HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

"Otten , tippmíxűté?" - Bohocliga 2. kör összefoglaló

2013.08.04. 23:38 Futó Lada

Lement a második kör is a bajnokságban, és az európai kupákkal ellentétben még mind a 16 csapatunk versenyben van. Jó kis forduló volt, majd minden meccsre jutott egy kiállítás, sőt volt amelyikre kettő is." A nagy meleg rányomta  a bélyegét a mérkőzésekre " mondhatnánk egy szimpla közhellyel, de az az igazság, hogy aki focizni akart, az délután négykor is remek meccset produkált, aki meg nem, annak meg mindegy a hőmérséklet. Volt rangadó is a fordulóban, mégis a forduló legjobb meccséért a héten a diósgyőri stadionba kellett jegyet váltani.

DVTK - MTK 2-2
Kezdjük ezzel, ha már egyszer a forduló meccseként aposztrofáltam az előbb. Az első néhány perc katasztrofális volt, össze-vissza rohangált mindenki, szabályosan büntetés volt nézni. Aztán a nagy melegben 10 perc után kezdtek fáradni, és onnantól lett jó a meccs. Előbb egy MTK-s szabadrúgás után Pölöskey ragasztott egy hatalmas dugót a kapuba. Innentől a diósgyőriek is komolyan vették, és támadni kezdtek. Az MTK egy-két kontráig jutott,- majd addig se, - teljesen beszorultak, és egy szöglet után  egyenlítettek a hazaiak, majd a vezetést is átvehették volna, de a kapufa mentett. Szünet maradt támadásban a DVTK, és egy szabadrúgásból Tisza lőtt hatalmas gólt.Na ekkor meg az MTK érezte fontosnak a támadást, és Vass valamint Bese vezérletével veszélyes támadásokat vezetett, utóbbi annyira veszélyes támadásban vett részt, hogy a végén gólt is szerzett. Ivószünetben mindenki rendezte a sorokat, és döntésre akarták vinni.Hazai részről Rudolf lett proaktív, a másik oldalon a csereként beállt Varga. Kosztics kiállítása után azonban már inkább az x volt a levegőben, ami végül be is következett.

Haladás - ETO 2-2
A forduló második legjobb meccse. Rögtön az elején Kamenar összehozott egy büntetőt és kipontozódott, így a Pintér műveknek borult a taktikája. Talán pont ez kellett egy remek meccshez, mert Radó bevágta a tizit. Az ETO nem omlott össze , bár kellett Sztevanovic két-három bravúrja is. Döntő Hali-fölény közepette egy kontra után váratlanul egyenlített az ETO. A hazaiak ez után is támadásban maradtak, és még a félidő előtt eldönthették volna a meccset, de Sztevanovic megint a helyén volt. Szünet után Guzmics kezén megpattant a labda, második sárgával kiállt, és büntetővel jöhettek a vendégek, amit gólra is váltottak. 4 percre rá egyenlítettek a hazaiak, megint Radó volt eredményes. 10 a 10 ellen jó kis meccs lett, mert a Halinak muszáj volt mennie a győzelemért, az ETO meg nem volt emberhátrányban, és nem állt be védekezni. Remek fél óra volt, de gól már nem esett több.

Paks - Pécs 2-1
A paksiak pénteken kezdték el a fordulót, ott az első negyed óra elég csapkodó volt, majd Hullám beadása után Simon olyan nyugodtan fejelhetett kapura, mintha edzésen lenne. Utána állandósult paksi fölény volt, a vendégek nyomokban sem hasonlítottak az egy héttel ezelőtti önmagukra. Fordulás után egy ajándék büntetőből egyenlített a Pécs, de maradt a hazai fölény. A 66.percben jött Tököli, a 67-ben kapott egy sárgát. 10 perccel később Bartha labdájából megint Simon volt eredményes, és újra vezettek a hazaiak. A meccs végén még Mohl 5 perc alatt begyűjtött 2 sárgát, hogy legalább 1 kiállítás itt is legyen, de az eredmény már nem változott.

Puskás AFC - Újpesti TE 1-2
A hazai csapatnak talán összesen nincs 200 szurkolója, ebből is csak egy része ment át Fehérvárra, míg az UTE szurkolók továbbra is a regisztráció ellen tiltakoznak, így csökkentett létszámban voltak jelen. Így mint egy 500 néző miatt kellett a stadiont befűteni, és valljuk meg, bántóan üres volt a stadion. Váltakozó sikerrel támadtak a csapatok, míg Farkas remek beadása után Tischler megelőzte a védőjét, és gólt fejelt. A lilákat ezután Kabát próbálta összekapni, az eddigi két fordulóban a harkovi terminátor volt az egyetlen olyan játékos, akin látszott, hogy tényleg küzd, és nem akar vesztes csapatban lenni. Meg ia lett az eredménye, 6 perc múlva ő egyenlített. Ivószünet után az UTE került fölénybe, de ha sikerült helyzetbe kerülni akkor Hajduch mentette a menthetőt. A második félidő elején már az is kevés volt a szellős hazai védelem mögött, mert Ahjupera bevágott egy kipattanót. Öt perc múlva a gólszerző már azt vizsgálta, hogy van-e melegvíz, mert kapott egy sárgát a gól után a mez levételééért, meg egyet egy sípszó utáni labda-elrúgásért. Emberfórban a hazaiak támadtak-támadgattak, de talán reggelig sem rúgtak volna gólt, így maradt az UTE győzelme.

Kaposvár-Kecskemét 1-2
A kaposvári utazási irodák kínálatából kikerült az "Alföldi betyár-túra ; egy hét Debrecenben" fantázia-nevű ajánlat, nem került ki viszont a hazaiak kapujából Posza a múlt heti meccs után. A szombati meccs bő fél óra alatt eldőlt, előbb vezetést szereztek a vendégek egy szöglet után, majd a hazaiak egyenlítettek egy szabadrúgás után. Ekkor megint a vendégek következtek, és Forró révén vezetést szereztek, majd a sorminta alapján a Rákóczi jött volna, de Balázs a kapufát találta el. A második félidőben volt 2-2 egészséges kapuralövés, de újabb gól már nem született.

FTC - Videoton 0-2
Nézőcsúcs volt, bő 12000 ember gondolta úgy, hogy vasárnap a Puskás-stadion nézőtere a legjobb hely. A legutóbbi hasonló meccsen Torghelle 1. percben lőtt gólja döntött, most a Fradi már sokkal jobb volt, 7 perci is kibírta. A Fradi megint igazolt csatárt, de védőt csak eladott, így Somalia már balhátvédben villog. A gólt azonban nem ő, hanem a poszt címében már beharangozott Otten okozta, aki utolsó emberként félpályáról akart hazaadni, de úgy, hogy a labda 2 méterre se ment tőle, viszont pont a kilépő Nikolic elé, aki köszönte szépen, begyalogolt a kapuig, és bepasszolta. Utána támadott a Fradi, de a csatársorban ez a Tuyp nem volt az igazi. ( "Nem volt True Tuyp"). Otten még egy kísérletet tett egy gólpasszra, mert átlépett egy keresztlabdát, de az Kovács gyengén a kapusba lőtte, majd megint Otten volt helyzetben egy szöglet után - ezúttal az ellenfél kapuja előtt - de nem tudta jóvá tenni a hibáját. Szünet után is többnyire a pályaválasztó fővárosiak támadtak, de nem tudtak akkora helyzetet kialakítani , amit be is tudtak volna rúgni, míg a vendégek Nikolics megugrásaiban bíztak csak. A 74.percben aztán egy kontra végén Juhász tört be a büntetőterületre, és Alempievic-el párban elesett. Kölcsönösen kapaszkodtak egymás mezébe, de Ő büntetőt kapott Alempievic meg pirosat. Nikolic berúgta, így lényegében el is dőlt a meccs. Az utolsó 10 percben Kovácsnak volt egy zseniális lövés jobb külsővel, ezt Jova bravúrral védte, majd a csereként beállt Torghelinho 30-ról rátekerte a felső kapufára. A Vidinek szervezettebb volt a védekezése, és nem volt balf.sz védőjük - Stopyra majdnem az lett, de a rövid alsóba tartó mentését Calatayud kispárgázta - így gyakorlatilag komoly fejtörés nélkül nyertek, a Fradinak meg amíg nem lesz normális védelme, addig csak a Facebook-szavazások alapján nyerhet meccseket.

Budapest Honvéd - Pápa 0-1
Ez volt a forduló legborzasztóbb meccse, az első félidőn konkrétan én elaludtam. Visszanéztema  félidőben , és igazából nem maradtam le semmiről, nem úgy mint Lovric, aki viszont a második félidőt hagyta ki, miután egy elkésett becsúszás után egy pirossal gazdagodott. Egy kávés, és egy szünet után felfrissülve jöhetett a második etap, ahol az emberfórban levő vendégek harcoltak ki némi mezőnyfölényt. A hazai védelemről mindent elmondott az, mikor Griffiths 3 védő között úgy vett át egy labdát, hogy 3 méterre visszapattant róla, de még így is ő ért oda elsőnek, és egy 5m -es sugarú körben meg tudott fordulni, és mivel még mindig nem volt senki a környékén, el is lőhette... mindezt a 16-os vonalánál...Az utolsó 15 percre beállt Kenesei és Eszlátyi, onnantól a Honvéd teljesen beszorult. A végén Quintero beadása megpattant, és míg a hazai védők közelről csodálták a felperdülő labdára ható centripetális erő furcsa hatását a labda pöttyeire, addig Griffiths odaszaladt és befejelte. Na itt már alacsonyan szálltak a "vaffankulo"-k a hazai kispad felől, és hazai B-közép is komoly füttykoncertet rendezett, de ez nem változtatott semmit az eredményen, és a Honvéd a második egyest is bevéshette a bizonyítványába.

DVSC - Mezőkövesd 1-0
A Loki a múlt heti hengerelés után, most pályaválasztói-jog cseréje folytán lehetett újra otthon. Ott folytatták, ahol egy hete abbahagyták, de Szántai komoly robinzonádjai hatására nem sikerült gólt szerezniük. Az első 15 percben kb 4 gólt lőhettek volna, majd a maradék fél órában legalább ugyanennyit. Az első félidő krónikájához tartozik még Sidibe sajnálatos sérülése, egy szöglet utáni összefejelés következtében.A második félidőben már kevesebb volt e helyzet, a 'kövesd egy jó amatőr csaapthoz hasonlított, akik igazi fighter módjára minden labdára rámentek, és megküzdöttek érte, de a keresztpasszok teljesen váratlan dolognak számítottak náluk. Gól azonban nem volt továbbra sem, mígnem Kondás mester a pályára vezényelte a "Hortobágy Gepárdját". Jár a nagy kezdőbetű Dombi Kicsinek, mert végül az ő elfutásával indult a győztes akció, sőt a gólpasszt is ő jegyzi. A lövés egy erősebb passz komolyságával bírt, de pont megpattant és végig jól védő Szántai így tehetetlen volt. Véber Gyuri nem örült a vereségnek, de jobbak voltak mint egy hete, így ha hazai pályán játszanak majd, akkor lesz mindenkinek nemulass.

A bajnokságot a Loki vezeti, Vidi , Kecskemét Paks a további sorrend, amiből leginkább a KTE két győzelme a meglepő. A sor végén a betlizők is négyen vannak, a Loki miatt a Rákóczi zárja a sort, előtte 'kövesd,Honvéd és Pécs, itt pedig a Honvéd a kakukktojás.A góllövő listán érik a trónfosztás, Coulibaly sehol nincs Simon és Nikolics viszont bekezdett.

5 komment

Címkék: magyar összefoglaló

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr335445289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na73 2013.08.05. 09:51:18

Tippjáték / 2. forduló:
1. LionOfZion 18p, 2. koori 16p, 3. Zyk, szaja, Pietro87 15-15p

Összesített helyezés a 2. forduló után:
1. Kori 45p, 2. LionOfZion 39p, 3. vérfarkas 34p

TOTO / 2. forduló:
1. Koori 6t, 2. LionOfZion, Zyk 5-5t

Összesített helyezés a 2. forduló után:
1. Koori 14, 2. már foglalt, LionOfZion 11-11t

A tippverseny állása ezentúl az alábbi linken lesz elérhető:
data.hu/dir/yk0yrqejwz279281
vagy
www.labdabiztos.hu honlapon a Linkblog/Tippveseny Excel alatt.

Artie 2013.08.06. 09:18:47

@na73: Most komolyan, hogy lehet ebben a ligában két forduló után 45 pontot elérni? Nekem jó, ha ősszel összejön ennyi!

LionOfZion 2013.08.06. 11:03:08

Most látom hogy mennyi meccset telibe találtam:)

Artie 2013.08.06. 12:32:23

@LionOfZion: Rossz társaságba kerültem. Kérem szépen, én nem ismerek itt senkit, azt meg, hogy mire való a kabát vagy szőrme vagy mi, hírből sem ismerem! Ha csak nem telefonfülkék szétrúgására, de ez nem ide tartozik.

LionOfZion 2013.08.06. 13:26:32

Na jó bevallom lebuktam!

Tisztelettel:

Milinte Árpád
süti beállítások módosítása