HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Alko HOL?

2011.09.14. 15:50 vendégszerző

Rossz hírünk van azok számára, akik a két bajnoki forduló közé békés, nyugodalmas hetet vizionáltak: a Bohócliga szereplői ezen a héten sebességbe kapcsolták magukat és egy sújtólégrobbanás erejével csapnak le nap, mint nap a gyanútlan szemlélőre. Egyik nap Urbán Flóri nyilatkozik a sportszerű életmód előnyeiről, ma reggel pedig kiderült, hogy a kecskeméti ifjak Reszeli-Soós után akár egy újabb korszakos géniusz, Urbányi keze alatt pallérozódhatnak, ha minden jól alakul. Ekkor még nem sejtettük, hogy hátravan a nap fénypontja: furcsa klauzula derült ki Döme ferencvárosi szerződésével kapcsolatosan. Az eset gondolkodásra késztette Artie törzskommentelőnket, aki véleményét az alábbiakban örömmel közreadott szösszenetben összegzi.

Szokásomtól eltérően ezúttal nem a nagy klasszikus Hofi Géza, hanem a kis klasszikus Besenyő Anti bácsi jut eszembe, amikor azt hallom, hogy mi történt már megint a mi kis bohócunkban: Dömének papírja van arról, hogy ő bizony már nem iszik vagy ihat (igen, igen, a másik kis klasszikus, a Kőbezárt lélek óta tudjuk, hogy Béla, maga kurva rendes ember, nekem erről papírom van). Hajtsunk – fel egy kupicával.

Hát szóval mindenki Döméje, aki vitán felül állóan valóban az utolsó magyar világklasszis volt (abba most ne menjünk bele, hogy a karrierje nem úgy alakult, ahogy kellett volna, és hogy ez miért történt így, ez most tök mindegy) általános meglepetésre a Fradi edzője lett néhány hete, és ezúttal már nem csak két órára. Érdemes megnézni ezt a linket, megkeresni benne azt a kedves képet, aminek az a képaláírása, hogy az Öcsi presszóban. George Best sem száraz torkáról volt híres, de akárhogy is néztem gugli barátomnál összegyűjtött képeit, valahogy olyan érzésem van, hogy ha Best idült alkoholista volt, akkor Détári tanítvány rendesen túlszárnyalta a mesterét. Hiába, na, kell célzóvíz ahhoz, hogy ő meg tudja mutatni, amit az ismeretlen székesfehérvári edző nem.

A dologban azonban számomra nem ez a dolog a legérdekesebb, hanem a következő mondat: „Igazából át sem olvastam a szerződésemet, azt írhattak bele, amit akartak”. Kérem szépen, ha ez igaz, akkor én a munkáltatója helyében azonnal megköszönném a munkáját, ezzel ugyanis egyet jelez számomra: azt, hogy egy valamit biztos nem tanult meg, a profizmust. Ilyen nincs, hogy aláírunk valamit, amit el sem olvasunk. Tudom, tipikus magyaros szokás, de pont ezért kellene a magyaros szokásokat kiírtani a magyar futballból. Vagy fogadjuk el, hogy ez egy ilyen magyar közeg, ahol másként működnek a dolgok, és örvendjünk, hogy nálunk mindenki bukik, aki ezen változtatni akar, mert nekünk Mohács kell? Nekünk az kell, hogy továbbra is megtartsuk a régi rossz szokásokat, és ezt fene nagy büszkén még hangoztassuk is?

14 éve dolgozom a versenyszférában, vezetőként. 14 év alatt nem egy, nem két szerződést láttam, csináltam, írtam alá, „nyugati” felekkel is. Azt viszont el nem tudom képzelni, hogy a másik fél – vagy én magam – úgy írjam alá, hogy ne olvassam el, és azt meg pláne nem tudom elképzelni, hogy olyan kitételt tegyek a szerződésbe, aminek a szerződés tartalmához semmi köze. Elképesztő, hogy attól várják Döme sikereit, hogy leszokik az alkoholról, és vice versa: ha jó szakember, akkor ha én lennék a munkáltója, az sem érdekelne, hogy meccsek után öntudatlanságig issza magát. Nem hiszem, hogy Sir Alex Ferguson ne gurítana le néhány Guinnesst egy-egy meccs után, mégsem hiszem, hogy ezért ő bárki kérdőre vonja. A lényeg, hogy amikor dolgozik, akkor „ott legyen”. Hogy munkaidőn kívül, magánszférájában mit csinál, az teljesen a magánügye.

Hogy edző, példakép, példát kell mutatnia, mert bármikor pellengérre állíthatják? Igen. Így van.

Pláne nem kellene szerződés ahhoz, hogy ne igyon. Magától kell megtennie.

Ez a hal is a fejétől bűzlik.

6 komment

Címkék: interjú détáridöme vendégszerző elgondolkodás

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr733227083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Futó Lada 2011.09.14. 20:31:37

„Igazából át sem olvastam a szerződésemet, azt írhattak bele, amit akartak”

.. na ezt a mondatot Tornyi Barnától sosem lehetett hallani..innen is látszik, hogy kőkemény profi.. :)

Lehet azt mondani, hogy "nyugaton" ha két gentleman megbeszél valamit, akkor lejattolnak a végén, és akkor az úgy is lesz akár van akár, akár nincs...az a baj, hogy nálunk talán összesen nincs 2 gentleman ..

Hogy ki mit csinál szabadidejében mint edző, ahhoz szerintem senkinek semmi köze, amíg nem a csapat költésvetését dobálja a félkarú rablóba..ha valaki bemaxol, de a teljes delírium állapotában megjelenik neki a taktika a hétvégi meccsre, az az ő dolga... hogy egy klasszikust idézzek "Kell az edzői poszthoz is a csibészség"

Artie 2011.09.15. 08:39:38

@Futó Lada: A gentlemanséggel kapcsolatban teljesen egyetértünk. A Fradi jelen elnökét gentlemannek tekinteni meg eléggé merész hozzáállás lenne.

Érdekes kettősség ez az ihat-e az edző-kérdéskör. Ahogy írtam is, senkinek semmi köze ahhoz, ha munkaidőn kívül atomra nyomja magát, a baj azzal van, ha ez utána mondjuk árokparton fetrengés formájában fényképpel együtt bekerül a Blikkbe.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2011.09.15. 08:58:48

@Artie: Ne adj kérlek ötleteket Mourinhonak, hogy hogy tudná még jobban levenni a terhet játékosairól :)

Irapuato 2011.09.15. 13:05:44

hoppá, ez tényleg egy eseménydús hét lesz/lett:
sportgeza.hu/futball/2011/09/15/paulo_sousa_lefejelte_az_ns_ujsagirojat/

megy vagy marad?

Artie 2011.09.15. 13:12:49

@Irapuato: Nézd, szeptemberig mondtam, hogy marad.

Szeptember van.

Kirúgják.

vérfarkas 2011.09.15. 15:09:35

Egy nap biztosan nem ivott, és erről tényleg papírja van:

„A Bors elnevezésű napilapunkban 2010. november 6. napján megjelent „Ma mutatkozik be a kispadon a Vecsés vezetőedzője” főcímű, és „Détári ivott és vezetett” alcímű írásunk címében, bevezetőjében, magában a cikkben, valamint az ehhez társított fénykép feliratozásában valótlanul állítottuk, hogy Détári Lajos 2010. november 5. napján egy gyáli benzinkútnál alkoholtartalmú citromos sört fogyasztott, és ezt követően vezette a személygépkocsiját. Valótlan állításunkkal ellentétben a valóság az, hogy Détári Lajos a cikkben megjelölt időpontban és helyen semmilyen alkoholtartalmú italt nem fogyasztott.”

Amúgy tényleg durva, hogy csak úgy aláír, de azért nem olvasta el, mit ír alá:
1. mert annyira akart a Fradi edzője lenni
2. nem szokása kitölteni a szerződés idejét
3. a klubok részéről sem szokás betartani
süti beállítások módosítása