HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Égertől keletre X. - NB2 Keleti csoport, 19. forduló

2011.03.30. 20:12 nbcee

Jubileumi tizedik számával jelentkezik az Égertől keletre - már ha nem számoljuk a különkiadásokat. Most kellene valami visszatekintés, válogatás az elmúlt évtizedek legjobb írásai közül, stb., de én úgy vagyok vele, hogy a góllövőlista állása már alapból elég nagy büntetés a M. T. Olvasóknak, nem akarom ezt tovább fokozni. Maximum úgy, hogy ezentúl minden összefoglaló rímekbe lesz szedve...

A mai napon rácsodálkozunk majd a ceglédi főnixmadárra (Ha már Rozsomák - aki számomra sosem lesz Farkas - volt a kezdő képen, legyen valami utalás Jean Greyre is), megállapítjuk, hogy azért a víz az úr, s felszállunk az Örsön a 31-es buszra, hogy megnézzük, mi újság Rákospalotán. Excelsior!

Az egyszerű olvasó némi folytonossági hiányt vélhet felfedezni, amikor a REAC történetét kutatja. És most még csak nem is a soproni kiruccanásra gondolok, vagy az 1913-as alapításra - amit a klubcímer is egy évvel korábbinak hisz. Nem, nem, (Kicsit felborítottam a kronológiai sorrendet, mint QT mester) én a '67 és '91 közötti korszakra gondolok. A szocializmus zsonglőrködése a csapatnevekkel máig kísért minket (pedig hol volt még ekkor a siófoki Diósgyőr vagy az akasztói Gázszer?), a palotai klubot először a roppant szerethető nevű Belspeddé sikerült átkeresztelni, majd ők lettek a Vasas (nyilván az ellenség megtévesztése céljából), bár kaptak hozzá egy XV. előtagot. Aztán egyszer csak gondoltak egyet, és durr, derült égből Volán FC! (És még ki sem tértem a RAC-RESC fúzióra...)

u.i.: Egyesek vitatják a Volán-vonalat, szerintük nem tekinthető jogutódnak, csak jogelődnek. Volt itt helycsere a 22. sz. Volánnal, meg mindenféle kavarás, a pályájukon játszó "XV. ker. Növényolaj Kinizsi"-ig (sic!). Lehet, hogy a sors így készíti elő a szegedi írásomat?

Azt nem tudom, hogy a nyolcvanas években lehetett-e kérni a buszokon átszállójegyet, de a VFC sikeresen bemutatta, hogyan is éldegél egy jojócsapat az első és a második osztály határmezsgyéjén. Volt, hogy különösen szép sormintát rajzoltak: egymás után háromszor estek ki és kétszer jutottak fel öt év alatt. Összesen 6 szezonon keresztül szívhatták a magaslati levegőt, majd '91-ben  visszatértek a REAC-névhez. Aztán nem volt megállás, némi NB2/3-ingázás után csak sikerült ötödszörre is a csúcsra érniük. Klubrekordot jelentő négy szezon után kerültek csak ide, az Égertől keletre rovatba.

A Budai II Lászlóról elnevezett létesítmény (valamiért a klubbal kapcsolatos két legnagyobb név - másfél éven át őfeketesége, a Párduc volt az elnökük - nem is játszott náluk) igazi klasszikus külvárosi stadionocska, a két fő nevezetessége, hogy állítólag Kádár János csempézte a budiját, valamint az itt gyakran felbukkanó kék-sárga fanatikus Léderer Ákos (állítólag ezen a képen is rajta van). Kedves kis lelátó, bár a világoskékre festett beton a sötétkék korlátokkal némi uszoda-feelinget kölcsönöz neki.

Esély az NB1-re: Végülis világítás meg Mátyusjani van a stadionban, szóval bármi megtörténhet. A keretüket nem elemezném hosszasan, legyen annyi elég, hogy Nyerges még a válogatott ellen is lőtt egy gólt, kb. mint nálunk Prikidánovics. Btw valahol itt jártam az írásban, mikor rájöttem, hogy nekem most az Orosházáról kellett volna írnom.

Lecsó:

Hajdúböszörmény-MTK II 0:0 Pedig ha az a tizenegyes befelé pattan a kapufáról... de nem pattant, maradt az egál, és a csapatok 1-1 semmire sem való ponttal lettek gazdagabbak. Az igazolási papírokról még nincs hír, de Steve-S játszhatott, ami biztató jel, nem rabolták el az ufók, vagy ilyesmi.

Cegléd-Makó 6:0 Bumm! Az európai futballközvélemény máig nem tért magához! ("Verón zokog, Beckham sír") Semmi kiállítás, semmi tizenegyes (illetve makói oldalon volt egy, de kihagyták), csak a színtiszta joga bonito. A CVSE több gólt lőtt (és több pontot is szerzett) az eddigi négy tavaszi forduló alatt, mint az egész őszi idényben.

Orosháza-Nyíregyháza 0:1 Senki sem elégedett. Brekk úr a mutatott játékkal, Kvasznovszky mester az MLSZ edzőképzésével (pontosabban annak hiányával), én meg a tizenegyesből gólt szerző támadó személyével. A Szpari mindenesetre vezet.

REAC-DVSC-DEAC 0:0 Ezen is túl vagyunk, Malinauskasnak úgy látszik, jobban fekszenek a palotai támadók, mint az ukrán brazilok. A Kisloki tett egy újabb tyúklépést a bennmaradás felé.

Békéscsaba-Bőcs 4:0 Még maga Fokwa Laah Manulucci Rivera Mandjouote sem tudott segíteni a Bőcsön, átrobogott rajtuk a békési gyors, Zsiga úr vette is a kalapját. Közben a vendégek honlapja kapott valami díjat, kár hogy már nem az övék, s csak a megye hármas Bőcsről szólnak a hírei. Érdemes ráklikkolni, sok NB1-es gárda megirigyelné.

DVTK-Vecsés 1:0 Kemény csata volt a pályán és azon kívül is. Utóbbi alatt arra gondolok, hogy a derék sporttelevízió a nemsokára esedékes aranyrangadót hétfőre akarta átpakolni. A tiltakozásnak végül meglett az eredménye, 17-én vasárnap fognak játszani Nyíregyházán.

Újpest II-KBSC 2:2 A Kislilák a Csaba ellen is játszottak már el hasonlót. Egy-egy gól, aztán hosszú ideig semmi, majd a hosszabbításban megint egy-egy bomba. Az Újpesti B csapat tavaszi meccsein mindig volt legalább négy gombóc.

Mezőkövesd-Vác 2:1 Nehéz volt, nehéz volt, de a rangadók már csak ilyenek. Ez a mostani speciel a 93. percben dőlt el. Hogy mire volt ez jó? Arra biztosan, hogy a Vác már ne szólhasson bele az aranycsatába. Bárhogy is lesz, a ("nagy") DVSC kap majd egy szomszédolós túrát jövőre (tudom, erre idén ott volt nekik a Szolnok).

És akkor a tábla feje s farka (mindkettő izgalmasnak ígérkezik):

1. Nyíregyháza 44 pont
2. DVTK 41 pont
3. Mezőkövesd 40 pont
...
12. Orosháza 18 pont
13. DVSC-DEAC 17 pont
14. Bőcs 16 pont
15. Hajdúböszörmény 15 pont
16. Cegléd 14 pont

Tipposzlop:

Nyíregyháza-REAC
Bőcs-DVTK
DVSC-DEAC-Békéscsaba
Vác-Cegléd
KBSC-Hajdúböszörmény
Vecsés-Újpest II
Makó-Orosháza
MTK II-Mezőkövesd

+Update: Volán-Honvéd 6-6 :) Avagy ha már bundáskenyeret sütnek, az legyen jó vastag, hadd szórakozzon a néző is. Ha meg nem volt az (emlegetnek egy utolsó percekben reccsenő kapufát), akkor meg elmondhatjuk, hogy azon ritka szoci országok közé tartoztunk, ahol egy gróf is lehetett gólkirály.

+Update#2 A tippjátékról annyit, hogy a kettővel ezelőtti fordulóban nem volt meglepetéseredmény (és én is bőkezűen osztogattam a bónuszpontokat), így jöhetett ki a kiugróan magas, 17,5-ös átlag. A kör győztese Habóca és Stefan Derrick (22-22) voltak, de Snowblind sem szégyenkezhet (21). Az előző fordulóban ismét SD kolléga volt a legjobb, ismét 22 egységgel. Az összetett állása (voltak ám fordulatok): Haboca (91), Spinyokirály (89), Snowblind (85), Stefan Derrick (82), Nitro (80), 979122 (68), f_miki (63), RolloJuve (55), Black Lotus (46), Mágnespeti (45), SBBMiki (42), Bastille és Vérfarkas (24-24), GreenBP (16), Leeladam (7) és Sirsteve (4)

17 komment

Címkék: reac nb2 keleti csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr552785474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RolloJuve 2011.03.30. 21:40:37

Hehe, Rozsomák csak annak Farkas, aki életében nem olvasott X-ment. Amúgy siófoki Diósgyőr nem volt, viszont diósgyőri Siófok olyan igen. (DVTKBFC, Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre Balaton Football Club :D néven, bár a játékjoggal a keretből csak Sipeki jött az Andrássy útra)

A REAC meg nem itt tartana ahol, ha Nyerges meg Torma nem sérült már mittudomén mióta, most az egyetlen jó játékos a keretben Menyhért, aki bohócligaszintű játékos.

Más, a hatnullról, erre a szalagcímre emlékeztek? "Feltámadt a Pápa. Vasas - Pápa 0-6"
:D

Meg akkor tippek:
Nyíregyháza-REAC 2-1, ha más nem, akkor majd a spori lövi be a győztes gólt.
Bőcs-DVTK 0-3, sokan mennek szurkolni, a bőcsieknek duplán nem lesz hazai a pálya.
DVSC-DEAC-Békéscsaba 2-0, valahogy összeesett a Csaba, nem tudom mostanában milyen tésztát esznek...
Vác-Cegléd 2-0, nem nőnek az égig.
KBSC-Hajdúböszörmény 2-1, ez jó meccs lesz, Lipusz most megmutathatja, hogy van keresnivalója a pályán.
Vecsés-Újpest II 3-0, jó ez a Vecsés.
Makó-Orosháza 1-1, na, hát hátha visszatolják a szertárba Makón a nagy központi brokit.
MTK II-Mezőkövesd 1-2, ha a Vácot verték Huszák mesterék...

RolloJuve 2011.03.30. 21:41:15

Hehe, Rozsomák csak annak Farkas, aki életében nem olvasott X-ment. Amúgy siófoki Diósgyőr nem volt, viszont diósgyőri Siófok olyan igen. (DVTKBFC, Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre Balaton Football Club :D néven, bár a játékjoggal a keretből csak Sipeki jött az Andrássy útra)

A REAC meg nem itt tartana ahol, ha Nyerges meg Torma nem sérült már mittudomén mióta, most az egyetlen jó játékos a keretben Menyhért, aki bohócligaszintű játékos.

Más, a hatnullról, erre a szalagcímre emlékeztek? "Feltámadt a Pápa. Vasas - Pápa 0-6"
:D

Meg akkor tippek:
Nyíregyháza-REAC 2-1, ha más nem, akkor majd a spori lövi be a győztes gólt.
Bőcs-DVTK 0-3, sokan mennek szurkolni, a bőcsieknek duplán nem lesz hazai a pálya.
DVSC-DEAC-Békéscsaba 2-0, valahogy összeesett a Csaba, nem tudom mostanában milyen tésztát esznek...
Vác-Cegléd 2-0, nem nőnek az égig.
KBSC-Hajdúböszörmény 2-1, ez jó meccs lesz, Lipusz most megmutathatja, hogy van keresnivalója a pályán.
Vecsés-Újpest II 3-0, jó ez a Vecsés.
Makó-Orosháza 1-1, na, hát hátha visszatolják a szertárba Makón a nagy központi brokit.
MTK II-Mezőkövesd 1-2, ha a Vácot verték Huszák mesterék...

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2011.03.30. 22:19:53

Nyíregyháza-REAC 4-0
Bőcs-DVTK 2-3
DVSC-DEAC-Békéscsaba 2-1
Vác-Cegléd 2-2
KBSC-Hajdúböszörmény 2-0
Vecsés-Újpest II 1-0
Makó-Orosháza 4-2
MTK II-Mezőkövesd 0-3

979122 2011.03.31. 09:01:58

Nyíregyháza-REAC 2-2
Hogy izgalmas legyen a vége a tabella elején
Bőcs-DVTK 0-5
Hogy izgalmas legyen a vége a tabella elején
DVSC-DEAC-Békéscsaba 0-1
Hogy izgalmas legyen a vége a tabella végén
Vác-Cegléd 1-2
Hogy izgalmas legyen a vége a tabella végén
KBSC-Hajdúböszörmény 1-1
Hogy izgalmas legyen a vége a tabella végén
Vecsés-Újpest II 5-4
Hogy izgalmas legyen csak úgy
Makó-Orosháza 1-1
Hogy izgalmas legyen a vége a tabella végén
MTK II-Mezőkövesd 1-4
Hogy izgalmas legyen a vége a tabella elején

vérfarkas 2011.03.31. 09:10:24

Nyíregyháza-REAC 3-0
Bőcs-DVTK 0-2
DVSC-DEAC-Békéscsaba 0-0
Vác-Cegléd 2-1
KBSC-Hajdúböszörmény 1-0
Vecsés-Újpest II 2-1
Makó-Orosháza 2-0
MTK II-Mezőkövesd 0-1

snowblind 2011.03.31. 09:53:18

Nyíregyháza-REAC 3-1
Bőcs-DVTK 0-2
DVSC-DEAC-Békéscsaba 1-1
Vác-Cegléd 2-0
KBSC-Hajdúböszörmény 1-0
Vecsés-Újpest II 2-0
Makó-Orosháza 1-0
MTK II-Mezőkövesd 1-1

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.31. 10:07:41

az nem volt bunda.
vagyis: az pont nem volt bunda.
illetve: legalább az pont nem volt bunda.
pontosítva: legalább az pont nem volt bunda, minden más necces :)

Stefan Derrick 2011.03.31. 16:47:57

Nyíregyháza-REAC 4-1
Bőcs-DVTK 1-2
DVSC-DEAC-Békéscsaba 2-2
Vác-Cegléd 1-0
KBSC-Hajdúböszörmény 1-1
Vecsés-Újpest II 2-1
Makó-Orosháza 1-2
MTK II-Mezőkövesd 2-0

haboca 2011.03.31. 18:19:39

Nyíregyháza-REAC 3-0
Bőcs-DVTK 0-4
DVSC-DEAC-Békéscsaba 1-3
Vác-Cegléd 1-0
KBSC-Hajdúböszörmény 2-1
Vecsés-Újpest II 2-0
Makó-Orosháza 2-1
MTK II-Mezőkövesd 0-1

spinyokiraly 2011.03.31. 20:12:03

Nyíregyháza-REAC 3-0
Bőcs-DVTK 0-3
DVSC-DEAC-Békéscsaba 1-1
Vác-Cegléd 1-0
KBSC-Hajdúböszörmény 0-0
Vecsés-Újpest II 2-0
Makó-Orosháza 2-0
MTK II-Mezőkövesd 0-1

.Nitro. 2011.03.31. 22:30:06

Nyíregyháza-REAC 2-1
Bőcs-DVTK 1-3
DVSC-DEAC-Békéscsaba 0-2
Vác-Cegléd 1-0
KBSC-Hajdúböszörmény 2-0
Vecsés-Újpest II 1-1
Makó-Orosháza 0-0
MTK II-Mezőkövesd 0-1

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.04.01. 04:44:02

Nyíregyháza-REAC 1-1
Bőcs-DVTK 0-3
DVSC-DEAC-Békéscsaba 1-1
Vác-Cegléd 2-0
KBSC-Hajdúböszörmény 0-0
Vecsés-Újpest II 3-0
Makó-Orosháza 0-1
MTK II-Mezőkövesd 0-2

sirsteve 2011.04.01. 07:43:39

Csak azért adok le teljes tipposzlopot, hogy a Kövesdet hozhassam ki bajnoknak :)

Nyíregyháza-REAC 0-3
Bőcs-DVTK 2-1
DVSC-DEAC-Békéscsaba 2-2
Vác-Cegléd 0-3
KBSC-Hajdúböszörmény 4-1
Vecsés-Újpest II 6-6
Makó-Orosháza 1-1
MTK II-Mezőkövesd 0-1

nbcee 2011.04.01. 09:13:49

@végh hanta: Ahogy írtam is, ha tényleg bunda volt, akkor legalább a közönség jól szórakozott.

Intézhetnénk egy felhívást a magyar focistákhoz, hogy ha már mindenáron befolyásolni akarják az eredményt, akkor ne 0:0-okban meg 1:0-okban gondolkodjanak. Lehet, hogy minden évben mi adnák az aranycipőst, az 1-es szorzó ellenére is.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.04.01. 10:21:42

Nyíregyháza-REAC 2-1
Bőcs-DVTK 1-2
DVSC-DEAC-Békéscsaba 1-2
Vác-Cegléd 2-1
KBSC-Hajdúböszörmény 2-1
Vecsés-Újpest II 1-1
Makó-Orosháza 1-1
MTK II-Mezőkövesd 1-2

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2011.04.04. 07:17:04

Ha este lesz energiám, akkor este bepötyögöm ide nektek, hogyan nyilatkozott a ballószögi kapus a lefújás után, immáron sörrel a barátai között ülve arról, amikor a felső lécen (az ő lécén) csattant a labda.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2011.04.04. 18:05:52

Szóval a kapus, barátai körében, még az egyes mezben, a kisasztalnál ülve, miután rövid habozás után hosszú lépés helyett mégis inkább egy üveg sört kért, arról a lövésről, ami egy jó messziről (idekívánkozik: a falu túlsó végéről) elvégzett szabadrúgást követően, az utolsó negyedórában döngette meg a felső lécet, a kapufa és a léc találkozásánál:
„Amikor a csávó megküldte, azt hittem, a világból kirúgta a labdát. Aztán a labda elkezdett kanyarodni, én meg aszondtam, hunye, ez nagyon jön, de akkor már késő lett volna elindulni, aztán egyszer csak bumm, bazdmeg, ez a kapufa volt.”
A többi itt: kismagyarfocilaz.5mp.eu/web.php?a=kismagyarfocilaz&o=iTcD5KAJSQ
süti beállítások módosítása