HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Tiszta lappal - Bohócliga 18. kör összefoglaló

2013.03.05. 01:23 Futó Lada

Eljött végre a március 1, az MLSZ vezetése előjött a székházból, és nem ijedt meg a saját árnyékától, így aztán hivatalosan is itt a futball-tavasz. Némi Liga-kupás ráhangolódás, és egy kör MK után most már a bajnokságban is belecsaptak a lecsóba a csapatok. Az új igazolások egy emberként várták, hogy végre elkápráztathassák a stadionban kitóduló tömegeket (NagyAti73 sporttársnak ezúton jelezném, hogy megvolt a 21000 néző, így legalább azt eltaláltam, ha már a meccsek végeredményével nem voltam ilyen szerencsés. ) Ha a hó nemcsak a pályákat lepte volna be a télen, hanem a tabellát is akkor bizony az első fordulóban nem mindig lehetett volna megmondani, hogy ki hol is állt rajta az őszi záráskor. Lássuk hát a kapufa után, hogy hogyan indult a szezon.

PMFC-Mathias - MTK 2-1

8 perc. Ennyit kellett várni az első igazi tavaszi gólra, ami nem is akármilyen találatra sikeredett. A hazaiak kaptak ajándékba egy szabadrúgást Solymosi sporttárstól, amit Zeljkovic annyira tökéletesen tekert a rövid felsőbe, hogy onnan 3 Iker Casillas sem szedte volna ki. Mire az MTK magához tért volna, addigra megint növelte előnyét a hazai csapat, egy szöglet után Grumic -nak esélye sem volt hogy hibázzon. Az MTK középpályája még átalakulás alatt van, az ősszel remek formában játszó Csiki sérült, Könyves már Pakson osztja a forintos labdákat, így Ladányi és Vass kapott most szerepet. Előbbi még az első félidő lezárása előtt szépített, egy keresztpassz után balról a rövid felsőbe vágta nagy erővel a labdát. A második félidőben jórészt mezőnyjáték folyt, lövésig ritkán jutottak el a csapatok. Az MTK előtt voltak nagyobb lehetőségek, de ezek vagy elkerülték a kaput, vagy Dibusznak volt kifutva bravúros védése, így a Márton/Lőrincz páros győzelemmel kezdte pécsi regnálását, míg Garami mestert csupán az vigasztalhatta, hogy hivatalosan is ő a legidősebb edző, aki valaha hazai kispadon ült.

Eger SE - DVTK  0-1

A hazai csapatnak van tartása, de ez egyelőre csak abban nyilvánul meg, hogy tartják az utolsó előtti helyet. Mivel hazai pályájuk továbbra sem alkalmas a szabálykönyv értelmében bajnoki mérkőzés megrendezésére, így ezúttal Vác volt a meccs helyszíne. ( A  Szpari és a Vasas is idegenben játszott, de ott már voltak otthon, a Loki stadiont bontják, Győr messze van, a Stadler pálya túl közel van Kecskeméthez, így most Vác lett a helyszín, ahol a hazai csapat inkább nem állt ki a Vidi ellen az MK-negyeddöntőben, nehogy összegányolják a pályát egy ilyen meccs előtt.) Vissza a meccshez. A vendég DVTK tudhatja a keretében jelenleg a legtöbb válogatott labdarúgót, Kádár érkezésével immáron hármat. Ennek megfelelően mindenki parádét várt, és sima diósgyőri győzelmet. Hát amint az eredmény mutatja, annyira nem volt sima. A vendégek Rudolf révén veszélyeztettek a meccs elején, majd itt is egy pontrúgás hozta meg a fordulatot. Góhér szöglete után határozatlan volt a hazai védelem, nem tudtak felszabadítani, és így Tisza előtt adódott lehetőség, amit ki is használt. Az egriek ettől eltekintve magabiztosan védekezett - még ha néha csak szabálytalanság árán is - , a DVTK nem tudott helyzetet kialakítani. Szünet után a hazaiak nekibátorodtak, és beszorították a vendégeket a kapujuk elé, de a támadásokban nem volt átütő erő. Német Norbi ollózása volt az egyetlen komolyabb gólhelyzet, míg a másik oldalon egy kontra után Gosztonyi dönthette volna el végleg, de eltötymörögte. Rossz minőségű pálya ide, idény eleji forma oda, bizony többet várt mindenki a DVTK-tól. A válogatott játékosok közül talán Rudolf volt aki kiemelkedett, és Kádárnak is volt néhány jó megmozdulása. ( Van 2 hetük belelendülni, mert ez esetleg románok és a törökök ellen elég lehet, de az ETO így bedarálja őket).

KTE - Debrecen 0-0

A Szivics-korszakban nem volt jó előjel a hajdúságiaknak, ha a naptárban egy kecskeméti kirándulás szerepelt, most legalább Horváth Feriék ellen kell készülni. A KTE-t már többször is leírtuk egy-egy átigazolási szezon után, mert az utóbbi időben inkább távoztak játékosok, de valahogy mindig sikerült eddig újraszervezni a csapatot. Most Rajczi és Yannick megszerzésével már vérmesebb reményeket táplálhatnak, mert bár még a táblázat hátsó részén vannak, de annyira szoros a mezőny, hogy 2 győzelemmel 5-6 helyet jöhetnek előre. A vendégeknél Varga távozott és Coulibaly olyan hirtelen betegedett meg, mint anno Rudolf, mikor előszerződése lett a Genoaval, így nem is lehetett ott a csapattal,így ott is új csatársor kezdett Rezes-Pölöskey formációban.
A hazaiak inkább távol lövésekkel operáltak, de Verpecz ezeket magabiztosan fogta. Fél óra elteltével a vendégek kerültek fölénybe, de akkor meg Antal volt jó helyen és tudott védeni. A csatárokat egyik csapatnak sem sikerült érdemben foglalkoztatni, még talán a második félidőben a csereként beállt Szécsinek volt egy jó megmozdulása, de ezen felül semmi említésre méltó nem történt. Pekár szabadrúgása okozott kisebb szívdobogást, de a sorfalról felperdülő labda könnyű zsákmány lett.

Újpest - Paks 0-6

HATékony paksi csapata, HAThatós bírói segédlettel HATalmas siekrt aratott. ( Pakson már elkezdték a következő szezonra szóló bérletek árusítását, a borítón a hétvégi meccs eredményjelző-táblájáról készült felvétel látható. )  Az egész úgy kezdődött, hogy elindult a meccs. Utána Lázok egyszer csak helyzetbe került, és Anton kísérletet tett a labda megszerzésére. A bemutatott mozdulatsor eléggé sutára sikerült, bár tegyük hozzá eredményes volt, mert sikerült elkotornia a labdát. Becséri sporttárs onnan ahol állt, szabálytalannak vélte, és mivel az ominózus esemény a 16-oson belül zajlott, így a büntetőpontra mutatott, majd a piros 20-100 ulti bemondása után aduval indított Antonnal szemben. Az impresszionizmusra kevéssé fogékonyak számára : ajándék-büntető, és kiállítás. Lázok bevágta, csakúgy mint húsz perccel később a szabadrúgást (az mondjuk jogos volt). 3 perccel később Tököli rongyolt a kapu irányába megállíthatatlanul, de a gólhoz kellett a Szélesi - Vermes páros is, előbbi rábombázta Tökire a labdát, akiről Vermesre pattant, majd onnan a kapu felé, és végül a gólvonalon túlra. A második félidő elején úgy tűnt, a lilák rendezték a soraikat, és akár a szépítés is összejöhet, majd megint a paksiak percei következtek egy kapufával, és egy hatalmas helyzettel. A gól azonban megint egy szerencsés találatból sikeredett, Tököli beadását Lázok a földre pattintva lőtte a kapuba. A végén még Tököli mutatta be, hogy hogyan kell egy csatárnak pozíciót fogni, és rutinból a hosszúba gurított, és Lázok adta meg a kegyelemdöfést saját 4. góljával, ami egy újpesti hazaadásból induló akció lezárása volt. A hazaiaknak semmi nem jött össze ezen a meccsen, míg az első gól után a vendégek felszabadultan, örömfocit bemutatva tudták le a meccset.

Haladás - Siófok 2-1

A Hali továbbra is a saját akadémiájáról kikerülő fiatalokra szeretné építeni a csapatot, míg a vendég továbbra is kénytelenek tűzoltás jelleggel igazolni, és leginkább kölcsönbe megszerzett játékosokból épül fel a következő fél szezon csapata. Játékos-állományt tekintve semmivel sem rosszabbak a vendégek, Premier League-et megjárt játékosok számában például pariban voltak a hazaiakkal. A Siófok kezdett valamivel jobban, kevesebb vesztenivalójuk volt, de fél óra után felébredtek a hazaiak is, és főleg Halmosi révén komoly helyzeteket tudtak kialakítani. Gólt mégis a vendégek szereztek, egy jobb oldali beadás után Nagy Tamás szerzett vezetést. Fordulás után meddő hazai mezőnyfölény volt, Artner Tamás cserékkel próbált új lendületet adni a csapatának. Ami nem jött össze akcióból, azt két ártalmatlannak tűnő szituáció után is sikerült elérni büntetőből. Előbb Takács faultja után Iszlai büntethetett - Takácsot ki is szórta a bíró, - majd Tímár kezezése után már Halmosi volt az ítélet végrehajtója - mert közben Iszlait is kipontozódott. Innen már nem volt visszaút, a Siófok nem tudott újabb lendületet adni, és vereséggel folytatta a bajnokságot. A Balaton-partiak esetében szinte biztosra venném, hogy kiesnek, de ebben a csapatban benne van, hogy bele fognak szólni a dobogóért folyó harcba, egy-egy kicsikart döntetlennel.

Kaposvári Rákóczi - Győri ETO 1-2

Pintér Attila egyben tartotta az ősszel menetelő csapatot, és Kink visszaszerzésével az egyik legbrutálisabb középpálya alakult ki a Kisalföldön. A hazaiak persze nem estek ettől hasra, vertek itt már meg nagy csapatokat az idén, ráadásul ők már látták idén a Győrt játszani tétmeccsen, ami fordítva nem feltétlenül volt igaz. Ennek megfelelően hazai rohamokkal indult a meccs, Lipták vagy Takács néha csak az utolsó pillanatban tudott odapiszkálni az ötösön belül, de némi szerencsével el tudták kerülni a hazai gólokat. A Pátkai - Kamber középpálya ezúttal nem volt annyira hatékony mint szokott, Kamber jóval tompábban játszott, mint ősszel, Strestik pedig úgy eltűnt elöl, hogy csak a cserénél derült ki, hogy egyáltalán játszott. Varga Roland ezúttal nem tudott a támadáshoz hozzátenni, őt teljesen lekötötte a Horváth-tal vívott külön meccsük , míg a másik oldalon Pavlovic felfutásai jelentettek Völgyinek állandó elfoglaltságot.
A szünet után jött Kink , fentebb került az ETO védelme, és a másik új szerzemény Had is jóval szabadabban poroszkálhatott hátul. A vendégek jobban megbecsülték a labdát, és keresték a lehetőséget, amit maga a pálya adott nekik végül. Kink jobb oldali lapos beadása suhant középre, és a kivetődő Hajduch keze előtt egy göröngyön - vagy fűcsomón - felperdült a labda, és pont Andrics elé került aki az üres kapuval szemben állva nem hibázott. Prukner mester ekkor támadóbbra váltott, jött Böle, és szerencsét hozott Oláh-nak, aki Takács hibája után balról, kisodródva valahogy átrúgta a labdát Stevanovicon. 1-1 -nél már azt hihettük volna, hogy vége, hiszen 15 perc volt hátra, gól már volt, mindkét csapat szerzett volna 1 pontot. De nem. A meccs legjobb 15 perce következett, hazai oldalon jött Vrucina, majd Waltner Bobby is és látszott, hogy a hazaiak rámennek a győzelemre. 5 perccel a vége előtt Pintér is úgy érezte, hogy mehet a buli, és Pátkai helyére Pilibaitist küldte. Nagyon jó iramú utolsó negyedóra volt, mindkét oldalon több helyzet volt mint előtte összesen. Végül egy középen oda-vissza fejelgetett labda után a győriek előrevágták, és Kink volt a legjobb pozícióban, a kimozduló kapus felett a hálóba emelt. A Rákóczi megérdemelte volna legalább az egyik pontot, bátran játszottak, felvállalva a kockázatot végig a győzelemre mentek, ám a foci már csak ilyen :  a több gól a vendégek szerezték.

Lombard Pápa - FTC 0-3

Ezt a meccset vártam a legjobban, mert hiába találkozott a két csapat pár napja a Liga-kupában, a bajnokság azért más kávéház. Az elején bizony kellett a mázli, és Jova két bravúrja ahhoz, hogy a hazaiak ne két gól előnnyel forduljanak 15 perc után. Jova továbbra is jó kapus, amíg nem kell elhagynia a gólvonalon, és nem beívelik a labdát, hanem lövik. Ott a reflexek döntenek, és a helyezkedés, és ezek az erősebb skilljei. Jenner fő skillje viszont az, hogy akár futás közben is oda tudja rúgni a labdát, ahová akarja -  mondjuk 10-ből 7szer - és ezzel messze ki tud emelkedni a mezőnyből. A 17.percbe balról tekert egy eléje kerülő labdát a hosszú felsőbe. Hogy az új igazolásokról is essen szó : Junior Fell az elején kereste erősen, hogy hol kellene álnia, de utána szinte nem is lehetett hallani a nevét,a mi egy védő esetében még jót is jelenthet . Martinus játékán látszott, hogy még ismerkedik a társakkal, nem is olyan gyors mint Somalia, viszont nem is esik át a labdán futás közben, és képes 3m-nél nagyobb keresztlabdákra, mert észreveszi a többieket is. A végére maradt Aborah, aki ezen meccs alapján hiányposztra érkezett. Ő az az ütköző, akinek semmi más dolga nincs, csak rombolni az ellenfél játékát, ütközni, megakasztani a támadásokat. Na ezt remekül csinálta, fizikai erejét kihasználva - nem mindig szabályos eszközökkel - "terrorizálta" a pápai középpályát. Emellett egyszer felért a kapu elé is, ahol Martinus visszafejelt labdája pont kínálta magát egy gólhoz, és a lábak között sikeresen kilőtte a jobb alsót.
Fordulás után a hazaiak továbbra is jöttek előre, különösen Tóth Bence volt aktív, aki ha nem is hibátlanul, de viszont igen nagy százalékban vette ki a részét a támadásokból. A Fradi örült neki, hogy végre nem hátrányból kell játszani, és ez annyira kényelmessé tette, hogy az ősszel látott labdabirtoklós játékból most semmi nem jött elő. A játék most inkább a fizikális dominanciára épült, a mély talajon minél többet ütközni, nagy futómennyiségre, és magas keresztlabdákra , hogy a hazaiakat felőröljék. Egy-egy kapuig eljutó támadás volt csak mindkét oldalon de sem Lagator, sem Cukic nem tudott gólt szerezni. A végén még Jenner pazar beadát tálalt Böde feje elé, aki annyira egyedül volt, hogy volt ideje még a sérót is belőni, hogy jól nézzen ki a gól utáni fényképen, majd elpróbálta, hogyan fejeli majd be a labdát, majd tényleg be is fejelte. ...és akkor még mindig üresen állt, így ő ment oda a legközelebbi pápai játékoshoz, hogy lássa a nagyérdemű, hogy volt azért védelem.
A meccsen még debütált az élvonalban Csilus Tamás, aki győztes meccsen kapott pár percet Moniz mestertől.
A Fradi ha nem is lett világverő csapat a télen, mindenesetre ami az erőnlétet illeti az messze jobb a látottak alapján mint ősszel, voltak végre keresztlabdák, lehetett látni mit is szeretnének játszani. A védelem még mindig esetleges, bajnokin talán még nem szerepelt kétszer ugyanaz a védősor, a védők mögé keresztbe befutó játékos még mindig megoldhatatlan feladatnak tűnik, de idő van...pontosan 5 nap mert az Újpest elleni derbyn senkit nem fog érdekelni mit játszott a két csapat az előző héten.

Bp Honvéd - Videoton 0-4

Az ősszel emlékezetes meccsen nyert idegenben a Honvéd, Kemenes nem felejti el egykönnyen. Akkor a meccs végén 1-0 -ás Honvéd vezetésnél Torghelle Sanyi kiharcolt vele szemben egy büntetőt, ő pedig egy pisoat és 4 meccsnyi eltiltást.( A büntetőt Lovrics kivédte, és nyert a Honvéd. ) A 4-es szám ezúttal is utolérte, és ez a meccs is emlékezetes marad neki, bár inkább felriad ha ezzel álmodik. A hazaiak eléggé kusza összeállításban kezdtek, különösen ami a védelmet illeti, a csatársorban pedig Délczeg volt a hiányzó, így Diaby kezdett az új szerzemény Lanzafame mellett. A vendégeknél a Paulo Sousát váltó Jose Gomez nem átallotta a stabil megszokott védelmet szerepeltetni, és nem jelölte a csapatba a  némi meccshiánnyal küzdő Juhász Rolandot. Az edző személyén kívül további változás volt még a támadóbb felfogás, a két védekező középpályás Tóth és Mitrovic sokkal szabadabban mehetett fel a támadásokkal, és többet tudott hozzátenni a támadásokhoz. Sándor, Neto és Walter Lee távozása után Kovács szervezhetett középen és a korábban csatárkén foglalkoztatott Paraiba került szélre, hogy onnan befelé törve próbálja megbontani a védelmet. A meccs kispesti helyzetekkel kezdődött, majd egy Vidi szöglet után Mitrovic az elé hulló labdát nem erőből bombázta rá, hanem okosan elcsavarta / emelte a hosszú felsőbe. Hideg-zuhany volt ez a 25.percben, a hazaiak azonban rögtön egyenlíthettek volna, de Bozovics szépen védett. 5 perccel később Oliveira kerül helyzetbe a 16-os jobb oldalán és precízen kilőtte a hosszú alsót.Újabb 5 perc múlva Kovács élete gólját lőtte, középről egy lepattanót elemi erővel bombázott a bal felsőbe 20 méterről. Kemenes a 3 gólról nem nagyon tehetett, igazából esélye nem volt egyiknél sem. Az elsőnél még talán rá lehet fogni, hogy kicsit kint állt, de a szögletet nem érhette el, a szöget zárta, ott inkább a védők maradtak le, és Mitrovic választott jó megoldást.
A második félidő amiatt lehetett érdekes, hogy egy nappal előtte Újpesten is igy mentek pihenőre, és ott kiütés lett a vége. A hazaiak itt legalább teljes létszámmal megvoltak, és helyzetekig is eljutottak, de Bozovic rendre nyerte a párharcokat. Martinez volt a hazaiak közül aki leginkább próbálkozott, míg a Vidiből a csereként beállt Victor Gomez próbált ebben az időszakban jó benyomást tenni az edzői stábra. A 76.percben Mitrovic végzett el egy szabadrúgást, és az a ficakban kötött ki, ahogy az ezen a meccsen lassan megszokható volt. Az utolsó 12 percre még mindenki Sanyiját is pályára küldte a vendégek szakvezetése, hagy ünnepeltesse magát a csatár a meccs végét megváró hazai szurkolókkal, de az eredmény már nem változott.

Összességében elmondható, hogy amelyik csapatnak jó napja volt, annak a bab is hús volt, míg az aktuális ellenfél aznapra a a nagyot küzdő, szimpatikus vesztes szerepével ismerkedhetett. Az ETO tovább növelte előnyét a közvetlen üldözőkkel szemben, az MTK-nak még 1 botlásra van lehetősége, a de a Loki már a nyakába kapta az egész mezőnyt.a 3. és a 14. között összesen 9 pont van, így elméletben még a Kecskemét is felérhet a dobogóra. Az látszik, hogy a középmezőny fordulóról fordulóra erősen átrendeződhet, a hét vesztese talán a Honvéd volt, tőlük többet vártak hazai pályán az őszi eredmény ismeretében.

A forduló válogatottja :

A kapuban Jova Levente (FTC) , aki két bravúrt bemutatva döntő szerepet vállalt abban, hogy a Fradi nem a szokásos hátrányból kapaszkodós játékra kényszerült. ( Ezen kívül, lehet, hogy nem lesz több alkalom jelölni, így ennyi részrehajlást ezúttal be kell vállalnom.

Védelem:
Marian Had (ETO) nagy munkabírással takarított az ETO 16-osán belül, majd a második félidőben előtte is. Egy kisebb megingása volt, a gólnál pedig nem érhetett ki Oláhra.

Szabó János (Paks) Nem volt túl sok munkája a szórványos újpesti akciók során, de kétszer is önfeláldozóan bevetődve mentett. Egyre inkább igazolja, hogy miért szerepelt az U20-as válogatottban, Szivics csapatában abszolút alapember.

Kádár Tamás(DVTK) Belső védőt játszott, így balhátvéd poszton meccshiánya lesz. Középső védőként hatékonyabb mint a szélén, a meccshiány ellenére jól oldotta meg a feladatát, rajta is múlt, hogy az Eger ne mtudta a második félidőben bedarálni a visszaálló DVTK-t.

Középpálya ( igen, csak 3 -5-2-ben tolja a forduló csapata... kell a gól)
Horváth Tamás (Rákóczi) Nagyon jól játszott a bal szélen, állandó nyomást biztosítva az ETO védelmére. Vargát teljes munkaidőben foglalkoztatta, így annak nem volt kapacitása a támadásokkal felzárkózni. Több jó megindulása is volt, a beadások tekintetében nehezebb dolga volt, mert Oláh visszalépett, Harunát pedig Lipták leárnyékolta, de a földön vitt akcióknál rendre jól lépett be a támadásba.

Nikola Mitrovic (Videoton) Lőtt 2 gólt, ez önmagában elég lehetne. A támadások megszűrésén felül, most kifejezetten kreativ feladatokat is kapott, és azt a játékát idézte, ami miatt annak idején leigazolták a IV. kerületből. A rúgótechnikája mint Tóth Norberté, ezt be is mutatta hétvégén.

Lázok János (Paks) Egy középpályásnál nem feltétlen a gól az értékmérő, de 4 rúgott góllal kihagyni valakit a forduló csapatából, az önmagában felér egy becsületsértéssel. 4 gólt nem a szél fúj össze, azokat kérem be kell rúgni. Jani ment végig előre, végig robotolta a meccset, jár neki a hely a heti Hall of Fame -ben.

Tarmo Kink (ETO) Ezen gondolkodtam a legtovább, mert a többi játékos szinte adta magát, de egy középpályás helyre 3-an pályáztak. Oliveira 1 gól és 2 gólpassz, Kovács pedig 1 gól és néhány életerős lövés felvonultatásával
pályázott, mégis az észt játékos lett a befutó. Szűk 1 félidő alatt kellett maradandót alkotnia, és míg a gólpassz esetében a pálya minősége is a segítségére sietett, addig az utolsó percben szerzett döntő gólnál az egyetlen lehetséges jó megoldást választotta. Nem kezdett cselezni, nem vezetti ki az alapvonalon, hanem ésszel beemelte.

Julian Jenner (FTC) A Fradi idei legnagyobb igazolása. Pengés, tud beadni, de egy-egy cselt is bátran felvállal, a keresztlabdákkal jól mozgatja a csapatot.

Csatársor:
Tököli Attila (Paks) Töki nagy kedvenc, az egyik olyan játékos akire rá lehet mondani, hogy klasszikus csatár. Nem fényezi agyon a játékot, de kiválóan helyezkedik, beáll a védő elé, és amikor a labdából kiáll a pattogás, akkor kíméletlenül bezúzza. A második gólja klasszikus volt.

Rudolf Gergely(DVTK) Egy csatár aki nem lő gólt, mégis mit keres itt, holott Böde , Oláh, vagy akár Tisza is itt lehetne ? Rudolf -ha van kedve játszani - akkor sokkal hasznosabb visszavont csatárként. Visszalép labdáért, amit vagy meg tud játszani, vagy helyet csinál a másik csatárnak. Volt 2 jó lövése, és a gól előtt úgy zárta ki Sztankót a labdától, hogy még éppen nem volt szabálytalan.

Ezen a héten is igazi rangadók jönnek, csütörtöktől újra tippjátékkal egy új beharangozóval várunk vissza mindenkit.

9 komment

Címkék: magyar összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr935116999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidi-master 2013.03.05. 10:13:54

jó összefoglaló, de Jenner Julian és nem Jens!

vidi-master 2013.03.05. 10:15:34

annak meg örülök, hogy legalább te a forduló válogatottjánál nem ragaszkodsz a 4 bekknek :) irány a támadó foci :)

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.03.05. 10:29:46

@vidi-master: Ez a kisebb hiba, a nagyobbik az, hogy Rudolf Péter színész mi a bánatot keres a forduló válogatottjában... Az Üvegtigris 4 forgatásán ilyen jót alakított?
Amennyiben Lada Rudolf Gergőre gondolt, szerintem ő kimondottan gyengécskén játszott, nem értem a fényezését, viszon Jova Levi dícséretéért jár egy nagy plusz pont a szerzőnek - kurvára távol van a klasszis kapustól, ennek ellenére a mostani Fradiból ő a nagy kedvencem.

spinat 2013.03.05. 12:05:33

hát kissé jobban is össze lehetett volna fésülni az alanyokat az állítmányokkal, meg egyéb nyevtangeciségek, na de nem ez a lényeg. Hanem hogy Mitró második gólja nem szabadból volt, hanem ha jól emlékszem Oliveira szöglétéböl, ami alapján neki is jár plusz egy gólpassz.

vagye2 2013.03.05. 13:28:58

Azért egy ilyen nagyon okos elemzőnek aki pont meg tudja állapítani, hogy Rudolf még éppen nem volt szabálytalan ( ebben hajaz az alkoholista Puhlra- miközben a szakma 70 %-a szerint nem volt szabályos ) valaki súgja már meg, hogy nem Péternek hívják az istenadta csatárt hanem Gergelynek. Ez kb olyan volt mintha valaki a gólvonalon álló labdánál luftot rúgna.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2013.03.05. 14:00:59

Hadnak egyébként teljesen olyan a feje, az alakja és a mozgása, mint Égernek. Sőt, még a posztjuk is ugyanaz, de az már csak had a tortára.

(amúgy kíváncsi vagyok, a "hadra fogható" tizenegyest lada lövi el előbb posztban, vagy nemzeti sport főcimben?)

Futó Lada 2013.03.05. 15:03:06

@vidi-master: @The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): Elnézést az elírásért, javítva mindkét név. Pedig jónak tűnt mindkettő, és még újraolvasva sem tűnt fel.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2013.03.05. 16:26:13

Ha jobban megnézzük, a poszt élesítésének ideje utalhat a kisebb hibák okára. Elkövettem azt a hibát, hogy több esetben a Bundesligát néztem az NBI. helyett, így lényegileg nem is tudok hozzászólni a fordulóhoz. Mi meg amúgy is a Putnokot somtuk le idegenben, az mindennél többet ért.

Artie 2013.03.06. 16:01:55

Tudja valaki, hogy a több mint 5,5 gólos döntetlen mit fizetett a mai ETO-Eger meccsen?

Nem, nem célzok semmire, csak érdekel.:D
süti beállítások módosítása