HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A fa alatt

2011.12.27. 00:34 Futó Lada

- Tudod mit szeretnék karácsonyra szivem?
- Nem.
- Egy gyönyörű bundát.
- Mi sem egyszerűbb drágám. Itt a 2008-as ZTE-Siófok, most írtam ki DVD-re. Boldog Karácsonyt !


Először is Boldog Karácsonyt minden kedves olvasónak ! Az elmúlt napok az ünnepi készülődéssel teltek szerte a világban, hogy az emberek újra megtapasztalhassák, hogy évente egyszer mindennél fontosabb hogy szeretteink körében vághassunk fel az új , nagyobb képernyős és sokkal HÁDÉBB tévével, mint ami a rokonságban fellehető, valamint a legszélesebb sávú interneten írhassunk e-mailt Amál néninek a szomszéd kerületbe.

„Már a Karácsony sem a régi”-mondhatnánk legyintve, hiszen az ünnepnek nem az ajándékról kell szólnia, mégis talán még az NB1-es klubok vezetői között is találunk olyanokat, akik remegő kézzel bontottak ki egy nagyobb csomagot, hátha a jesszuska végre hozott egy góllövő csatárt a sokat sínylődő gárda - és persze szurkolótábora - legnagyobb örömére. ( Persze hiába, mert valószínűleg csak a HD tévé volt benne, amin keresztül a boss hétről-hétre ismét megcsodálhatja majd – immáron szuper-felbontásban – a klub jelenlegi házi gólkirályának küzdelmét a szezonbeli 3. góljának megszerzéséért. )

Persze zajlik az élet mert a világ nem tart karácsonyi-szünetet. A bunda-botrány felgöngyölítése egyre újabb mérföldköveihez érkezik, és egyre újabb fordulatokat vesz. Hosszas nyomozás után sikerült letartóztatásokat eszközölni végre. A híradó minden kiadásában megtekinthettük, amint minimum 4 tökig felfegyverzett kommadós csap le a gonosz bundázóra, aki rendszerint strandpapucsban szenvedi el a letartóztatást. Az esti műsorban is lassan minden szakértő megszólalt már. Megtudhattuk, hogy a „bunda” az az, ha a BLASZ3-as Kelenföldi Előre – Budafoki Hanyatlás meccs játékosai megegyeznek a döntetlenben. Ha ez az NB1-ben van, és szerepel a Tippmixen, akkor ez már „fogadási csalás”. ( Apropó, a vesztegetésből származó bevételnek van megfelelő rubrika az adóbevalláson, illetve ha nem tüntették fel bevételként a vádlottak akkor ez miatt még jönnek egyszer majd a kommandósok ? )  A decemberi letartóztatás-dömpingben már volt edző is, akiről előbb azt feltételezték, hogy saját játékosai vesztegették meg, majd a következő hír szerint, már ő kereste meg a játékosokat. Már várom a következő fordulatot, amiben esetleg kiderül, hogy a játékvezető ötlete volt az egész, ő kereste meg a gyúrót, aki direkt lazábbra gyúrta a gólvágó csatár lábát. Az egyik ide vonatkozó cikkben – a vonatkozó szabályok szerint nagyon helyesen – kezdőbetűkkel jelölve fel is sorolják az egyik vizsgált meccsel kapcsolatban megvádolt játékosokat, kiemelve, hogy játszottak is meccsen. A cikk alján pedig a mérkőzés tudósításából, ott a két kezdő tizenegy. Innentől nem túl bonyolult megtudni kit is takarnak a rövidítések.

De félre a bundával, hiszen a meccsek többségét becsületes, labdarúgást szerető, igaz sportemberek játsszák. Nos ezek a sportemberek néha klubot cserélnek, vagy csak szóba kerül ennek lehetősége. Ezt nevezzük átigazolási-időszaknak, ami tulajdonképpen majdnem fontosabb, mint maga a bajnokság, hiszen ilyenkor még bárki álmodozhat arról, hogy most aztán összeáll a csapat, mint a töltött-káposzta.

A legszebb álom kétség kívül a diósgyőrieké volt, ahol majdnem egy teljes napig volt kilátásban egy újságcikk szerint, a Rivaldó-Tisza … azaz bocsánat, a Tisza – Rivaldó csatársor. Szerencsére még idejében érkezett a cáfolat a reggeli hírre, pont még mielőtt Kovács János öntőmunkás - és természetesen Diósgyőr szurkoló - éppen kezdte volna átalakítani a sufniban tárolt Kossuth Lajos öntőformát Rivaldóra. Sajnos nem fogjuk  a brazil zsenit a hazai pályákon látni, és hogy egy másik brazilt látunk-e, aki mondjuk nem zseni, de a hazai góllövő-lista egyik éllovasa, nos, még nem eldöntött kérdés. A Honvédban ősszel remeklő Danilo – Torghelle ékpár mindkét tagjának van több megkeresése is, bár AirSanyi ennek ellenére itthon kezdi meg a felkészülést a tavaszra. Szerződést hosszabbított, majd kölcsönbe került Vietnámba Abass, akinek a helyére gőzerőkkel keresnek játékost Kispesten, valamint a dedikált Zelenka-mezre váróknak is rossz hír lehet, hogy a mez gazdájáért bejelentkezett a Magdeburg csapata, így lehet, le sem gyártják már a mezt a tavaszi szezonra, miként Sekulic-ét és Kostolani-ét sem.

Kecskeméten Szivics távozása után kisebb lavina indult meg, ez egy tudatos keretszűkítés is lehet, vagy anyagi nehézségek is okozhatják. Ez utóbbira enged következtetni Sallói „Jó ajánlat esetén bármelyik játékos távozhat” nyilatkozata, minden esetre a korábban alapember Ribánszky vagy Simon távozása után még az afrikai kontingens is képben van, közülük is talán Foxi a „legpiacképesebb” labdarúgó. Érkezhet viszont Tököli Attila, aki itt kezdte a szezont, majd menet közben - az edzők személye miatt is - Fradi ellenében Zalaegerszegre igazolt, ahol pár hétre rá mégiscsak együtt dolgozhatott a Fradi volt edzőjével…kicsi a világ. Most távozott onnan, mivel azonban idehaza egy szezonban csak két klubban játszhat,így hazai viszonylatban nincs túl sok alternatívája.

Ha már a Fradi szóba került: Détári mester elkészítette a téli szünetben szokásos listát, amin néhány válogatott- és korosztályos válogatott neve is szerepel. Esetünkben ez nem a kívánság-lista, hanem a távozóké, és szerepel rajta a nyári szezonban vásárolt játékosok igen nagy százaléka – már aki még egyáltalán itt van. Honma, Csizmadia, Oláh, Maróti, Sváb, Zsivótzky, Tóth, Fitos szerepel az állítólagos listán, amiből szokás szerint a Vasas jöhet ki jól, ha az elmúlt évek trendjét figyeljük. Ami biztos, hogy Bodnár nem lesz a fővárosiak játékosa, hiszen Katarból visszautasíthatatlan ajánlatot kapott. A távozók másik célállomása esetleg Zalaegerszeg lehet, ahol jelen állás szerint bárki erősítésnek számít. A kialakult válság-helyzetben fontos, hogy olyan játékosok jöjjenek, akikre az edző építhet, így nincs annál jobb, akivel már több klubnál is dolgozott együtt.

Pár kilométerrel odébb, Szombathelyen nincs kapkodás, a jelenlegi húzóemberek szerződését hosszabbítgatják, illetve jönnek fel az akadémiáról az arra érdemesek. A Hali esetében csak olyan embert akarnak igazolni, aki tényleg erősítésnek számít. ( Érdekes mondjuk, hogy ez olyan újdonságnak számít hazai körökben, ami kiemelnek a médiumok, elgondolkodtató, hogy a többi igazolás akkor milyen céllal történik. )  Távlati terv Király Gábor érkeztetése, amire majd legkorábban 1,5 év múlva kerülhet sor. A vasiakat Artner Tamás vezeti majd az új évben, mert Aczél mesternek némi adminisztrációs teendője támadt a hivatalban, ami lehet elhúzódik majd.

Szintén inkább saját nevelésű játékosokra épül a listavezető Loki csapata, ahol Dombi „Kicsi”  játékjogát jövő szilveszterig meghosszabbították, így még az idei bajnokavatón is játszhat majd. Szintén a hajdúsághoz kapcsolódó hír, hogy Coulibaly iránt fizetőképes kereslet mutatkozik Bulgária felől így ő lehet az, aki a télen átteszi a székhelyét, akárcsak Malinauskas, aki nem sok sót evett meg Novakovics érkezése óta,és nyáron Polekszics eltiltásának leteltével kilátásai csak romlani fognak.

Légiósainkról is pár szót csak úgy kutyafuttában : Lázok Duisburgban érzi magát rosszul Balogh János a Hearts csapatától távozik, míg Kiss Zoltán a visszavonulás gondolatával kacérkodik. A kifelé ácsingózók közül Németh Krisztián a legnagyobb név, aki 3 – de lehet hogy 4 – kemény meccset is lehúzott az MTK-ban, miután a szezon vége felé „hivatalosan is „ MTK játékos lett, nála elsősorban német- és holland alakulatok vannak a listán.

Röviden ennyit lehetne felsorolni, most még a maradék beigli- és pulyka elfogyasztása után némi szilveszteri petárda-durrogtatás következik, és az új esztendőben lesz még 3 hónapja a csapatoknak, hogy megtalálják a csapatba az utolsó hiányzó fogaskereket is. ..

 

Szólj hozzá!

Címkék: átigazolás bunda

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr603497904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása