomában). Rudolf sem váltja meg a világot a taljánoknál, s Oláhban sem látom azt a mindent felemésztő tüzet. Nikolics bevetése mellett is lehet érveket felhozni, Té Sanyinál és Szabicsnál mindenesetre gólérzékenyebb. Talán még Priskin, akin komolyan elgondolkodnék, bár utóbbi (Rudolffal egyetemben) elvileg tagja a keretnek, én meg nem akarok nyílt kapukat döngetni, ergo körbeértünk. (Tudom, nálunk a válogatott összerakásához jobban ért a lakosság, mint a madárinfluenzához, a vörösiszaptárolók építéséhez és a földrengésekhez együttvéve - vagyis virtuálisan minimum meg leszek korbácsolva a fenti pár mondatért)

Egervárinak kellett egy öreg róka, aki pótolja a guitar hero-t, és behívta a ki tudja hányadik (barack)virágzását élő Ati cimboráját. Ennyi történt, kapitányunk le is nyilatkozta, hogy ezzel a lépéssel most nem a jövő csapatát építi (hála az Égnek, a szerethetőségről nem esett szó), Tököli meg talán megpróbálja kijavítani a nem túl fényes 22/3-mas mérlegét. Kis kitérő: amikor itt járt vajaskenyértúrán a Milan, akkor a piros-feketék edzője kicsit viccelődve, (azért mégis jelzésképpen) egyedül Tökölit szerette volna a meccs után leigazolni. Ez persze pont annyit is jelent, amennyit, de mióta újra egy szürke mackónadrág szárai között suhognak be a bekapott köténygóljaink, én nem lepődöm meg semmin. Ha a legutóbbi holland-meccs eredményéből tudunk faragni egy kicsit, már megérte.

Végül pedig egy kis hazabeszélés: a világtörténelemben először visel majd (felnőtt) magyar válogatott mezt olyan focista, aki éppen a KTE alkalmazásában áll - nemrég mondta is egyik cimborám, hogy lassan olyanok leszünk, mint egy "rendes" csapat. Az Ati lelki érettségében kétkedőknek pedig üzenem, hogy a saját szememmel láttam Tökölit lilában(már ez is megér egy felkiáltójelet: !) önzetlenül(!!!) játszani. Ha másért nem, hát ezért megérdemelte a behívót.

32 komment

Címkék: válogatott egervári tököli

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr462629326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2011.02.01. 01:28:40

Jajj. Nem is tudom hol kezdjem. Mindenkinek meg van a maga keresztje, nekem Tököli Attila. Igen, bevállalom, a kedvenc játékosom, csak miatta kezdtem el nézni a focit, még sok-sok évvel ezelőtt, egyszerűen bírom ezt a fickót.

Amikor Gerával összeálltak, szerintem az elmúlt 15 év legerősebb magyar csatárpárját alkották. Lehet fanyalogni rajta, hogy milyen öreg, talán már a borostája is őszülget, de még mindig a legjobb gól/meccs átlaggal bíró magyar csatár. A középgyengécske (se) Paksból is és most a Kecskemétből is a gólkirályi cím közelébe tud kerülni, ami szerintem nem kis dolog.
Azt, hogy tud gólt rúgni szerintem hülyeség vitatni.

Az emberi oldalát szidalmazók meg nyilván nincsenek azzal tisztában, hogy mennyire csapatember. A Fradiban amikor a ciprusi edzőtáborban nagyon csúnyán megsérült Zováth akkor ő ápolta, segített neki megfürdeni stb (igen, tudom, jöhetnek a langyos poénok). Szintén a Fradiban -mint "sztárjátékos"- ő hordta kocsival edzésre az akkor még kezdő Husztit, hogy ne buszozgatnia kelljen a gyereknek. Vagy azt is kevesen tudják róla, hogy Gera Zolival Karácsonykor pécsi beteg gyerekeknek szoktak ajándékokat vinni... Szóval némileg túlzónak érzem az őt lebunkózó, leönzőző megnyilvánulásokat.

Nem mondom, hogy nem tud 10 percig üvölteni a szögletzászlóval is, de amikor mérges, azért mérges, mert nem nyer a csapat, vagy szarul játszanak. És szerintem inkább üvöltsön meg toporzékoljon, minthogy békésen sétálgasson, alibizzen, legyintgessen. Egy csatárban égjen a tűz és kész.

Nagyon remélem, hogy meg tudja mutatni (utoljára?), hogy milyen remek képességei vannak. Egervári és Gera biztos jó közeg lesz neki, nagyon szurkolok, hogy jól játsszon ő is és a csapat is.

ehh, bocsánat a terjedelemért, ritkán vagyok ennyire fanboy :D

RolloJuve 2011.02.01. 07:39:22

Csak ma reggel hallottam ESanyit, hogy Tököli bekerült a keretbe, először meg is lepődtem, de végiggondolva a dolgot ez nem is akkora meglepetés. Jobb csatárunk jelenleg max akkor lenne, ha Alves állampolgárságot szerezne. Pláne örülök, hogy a Kecskemétből kapta a behívót, ez egy kicsit olyan, mint amikor tőlünk kapott behívót Egressy Gabi tizenpár éve :D

Ha csak egy gólt szerez a két meccsen, már megérte. Annyit meg fog. Mutasd meg Töki! :D

ibagorib (törölt) 2011.02.01. 08:48:24

Sanyi Bá elveszett a gyógyszer?
Még kellene Éger, Salamon, Sowumni és Rósa (hogy Henrik vagy Dénes az már gyakorlatilag mindegy is).

Futó Lada 2011.02.01. 09:10:44

- Sanyi bácsi! Most akkor tényleg válogatott leszek megint?
- Nézd Töki, átgondoltam alaposan, de sajnos még mindig te futod leggyorsabban labdával a 100m-t.

...akárhogy is nézzük, védhető álláspont, Tököli játszott is rendszeresen a klubjában, jó formában is volt, rúgta is a gólokat... Egervári végre következetes volt, egy rossz szót sem lehet szólni ezzel kapcsolatban..és ezt most minden irónia nélkül mondom..

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.02.01. 09:37:12

én is leteszem mellé a voksomat! azt imádom benne, amit béla királyban! egy az egyben szinte nem tud hibázni és olyan tanárian passzolja be ilyenkor vmelyik alsó sarokba a lasztit, mint ahogy én rúgtam mesterhármasokat 10éves koromban a horváth gabikának! alig várom, h összeálljon a gera-tököli kettős elől!

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.02.01. 10:35:34

@RobinH: Az a para, hogy nekem Töki az elmúlás emblematikus figurája. Amikor elkezdtük az egészet nézni, Töki nem volt több egy ügyes pécsi srácnál (a picsába, hogy Azoiteit tudtuk csak megszerezni onnan), és rajta kívül minden stadionban szaladgált legalább egy-két olyan arc, aki miatt semleges meccsre is érdemes volt kijárni (Galaschek, Váczi, Véber, Béla, stb).
Mára maradt ő, és Pakson a Barika, meg a Haladásban a Kenő. És ennyi.
A sokadrangú (mondhatni egyéb jellegű) játékosból, mára kinőtte magát az élre, és ha már ő sem lesz, lehet, még én is bedobom a törülközőt.
Szóval örülünk neki módfelett.

Artie 2011.02.01. 10:52:35

@végh hanta: És az miért lesz jó nekünk, hogy az aktuális holland védelemnek pont ő lesz, aki nem rúg gólt? Akkor már miért nem inkább Szabics?

Az szép páros lesz, amikor majd van bunkóval összetalálkoznak a középpályán. Két piros garantálva, 10-10-ben meg jobbak a dáccsok.

ibagorib (törölt) 2011.02.01. 10:59:01

Jobbak azok 11-11-ben is!
Talán csak 11-15-ben nem lennének jobbak.
Legalábbis papíron.
Persze csodák vannak ezért szeretjük ezt a játékot.
Aztán ki tudja, Töki lehet rúg egy-egy gólt kint is meg itthon is a hollandusoknak és azzal lesz kétszer X.
Az maga lenne a csoda!

ibagorib (törölt) 2011.02.01. 11:04:39

Egyébként a recept adott, meg kell nézni a Bundesliga kis csapatainak tündöklését, vagy a pl az Osasuna győzelmét a Real ellen.
Folyamatosan ütközni, elvenni az ellenfél lendületét, gyötörni őket már a labdaátvételben, mert ha átveszik és felgyorsulnak, akkor esélyünk sincs.
Kérdés, hogy erre mennyire alkalmas a magyar válogatott, pl Töki-vel. Elméletileg a külföldön játszóknak ez nem okozhatna gondot, de majd meglátjuk.

Zigi 2011.02.01. 11:23:02

Most olvasom az nso-n, hogy Kádár sem tudja vállalni a játékot. Talán érdemes lenne reaktiválni Sebők Vilit is.:)

Artie 2011.02.01. 12:36:07

@Artie: Esetleg:

www.pepsifoci.hu/napi/node/80165

Most akkor miért nem próbáljuk ki? Mégis csak 10 évvel fiatalabb, a bohócmeccsen (Azer bajdzsán nézel, de az én kisfiam vagyol) tán beférne.

Futó Lada 2011.02.01. 12:40:46

@Zigi: ..és ha esetleg Komant nem engedi el a Samp, akkok jobbfutóba egyértelműen Dombi a jelölt.. :)

Zigi 2011.02.01. 13:17:39

@Futó Lada: Sőt, ha Sanyi bá igazán tökös fickó lenne, akkor a legutóbbi meccsünkön felállt magyar válogatottat küldené a pályára.

www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/943

Futó Lada 2011.02.01. 14:44:25

@Zigi: ..végülis.. "győztes csapaton ne változtass !" .. nem igaz? .. Király Gabi ott lesz ha jól láttam, és Sowunmi is szóba jöhet ha így megy tovább..

JESTER 2011.02.01. 16:47:18

az senkinek sem szúr szemet itt az általános hozsanna-hangulatban, hogy a derék töki, az utolsó mohikán, a csapatember, csúcsformában szült össze 3 gólt a válogatottban Gellei idején azt' csókolom? Már akkor elnyomta minden valennyire jegyzett válogatott védői... itt jön ki a nagy különbség hogy más a bohócliga és más a nki foci. Ugyanez volt a probléma a nagy Béla királlyal (10 év alatt 3 vállalható meccs a nemzeti csapatban (AUT'98, GRÚ'01, SWI'95), vagy épp Kenővel...
Mielőtt leoltotok, hogy miért csak a fikkantás, én aztán azon az oldalon állok akik még kitartanak a bohócliga mellett, nem véletlen olvasom ezt a blogot meg szublimálok hetente a Bozsikban a katasztrofális meccseinken...sőt a derék Tökit Kispesten szívesen látnám ...DE...itt jön a DE. Más sportág a magyarfocink és más a nemzetközi szint- néhány spílerünk képes hidat teremteni a kettő között, ezek közt a jelen eSanyi keret jó része ott van. Töki helyett viszont még egy formán kívüli Torghellével is többet érnénk- lehet hogy Töki egy az egyben bármit bever csak helyzetbe nem fog kerülni...ez a nagy probléma, sporttársak. :(
(Mondjuk én se akarom felfújni a dolgot úgyis csak vészcsere lesz a borosta valszeg)

Artie 2011.02.01. 18:05:00

@JESTER: Dehamár vészcsere - maszkimálisan egyetértve veled -, akkor miért nem Szabics, könyörgöm! Ő legalább többé-kevésbé rendszeresen játszik (vagyis most öszterrájhban is téli szünet van), és ő már legalább pár éve komoly csapat ellen is villantott (ahogy a Stuttgart az ő zseniális góljával és még zseniálisabb gólpasszával, Quälixszel a kispadon elkente a Gottlieb-Daimler-Stadionban Szőr Eleksz vöröseit...).

És még nem 34.

Igaz, borostája nincs.

Alfredd 2011.02.01. 22:54:20

@Artie: Szabicsról az utolsó hír az volt a héten, hogy vállsérülése után elkezdhetett kocogni. Ezért nem ő.

Egyéként engem a legkevésbé Tököli zavar ebben a csapatban, mert hirtelen nekem sem jut jobb támadó eszembe.
Kicsit olyan érzésem van mintha néhány játékos csak azért lenne benne a keretben mert a managere(vagy ő) megfelelően tejel...

Stabil kezdő Horváth Gábor a Bredából miért nem fér be? Lipták, Vermes, vagy Kádár jobb lenne nála? Ha Lipták jobb, nyáron miért nem őt vitte a Breda... Kádár hány meccset játszott ősszel?

Vass Ádám, ősszel 10 Serie A mérkőzéssel (átlag 60 perc) keretbe sem fér el

Hajnal Tamás mikor játszott tétmeccset klubcsapatban?

Varga Józsira még azt mondom Ok, de nem ez volt élete szezonja, nem látom mivel érdemli ki jobban a kerettagságot Vassnál?

Ti hogy látjátok ezeket?

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.02.01. 23:15:17

oroszpeti for prezident :) esetleg kovácspeti is szóba jöhetne még.

Artie 2011.02.02. 08:40:37

@Alfredd: Vissza lehet keresni, az első Egervári-keret kihirdetésekor azt mondtam, hogy remek, látszik, aki tejel, játszik, aki nem, nem.

Úgy látom, más is észrevette ezt.

JESTER 2011.02.02. 11:46:03

@Alfredd: maximálisan egyetértek...

Alfredd 2011.02.02. 14:26:45

Ja és mégvalami:

Ha Bundesliga 2-ből lehet válogatott valaki a teljesítménye miatt (Király), akkor más aki szintén jó szezont fut (Stieber) miért nem. 20 meccsen 5 gól és 13 gólpassz úgylátszik kevés.

Gaál Mikit ugyan még nem láttam játszani, így megítélni sem tudom, de az orosz első osztály azért nem olyan gyenge bajnokság, és évek óta stabilan teljesít ott.

Artie 2011.02.02. 14:50:59

@Alfredd: Ezen még meglepődsz, amikor a kapitány "székfoglalójában" közli, hogy nála csak azok játszhatnak, akik rendszeresen játszanak a klubjukban, de aztán behívja a kispadon (sem) ülő Hajnalt, de Buzsákyra azt mondja, igaz, hogy jól játszik (játszik!), de nem fér bele a taktikai elképzelésekbe?

Majd legközelebb Konkoly Csabi kihagyja Amorimot a csapatból, mert nem fér bele a taktikai elképzeléseibe.

nbcee 2011.02.02. 18:54:11

Három megjegyzés: 1) Kurt Warner kimaradt (37 évesen Super Bowlba vezette a csapatát)
2) Ez a most kialakult helyzet sokkal inkább a fiatalabb csatár-reménységek kritikája, mint Tökölié.
3) Egervári lenyilatkozta: így legalább nem kell megvariálni a taktikát.

Artie 2011.02.02. 18:56:11

@nbcee: A 3. pontban legalább következetes, hisz Buzsákyt is pont azért nem hívta be tavaly, mert akkor taktikát kellett volna változtatnia.

nbcee 2011.02.02. 19:20:18

@Artie: Félreértés ne essék, nem akarom én tűzön-vízen át védeni Tökit vagy Egervárit, de Szalai sérülésével kidőlt az egyetlen megfelelő csatárunk, és innentől bárki mást válogatunk be, biztos lesznek, akik (némileg jogosan) megkérdőjelezik majd a döntést.

Artie 2011.02.02. 19:58:00

@nbcee: Ebben is igazat adok neked. Viszont azt nem tudom elfogadni, hogy ha a jövő csapatát építjük, miért nem adjuk meg egy fiatalnak az esélyt, mint Nikolics? Ráadásul pont egy ilyen bóvlimeccsen, mint az Azerbajdzsán elleni, lehetne kísérletezni. Sőt, a hollandok ellen is nyugodtan, elég naiv dolog azt hinni, hogy van keresnivalónk.

slowmotion 2011.02.03. 10:38:55

nem teljesen mindegy, hogy kit hívott be eSanyi?
az összes magyar támadás kb attól fog függeni, hogy Dzsudzsák eljut-e a beadásig, vagy nem.
feltesznek egy van Bommel-de Jong kettőst rombolni, aztán a középső középpálya annyit életjelet mutat, mint az emberiség a nukleáris holokauszt után.

két szélen Kuyt (két tüdeje van, de ennek csak klubszinten örülök) meg Robben (húsz meccsel kevesebb terhelés van a lábában, mint kellene) szanaszét fogják sz*patni a védelmet...

szerintem jobb lett volna még egy védekező középpályást vagy védőt behívni. nem mindegy, ki van fent csatárban, ha nem jut el hozzá a labda?

RolloJuve 2011.02.03. 11:13:38

Ó a tejelés nem ma kezdődött, most ok nélkül nem akarom belekeverni Filipovicsot, de gyanús. Mondjuk Buzsáky nem játszik, dehát...

Kicknick 2011.02.03. 12:44:30

Nem kell itt pörögni, megvan az oka hogy miért a Tökös lesz. Ő nem nyafog ha csak két meccset kap, mert ennyi idősen örül hogy még egyáltalán focizhat.
Az meg tényleg igaz hogy megy is neki a bohócligában.
Akkor meg? A tavaszt elfutkossa ott elől ha kell, amikor meg bekkelünk akkor a padon ülve kifújja kicsit magát. Ha meg Szalai visszajön akkor sértődés nélkül lehet nyugdíjba küldeni.
Meg kitudja...lehet hogy végig padozni fog.

a nagy levin 2011.02.03. 14:55:54

lehet karogni, de istenitenenk, ha bekotorna egy odapattano labdat egy szoglet utan es azzal vernenk 1-0-ra Hollandiat (a 30:70-es labdabirtoklas es 2:23 kapura lovesek aranya ellenere)

ugy legyen!
:-D

pink panther 2011.02.03. 15:12:47

hat pedig vannak dolgok amit nem lehet elfelejteni es tokoli mesternel eppenseggel az a gond, hogy nem azt nemtudom elfeljeteni, hogy mekkora dugot akasztott a pipaba, hanem azt, amikor a lengyelek ellen idegenben, egy az egyben ravitte dudekre a lasztit es a 16 vonalarol a labdab helyett a foldbe rugott, a magyar nemzeti 11 pedig ikszelt es igazabol itt es nem a verpakovski (istenem dardai hasraesese a kapu elott...) maganszamon ment el, az akkor bizony nagyon kozelinek latszo kijutas...
vagyis nemkell nekunk mar tokoli, kiraly, dardai, sebok, matyus stb... teccet volna bizonyitani amikor lehetett (es ugyan ez igaz esanyira is...)
süti beállítások módosítása