HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Felejtős péntek. Luxemburg-Magyarország beszámoló.

2011.06.03. 23:45 JESTER

Be kell vallanom, a most magunk mögött hagyott pár nap nem tarotzik életem kedvenc hetei közé. Nyitányként hétfőn a bordám ment szét a haveri kispályás focin egy ütközésnél, jelentősen redukálva az alvással töltött óráim számát, majd szerdától egy alamuszi nyári vírus mutatott be rajtam alattomos hátulról történő becsúszást. Így 2 napja itthon feküdve a számolatlan bögre hársfateával nemcsak az unalom kínoz, de a szokott heti rutinok, a pénteki vizitálás kedvenc cseh sörözőnkben, a wekerlei jóbarátokkal való hombárkodások hiánya is fájó. „No sebaj”, vigasztaltam magam, „majd a pénteki esti válogatott meccs legalább kissé megtöri a monotómiát”. Hát, mit mondjak…talán annyit: ez korlátosan teljesült.


Közben a kezdő sípszóra a bohémiai finomságokat mérő krimóból befutott Öcsém és egy jóbarátom is beteglátóba, így a meccs megtekintésének már jól bevált hármasunk feszült neki. Még megérkezésük előtt én azért végigküzdöttem magam a sporttévé jó órás beharangozóján, ahol a puhl-i közhelyhalmozás már olyan méreteket öltött, mint a fetrengéssel töltött Danilo performanszok aránya egy átlag kispesti bajnokin. A tényleges meccskezdet így megváltásként érkezett.

Meglepő módon Egervári a nagyhercegség elleni felkészülésin is az egyékes, három támadó-középpályásos, két szűrős felállás mellett tette le voksát, standard csatáraink hiánya miatt elöl Tökölivel csúcsdíszként. Nos, a kecsói borostaharcos ha valamikor, hát egy Luxemburg ellen igazán élhetett volna – ez azonban nem így alakult.

A találkozó meglehetősen álmoskásan indult, a luxemburgi nemzeti színekben pompázó jó félházas stadionban mind a visszhangzó lelátók, mind a hangulat, szóval az egész körítés annyira a Bohócunkat idézte, hogy aranylábúink is gyorsan hozzáigazították a játék ütemét e kulisszákhoz. Még a lelátóról felharsanó, 1-1 váratlanul elposszanó luxemburgois (vagy ahogy a helyiek mondják: „letzebürgis”) drukkertorokból érkező hőzöngés is megállta volna a helyét a Bozsikban, a Fáyban, a Széktóiban vagy épp a Rohonci úton. Otthon édes otthon. Viszont egy válogatott meccsen némileg mások az igények, ugyebár…

Pontatlan átadások, bosszantó hibák jellemezték e félidőbeli pörformanszunkat, KomanVoli a büntetőpontnál volt képtelen átvenni Dzsudzsi ziccerpasszát, Tököli a félidő végén pedig kiugrását követően a kapus mellett még elvitte a labdát, ám utána besült, ellenben leordította a középen a támadást kísérő játékostársat, gondolom Litsingi-nek nézve a derék kollegát. Jöhetett a megváltó sípszó, s a szünet.

Egervári Sanci bácsi kettős cserével honorálta az első 45 perc fékezett habzású teljesítményeit: Tökszi és Elek maradhatott az öltözőben egy zuhanyra. A beálló Szabics és Németh Krisztián aztán felkavarták az állóvizet. Az előbbi 8 perc után Dzsudzsák passzát verte a hálóba, emlékezetessé téve önnön visszatérését, míg Németh jó helyezkedéssel és egy Szabicsnak adott majdnem-gólpasszal vétette észre magát. Amikor pedig Koman rajzolta Németh lábára a labdát, hát, Egyiptom képe sejlett föl. Sajnos egy védő itt tisztázott.

Feljavuló játékunk a második félidő második felére sajna alábbhagyott, és egy utolsó utáni perces helyzetet (Dzsudzsák centerezését vágták ki Németh Krisz elől) leszámítva majdnem sikerült visszaomlani az első félidő szintjére. Mikor az izlandi bíró hármat fújt sípjába, nem vállalok nagy rizikót azzal, ha azt tippelem: mindenki örült, hogy vége. Világért sem akarok elégedetlenkedni vagy a jól ismert frázisokat puffogtatni - aki ilyenekre vágyakozik, az úgysem e blogot keresi: optimista verziónak ott lesz a holnapi Nemzeti Sport, pesszimistának pedig a Népszabi. Itt most csak annyit: egy ilyen meccsen jóval felszabadultabb és izmosabb játékot vártam- tán nem alaptalanul. Azzal pedig, amit Sanci bá mondott a meccsutáni nyilatkozatában („hitehagyottan, tanácstalanul játszottunk”) végképp nem tudok mit kezdeni… Luxemburg ellen hitehagyottan? Erre jár a caps lock AJ-JAJJ.

És ahogy az lenni szokott, a ’biztosi hagyományok szerint keresztvízlehúzás, tömjénezés

BOGDÁN: Felé irányuló szimpátiám inkább kiállásában és a héten adott interjújában gyökerezik, mintsem mai teljesítményében, ugyani a hercegség támadói egyszer sem tornáztatták meg a magas kapust. Valami azt súgja, Gulácsival ketten évekre megoldhatják a válogatott 1. számú mezének problematikáját. 0. [Ja és egyik felfedezőjének Pisont Pistát tartják – a legnagyobb király meg ugye nem tévedhet : )]

VANCZÁK: Amennyire fáztam tőle régen, annyira nincs vele gond mostanság. Küzd, hajt és alapvető hiányosságai mellé egész helyre kis nemzetközi rutint szedett már magára. Persze ne a luxemburgi támadósor elleni hatékonyság legyen a mérce ezt aláírom. 5.
LIPTÁK:
Nagy bajt nem csinált, és ez nála már dicséretes. A komolyabb meccseken (svéd, finn, moldáv) még sokszor átkozzuk majd lassúságát. 5.
JUHÁSZ:
Alapjáték, hibák nélkül, de a hazaiak támadószekciója veszélytelen volt - ezt se feledjük. 5.
LACZKÓ:
Biztos teljesítményt hozott, a luxemburgiak a jobb oldalon sem tudtak veszélyes támadást vetni. Persze komolyabb ellenfelek ellen sokszor a 2-3-szor ilyen jó teljesítmény sem elég…itt most az volt. 5.

VADÓCZ: Hozta a Vadi-sztenderdet. Jó szerelések, labdaszerzések. Kicsit előrefele lehetne még hatékonyabb. 5. Cseréje, Pintér Ádám bejött, kicsit mozgott és kicsit hőzönghetett egy helyes bírói ítélet után (-).
ELEK: A Bohóc idei nagy felfedezettje igen szürke első félidőt hozott le. Továbbfejlődéséhez égető szükség lenne az NB1-ből történő dobbantásra, megjegyzem. Cseréje jogos volt de az is indokolta hogy eSanyi bá támadóbbra fazonírozta az alakzatot és a két szűrő közül Vadi ma meggyőzőbb volt. 4. Cseréje, Szabics sokszor régi ömagát idézte, jó beérkezések a kapu elé, gólérzékenység, etc. Mondjuk szerintem még ennél is több lehet benne, de most ennek is örüljünk. 5.

DZSUDZSÁK: Nem találta magát igazán, bár gólpassz fűződik a nevéhez, ugyanakkor sokszor féltette magát a csínes szitukban. Több van benne. San Marino ellen mondjuk gálázhatna. 5.
HAJNAL:
Puhl dicsérte őt félidőben, hát én sok momentumára nem emlékszem (vagy csak agyamra húzódott a Mebucain-Algopyrin kombó). A válogatottnál szokásos Hajnal produkciót hozta több füsttel, mint lánggal. Karakteresebb irányítójátékot is elbírnék tőle. 5. Cseréje, Koltai futhatott két sprintet, azt ’szevasz (-).
KOMAN: Volin nagyon látszik a játékhiány, az első félidőben csúcsönmagához képest katasztrófa volt, aztán a második 45 percre összeszedte magát, ekkor már 1-2 indítást is összehozott, Némethnek pl. olyan labdát tett, amiért joggal látom benne az „új Détári” cím méltó birtokosát. 5. Cseréje, Czvitkovics, mintaértékű alibi-kűrt futott. Remélem a Kortrijk-nél kis kraftot beleszuggerálnak, mert ezzel a bohócliger „irammal” és attitűddel nincs helye a nemzeti csapatban. (-).

TÖKÖLI: Mikor van létjogosultsága Tökszinek a válogatott kezdőjében, ha nem ezen a két meccsen? – mondogattam magamban a meccs előtt. Ehhez képest amit láttunk, az nagyon halovány volt… Ez még San Marino ellen is kevés, nemhogy az őszre - bár remélhetőleg Sanyi bá ott már a felgyógyult Szalai és Rudolf mögött Szabiccsal és Németh-tel számol. Attila, köszönjük, de ezt a válogatott dolgot ne erőltessük tovább. 4. Cseréje, Németh Krisztián jól mozgott, bíztató teljesítménnyel előrukkolva- most már csak egy állandó játéklehetőséget biztosító csapatot kéne találni neki. Javasolnám a menedzserének: Koman Volival együtt irány Hollandia. 6.

Hát ennyi. San Marino talán egy árnyalattal könnyebb ellenfél viszont az a meccs már tétre megy. Az én torkom viszont gallyra, ha nem dobok be egy újabb cukorkát némi teával, úgyhogy ezzel berekesztem az írást, jó éjszakát.

Címkép: nlcafé.hu

8 komment

Címkék: beszámoló válogatott dzsudzsák egervári németh krisztián szabics luxemburg koman

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr712955513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vérfarkas 2011.06.04. 07:21:15

Jó a poszt, de ezek szerint nem jött át a meccs végi Paul Shaw, akarom mondani Puhl Show üzenete: "Osztályozni az iskolában kell!" :-)
Csodás volt, ahogy Tibivel vállvetve ismételték: "Nem tudom...a kapitány dolga...nem az én dolgom értékelni" De hát ők csak szakértőként ülnek ott...

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.06.04. 10:23:47

Jobbulást! A kedves szerzőtársnak egészségileg, a válogatottnak és Puhl doktornak pedig, hát... minden értelemben. :)

Artie 2011.06.04. 20:02:35

Hát, majdnem mindenben egyetértünk, de azért az tényleg érdekelne (és most nem vitatkozni szeretnék, mert _tényleg_ kíváncsi vagyok), hogy szerinted mi miatt volt Németh teljesítménye 6-os, ami ezek szerint a csapatból a legjobb volt.

Én úgy emlékszem, hogy ismét elővette a flegma énjét (ezt Tökitől remekül eltanulta), és a helyzet (nem is írok helyzeteket, mert egyre emlékszem) orbitális elbénázásán kívül másra ő sem volt képes. Nálam ő max. 4-es kaphat.

Mint ahogy Töki 2-est, egész egyszerűen három helyzetéből normális kapura lövése sem volt, labdákért nem lépett vissza, ez egy csatártól minősíthetetlen.

JESTER 2011.06.04. 22:58:30

@Artie: én úgy éreztem, Németh jóval aktívabb volt mint Töki - kissé még Szabicsnál is. Jól helyezkefódett megjátszható volt, a flegmaság nekem most annyira nem jött át pedig arra harapok :)
mondjuk az hogy a csapat legjobbja volt valóban erősen hangzik, így, 1 nappal a meccs után - mégha csak (hogy Puhlt idézzem) "számszakilag" is.

Artie 2011.06.05. 10:26:29

@JESTER: Én nagyon éreztem rajta egy-egy megmozdulásán, hogy neki aztán most baromira nem tetszik, hogy nem, vagy nem úgy kapja a labdát, ahogy ő elképzeli. És Egyiptom óta azt érzem rajta, hogy rettenetesen túlértékeli magát, és akkor azt mondtam, hogy nem fog jutni semmire.

A mellékelt ábra azt mutatja, egyelőre nekem van igazam, görög huszadrangú csapatokban is kb. a cipőpucoló státusig jutott.:S

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.06.06. 09:13:37

@Artie: Egyetértek, nekem a meccs legnagyobb csalódása Némó játéka volt, túl sok attitűd, minimálisnál is kevesebb alázat.

Dzsoni Kráncs 2011.06.06. 11:26:36

Jellemző Puhl sziporka félidőben:
"Ettől többet vártam."
Remélem San Marinót kitömjük,mint preparátor a barnamedvét.

Futó Lada 2011.06.06. 12:39:50

E-Sanyi classic :
„A játékosok hozzáállása, a Luxemburg ellen mutatott játék mindenképp reményteljes abban a tekintetben, hogy sikerrel tudjuk venni az Eb-selejtezőt. A luxemburgiakkal ellentétben San Marino védekezésére a catenaccio a jellemző, előszeretettel indítanak szoros védekezésből ellentámadásokat. Erre figyelnünk kell, de csak a mérkőzés közben derül ki, hogy a játék melyik elemében tudunk jobbak lenni az ellenfélnél."

Kiegészíteném az alábbiakkal " A mai labdarúgásban egy ellenfelet sem lehet félvállról venni, nagyon kiegyenlített a mezőny. Győzni szeretnénk természetesen, de a labda gömbölyű,bármi megtörténhet, benne van a pakliban, hogy a hazaiak beássák magukat a kapujuk előterébe, és gyilkolják a mi játékunkat.
Gera sérülése rosszkor jött, sajnos kevés a bevethető csatár, de nem is kell fejetlenül nekikrontani, mert ha túlságosan kinyílunk hátul, akkor könnyen helyzetbe-kerülhetnek gyors csatáraik révén, főleg az öTökölijük-ként aposztrofálható Selva lehet veszélyes.."
süti beállítások módosítása