HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

19 , lapot kérek - Monicomp Liga 19.forduló

2011.03.12. 05:45 Futó Lada

 "Tíz éven belül 10000-es átlag-nézőszám az NB1-ben, és átlagban 26000 néző a válogatott meccsein."  Nos a kiindulási alapként lássuk a hétvégét. Szombaton kellemes tavaszi napsütés egész nap, este 19:30-as meccs, ahol kis hazánk legnépszerűbb csapata (bajnokság 2.) fogadja a fennállása második legnagyobb sikerére (első bajnoki cím) készülő listavezetőt.Rangadó a javából, nézőszám erős kerekítéssel 10000 sportbarát . A 3. és 4. helyezett szintén egymás ellen játszott, itt 2000 nézőt jelez a sportmédia.
Csak viszonyításképpen, az angol 3. vonal (League One) egyik rangadóján (Bournemouth - Southampton) szintén 10000 néző volt, míg egy osztállyal fentebb a középmezőnyhöz tartozó Watford és a kiesőjelölt Sheffield meccsét 12771-en látták...persze lehet hogy csak a szokásos brit ködben rosszul saccoltak az angol sportriporterek..
Az pedig,hogy hogyan fog az a pár milliárd forint beáramlani a fociba? Hát, ha nem a nézőkből, akkor majd más úton-módon.Szóval a cél adott, kezdődjön a nekifutás, a Labdabiztos is megkezdi a hiányzó 7201 átlag-néző összetoborzását a saját eszközeivel, tessék tehát az eheti forduló :

 

MTK - Győr 0-0
Az MTK - Győr meccs előtt Dobrády Ákos szomorúan jelezte, hogy a múlt héten már beharangozott új ETO-indulót teljesen át kellett hangszerelnie, mert a refrén után következő "Pinyő vezessd csatába az ETO-t" sor immár aktualitását vesztette. Bár sokat lobbizott Urbányi mellett, mert akkor csak Pityu-ra kellett volna módosítani, a vezetőség végül Csertői mellett döntött.A kieső részt végül egy kisterc-cel lentebb vitte, egy 4/4-es pianissimo andante után pedig Verebes József  rap-betétje került bele. Ősbemutató a következő hazai meccsen várható. Az MTK is készült egy új gól-szignállal, de ha ezen a meccsen múlt volna, sosem tudjuk meg milyen.

Szolnok - Kecskemét 2-1
Országos 2-esnek ígérkezett a mérkőzés a Tiszaligetben. Tököli Attila kis késéssel érkezett a kezdőrúgáshoz,mert hétszer is újra kellett venni a főszereplésével készült Zsilett-reklámot.A jelenetben a népszerű Töki által megformált csatár, egy kapáslövést zúdít kapura, de a lövés a felső kapufát súrolva fölé megy. Itt jön a szövege, "Azannya, ez leborotválta a lécet, mint Zsilett az arcom!". Sajnos Attila még ha akart sem tudott fölé lőni, minden lövése hálószaggató gól volt, így dublőr kellett a jelenethez. A meccsen a bohócliga szabályainak megfelelően a tök esélytelen Szolnok hozta a 3 pontot,pedig ehhez a KTE-nek még büntetőt is kellett rontania.

DVSC - Honvéd 2-2
A mérkőzésen feltűnt egy ismert kispesti segédmunkás társaságában Zimány Linda is.A pár egyformán spárgával megkötött bő szárú melósgatyát viselt, a művésznő széles karimájú kalappal, míg lovagja sötétkék svájci sapkával tette tökéletessé öltözékét. A honvéd-tábor "Mi lesz veled Dzsudzsi" drapériát feszített ki szolidaritása jeleként, de a hirtelen felindulásból készített felirat elég apróbetűs volt,ami megosztotta a honvéd sorfalát is, és ebből egyenlített a Loki.A kezdőbe visszatért Kemenest több családtagja is kijött megnézni, de ők viszonylag ritkán járnak debrecenben. Szabi ki is ment a rokonok elé a 16-osra,de pont beívelés alatt és addig Salami bevágta élete első NB1-es Loki-gólját. Amúgy 2-2 lett, a meccs után George Hemingway kitiltotta a csapatnak ártó ominózus drapériát a Bozsik stadionból.

Haladás - Pápa 1-0
Lady Gaga saját különgépével érkezett a mérkőzésre. A botrányairól is elhíresült énekesnő - mint az ő maga elmondta a Labdabiztos helyszíni tudósítójának egy pohár Kőbányai Világos mellett beszélgetve - elsősorban Illés Béla hajkoronáját szeretné tanulmányozni a következő image-váltásához, másodsorban pedig mivel a két csapat mérkőzése mindig  hordoz némi érdekességet , így az annó itt járt Arsene Venger feltétlenül ajánlotta számára a derbyt és az azt követő after-partyt. A mérkőzés után szerettük volna megkérdezni a véleményét a látottakról, de a popdíva elrohant egy dedikált Kenesei-poszterért,majd pedig igyekeznie kellett nehogy lekésse gépét.Lady Gaga - Goal (Intro)

 Kaposvári Rákóczi - Siófok 3-0
"A somogyi rangadón őrületes küzdelem és hihetetlen taktikai csata várható" - tudtuk meg a holland válogatott megfigyelőjeként jelen lévő Marco van Basten-től. A 88-as EB gólkirálya többször is dicsérte Honma játékát, és a jegyzetfüzetébe Gera valamint Koman nevét is felírta a nézőtéren helyet foglaló id. Tarhonya Kázmér javaslatára. Később felkerült a listára Totti és Vidic mellett a Rákóczi serdülő 3-ban pallérozódó ifj. Tarhonya Vili is, mint a legveszélyesebb magyar támadók ,de utóbbi hármat végül törölte az egykori aranylabdás, így komoly esélyünk lehet meglepni őket az EB selejtezőn. A Siófok mindeközben a Fradi elleni meccsének halasztását kérte júliús 20-ai időpontra, a szurkolói létszámmal indokolva.Az MLSZ még nem döntött ez ügyben, a meccsen viszont a hazaiak igen.

ZTE - Paks 1-0
A Magyar Vadász legújabb száma igazi szenzációval jelentkezett, és a vadász-feleségekre - valamint Konta Barbarára - is gondolva a magazin közepén kihajtható Csank János poszterrel lepte meg állandó olvasóit. A bajszos mestertől megtudtuk a legutóbbi csatákkal kapcsolatban,hogy elhibázott lépés volt vörösbegyre medveölő-puskával rámenni, de nem követ el még egyszer ilyen hibát. " A Paks trófeájának a helye már ott van az öltözőben, éppen csak meg kell szerezni." -viccelődött sajátos stílusában a mester , akinek karaktere már a lengyel rajzfilmpart is megihlette anno a "Pampalini" c. sorozat alkotásakor.A hazaiak a meccs folyamán fárasztották a vetélytársat,és Vlaszákban bízva engedték támadni, majd Horváth ágyúzott a kapuba ,és eldőlt a meccs mint kezdő vadász az első MAVAD bál végén.A meccs java

FTC - Videoton 0-5
"Nem vak ez a ló, csak bátor" jutott eszembe az örök klasszikus vicc. Hála a Duna TV kommentátorának ,olyan elképesztő statisztikát is megtudtam, hogy a Fradi 8 éve nem nyert otthon a Vidi ellen bajnokin...Hát a Dorog ellen kb 30 éve, a Nagyvárad pedig bő 50 éve nem nyert odahaza a fővárosi zöld-fehér alakulat, és ezek a statisztikák is legalább annyira  érdekesek.A Vidinek ezen a meccsen minden bejött - egy, az öltözőfolyosón elhangzott beszélgetés szerint az 5. gól előtt Polonkai haza akarta adni a labdát, de rosszul találta el, és a hazai kapuba emelte. Ez a Vidi egyelőre nem a Fradi súlycsoportja.A sport tv stúdiójában helyet foglaló Puhl Sándor kiemelte, hogy bár nem látta a meccset, de a büntető egyértelműen véleményes volt. A kamera szemszögéből ugyan nem volt egyértelműen eldönthető,hogy a labda ment a Springer-szobor fel, vagy a labdaszedő kereste a labdát, de Kassai sporttárs vonalban állt, így mindenképpen jogos a második félidő 3 gólja. Nézze meg igaza volt-e Puhl Sándornak

Vasas - Újpest 1-0
A 100 éves csapat méltón készült a centenáriumra,volt ott minden ami az igazi labdarúgó-ünnephez kell : Bunyós Pityu,Josh és Jutta, Sláger Tibó valamint Kacor Feri is elővezette művészetét,hogy aztán az aranylábú félisteneké legyen a főszerep. A hazai vezetés után Présinger úgy érezte, most már 10-en is bírják a többiek, így távozott a pályáról,hogy Kaczor Feritől még tudjon autogramot szerezni. A meccs többi része egykapus játékkal telt, de Lázár ezúttal nem tudott a kapuba találni.

A Vidi maradt első, a Fradi meg második, míg a dobogón - Konta Barbara legnagyobb örömére -  újra a ZTE . Lent a tabella déli részén kialakult egy 3-4-2-es hadrend, a szombati győzelemnek köszönhetően a Szolnok az eddigi kilátástalanul utolsó helyéről előre lépett , a már csak reménytelenül utolsó helyre, előtte az aranypart galaktikusai nézik egyre gyakrabban a Gyirmót -Pács-Ajka trióból kivel játszanak jövőre.Az MTK-Honvéd-Hali -UTE négye éppen csak egy ponttal van távolabb a bajnokesélyestől, mint a Győr-KTE-Vasas hármas.

Alves büntetőjét Ranilovic kivédte, így a brazil játékos hivatalosan akciógólt lőtt mikor a kipattanót bepattintotta, előnye akkora a góllövőlistán, mint a Videotoné a bajnokságban.

A 20. fordulóban többek között Vidi-Loki, és Győr-Fradi, addig is mindenki lájkolja a fácsén a kedvenc csapatát, - meg a Labdabiztos is ha eddig nem tette volna - kövesse Twitteren Lázok pozícióját a pályán,és írjon optimista hozzászólásokat a meccstudósítások kommentjeibe, ezúton is elősegítve a foci és a média közötti kapcsolat XXI.századi szintre emelését,találkozunk a lelátón. 
 

 

26 komment

Címkék: magyar feltámadás összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr702731906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nbcee 2011.03.13. 23:25:29

Mély sóhaj, a szokásos éves kiesőjelölt elleni rövidzárlat ismét eljött, de legalább alkalmam volt kipróbálni a gyakorlatban a fotószámolásos módszert:
Vendégszektor 560, a többi szolnoki lelátórész 644 fő. Plusz büfé, wc, stb.

housemd 2011.03.14. 13:39:45

Szegény Csányi még bánni fogja a 10ezres ígéretét...nagyjából ezzel a fordulóval minden fontos kérdés eldőlt. bajnok a vidi, kiesett a szolnok (túl messze van pontban) és a siófok, második a zete, harmadik a fradi, negyedik a debrecen... (amely csapat pályázhat a szezon csalódása címre is)

Zigi 2011.03.14. 14:54:27

@housemd: Remélem azért, hogy a Kaposvár odafér a dobogóra, mondjuk a Fradi helyére.:)

Gedeon77 2011.03.14. 19:16:56

10ezer helyet tolhattak volna ugy 5ezret, az mégis csak reálisabb, most kb 2,8ezer az átlag.
A falvak meg nem fogják hozni még az ezres átlagot sem. Szelektálni kéne a két profi osztály csapataiból, teret adni olyan helyeknek ahol lenne néző és stadion, az mégsem állapot hogy nb2-ben falvak játszanak egymás ellen

housemd 2011.03.14. 23:08:32

@Gedeon77: most megnéztem, és ha nem siklottam el vmi fölött, akkor a két NBII.es csoportban összesen két falusi csapat van, a Bőcs és a Kaposvölgye...a többi az már mind város. de persze igazad van, mert nagyon hiányoznak olyan jelentős helyek, mint: Szeged, Eger, Dunaújváros, Nagykanizsa, Sopron, Szekszárd - ez mind megyei jogú város, NBI. v. II. csapat nélkül... lehetne folytatni nagyobb helyekkel: Érd (érd és mondd: 60 ezres város!), Gödöllő, Esztergom, egész Nógrád megye, - de hát itt ugye nem az van, mint Amerikában a profi ligáknál, ahol a franchise-t csak megfelelő vonzáskörzettel lehet helyben megtartani...

housemd 2011.03.14. 23:10:20

@Zigi: hát még az is lehet, ámbár továbbra is az a teóriám, hogy a Kaposvár kicsit leül, és a Fradi a vészhelyzetben jó lesz. egyelőre még ennek megfelelően tippelek, de még egy ilyen forduló, és kénytelen leszek revideálni a nézeteimet...

Gedeon77 2011.03.15. 08:56:33

housemd! Én még ide venném a gyirmótot, a mislenyt,
meg ilyeneket hallani hogy jönne keletről a nagyecsed, ugye ott volt korábban a bakta.
És még az hogy megfelelő infrastruktúra és szurkolói kultúra nélkül ne legyen vki "profi".
Pl.Böszörmény,paks
A németek is kikezdték az augsburgot hogy feljutnak 15ezer nézővel tavaly az nálluk kevés ,de ugye a hoffenheim elvileg kisebb téma mégis többen vanna k meccsen, mondjuk liga1.
Nem hülyeség ez az amerikai téma erről még nem is hallottam, de itthon is a pénzembereket akik hajlandóak tenni ebbe a posványba helyes mederbe kéne őket terelni, tehát hogy érdeke legyen tenni egy nagyvárosi fociba.

Artie 2011.03.15. 10:14:54

@Gedeon77: Szerintem a Gyirmót nem tartozik ide, mégis csak Győr része már elég régóta (41 éve). Ennyi erővel az 50-es évek Csepelje is falusi csapat volt.:) Persze a dolog annyiban sántít, hogy Csepelnek majdnem fele annyi lakosa volt már akkor is, mint egész Győrnek.

@housemd: Na, ez a "megyeijogúvározás" a tipikus magyar viccek egyike. Főleg Érd esetében. Alapvető feltételeket nem teljesít a falu (!) még a városi ranghoz sem, de politikailag meg kellett adni neki a rangot. Pl. ilyen feltétel van megyei jogú városhoz, hogy 100%-os szennyvíz-csatornázás. Tudomásom szerint ez még ma is 90% alatt van... Iskolák, kórházak, közintézmények hiányoznak... De ez nem ennek a blognak a témája.

Sopronról meg annyit, hogy - bár ezen a blogon ez nem lesz újdonság - hogy a városnak két NB1-es klubja is volt (ha jól tudom, Pécs és Debrecen volt még BP-n kívül erre). Az EMDSZ és a Matáv két külön klub volt.

housemd 2011.03.15. 11:05:37

@Artie: off leszek, bocs....Annak idején, amikor a megyei jogú városokról szóló törvényt megalkották, az Lex Szájerként híresült el, mert nevezett, emberileg teljesen érthető módon, kilobbizta, hogy a határ 50 ezer lakos legyen. mit tesz isten, Sopronnak akkoriban pár százzal pont ennél a határnál volt több lakosa... és a törvény csak ennyit mond, és kész. nem lehet vizsgálni más feltételeket... így lett mjv a 60ezres Érd végül, ami 1978-ig 40 ezer lakosával Európa legnagyobb falvaként tartatott számon (1945-ig ezt a megtisztelő címet Orosháza viselte...)
én csak azt mondom, hogy - persze, tudva, hogy a jegyárbevétel igen csekély szelet a klubok gazdálkodásában - jó volna lefedni azokat a településeket, ahol elvileg nagyobb a piac. mindazonáltal, nagyon szimpatikus, ami pl Pápán történik: igazából hagyományok nélkül építettek fel valamit, ami ma az egész liga egyik legszimpatikusabb csapatává tette őket. és persze a piac mérete sem garancia: ha az öt nagy pesti klubot nézzük, még akkor is, ha a budai oldalt végső soron nem fedik le, akkor is egyenként elvileg mintegy 100-300 ezres bázisuk lehetne földrajzi elv szerint, ehhez képest ugye, ismert, h mi van. utoljára, emlékeim szerint, rövid NBI.es karrierje alatt a III. ker. TVE próbált erre a kerületi önérzetre erősíteni, kevés sikerrel.. szóval, nem tudom a siker receptjét.
Kozármisleny, az egy 6000 lakosú kisváros, egy nagyon dinamikus valami, tele újgazdag kiköltözőkkel. Ami szimpatikus volt, hogy az önkormányzat a megszaladt adóbevételekből sokat áldozott a sportra: tanuszodát, sportcsarnokot építettek, kosárcsapatuk is másodosztályú, focistákat is összeszedték, mert felismerték, hogy ezek a közösségei élmények segítenek összekovácsolni a közös múlt nélküli, kiköltöző lakosokból álló település lakóit. inkább ilyen - gyirmótot is hasonlónak sejtem a távolból - mint a tartalékcsapatok...
igen, nagyjából jól emlékszel a pécsi csapatok kapcsán, végül is három is volt NBI-es: a Pécsi Dózsa az ötvenes években, belügyminiszteri utasításra jutott fel és egészen a VVK-részvételig menetelt (fontos városi legenda a Newcastle United kiverése utáni cipőből-pezsgőzés a Nádorban), PVSK (talán egy szezon erejéig), ami nem volt jogutódja, bár ugyan azt a pályát használták, majd a PMSC, amit kisebb csapatok összevonásával hoztak létre. Nekem az fáj különösen, hogy ma összesen csak három csapat maradt a városban (PMFC, PEAC - az egyetemi csapat, és a PVSK - megye I.) pedig 20 éve nagyjából 8-9 volt különböző osztályokban...

nbcee 2011.03.15. 12:11:11

Kaposvár, Debrecen, Sopron, Szolnok, Szombathely, Szeged, Székesfehérvár, Miskolc, Pécs, stb. delegáltak legalább két csapatot az élvonalba, szóval ez nem olyan nagy ritkaság. A legutolsó négy még egyazon szezonon belül is képes volt a bravúrra:
1958/59 MVSC és DVTK
1979/80 PVSK és PMSC
1977/78-1979/80 Videoton és Székesfehérvári MÁV ESC
1951 Szegedi Petőfi, Szegedi Honvéd
(Szegednél lehetett még ilyen, nem néztem kellő alapossággal utána, baromi sok csapatuk volt)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.15. 12:16:08

@nbcee: Furcsa, de való igaz, hogy a háború előtti proficsapatokat nem jogelődként kezelik a mai egyesületek (Sabaria, Baranya, Somogy, Attila, Bástya, Bocskai, stb). Ha ezektől elvonatkoztatunk, akkor Miskolc az egyetlen vidéki település, amelyik három csapatot is az első osztályba juttatott, az MVSC és DVTK mellett, a helyi Gyirmótként viselkedő Perecest.
A Szeged pedig tényleg átláthatatlan néha, ahogy a Pécsi csapatok is, indulva a Kőbányai Dózsa telephelyváltásával.

nbcee 2011.03.15. 12:26:15

A teljesség igénye nélkül a csapatok városonkénti bontásban a klubok, amelyek valaha beleszagolhattak az élvonal rózsaillatú levegőjébe (a különböző névváltoztatások nélkül, azaz pl. a Pécsi Dózsa és a PMFC nincs megkülönböztetve):
-Kaposvári Rákóczi, Somogy FC
-Bocskai, DVSC
-Soproni FAC és FC Sopron
-Szolnoki MÁV és Szolnoki Légierő
-Sabaria, Haladás
-SZAK, SZVSE, SZEOL, SZLC (és ezek kismillió névváltozata - elvileg ez a négy külön entitás volt)
-Videoton, SZékesfehérvári MÁV ESC
-Attila FC, DVTK, MVSC, Perces (végülis már Miskolc része)
-Pécs-Baranya, PVSK, PMFC
-és akkor még ott van a vándormadár Gázszer is...(Akasztó, Fehérvár)

nbcee 2011.03.15. 12:37:13

@végh hanta: Az is érdekes kérdés, hogy egy-egy egyesüléskor kinek az eredményeit viszi tovább az új együttes...

Ugyanakkor a szegediek már megint két jogelőd nélküli csapattal ostromolják a másodosztály kapuit, ha feljutnak, csak tovább gubancolják majd az amúgysem könnyen átlátható szálakat.

Zigi 2011.03.15. 13:59:58

@nbcee: Kiegészíteném annyival a listát, hogy Salgótarjánt is két csapat képviselte eddig az NB I-ben. Az 1938-39-es bajnokságban a Kohász jogelődje, míg minden egyéb tarjáni részvételnél az SBTC képviselte a várost a legmagasabb osztályban.

Futó Lada 2011.03.15. 16:08:33

..hovatovább ismét oda lyukadunk ki, hogy az NB1-et regionális alapon kellene darabolni, vagy bővíteni.. :)
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy ha egy adott megyében akkora igény van a focira, és "megérdemelnének" egy NB1-es csapatot, akkor bizony fel kell oda jutni..ha van tömegbázis, támogató,és néző, akkor úgyis sikerül, ha nincs, akkor akkor meg lehet hogy mégsem akkora az igény.

Közben azon gondolkodtam még,hogy most szinte minden megyét a megyeszékhely csapata képvisel (kiv. Paks, Siófok), ami általában a legnagyobb település a megyében, ipari központ, a legtöbb embert foglalkoztatja vonzáskörzeteket is beleértve. Ez adja hogy több játékosból válogathatnak mint egy kisváros, több pénzre van esélyük mind az önk. mind a lokálpatrióták részéről. Pesten meg azért bír megélni több csapat, mert kis hazánk még mindig pest-központú, egész egyszerűen több az iskola (ezáltal a kollégium is) ,jobb a közlekedés, így több fiatalt tud megmozgatni, akik haza tudnak menni edzés után nem kell az utolsó buszhoz futni. Az akadémiákkal némileg tud rendeződni ez a balansz, de ettől még skat kell várni egy NB1-es hevesi, nógrádi, csongrád megyei, vagy békés megyei csapatra.

nbcee 2011.03.15. 22:26:24

@Zigi: Salgótarján jogos.

Amúgy azt vallom, hogy az jusson fel, aki a legtöbb pontot szerzi, és az essen ki, aki a legkevesebbet. Ha van valami nagyváros 15000 meccsre járó szurkolóval, és kiesnek, akkor magukra vessenek, tetszettek volna példának okáért jobban futballozni. És ilyenkor roppant kicsinyesnek érzem, hogy pl. a bajnokság bővítéséért rimánkodnak. Mert ez rettenetesen inkorrekt lenne a korábbi és későbbi szezonok során kieső csapatokkal szemben. És igen, nekem is szimpatikusabb, ha jobb a hangulat, s több a néző a meccseken, de pont azért van kiesés-feljutás a foci kultúrájában, hogy ha egy együttesnél nagyon sz*rul mennek a dolgok, akkor kapjanak egy kis tisztítótüzet.

Ahogy Lada is írta az előbb: hosszú távon úgyis a nagyobb városoknak van esélye megragadni, szóval no para. Ha igazán helye van egy klubnak az NB1-ben, úgyis vissza fog oda jutni. Ha meg nincs, akkor miről is beszélünk?

979122 2011.03.16. 08:58:57

Hm. Gödöllő. Nálunk is van két klub. Megye I. és III. Építettek (vag teljesen felújították, valami 300millából a) pályát, de keskenyebb a szabványnál(!!!), így a megyei meccsek is csak a szövetség külön engedélyével rendezhetőek. Erre varrjatok gombot.

Más. 88-ban van Basten EB-gk. volt, nem VB.

Artie 2011.03.16. 09:40:17

@housemd: Az való igaz, hogy az MJV-hez csak ennyi kell, de a várossá váláshoz nem, márpedig Érd azokat a feltételeket is igencsak szűken teljesíti, ha ugyan...:)

Gyirmót nem nevezhető "gazdag résznek", legalábbis nem úgy, hogy egyértelműen oda költözik ki mindenki Győrből, akinek viszonylag jól megy (hálisten 2% körüli munkanélküliséggel, jóval országos átlag fölötti átlagfizetéssel errefelé ez nem ritkaság), itt sok olyan település van, ahova költöznek a győriek - a szigetközi úton Győrújfalu, Dunakiliti, Győrzámoly, a régi bécsi úton Abda, Ikrény, talán még Börcs, Öttevény, aztán Győrújbarát, valamint a két, Győr részének számító, de azért még mindig külvárosként "tekintett" Gyirmót, Győr-Ménfőcsanak. Szóval ennyiben ez nem analóg. Gyirmót az Alcufer miatt futott fel, e cég üzleteiről meg inkább nem mesélnék, mert az APEH, izé, AVH, bocs, NAV rögtön kiszállna... Vagyis nem, de mindegy...

@nbcee: Bíztam a statisztikusokban.:) Viszont azért a megszűnik jogutód nélkül majd más néven újjáalakul az más, mint amit mondjuk Sopronban láttunk, ott a két külön létezett már egy időben, felteszem, a szegedieknél nem ez volt a helyzet.;) Persze ettől igaz, ezek külön klubok akkor.

A rimánkodással csak nem Győrre célzol?:P Azt én is röhejesnek tartottam...

@Futó Lada: Nos, amíg a magyar fociban igazságnak számít a "nincs olyan focicsapat, amelyben ne lehetne tetszőleges nagyságú pénzösszeget tisztára mosni", addig nem ezen fog múlni, hogy hol van elsőosztályú csapat...:S

nbcee 2011.03.16. 11:04:36

@Artie: Kösz :)

Szegeden is volt, hogy párhuzamosan működtek, nem egyikből lett a másik... de olyan kesze-kusza a dolog, hogy inkább egy külön cikk lesz belőle, csak kell hozzá némi utánajárás. (Elvileg ezt ígértem be, meg a 40-es éveket, meg van egy-két más projekt is a Tarsolyban... pardon, tarsolyban)

Artie 2011.03.16. 11:43:46

@nbcee: Ha már célozgatsz - azt hiszem, a Tarsolyban lévő ügyekről is lehetne egy külön aktát nyitni.

Nem, nem itt, a PSZÁF-nél és a NAV-nál. Aztán az AVH-nál (semmi rosszra ne tessék gondolni, ez az Alkotmányivédelmi Hivatal, régi nevén Nemzetbiztonsági Hivatal, jövő évtől nem tudni, mi lesz, remélem, Alaptörvény-védelmi Hivatal, hisz már olyan régen nevezték át).

nbcee 2011.03.16. 12:01:18

@Artie: Azt vedd figyelembe, hogy én Stadler Józsin szocializálódtam, hozzá képest Luciano Moggi is egy nyeretlen kétéves.

Artie 2011.03.16. 12:51:43

@nbcee: Oké, oké, nem alkuszom (mint Ford Fairlane a temetésen :)).

Szóval talán off ide, de nem bírom.

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20110310-interju-mezey-gyorgy-videotonedzovel-a-fradi-elleni-rangado-elott.html

Itt még ugye azon túllép az ember (www.origo.hu/sport/magyarfoci/20110313-mezey-gyorgy-ma-kicsit-bena-volt-a-fradi.html), hogy a Fradi/Vidi/akárki azért szar, mert a piszok újságírók micsoda terheket raknak a játékosokra (aki nem bírja, menjen el dísznövénykertésznek...). De ez mindennek a teteje:

"Az MLSZ 10 éves futballstratégiájának 45 oldalas dokumentumában a készítők között az ön nevét is megemlítik. Melyik rész fűződik az ön nevéhez?
- Az edzőképzést a szövetség nagyon helyesen reformálni akarja, és ezt rám bízták, hiszen az UEFA-nál meglévő kapcsolataim és a tapasztalatom is nekem a legjobb ezen a téren."

Gyuri bácsi, hát a ki a faszom irányítja a magyar edzőképzést időtlen idők óta? Most ezek szerint "Matthäus óta másodszor" sikerült elismerni, hogy "elkúrtuk"?

Futó Lada 2011.03.16. 14:52:38

@Artie: Nem Mezeyé az edzőképzés...a kontinuitás nincs meg, ezért lehetett elszúrni . Tőle Bicskei vette át, utána azt hiszem Prukner ...hát ezért is kapott 5-öt a Fradi többek között... :)

Artie 2011.03.16. 15:57:27

@Futó Lada: Ó. Akkor viszont elnézést kérek, és felkérem a Doktor Urat, hogy nevezze meg azon edzőket, akik az ő irányítása alatt kerültek ki az iskolapadból, és Európában a szakma legalább a nevüket ismeri.

Nem hiszem, hogy megtelik a blog.:)
süti beállítások módosítása