HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Égertől keletre VIII. - NB2 Keleti csoport, 17. forduló

2011.03.16. 20:33 nbcee

A kedvenc focicsapatod olyan, mint egy csalfa nő*. A legváratlanabb pillanatokban képes örömet vagy csalódást okozni, felemel és a mélybe taszít, függővé tesz, és csak nehezen szabadulsz tőle, már ha egyáltalán akarsz. Amikor már egy kicsit meginogna benne a bizalmad, gyorsan odabújik hozzád, de ha túlságosan magadhoz öleled, eltaszít, egyszóval kénye-kedve szerint játszik veled.

A kissé lírai bevezető után váltsunk prózaibb hangnemre: Ma is elemezzük majd pár mondatban az előző fordulót, közte néhány vaskos meglepetést, és Ceglédre is ellátogatunk.

A közel negyvenezres városról, melynek Tömörkény Istvánt és Zsengellér Gyulát köszönhetjük annyit kell tudni, hogy az ún. Háromváros legészakibb tagja volt, és a lakossága rendkívül nagy elánnal vett részt mindenféle forradalomban, azonban az 1950-ben kialakított vármegyerendszer Pest prefektúra szélére száműzte őket, pedig sok ceglédi szerint járt volna nekik a megyeszékhelyi rang (már csak megyét kellett volna hozzá találni). Több focicsapata is van/volt a városnak, a legnagyobb sikert  (ha nem számítjuk a középmagyar LASZ-ban történt vitézkedést) eddig nem a CVSE, hanem az egykori Bem Józsefről elnevezett honvédcsapat érte el, amikor bronzérmesek lettek a másodosztályban.

A malomtó széli létesítményükről négy dolgot szeretnék megosztani a M. T. Olvasóval: 1) jó érzékkel a vasútállomás mellé építették, ezért pluszpont jár 2) amikor a Fradi másodosztályú volt, néha egészen pofátlan érdekes módon megemelték a belépőjegyek árát 2000 forintra 3) a nézőcsúcs 12500 fő... maradjunk annyiban, hogy fenntartásaim vannak, csakúgy mint a hétvégi 2000 vidistával kapcsolatban (végeztem fejszámolást most is, érdekes eredmény jött ki) 4) miért szeretik kicsiny hazánkban a tavak mellé felhúzni a stadionokat?

Maga a CVSE klasszikus alföldi kisvárosi csapatként a  2-3. vonal között ingadozott (na jó, néha kicsikét lentebb is), és a pálya hangulata ezt remekül tükrözi. 1935-ös alapításuk óta kaptak már ők mindent**, például egy kis kécskei vérfrissítést is. Ismertebb arc náluk Odrobéna, vagy az ex-MTK-s Szabó, no meg pár kecskeméti. Jelenleg a(z ismételt) kiesés ellen küzdenek, hogy az eddigi tavaszi teljesítmény csak a jó sorsolásnak, vagy a közelgő felemelkedésnek szól, azt majd meglátjuk. A kiesési rangadókat mindenesetre hozták.

A csapat bemutatása után egy kis futballabszurd: Ők ugye kiestek tavaly. De szólt a  (valamelyik NB3-mat megnyerő) Kemecse, hogy mégsem tudnak indulni, viszont a Maglód benyögte, hogy vállalnák a másodosztály terheit. Namármostan a derék szövetség nem ismerte ki magát a saját paragrafusai között, s végül arra jutott, hogy rendez Telkiben egy meccset a Cegléd és a Hévíz között, ami vagy osztályozó mérkőzés, vagy nem ("Amennyiben az új elnökség úgy dönt, e két csapat egyikével tölti fel a létszámot, akkor figyelembe veheti a hétvégi találkozó eredményét, ha azonban úgy határoz, hogy más módon egészül ki a másodosztályú mezőny, a szombati találkozó utólag tét nélkülivé válik."). Teccikérteni? (Hogy nyomorult osztályozót miért nem voltak képesek kiírni, amikor anno a BKV előzte meg a Kecskemétet, és a sárga-kékek nem akartak feljutni, az továbbra is egy nagyon érdekes kérdés.) Az alföldiek végül megnyerték ezt a  valamit, és maradhattak.

na de akkor a mostani fordulóról:

KBSC-Vác 2:2 A váciak hatalmas fölényben fociztak, az egyetlen apró probléma, hogy ez a sok statisztikai mutató közül egyedül a szerzett gólok számára nem volt hatással, sőt még nekik kellett kétszer is az eredmény után futniuk. Ez azért is bosszantó az egykori bajnokcsapat drukkerei számára, mert Rusvayék egy győzelemmel jobban rámászhattak volna a Szpari nyakára.

Hajdúböszörmény-Makó 0:1 Itt az előző meccshez némileg hasonlóképpen az történt, hogy támadgatott, támadgatott az egyik csapat, aztán mégis a másik lőtte a gólt. Nitro és minden egyéb rajongó kedvéért küldök egy képet a böszis*** kedvencünkről. (kellenek a hősök, no!)

Cegléd-DVSC-DEAC 5:0 A forduló meglepetése, ehhez nem fér kétség. A Cegléd egyre inkább lendületben, a kisloki egyre inkább gödörben van, még ha ehhez az kellett, hogy két piros mezes bepirosodjon, akkor is. Felhívom a M.T. Olvasó figyelmét, hogy egy kis csavar következik majd be a csapatbemutatók sorrendjében.

Orosháza-Bőcs 0:0 Nem akarom túlragozni, ha két valamirevaló helyzet van egy meccsen (mindkettő az orosházi Baranyai nevéhez fűződik), akkor nem érdemes túl hosszan megemlékezni az összecsapásról. Az egy pont egyik csapatnak sem elég, mindketten érezhetik nyakukon az üldözőik fagyos leheletét.

Békéscsaba-DVTK 0:3 Nem is olyan régen még NB1-es rangadó lett volna, de a keletmagyar foci gyorsabban épült le az elmúlt években, mint Amy Winehouse, így manapság csak a Diósgyőr feljutási reményeiről szól ez a meccs. A csabaiak trénere morgott két be nem fújt tizi miatt, de a szemtanúk véleménye szerint a győzelemre nem lett volna sok esélyük. Epekedve várjuk a 22. fordulót.

MTK II-Újpest II 4:1 Ez pedig akkor lenne rangadó, ha a II-ket eltávolítanánk a csapatnevek végéről. Nikházi és Tischler gyorsan eldöntötték a meccset, az újpesti Jay-Z nem lépett pályára Budafokon. A meccs klasszikus példája annak, hogy ha már a színvonal nem veri az egeket, legalább legyen néhány gólocska. (Mint amikor a kicsit szárazabb kenyeret megkenjük zsírral)

Mezőkövesd-Nyíregyháza 1:1 A forduló rangadóján nem dőlt el semmi, csak az, hogy a Szpari már nehezen fog "feltartva" nyerni, ez az olyan rangadókra éhes bohócliggereknek, mint amilyenek mi vagyunk, mindenképpen örömteli dolog. Még ha ehhez egy kihagyott tizi kellett, akkor is.

REAC-Vecsés 0:0 Fuit, azaz volt. Mármint kapufa, még pár kósza támadás. Döme váratlan taktikai húzása (egyet sem cserélt) sem hozta meg az áhított gólt. Tovább nem ragoznám a történteket.

16. fordulóból elmaradt mérkőzés:

Makó-KBSC 5:1 Úgy látszik, a vendégeket viselte meg jobban a halasztás, a hazaiak védelmi gondokról panaszkodtak a találkozó előtt, végülis igazuk lett, nem is úszták meg kapott gól nélkül.

*Aki ebben a jelenre vonatkozó önéletrajzi utalást vélne felfedezni, az téved.

**Kis házi legendárium: 7(6?):1-re vezetünk, Váczi Zoli kicselez mindenkit, a kapust is beleértve, majd megállítja a gólvonalon a lasztit, s fejjel juttatja a nyolcadikat(hetediket?) a ceglédi hálóba. tettének "jutalma" nem maradt el a spori részéről...

***-Böszi? Miért, a HajdúBé név már foglalt volt? - by angyalom

A végére egy kis tabellarészlet (a középmezőny úgysem túl izgalmas):

1. Nyíregyháza 38 pont
2. DVTK 35 pont
3. Mezőkövesd 34 pont
4. Vác 33 pont
...
13. Bőcs 16 pont
14. Hajdúböszörmény 14 pont
15. DVSC-DEAC 13 pont
16. Cegléd 11 pont

A különböző plusz és mínusz pontokkal kiigazított tippjátékban a 16. forduló győztese a három telitalálatos Habóca (20), mögötte két földim Nitro és Snowblind (13-13), aztán SBBMiki (10), Spinyokirály (8) és Leeladam, Black Lotus, Bastille s Mágnes Péter (7-7-7-7) után zárja a sort 979122 (6). A következő kört  Stefan Derrick húzta be lendületből (14), Habóca (12) ezüstöt, Miki bronzot (10) ért el, őket követi Snowblind (7), Spinyokirály (6), Black Lotus (5), 979122 (2), végül Sirsteve zárja a sort (1). totógyilkos forduló volt, nem vitás.

Összetettben fokozódik a dráma, Nitro és f_miki pontegyenlőséggel vezetnek (63-63), mögöttük Habóca (56) jön föl, mint a talajvíz. Nyakában lohol Snowblind (55) és Spinyokirály (54). RolloJuve megelégedett a 40 pontjával, 979122 barátunk nem bír Derrick úrral (38-38). Mágnespeti (32) után Kismagyarfociláz=SBBMiki (20), Greenbp (16), Bastille (14), Black Lotus (12) Leeladam (7) és Sirsteve (1) következnek sorban.

A helyezéseket lehet javítani, íme a tipposzlop:

Vecsés-Békéscsaba
Nyíregyháza-Cegléd
Vác-Hajdúböszörmény
Bőcs-REAC
DVTK-Újpest II
DVSC-DEAC-Orosháza
Makó-Mezőkövesd
MTK II-KBSC

10 komment

Címkék: cegléd nb2 keleti csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr962736674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2011.03.16. 23:10:22

Vecsés-Békéscsaba 1-2
Nyíregyháza-Cegléd 2-0
Vác-Hajdúböszörmény 2-0
Bőcs-REAC 2-1
DVTK-Újpest II 4-0
DVSC-DEAC-Orosháza 2-3
Makó-Mezőkövesd 3-1
MTK II-KBSC 0-1

MágnesPeti 2011.03.17. 12:20:56

Vecsés-Békéscsaba 2-0 Dome csereje eldonti
Nyíregyháza-Cegléd 5-0 Mindket csapat elozo eredmenye kisiklas volt
Vác-Hajdúböszörmény 2-0 Otthon nem botlik a Vac
Bőcs-REAC 2-2
DVTK-Újpest II 5-0
DVSC-DEAC-Orosháza 0-1
Makó-Mezőkövesd 2-1
MTK II-KBSC 3-1

snowblind 2011.03.17. 19:01:36

Vecsés-Békéscsaba 2-1
Nyíregyháza-Cegléd 4-0
Vác-Hajdúböszörmény 3-0
Bőcs-REAC 1-1
DVTK-Újpest II 4-1
DVSC-DEAC-Orosháza 1-0
Makó-Mezőkövesd 1-2
MTK II-KBSC 2-1

spinyokiraly 2011.03.17. 19:26:02

Vecsés-Békéscsaba 2-1
Nyíregyháza-Cegléd 3-1
Vác-Hajdúböszörmény 3-1
Bőcs-REAC 1-0
DVTK-Újpest II 3-0
DVSC-DEAC-Orosháza 3-1
Makó-Mezőkövesd 1-1
MTK II-KBSC 3-1

vérfarkas 2011.03.17. 20:43:20

Vecsés-Békéscsaba 1-0
Nyíregyháza-Cegléd 2-1
Vác-Hajdúböszörmény 3-0
Bőcs-REAC 1-1
DVTK-Újpest II 3-2
DVSC-DEAC-Orosháza 1-0
Makó-Mezőkövesd 1-2
MTK II-KBSC 0-0

Stefan Derrick 2011.03.17. 22:31:20

Vecsés-Békéscsaba 1-2
Nyíregyháza-Cegléd 2-0
Vác-Hajdúböszörmény 1-0
Bőcs-REAC 1-1
DVTK-Újpest II 3-1
DVSC-DEAC-Orosháza 2-0
Makó-Mezőkövesd 1-1
MTK II-KBSC 2-1

979122 2011.03.18. 08:03:40

Vecsés-Békéscsaba 2-1
Nyíregyháza-Cegléd 2-0
Vác-Hajdúböszörmény 4-0
Bőcs-REAC 1-1
DVTK-Újpest II 2-1
DVSC-DEAC-Orosháza 2-1
Makó-Mezőkövesd 0-1
MTK II-KBSC 0-0

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.18. 09:18:08

Vecsés-Békéscsaba 2-1
Nyíregyháza-Cegléd 2-1
Vác-Hajdúböszörmény 2-1
Bőcs-REAC 1-2
DVTK-Újpest II 2-1
DVSC-DEAC-Orosháza 2-1
Makó-Mezőkövesd 1-1
MTK II-KBSC 1-2

Habóca 2011.03.18. 12:47:59

Vecsés-Békéscsaba 2:1
Nyíregyháza-Cegléd 3:1
Vác-Hajdúböszörmény 2:0
Bőcs-REAC 1:1
DVTK-Újpest II 4:0
DVSC-DEAC-Orosháza 2:1
Makó-Mezőkövesd 0:1
MTK II-KBSC 3:1

.Nitro. 2011.03.19. 12:15:06

Vecsés-Békéscsaba 1-1
Nyíregyháza-Cegléd 3-0
Vác-Hajdúböszörmény 0-1 (Simtchatcha)
Bőcs-REAC 0-1
DVTK-Újpest II 2-1
DVSC-DEAC-Orosháza 1-2
Makó-Mezőkövesd 0-2
MTK II-KBSC 1-0
süti beállítások módosítása