HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

2013 - ami nem volt jó!

2013.12.29. 12:12 Bastille

devike.jpg2013. Pont. Nem régóta figyelem a magyarfocit, valahogy a kilencvenes évek közepétől, de –és javítson ki az, aki szerint ez nem így van- talán a legmélyebben most tanyázik szeretett sportágunk. Hegyeshalomtól Battonyáig és Letenyétől Záhonyig röhög az egyszeri, ha magyarfociról hall, és nem lehet irónia nélkül kimondani, hogy Torghelle a király! Megnézzük, mennyire fetrengett meg a szarban idén a focink, megnézzük azt is, hogy ki az, akit egyenesen ellep a gané, és eltekintve attól a rettenetes bűztől, ami a szavaimból árad, holnap megnézzük, mi volt az, ami megmelengette kicsi szívünket. Szubjektív vélemény következik.


1.    Stadionmutyik – Ebbe ugye nem szívesen köt bele az ember, mert örülünk, hogy stadionok épülnek, ahova majd mehetünk szotyolázni és meglesni az ifjú titánjainkat és a Tökölin és Molnár Monyón felnőtt aggastyánokat. Látom is, ahogy a 35 éves Radó huppan a tizenhatoson belül az új Nagyerdei Stadionban és a zsúfolásig megtelt Dombi szektor sárgát követel. Na, szóval szép ez a stadionőrület, de engettessék meg, hogy ebbe is belekössek. Sok esetben elég böszme módon kaptak támogatást olyan csapatok is (Mezőkövesd: idén 400 és jövőre is 400 misi), akik arányosan nem ennyit érdemeltek volna. És akkor még az isteni Felcsútot nem is említettem. Ezen eklatáns példák mögött tisztán látszódnak az uram-bátyám politikai kapcsolatok, de ezt meghagyjuk másnak. A legszomorúbb, hogy a Puskás helyett még nem kezdtek el építeni gigantikus nemzeti stadiont, ahol mondjuk béeldöntőt rendezhetnénk. Mindeközben a névbitorló, felcsúti Puskás idegenben, a Puskásban veri a Fradit. Azt hiszem abszurd, ahogy van! 


2.    Vasas – Az apáink csapata, Kádár csapata, de leginkább Kálmán bácsi csapata. Miközben Felcsúton stadion épül, ahova befér a falu kétszer, addig Zalaegerszegen és Egerben eladó a klub, utóbbi helyen, ha jól emlékszem egy forintért, és közben, fiatal barátaim, a büdösúristenit, a XIII. kerület gyöngyszemét egy zs-kategóriás német edzőturista letaszítja valami rokonával a mélybe, majd itt hagyja, mint Szent Pál a bojnyíkokat, a Mészölynek meg azt sem mondja, hogy kérsz egy fröccsöt?!? Pedig nem olyan rég adott az Állam száz misit a Vasasnak, persze ennek nagy része nem a focicsapathoz ment. Ettől függetlenül mindent elárul, hogy Dirk Berger lemondása után állítólag buszsofőrnek állhat. 


3.    Kupacsapataink – Hol vannak már azok az idők, mikor azért kesergünk, hogy a kupacsapataink nem érik meg a tavaszt. 2013. július 25-én minden csapatunk búcsúzott a nemzetközi porondról. A legnagyobb égést egyértelműen a Videoton mutatta be, aki a Mladoszt Podgorica elleni elsőkörös mulatságon esett ki. A Honvéd a Cseliket még verte egy  hazai 9-0-val, a második körben viszont a Vojvodinával nem bírt. Az ETO Sousa mester Tel-Avivjától szopott oda-vissza, míg a Loki egy biztató idegenbeli ikszet követően Nyíregyházán csődölt be a Kovács Péter fémjelezte Strömgodsettől. Minden szempontból blama volt tehát az idei nemzetközi porond.


4.    Románia – A keleti szomszédok ellen mindig presztízs játszani. Most meg még ráadásul tét is volt, nem kevés. Igazán magyaros történetként a hazai meccsünket zárt kapuk mögött játszotta a Szerethető, elfogadható játékkal vezettünk 2-1-re, hogy aztán az utolsó percben négy védő között az a hülye nevű román kiegyenlítsen. Utólag persze meglett volna a selejtező, ha azt nem szopjuk be, de akkor még hátravolt a java. Jött az idegenbeli meccs.  Aztán Guzmics. A többit tudjátok. Ki lehet kapni, de így nem. Ekkor jött kedvenc edzőnk egyik kedvenc mondása, amit a Fb-falunkon is láthattatok.

bullshit.jpg
5.    Amszterdam – És eljött minden idők szopása. A háborút még nem vesztettük el, a sajtó is pár nappal a vége előtt már nyerhető meccsről beszél, hallunk szoftverekről, sebezhető védelemről, ilyenkor van az, hogy az egyszeri szurkoló is kezd hinni a csodában. Nyilván! Mi még verset is írtunk:



Áll még büszkén Eger vára,
Szaros lett a gatyám szára!
Nem téríti meg a tébé,
Lesz-e sör ma, lesz-e vébé?!?



Aztán rábasztunk, mint kovács az ujjára. Minden idők vereségébe futottunk bele, nem is részletezzük, álljon itt inkább a kezdő tizenegy:

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás (Devecseri Szilárd, a szünetben) - Koman Vladimir, Hajnal Tamás (Elek Ákos, a szünetben), Varga József, Dzsudzsák Balázs - Böde Dániel, Németh Krisztián (Nikolics Nemanja, 79.)

guzmics.jpg2013 legnagyszerűbb magyar szurkolói


6.    A szakma, avagy a magyar edzők – Mert ugye ezek után Egervári lemondott. És elindult a találgatás. Csányi úr külföldi edzőt ígért, kritériumokat emlegetett, utánpótlást is igazgató, nagy tudású külföldit húzott el az orrunk előtt. Heynckes, Eriksson, Rutten… Sorjáztak a nevek, miközben a Nemzeti Sport igyekezett mindenkit megkérdezni, aki él és számít a magyar edzői grémiumban. És mindenki elmondta: a magyar edző is képes arra, amire egy külföldi. Détáritól Egervárin át egészen Garami Józsi bácsiig mindenki hitt a magyar edzőben. Csányi úr ettől függetlenül nem tágított a külföldi trénertől. Aztán jött a sajtótájékoztató. Eleve gyanús volt, hogy egy szék van kitéve az új kapitánynak, hogy nincs tolmács. Lehet mégis Bölöni??? Aztán megérkezett Pinyő! Innen is csókoltatjuk és kívánjuk, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a magyar válogatottból.


pinter1.jpgBenned van minden bizodalmunk!

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott pintér egervári 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr125715829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása