HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Betöltjük a 18-at - Monicomp Liga 18.forduló

2011.03.07. 06:29 Futó Lada

Figyelem, a következőkben magyar fociról lesz szó, és nyíltan előfordulhatnak dicséretek, és keresztvíz-lehúzások.Az írás nyomokban linkeket tartalmazhat különböző video-megosztó oldalakra, ahol a meccsek összefoglalója is megtekinthető.18 éven aluli olvasóinknak csak értő szakkommentátor társaságában ajánlott.

Ismét itt volt a hétvége, és a múltkori fagyos hangulat után, most jó idő volt a sárdagasztásra,és ezen felbátorodva néhol még focira is vetemedtek az egybegyűltek. Néha kifejezetten látványos focira...Nagy meglepetésre nem maradt el mérkőzés, így a következőkben 8 meccs rövid krónikája következhet.

Kecskeméti TE - Debreceni VSC 3-0
A KTE két hét alatt kétszer elverte a Lokit, előbb a Liga kupában (ez nem ért továbbjutást) , majd a MK-ban (ez meg igen) , és mivel a Loki hazai meccse elmaradt, így az idei tétmérkőzéseit szinte kivétel nélkül Bács-Kiskunban vesztette el. Most kicsit élénkebben kezdtek ennek elkerülése érdekében, de Kabát nem feledve újpesti múltját, nem tudott lila-fehéreknek gólt lőni. Nikolov megtapasztalhatta, hogy bár a neonzöld dorkó felettébb mutatós,de messziről látszik hol van a gazdája lába.Ha büntető-területen belül pont Vujovics előtt,és az elesik, akkor az bizony büntető. Balog be is vágta, majd 2 perc múlva Vujovic is belőtt egy büntetőt, ekkor Mijadinoski kezére pattant a labda - ez UV cipő nélkül is látszott. Még 3 perc telt el, és már 3-0 volt, úgy, hogy közben még elfért a jegyzőkönyvben egy Tököli kapufa is. Ismét Kabát következett, de se büntetőből (Ebala cipője világító-narancssárga), se ziccerből nem tudott Ribánszki eszén túljárni. A harkovi-matador le is jött utána, de ahol Coulibalytól várják a megváltást, ott sok jóra ne számítson az egyszeri szurkoló. Ezzel a betlivel a Loki leszakadt az élmezőnyről,mint TESCO-s szatyor füle a kapunk előtt.

Ujpesti TE - Siófok 1-1
Hét közben mindkét gárda továbbment a kupában,így fel voltak villanyozva mint Szusza stadion a DunaTV-s közvetítés miatt. Jól kezdtek a hazaiak, majd jöttek a vendég-helyzetek, és Balajcza-védések. A küzdelem volt csak meg, szép játék nem alakult ki. A második félidőt úgy kezdték a lilák, mint múlt héten a Rákóczi ellen, és egy pókfocis jelenetsor végén Lázár volt megint a hős. A gól azonban most a Siófokot hozta fel, és egyre veszélyesebben támadtak. A 70. percben a komplett hazai védelem közelről nézett egy beívelést, ami után az 5-ösön belül 3 vendég-játékos volt üresen. A gólt végül a gólvonalon álló Novák szerezte.Ugyanez a jelenet még kétszer ismétlődött meg a hazai kapu előtt, és csak Honmának köszönhető, hogy nem lett gól,mindkétszer a jobb sarok mellé célzott. Összességében igazságos döntetlen született.

Paks -Szolnok 3-1
A múlt héten mindkét brigád bónusz-pihenőt kapott,így tehát két pihent,friss csapatnak kellett volna pályára lépni. A szolnoki csapat nem volt teljesen fitt, úgy gondolták, még negyed óra szusszanás belefér. Böde meg úgy gondolta 6 perc után, hogy ha már Bartha letette neki a labdát, akkor nem hagyja ott,mert még valaki elviszi , vagy tudom is én, és kipókhálózta a bal felsőt. Szűk 10 perc múlva Bartha nem adta már oda  neki - minek, úgyis csak elrugdosná - hanem jó 28 méterről ráemelte a bal felsőre...az is bement. Némedi révén még tudtak kozmetikázni az eredményen a vendégek a szünetig. Kis Károly elővette a félidőben a statisztikát, és jelezte, hogy a 4 támadóból Vayer igazából egyik gólban sem vállalt érdemeket, ezért le is cserélte, és jött Montvai. Neki 7 perc kellett , hogy feliratkozzon a villanyújságra, és hová lőtte a labdát? Hát persze hogy a bal felsőbe. A hazaiaktól Sipeki és Kiss Tamás dicsérhető a gólszerzők mellett, míg a vendégeknél kell még 1-2 csapatépítő sörözés, ha pontot akarnak szerezni.

Lombard Pápa - ZTE 4-3
A forduló meccse lett végül, miután sikerült a múlt heti nagy sikerű UTE-Rákóczi meccs forgatókönyvét megszerezni, és kicsit felturbózni 1-1 góllal.Az első gól pl. kísértetiesen ugyanolyan volt; szöglet után kapus középre öklöz,átesik a védőjén, ellenfél (ezúttal Takács Péter) kapásból kapura emel, és gól. Ez után is támadóbb volt a Pápa, és Bárányos nagy kedvvel próbálta Vlaszákon átrúgni a labdát, de a zalai kapusnak elugrani sem volt néha esélye. Jött a fordulat, előbb Bogunovics átbombázott egy szabadrúgást a sorfalon, majd 5 percre rá Balázs adott kézilabdás módra zárást Rajcomarnak, aki a "hosszú alsó mindig gól" filozófiát követve gurította el Lajosunk mellett a labdát, vezetett tehát a vendég csapat. Ismét jött Takács, kiharcolt egy büntetőt, de a Bárányos-Vlaszák meccset megint a vendég-kapus nyerte.A második félidőben egész formás támadást vittek végig a zalaiak, és egy csiki-csuki után Balázs is feliratkozott a gólszerzők közé. Itt kellett volna szétesnie normál körülmények között a hazaiaknak, de mivel a forgatókönyvben a "második félidő elejét 5 perc alatt egyenlítés" szerepelt múlt héten - Véber mester a 60. percre ért ide az olvasásban -  ezért kicsit sűrűbbre kellett venni a végét.Előbb a meccs hőse, Takács vágott be egy visszagurítást 16-ról ,kapásból a rövid felsőbe, majd az ettől kissé megzavarodó Vlaszák összehozott egy első ránézésre felesleges tizenegyest, amit ezúttal nem Bárányos lőtt, hanem Marics, így meg is lett az egyenlítés. Itt már csak a végén döntő gól kellett tehát, és 4 perccel a vége előtt Bali forintos labdát tett Marics elé, aki átpörgette a kifutó kapuson . Jó meccs volt, különösen a második félidő, ha Heffler erőnlétileg is feljavul, Takács formája pedig megmarad, elég kemény dió lesz ez a pápai csapat.A ZTE pedig a jelek szerint megint beszed egy pár zakót szezon elején, hogy aztán legyen honnan visszakúsznia fű alatt az élmezőnyhöz.

Győri ETO - Vasas 0-1
A hazaiak győzelemmel kezdtek a bajnokságban, majd egy döntetlennel kiestek a kupából. Egyes felhangok szerint most hétvégén már mozgott a kispad Pintér mester alatt,és csak a győzelem volt elfogadható. A Vasas számára minden pont kell az életben-maradáshoz, a kupából szintén kiestek, - igaz ők nem is nagyon erőltették a 6-0-ás első meccs után - de a múlt heti pontszerzés azért bizakodóvá tehette a piros-kék szurkolókat. A 38. percben ugyanezek a szurkolók már mámorosak voltak, Lisztes szögletébe Lázok balettozott bele - nem hinném hogy szándékosan passzolt - és az előre húzódó Gáspár bekotorta a labdát. Előzetesen erősen 1 gólos meccsnek gondoltam a meccset, és való igaz egyik csapat  támadó-játéka sem szokta a gólzáport magában hordozni. Mentek előre a hazaiak becsülettel, de a betömörülő Vasas ellen nem lehetett ész nélkül támadni, jelezte ezt pl. 2 perccel a vezető gól után egy kontra is de Rezes gólját les miatt érvénytelenítette  Szilasi sporttárs. A második félidőben a hazaiak egy kapufáig jutottak Ji-Parana révén, de ennyi volt a meccsben.A Vasas ismét 2 ponttal távolodott a kieső-zónától, míg a hazaiak továbbra is keresik a tavalyi formájukat. A keresés következő állomásán azonban már nem Pintér mester lesz a kispad zord őre, mer közös megegyezéssel távozott vasárnap Farkas pályaedzővel együtt. Az utódját hétfőn jelentik be délelőtt. ( Az idő rövidsége azt sejteti, hogy le volt ez már dealelve, csak az időpont nem volt ráírva az új edző kontraktusára. Az NB1.hu információi szerint Csertői Aurél neve fog elhangzani a sajtótájékoztatón.)

Haladás - Kaposvári Rákóczi 2-0
Hazai oldalon a meccs előtt köszöntötték Keneseit 350. , míg Korolovszkyt 100. NB1-es mérkőzése alkalmából. A két emlékplakettes játékos nyilván győzelemmel ünnepelt volna, de vendégcsapat is volt a pályán,akik nyilván nem tortát enni jöttek.A Hali úgy kezdte a meccset mint a múlt héten, az első percekben megszerezte a vezetést. Igaz nem büntetőből,hanem egy kipattanó után Oross félfordulattal bombázta be a Rákóczi kapuját ez úttal őrző Kovács mellett. A vendégek hamar felocsúdtak, és Perics révén volt ígéretes kísérletük, de csak kapufáig jutottak.A szünetben kisebb riadalom támadt, a sáros talaj elkezdte szedni áldozatait. Halmosi szenvedett térdsérülést, helyére Irhás és bátran állíthatjuk nem vallott szégyent. Sőt! A 65.percben ismét Orosst keresték egy beíveléssel, ő visszafejelte az érkező Irhás elé,aki a kapuba pofozta a labdát, megnyugtatóvá téve a hazai előnyt.A vendég-támadások sorra akadtak el a Korolovszky vezette védelemben, míg a végén Aczél már arra is ügyelt, hogy  mind Orosst mind a jubiláló Keneseit meg tudja tapsoltatni a haza közönséggel,így Fodrek és Gyurján is tudta gyarapítani NB1-es meccseinek számát. Teljesen megérdemelt hazai győzelem volt, a Hali tartja a lépést a Vasassal.

Videoton - MTK 2-1
A meccs előtti bevezetőben megint meg kellett hallgatni a szokásos puffogást a "ezt a bajnokságot már csak a vidi veszítheti el" közhely helytelenségéről, meg a játékosokra rakott teherről. Ha Guardiola is folyton ezzel jönne, szerintem pár hét után a 8. ligás Deportivo Lope deVega Lakótelep csapatánál találná magát, ott nincs teher, nincs felelősség. Mindegy, ez meg az én puffogásom volt. A meccsen mindkét csapat bátran kezdett, Alves nagyon élt a pályán. Vezetést mégis az MTK szerzett. Bozsovics éppen Vaskóval egyeztetett a milánói sertésborda receptjét az ötösön, mikor Frank kapura emelte a labdát. Éppen a szósz titkos hozzávalójánál járhattak,mikor a labda a hálóba hullott, így vendég B-közép "GÓÓÓL" üvöltésétől Vaskónak most fogalma sincs, hogy kell-e bele bazsalikom vagy sem. Alves nem tört meg, még egy elegáns rabonával is bepróbálkozott, de érkező játékos híján ez sem vezetett célra. Nem úgy mint a félidő hosszabbításában, mikor Szatmári és Elek ráfutásos balesetét követően a tizenegyest immár mindenféle flikk-flakk nélkül értékesítette.A szünetben rendeződtek a sorok, a hazaiak pedig a középpályát frissítették folyamatosan, jött előbb Gosztonyi, majd Vasziljevics, és pályára került Lencse is Nikolics helyén éppen volt klubja ellen. A gólt mégis Elek szerezte. Gosztonyi beadása után majd mindenki belefejelt a labdába, Vaskó a kapu felé is irányította,mintegy plusz erényként, de Szatmári ezt a lécre piszkálta.A kipattanóra azonban a finn GDP porba tiprója reagált leggyorsabban,és okosan a jobb felsőbe vágta. Az eredmény már nem változott, Alves ismét erősítette helyét a góllövő-listán,és ismét útjára indult a "Ha Alves gólt lő nyer a Vidi" axióma.

Honvéd - FTC 0-1
Egy meccs maradt vasárnapra, mégpedig egy fővárosi rangadó...vagy legalább is valamikor az volt...Most azonban egyszerűen csak egy jó meccs lett belőle.A vendégek kiestek a kupából hét közben, így már csak a a bajnokság marad ahol lehet valamit alkotni.Az előzetes várakozással ellentétbe, kimaradt Morales, - lehet hogy csak  nem akarta Prukner mester húzni a hazai ultrákat -  és Milijkovics kezdett , míg a a hazaiaknál Hidi a kezdőben kapott helyet. Erős vendégrohamokkal indult a meccs, de Tóth egy ideig sikeresen állta útját a labdának.A 12. percben azonban Stanic 35-ről végzett el szabadrúgást.Igazából se lövés nem volt, se beadás, talán ez is zavarta meg a hazai kapust, aki előtt elszaladtak többen is , de a labdába senki nem ért be, az így befért a bal alsóba.Ezután aztán igazi adok -kapok alakult ki ami leginkább helyzetekben mutatkozott meg. Schembri gyorsasága jól érvényesült a lassabb kispesti védők között, míg a túloldalon Bright küzdött nagyot Baloghgal, de a végén általában vagy mellé ment a lövés, vagy a kapusok védtek.A második félidőben ott folytatták, ahol az első abbamaradt. Maróti cselsorozata(!) erősen a priceless kategóriába tartozott, Heinz lövése már kevésbé.Supka mester cserélt előbb, jött Danilo és Zelenka, válaszul a másik kispadról érkezett Abdi és Tóth. Két percre rá előbb Hajdú, majd Bright előtt volt ziccer, de előbb Ranilovic, utóbb a kapufa mentett. Ezután kiosztott még Berger sporttárs 7 sárgát 4-3-as megoszlásban,és végül lefújta a meccset. A Supka-érában továbbra sincs bajnoki pont, míg a Fradi már a második helyen van ( igaz a Paks egy meccsel kevesebbet játszott. )

 Összességében nem volt rossz hétvége 23 gól esett, és ebből minden pályára jutott legalább egy. A Fradi tehát a 2. megelőzve a Paks csapatát, de lemaradva a Videotontól.Sokkal izgalmasabb azonban az alsóház,mert a 9. Újpest és a 14. Haladás között mindösszesen 3 pont a differencia. Tény hogy egyik sem ér kiesést, de ez a 6 csapat azért nem érezheti még biztonságban az NB1-es tagságot.A góllövő lista első 6 helyezettjeiből többen is betaláltak, Rajczomar immáron hetedik alkalommal, így fellépett a képzeletbeli dobogó alsó fokára, Alves meg rátett 1-es a különbségre.

A forduló válogatottja:
Ribánszki(KTE) - Balog Z(FTC),Korolovszky (Haladás),Bogunovics(ZTE),Gáspár (Vasas) - Takács P (Pápa),Sipeki (Paks),Elek (Videoton) - Lisztes (Vasas) - Alves (Videoton),Marics (Pápa)

Csütörtökön érkezik új beharangozónk, olyan slágermeccsekkel, mint a Rákóczi első hazai bajnokija idén ahol ellenfél az aranypart galaktikusai, vagy a Fradi-Vidi rangadó, míg a Loki - Honvéd meccsen pedig legalább az egyik csapat szerez majd idén végre bajnoki pontot. Maradjanak velünk továbbra is jövünk vissza a reklám után...

13 komment

Címkék: magyar feltámadás összefoglaló bohócliga pintár attila

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr722716479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blobov 2011.03.09. 12:34:32

Azért, hogy egy Paks legyen a 3. helyen...

snowblind 2011.03.10. 10:04:34

Hibás a zekcel. Kicsit össze vannak benne cserélődve az eredmények az aktuális fordulós fülön.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.10. 10:08:58

@snowblind: apró elírás volt, ami nem befolyásolta az eredmények hitelességét. de azért kösz, javítva

snowblind 2011.03.10. 10:16:57

@végh hanta: Nem-nem, ennél bonyolultabb a probléma. Nézd meg mondjuk az én és /budo/ tippjeit, fel vannak cserélődve a meccsek.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.10. 10:18:50

@snowblind: ajjaj, akkor viszont meló lesz kijavítani, és arra most nagyon nincs időm.
megoldjuk valahogy

snowblind 2011.03.10. 10:20:08

@végh hanta: Nem is kértem, hogy most azonnal, csak jeleztem, hogy gond van.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.10. 10:22:21

@snowblind: Nem is úgy értettem :)
Köszi, hogy szóltál, csípte is a szemem néhány pontszám, elnézve a sajátomat :)

snowblind 2011.03.10. 10:27:16

Megnéztem, az a gond, hogy a meccsek nem a tipposzlop szerinti sorrendben vannak, a tippek viszont úgy vannak rögzítve. Tehát csak az 1. és 2. sorban lévőket kell helyes sorrendbe tenni.

Amúgy én is csak azért szúrtam ki a problémát, mert kevesebb lett a pontom, mint számoltam. :D

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.10. 10:28:35

@snowblind: ha van időd, meg tudnád forgatni és a zipet átküldeni a verebesmagus@gmail-re?
hátha nekem is több pontom lesz :)

snowblind 2011.03.10. 10:49:23

@végh hanta: Na, elvileg javítva, még egy két apróbb simítás és küldöm.
Az volt a gond, hogy -kraci- nem a bl fülön lévő sorrendben írta ki a tipposzlopot a posztban.

Viszont úgy néztem, hogy így még kevesebb pontod lett. :D

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.10. 10:51:32

@snowblind: francnak kellett bolygatni azt, ami egyszer már rossz volt :)

Zigi 2011.03.10. 13:11:47

@végh hanta: Mosom kezeim, én észrevettem, hogy más a sorrend és javítottam...:)
süti beállítások módosítása