HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Mondd, te kit nem választanál?

2011.08.30. 12:32 Black Lotus

Ütős hétfői napon vagyunk túl, aki a hétvégén a kiemelkedően magas színvonalú Vasas-Ferencváros bajnoki bűvkörében netán elfeledkezett volna, hogy pénteken már válogatott mérkőzés van, azt hétfőn mindkét fél igyekezett felrázni a tespedésből. Időrendben haladva először a svédek aktivizálták magukat egy pofás kiadvánnyal,  amelyben a mieink Ibra-fóbiájától a lepattant stadionon át a tokaji borokig sok minden szóba került. Mi a magunk részéről leginkább a pesti romkocsmák méltatását hiányoltuk az anyagból, pedig emlékeink szerint azok színvonalát két évvel ezelőtt északi barátaink szurkolói és játékosi szinten is aktívan tesztelték.  A desszertet azonban vacsoraidőben szervírozták, amikor eSándor sajtótájékoztatónak álcázott kirohanás keretében tudatta a közvéleménnyel a válogatott keretből kimaradókkal kapcsolatos álláspontját. Megtudhattuk, hogy Tőzsér belső középpályásnak gyenge, mint a harmat, Feczesin meg jobb, ha tudomásul veszi, hogy a Serie B-ben csak a Sampdoria létezik. Blogunknak szerencsére az éjszaka folyamán sikerült becserkésznie a kapitányt és további alternatívákat kínáltunk fel, akik (ha a kialakult helyzetre tekintettel  a FIFA kivételesen engedélyezné a más válogatottban való pályára lépést) szóba jöhetnének az egyes posztokon, de a kapitányi reakciókból megtudhattuk, hogy szerencsére nincs szükség újabb játékosok meghívására. A hajtás után közölt lista természetesen nem teljes, kérjük olvasóinkat, a kommentekben jelezzék, hogy a felsoroltakon kívül ki miért nem jelentene erősítést péntek este a svédek ellen.

 

Iker Casillas: Kiváló képességekkel rendelkező kapus, de az elmúlt idényben már bebizonyosodott, hogy ő is képes akár öt gólt is kapni fontosabb meccsen, ráadásul a spanyol bajnokikon nem is szokott hozzá a svédeknél szokásos ívelgetésekhez, így nincs értelme Király Gabi kihagyásával megbontani a csapategységet. Ha véletlenül közbejönne egy sérülés, a fiatalok is készenlétben állnak, végszükség esetén pedig ígéretet kaptunk a Bevándorlási Hivataltól, hogy egy nap alatt elintézhető Ranilovics honosítása.

 

Maicon: Remek testfelépítésű szélső hátvéd, ugyanakkor mivel nem kezdődött el az olasz bajnokság, valószínűleg idény eleji formában van, így pedig nincs értelme kockáztatni a szerepeltetését.  Ha nagy baj lenne, akkor pótbehívóval még riadóztatni tudom Szélesit, a menedzsere a múltkor úgyis panaszkodott, hogy Zolit jóval könnyebben el lehetne adni, ha néha betenném a válogatottba.

 

John Terry: Remek képességekkel rendelkező hátvéd, de nekem nem szimpatikus, hogy miközben valakinek a nőügyeivel örökké tele vannak a bulvárlapok, egyszer se láttam még, hogy Várhidi Peti lányával fotózták volna együtt. Mivel köztudottan a magyar nők a legszebbek a világon, gyanítom, hogy képtelen volna a játékra koncentrálni. A svéd meccsre talán elférne a keretben, de mint köztudott, sosem egy mérkőzésben gondolkodom, a válogatott versenyeztetése nálam egy folyamat része, hosszabb távon pedig nincs esélye kiszorítani a nálánál dinamikusabb és ruganyosabb Vanczákot.

 

Nemanja Vidics: Úgy tudom, egyszer már próbálkozott Magyarországon, de akkor sem járt sikerrel. Azóta folyamatosan üzenget, most éppen az Anzsi ajánlatát lobogtatta, de úgy vagyok vele, hogy nekem ne üzengessen senki, pláne, ha éppen a műtermemben az akvarelljeimmel vagyok elfoglalva. Lipták Zoli a hétvégén is pályára lépett a másodosztályban, biztos vagyok benne, hogy Tischler után Ibrahimovics sem fog neki gondot okozni.

 

Philipp Lahm:  A jobbszélen is klasszis teljesítményre képes, de nem vagyok biztos abban, hogy egy meccs alatt fel tudná venni a csapat hátsó alakzatának ritmusát, annak meg nincs értelme, hogy a Hajdúbének a „Lahm-Lahm, már megint rossz ütemben indította Liptákot” jellegű szóvicceit hallgassam.  A Serie B-ben folynak a küzdelmek, Laczkó Zsolti a hétvégén is eljutott a Samp kispadjáig, jelenleg az ő csapatba építése van napirenden.

 

Clarence Seedorf: Tapasztalt, rutinos játékos, azonban köztudott, hogy mi elsősorban a jövő csapatát építjük. Ráadásul a védekező középpályás posztján különösen fontosak az erőnléti tényezők, így nem valószínű, hogy érdemi alternatívája lehetne Varga Józsinak.

 

Xavi Hernández: Jó képességű irányító játékos, de véleményem szerint túl sokszor próbálkozik alibi passzokkal, ráadásul a tegnap esti bajnokin csak az 56. percben cserélték be, nálam pedig köztudottan csak olyan játékos jöhet szóba, aki alapember a klubjában. Összességében nem valószínű, hogy erősítést jelentene, ha valami baj van, akkor inkább behívom Bárányost.

 

Cesc Fábregas: Tehetséges, ügyes középpályás, de úgy tudom, lelkiekben nagyon megviselte, hogy az átigazolási hercehurcája közepette meg sem kereste őt az Anzsi Mahacskala. Emiatt kénytelen volt hónapokig őrlődni, hogy az Arsenal és a Barcelona közül a kevésbé rosszat válassza, ami nyilván hatással van a játékára. Most mondja meg őszintén, Ön jó szívvel be merné tenni őt egy csúcsformában lévő Hajnal Tomi helyett? Na ugye, hogy nem!

 

Wesley Sneijder: Dzsudzsák, mint alapember sajnos pótolhatatlan a csapatban, ő sem lenne képes a pótlására, amit bizonyít az is, hogy őt se kereste meg a Mahacskala. Ráadásul Maiconhoz hasonlóan ő sincs játékban, így nem valószínű, hogy képes lenne kiemelkedő játékra a taktika szempontjából kulcsfontosságú balszélen.

 

Cristiano Ronaldo: Jó felépítésű, jó formában lévő játékos, de a személyisége idegen a szerethető csapat koncepciójától, amelyet egy éve építünk. Ráadásul Bajzát Péter személyében végszükség esetén a rendelkezésemre áll hozzá hasonló karakterű labdarúgó, ketten egyszerre meg biztosan nem férnének el a keretben, mert utána hetekig nem lehetne hajzselét kapni a drogériákban.

 

Lionel Messi: Gyors, gólerős csatár, de a svédek ellen a már korábban is hatásos ívelgetős taktikát alkalmazzuk majd, úgyhogy nem fér bele a taktikai elképzelésekbe. Csatárposzton egyébként kimondottan jól állunk, ha valamelyik kerettag netán lesérülne, még mindig be tudom hívni Rajczit vagy Lovrencsics Gergőt, úgyhogy itt biztosan nem szorulunk segítségre.

 

7 komment

Címkék: válogatott egervári fantazmagória

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr283190368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.08.30. 12:39:30

Akinek súgnak, hogy lesz poszt, hamar gyün kommentelni...:)

Lahmmal szerintem még az is nagy baj, hogy amikor elkezdné neki húzni a cigány este az étteremben, hogy Lahm, a szeme, Lahm, a szeme, sötét, kék, még megsértődne. Így meg nem lehet csúcsteljesítményt nyújtani.

lelkesamatör 2011.08.30. 13:10:20

Zlatan Ibrahimovic: Magas jól fejelő, emellett kiemelkedő rúgótechnikájú játékos. Nehéz lenne beépíteni a csapatba, mivel jobban érzi magát a már említett romkocsmák security gárdájának társaságában. (Állítólag többüket is a "Bommi" becenévvel illette) Ráadásul azt olvastam, hogy a BL-ben gyenge teljesítményt nyújt, és aki a Bohóc Ligában is csak emberhátrány, annak helyére last minute-ben érkezzen Torghelle Sándor.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.08.30. 13:16:35

Kezdem érteni Halmosi újabb és újabb behívásait :)

fran7 2011.08.30. 19:23:50

Xavi Hernandez és Bárányos egy mondatban?

Artie 2011.08.30. 20:05:43

@fran7: Ne mondd, hogy nem nézed ki esándorból!

979122 2011.08.31. 08:19:59

Puskás Ferencról meg azt nyilatkozná, hogy csak bal lábas, neki meg két(bal)lábas játékosokra van szüksége...???
süti beállítások módosítása