HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A Tisza-expressz árnyékában - focimenekült körkép

2011.04.22. 20:00 Black Lotus

Magára valamit is adó bohócliga-fanatik az utóbbi években két ünnepet is vár a tavasz közepén: a húsvétot és az éves aktuális Tisza Tibi-interjút. A kettő idén elég közel követte egymást a naptárban, mivel Tiborunk a héten érezte szükségét annak, hogy leereszkedjék a köznéphez és megossza velünk aktuális belgiumi szerepvállalásának pozitív externáliáit. A "ha gólt szerzek, arra egész Belgium felkapja a fejét" szólam az idén gólok hiányában hiteltelennek tűnt volna, de varázslónknak ez nem okozhatott problémát, az eredményességre vonatkozó kérdésnél szemrebbenés nélkül kapta elő a füle mögül az ászt és dicsekedett el azzal, hogy legalább alaposan megtömte a zsebét. A Rétor újabb kinyilatkoztatásának árnyékában kíváncsiak voltunk arra, hogyan is megy a sora a többi, külföldön muzsikáló trubadúrunknak. Az összkép vegyes, Görögországból már bajnoki cím is van, amelyet a BeNeLux-térségben, valamint Ausztriában újabbak követhetnek. Kiesőkből sincs hiány, a hellén térségben már realizálódott hasra esések mellett Olaszországban teljes gőzzel zajlik a liga magyartalanítása, de Spanyolországban is megsülhet még az ízes bukta. Tovább után részletek.

 
Anglia

A szigetország első osztályában az első hétvégi bajnoki vitézkedést az elmúlt szombaton FA-kupa tette fajsúlyosabbá. A bajnokságban Bolton - West Ham felállásban magyar érdekeltségű derbire is sor került, melyen kapuspalántáink közül a március végén szerződést hosszabbító Bogdán (Bolton) mellőzésből kifolyólag a kispadig, Kurucz (West Ham) sérülésnek betudhatóan odáig sem jutott. Távollétükben a Bolton sima hármassal térítette észhez a kiesőzóna törzsgárdistájának számító vendégeket és betonozta be magát a 8. helyre - az öröm egy hétig tartott, ekkor a csapat hazai pályán a Wembleyben nézett bele egy ötujjas sallerba a Stoke City ellen az FA-kupa elődöntőjében.
 
A kontingens által termelt játékpercek így Gera nevéhez fűződnek, aki összesen 22 minutumnyi időtartamban asszisztált a 12. helyezett Fulham manchesteri orrba gyűrésénél (MU - Fulham 2-0).
 
Valamivel nagyobb az aktivitás a kólabajnokságban, ahol három játéknapot is letudtak a felek. A Queen's Park Rangers a technikai zónában parkírozó Buzsáky Ken nélkül győzelmet, döntetlent és vereséget is felvonultatott és őrzi toronymagas első helyét. A szintén feljutást érő második helyen is magyar érdekeltség dekkol, a háromból háromszor nyerő Cardiff Cityben Gyepes Gabesz játékperceinek száma mutatott erős korrelációt a nullával. A népes szigetországi zéróspíl-tábort tisztelte meg jelenlétével Fülöp Marci is, aki a 3 meccsen szerzett 7 pontjával a 12. helyig előrevágtató Ipswich Town meccseit vakarózta végig a kispadon.
 
Érdemi rivális hiányában a legtöbb játéklehetőséget élvező hazánkfia titulus a Priskin-famíliánál landolt, köszönhetően az 5. helyen virító Swansea szakvezetésének, amely mindháromszor pályára küldte spílerünket csereként. Tamás gólt is jegyzett, a Norwich elleni találkozó 94. percében egy félpályás vágta végén talált a kapuba, kihasználva a csapattárs által előre vágott labdát, illetve a vendégvédelemnek a magyar válogatott legszebb napjaira emlékeztető szellemképességét.
 
Németország

A germán labdarúgás hívei két bajnoki forduló mellett Lőw Zsolti majdnem pályára lépésének élményével is gazdagodhattak. A sportnapilap online kiadása be is lebegtette az egykori újpesti titán idénybeli első performanszát, de a szakvezetés nem érezte ennek szükségét - ne csodálkozzunk, hogy Zsolti nélkül a csapat csak a hazai meccsét tudta kínnal-keservvel behúzni és maradt az ötödik helyen (Hannover - Mainz 2-0, Mainz - Mönchengladbach 1-0).
 
Az alsóházban folyamatban van a Stuttgart nagy tavaszi menekülő hadjárata, amelyből Hajnal egészségügyi okok miatt csak a második mérkőzésen vette ki a részét. Tamás a rendelkezésére biztosított 82 játékpercben gólpassz formájában sokkolta a kölni nézők idegrendszerét, a csapat a győzelemmel a 14. helyre katapultálta magát (Stuttgart - K'lautern 2-4, Köln - Stuttgart 1-3).
 
Másodosztályú érdekeltségeink a középmezőny langymelegében dagonyáznak, a Düsseldorf - 1860 München - Aachen trió a 8-10. helyeket foglalja el. A hármasból a legelőkelőbb helyen álló Düsseldorf esetében két győzelemnek örülhettünk, annak viszont kevésbé, hogy a tréner a Torgellinho kiebrudalására vonatkozó alig burkolt célzással adta ország-világ tudtára, hogy értékeli Sanyát, mint embert. Ez alapján nem meglepő, hogy virtuózunk tevékenysége a zéróspíl jegyében telt (Oberhausen - Düsseldorf 1-2, Düsseldorf - Union Berlin 3-0).
 
A liga másik két magyarját több játéklehetőséggel kényeztette a sors, Király Gabi egy kapott gól nélküli mérkőzést is szállítmányozott az egykori magyar fellegvár Cottbus ellen, hogy aztán kettőt nyeljen be Frankfurtban (1860 - Cottbus 4- 0, FSV Frankfurt - 1860 2-1). Nála is lelkesebben cirógatta kérges lelkünket Stieber Zoli, aki mindkét meccsen gólszerzés formájában próbálta fogyaszthatóbbá varázsolni az aacheni konyhaművészek által odaégetett dupla buktát. Ha a csapatnak nem is, Zolinak jár a buksi simogatás (Duisburg - Aachen 3-2, Aachen - Aue 1-5).
 
A triótól kicsit lejjebb, a 13. helyen található az Ingolstadt, amely azonban már jelentős javulásnak számít a korábbi kiesőzónás helyekhez képest. Az utóbbi két meccsen veretlenségét őrző csapatban Futács Márkó a Paderborn ellen, bő negyedórás időkeretben nem váltotta meg a világot (Paderborn - Ingolstadt 1-1, Ingolstadt - Bochum 3-0).
 
Spanyolország

A Primera División két magyaros csapatának összesen három gyümölcsöt sikerült szüretelnie a Liga ponttermő fájáról az elmúlt két fordulóban. Az Osasuna a maga részéről rossz oldalon csapta fel a növényhatározót, így a ponttermő helyett a pofonfát rángatta meg, de azt legalább kétszer is. Vadócz Krisztián a balul elsült gijóni hadműveletben vett részt teljes munkaidőben az együttesnél (Gijón - Osasuna 1-0, Osasuna - Bilbao 1-2). A pamplonaiak jelenleg a 16. helyen rostokolnak, előnyük kettő pont és egyben kettő helyezés a már kiesésre álló Málagával szemben. Kettejük közé, a 17. helyre ékelődik be a Pintér Ádámot mostanában jegelő Zaragoza, amely legalább hazai pályán elhúzta a Getafe nótáját, mielőtt nyakon vágták volna Villarrealban (Zaragoza - Getafe 2-1, Villarreal - Zaragoza 1-0).
 
Olaszország

Érik a terített betli a csizmabirodalomban, a három magyar érdekeltség testvériesen osztozik a három kieső helyen. Közülük a Sampdoria mélyrepülése a leginkább vaskos meglepetés, az utóbbi két játéknapon két sallert begyűjtő csapat játékosai Koman Vologya elbeszélése alapján már shoppingolni sem nagyon járnak, amit mi a magyar viszonyok ismeretében minimum meglepődve hallgatunk. Voli egyébként Laczkóval együtt végigjátszotta a Milan elleni derbit, ahol Buksi zsenialitása sem tudta megmenteni a genovai védelmet a sima hármastól (Sampdoria - Lecce 1-2, Milan - Sampdoria 3-0).
 
Eggyel lejjebb, a 19. pozícióban találjuk a Bresciát, amelynek legalább egy pont összejött az elmúlt hetekben, mielőbb ők is megkapták volna a maguk hármasát. Vass Ádám a Cagliari ellen a kezdőcsapatban feszíthetett, sajnálatos módon a feszítés inkább erőlködés képet ölthetett - a tréner a 31. percben úgy döntött, hogy hősünk elég időt töltött a friss levegőn, így behozta helyére a jó nevű Alessandro Diamantit, Ádinak meg maradt a kispad Genovában is (Cagliari - Brescia 1-1, Genoa - Brescia 3-0).
 
A legtöbb sikerélményt Rudolf Gergely realizálhatta, aki mindkét meccset a pályán töltötte a Bariban és egy gólpasszt is jegyzett. Sajnos a csapattal kapcsolatosan a sikerélmény kifejezés csak ilyen vonatkozásban értelmezhető, a reménytelenül utolsó brigád 5 kanyarral a vége előtt már 13 pontnyira van a bentmaradástól, így a hét végén matematikailag is alámerülhet a másodosztály purgatóriumába, ha nem tudja legyőzni a magyar derbin a Sampot (Bari - Catania 1-1, Cesena - Bari 1-0).
 
A Serie B-ben sem sokkal rózsásabb a helyzet, itteni három érdekeltségünk közül ketten egyensúlyoznak a kiesőzóna mocsarában. Az üdítő kivételt a Reggina jelenti, az A-ligába jutásért való rájátszásra is esélyes, hatodik helyezett bandánál azonban Kovácsik cerberus szerepeltetését továbbra sem tartotta célszerűnek a szakvezetés (Reggina - Cittadella 0-1, Torino - Reggina 1-1).
 
Másfajta rájátszásban lehet érdekelt az Ascoli, amely az alsóházi osztályozót érő 19. helyen tanyázik. A társaság egyébként ritka bravúrt hajtott végre az elmúlt hetekben, hiszen egyetlen rúgott góllal sikerült négy pontot kaszálnia. Feczesin Robi mindkét fellépés alkalmával részmunkaidőben került foglalkoztatásra (Ascoli - Sassuolo 0-0, Ascoli - Pescara 1-0).
 
Négy egységet dobott a gép a Triestinának is, amely azonban így sem tudott elmozdulni a sereghajtó pozícióból, így egyre nagyobb az esély arra, hogy Filkor a tavalyi Grosseto-kaland után idén is kiessen aktuális csapatával és ezzel végképp rászolgáljon a "Serie B Aczél Zolija" titulusra. Atis egyébként a két végigjátszott találkozón egy sárga lappal vétette észre magát (Triestina - Livorno 0-0, Portosummaga - Triestina 1-2).
 
Hollandia

Tulipánföldön hét élvonalbeli csapat bérszámfejtésén is kezelnek magyar labdarúgóval kapcsolatos karton, azaz a népsűrűség már-már akkora, mint a kilencvenes években a szomszédos belga élvonalban volt. Izgalmasan alakul a pontvadászat, mivel a táblázat élén álló három csapat egymást előzgetésével szórakoztatja magát, illetve hergeli a szurkolókat. Jelenleg a PSV áll a táblázat élén, amely veretlenül hozta le utóbbi két bajnokiját. A csapat április elején még az EL-ben is tartotta állásait, utána azonban felpróbált egy kies lisszaboni sikátorban mívesre faragott szopóálarcot, amely végzetesnek bizonyult. Dzsudzsák a bajnokságban és a nemzetközi porondon is egy-egy góllal kényeztetett bennünket (PSV - Heerenveen 2-2, Heracles - PSV 0-2, az EL-ben PSV - Benfica 1-4 és 2-2).
 
A PSV első helyéhez még egy honfitársunk is hozzájárult, Bodor Boldi személyében, aki a Twente otthonában, csereként beállva bikkantott be egy pontszerzést (a bajnoki címért harcoló hazaiak szemszögéből pontvesztést) érő gólt. A folytatásban a Roda a VVV kikozmetikázásával erősített rá hatodik helyére, a gólparádé közepette a szakvezetés nem látta indokoltnak a titkos aduként funkcionáló Boldi hadrendbe állítását (Twente - Roda 1-1, Roda - VVV 5-2).
 
A középmezőnyben három érdekeltségünket találjuk, a Feyenoord megunva az alsóházi fertőt, két erődemonstrációval rakétázott fel a tizedik helyre. Simon Krisztián képességei egy alkalommal, húsz percnyi időtartamban kerültek kiaknázásra. (Utrecht - Feyenoord 0-4, Feyenoord - Willem II 6-1). A Babost továbbra is a kispadon jegelő NEC három egységgel gazdagodva a 12. pozícióban tempózik (VVV - NEC 1-4, NEC - Ajax 1-2). Eggyel mögöttük találjuk a NAC Bredát, ahol Fehér Csabi és Horváth Gabi is alapember, de utóbbinak a mostanra tökélyre fejlesztett sárga-gyűjtögető szenvedélye okán csak az első hétvégén kellett megerőltetnie magát (AZ - NAC 1-1, NAC - Excelsior 1-2). Fenti okból kifolyólag a NAC-Excelsior derbin csak egy magyar volt a pályán, miután a vendégeknél Simon András az előző héthez hasonlóan a kispad kényelmi fokozatát tesztelhette az osztályozós 16. helyen fészkelő gárdánál (Excelsior - De Graafschap 0-0, NAC - Excelsior 1-2). Szintén az osztályozó tűnik fel a sziluetten a 17. helyezett, az utóbbi fordulókban két jókora maflásba belenéző VVV Venlónál, ahol Tóth Balu egyetlen pályára lépését sárga lappal és lecseréléssel tette emlékezetessé (VVV - NEC 1-4, Roda -  VVV 5-2).
 
A másodosztályban az MTK-tól lízingelt Zsidai egy sárga lappal gazdagította önéletrajzát a hetedik helyen álló Volendamban (Volendam - Fortuna Sittard 2-1, Go Ahead Eagles - Volendam 4-3).
 
Belgium

A szomszédos Belgiumban zajlik a bajnoki rájátszás, az aranyéremre még esélyes csapatok listája pedig egyelőre még majdnem olyan hosszú, mint Tóth Norbi klubjainak felsorolása. Az utóbbi hetekben lebonyolított három fordulóban a Genk csak egy győzelmet tudott prezentálni, de egyelőre ennyi elég is volt a listavezető pozícióhoz. A csapat ékköve, Tőzsér Dancsó egy góllal virított, amely pontot ugyan nem ért, de legalább szép volt. Köteles Laca továbbra is a mellőzöttség állapotát kénytelen végigélni.
 
Az üldözőbolyban találjuk az Anderlechtet, amely 4 pontot gyűjtve a harmadik helyre szorult. Juhász Roli egy pontszerzést érő gól mellett két sárga lapot mutathatott fel, közülük a második az idény során a jubileumi tizedik kártya volt, amely után a gonosz szövetség döntése miatt Roli a következő két dobásból kimarad.
 
A középmezőnyben a Sint-Truiden egy döntetlennel és egy vereséggel gazdagodott, miközben Tisza Tibi egy bő negyedórás becseréléssel melegített be az éves nagyinterjúra. Másik középcsapatunk, a Lierse a sérült Kovács Péter hiányában is valamivel meggyőzőbben szerepelt, egy győzelmet és egy vereséget felmutatva.
 
Alpesi tájegység

Jó eséllyel lesz bajnoki címet ünneplő labdarúgó Ausztriában, mivel az első három helyezettnél egyaránt találni honfitársunkat az állományban. Az összképet kicsit rontja, hogy a jelenleg listavezető Austria Wiennél Sáfár sátoros ünnepeken se kerül a kapuba. A harmadik helyezett Salzburgnál a kezdőcsapat és a kispad között ingázó Bodnár Bocának egy sárga lap jutott osztályrészül, míg az ezüstös pozícióban szédelgő Sturmnál Szabics Imi góllal és gólpasszal jeleskedett a Rapid Wien elleni derbin. A tabella alsó fertályán berendezkedő Mattersburgban Waltner Robi győztes góllal és sárga lappal vonta magára a reflektorfényt az Austria ellenében.
 
Egy házzal odébb, Svájcban a Sion három forduló alatt győzelmet, döntetlent és vereséget is fel tudott mutatni, így a negyedik helyen áll. A leendő válogatottsági rekorder Vanczák Vili a Luzern ellen győztes góllal, míg a Bellinzona ellenében sárga lappal bizonyította rátermettségét.
 
Egyebek 

Az idény első, bajnoki címet szerző labdarúgójában Megyeri Balázst tisztelhetjük, aki a görög bajnokságot utcahosszal elhódító Olympiakosz utolsó három bajnokiján már játéklehetőséget is kapott. A számunkra érdekes másik Olympiakosz, a Volosz ötödik helye sem tűnik rossznak, az utolsó két szirtakiból Szélesi az egyiket, Németh Krisztián csereként mindkettőt bevállalta. A tabella túlsó felén Kiss Zoltán a sereghajtóként kieső Panszerraikosz kötelékében tapasztalhatta meg, hogy arrafelé sem gyrosból van a kerítés.
 
Kiesés tekintetében bőkezűnek bizonyult a ciprusi szezon, ahol Sowumni az APOP, két kapusfejedelmünk, Posza és Nagy Zoltán pedig a Doxa mezében vehette át a másodosztályba szóló, selyemzsinórral átkötött beszállókártyát. A szigetországban leginkább Leandróban volt bizodalmunk, akinek csapata, az Omonia jelenleg az ezüstéremért harcol a bajnoki rájátszásban és még a helyi kupa elhódításában is bizakodhat.
 
Oroszországban Huszti az utolsó két bajnokin hatvan percet parádézott a második helyen süvítő Zenitben, míg Gaál Miklósnak nagyjából hat percnyi testmozgás jutott az eddig erőn felül teljesítő, harmadik helyen vágtázó Volgában.
 
Norvégiában a kezdeti szárnyalás után kicsit megtorpant és az ötödik helyre csúszott vissza a Brann Bergen, amelyben Korcsmár Zsolti mindkét hétvégén teljes időtartamban boldogította a szurkolókat.
 
Az olvasók titkos kedvencének számító Feröeren mára két kapusunk maradt hírmondónak, közülünk Gángó Andris az 5. helyen álló NSÍ, Turi Gézu pedig a 6. helyezett Vikingur alapembere.

 

4 komment

Címkék: videó priskin dzsudzsák szabics hét magyarja fociprosti tisza tibi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr782848216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gedeon77 2011.04.23. 16:40:31

A sok 0 nemhogy itthon játszana,
Munkavállalást tiltó törvényt ellenük!!!!
VICCC

England win The Ashes! 2011.04.24. 00:34:11

"...ekkor a csapat hazai pályán nézett bele egy ötujjas sallerba a Stoke City ellen az FA-kupa elődöntőjében."

A lényegen nem változtat, csak szólok, hogy AZ a meccs a Wembleyben volt.

in83 2011.04.25. 16:05:59

"...két kapusfejedelmünk, Posza és Nagy Zoltán pedig a Doxa mezében vehette át a másodosztályba szóló, selyemzsinórral átkötött beszállókártyát."

Posza már januárban eljött Ciprusról, így ő már nem tagja a csapatnak, jelenleg Balatonlellén játszik.

www.nemzetisport.hu/legiosok/ciprus-a-doxaval-szerzodest-bonto-posza-zsolt-balatonlellen-keszul-2063854?nocache
süti beállítások módosítása