HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Lesz még NB1-es a Vasas?

2014.01.10. 11:40 vendégszerző

stadion-vasasbudapest.jpgMásfél éve a Vasas abszurdabbnál abszurdabb történetek után búcsúzott az első osztálytól. Elképesztő sztorikban azóta sincs hiány, csak az tűnik távolinak, hogy ismét Vasas meccsre tippelhessünk házi versenyünkben. Vendégszerzőnk; Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) megkísérli megválaszolni a címben feltett kérdést. Következzenek egy szegény Vasas szurkoló panaszai nem kevés nosztalgiával.

 

Őszintén szólva igen nehéz megmondani, hogy lesz az ember fia Vasas szurkolóvá, főleg vidéken, jobban belegondolva azonban olyan könnyű volt mégis, mint egyszeri Jessynek kettéfejelni a kapufát. Ez az egyszerűség egyébiránt a családban leledzett, úgy csináltam, ahogy az öreg, aztán úgy maradtam. Csapattársaim legnagyobb örömére, akik (remélhetőleg minél későbbi) halálom után ki szeretnének tömni pusztán ismeretterjesztési célokból, jelesül élő hatvan év alatti Vasas-drukkert rajtam kívül nemigen láttak a környéken (bár itt éreztem némi ellentmondást a kitömést és az életben maradást illetőleg).

 A kilencvenes években sem volt túlzottan nagy élmény amúgy a jelzett csapatnak szurkolni, nagyjából csak olyan, mint Zuzu Petals-al beszélgetni, de legalább vicces sztorikban, hihetetlen kaliberű spílerekben akkor sem volt hiány. Bohócligában pallérozódott ismerősöm mesélte, hogy Mészölyt például úgy adták el a franciáknak, hogy szóltak az ellenfélnek, jönnek a megfigyelők, okosba kellene valamit csinálni, és csodák csodája Gézu négy gólt somott hátvédként az edzőmeccsen. (amúgy erre akkor azt mondták volna, hogy magyaros fifika, meg virtus, ma inkább Bochumot emlegetnék – már aki, megint mások pedig csak annyit mondanának: ez az én fiam, b…tok meg!)

 VZ.jpgMáriási nevét magam sem tudom leírni röhögés nélkül, ő az ember, aki ha vonalat lát, kapura lő, lett légyen az az ellenfél tizenhatosa, vagy a félpálya. A Geress-Juci védőpáros, akik talán csak így visszagondolva voltak gyorsabbak egy MTZ-nél, vagy Mónos, aki valamilyen véletlen folytán sokszoros válogatott is volt (igaz, a két előző fenomén is felhúzhatta a meggypirost), pedig a pontatlan beadás bejegyzést róla mintázhatták, és akiknek tényleg elég csupán a nevét leírni: Zvara, Pecha, Maczó, Jean-Claude M’bemba, vagy a nagy kedvenc, Coco-Aires Washington (egyébként végeláthatatlan a sor).

Ezek mellett is az egyik legmeghatározóbb kamaszkori emlékem volt az, amikor a sporthírekben bejelentették, a Vasas edzője a Mágus lesz. Azt mondják, a rossz élmények örökre bevésődnek, ez, és többek között a Békéscsaba elleni tv-s meccs képkockái tisztán megmaradtak a mai napig is, amint az első félidő harmincadik perce környékén 0-2-es állásnál kettős cserére szánja magát (ne feledjük, akkoriban meccsenként ennyit lehetett), aki még nem tudott tévedni ebben a rohadt futballban, majd örülhettünk, hogy a vége „csak” 0-4 lett. Nem mellesleg érdemes felidézni a mérkőzés hátvédsorát, hiszen ott volt az a félisten, akit a fotelek koronázatlan királya szinte mindenhová vitt magával, és nem kérte, mégis fellocsolták velünk a pályát. Szintén Vasas-szurkoló munkatársam (lám, lám, többen vagyunk…), velem ellentétben már a pozitívumok embere, hiszen neki rögtön Teodoru Vaszilisz Zalaegerszeg elleni meccs végi oxizós gólja ugrott be, amikor megkérdeztem, hogy mi az első dolog, ami valamelyik Vasas-meccsről eszébe jut. Meg is követem önmagam, hiszen olyan jövőbe mutató dolgokat köszönhet a bohóc a piros-kék alakulatnak, mint a vonalvédekezés (nem vicc), vagy az állandó mezszámok, ez utóbbi is jelzi azt a nagyravágyást, melyet klubom képvisel. (ja, és békét is hoztunk!) 

 A múltidézésről körülbelül ennyit, a sztorik (sajnos?) kifogyhatatlanok, de a jelen is hasonló izgalmakat kínál a Megálló kocsma hozzáértő látogatóinak számára. Kezdve a tavalyi szezonnal, mert hiszen onnantól indult el az a valami, ami mostanra ismételten a tönk szélére juttatta a jobb sorsra érdemes alakulatot. Az utolsó fordulókig úgy tűnt, valóban a feljutás a cél, az eredmények jöttek, még akkor is, ha a játék gyorsasága alig múlt felül egy-egy Galaschek-sprintet. Nyilván nincs összefüggés a hátvédsor kicserélése, a rutinos, jól teljesítő játékosok csapatból való kipakolása, és a vereségek között, mert hiszen egy második ligás csapat politikai államtitkárának is adhattak volna 400 millát, meg új stadiont, csak azért a kisördög, khm, ugye.

Még ezen is túl lehetett azért valahogy lépni a majd jövőre formulával, jöttek is a fogadkozások, és úgy tűnhetett, a magasan jegyzett germán tréner tényleg megragadja a volánt. Persze ez már csak a végső arculcsapás volt, hallani lehetett jelentős tartozásokról, ki nem egyenlített számlákról, külföldi pénzhajhászokról, nem létező bankgaranciákról (azért tegyük a szívünkre a kezünket, van olyan valamirevaló magyar csapat, akiknek szurkolói ne hallották volna már ezeket?…). Ennek megfelelően nem is ezek, hanem a fentebbi hír volt képes az új szövkap személye mellett kínos nevetésre ingerelni.

20121204_vasas_TI_OV.jpgA jelen azonban korántsem ennyire derűs, talán Jámbor újbóli beszállása hozhat kisebb fellángolást, de hosszabb távon nyilván nem ez a megoldás. A tao-pénzekből továbbra is jön bevétel, Bergerre való tisztelettel a kormány (sic!) is segítséget nyújtott, de a jövőkép még akkor is borús, ha ma reggelre (2014. 01. 06.) szóbeli megegyezést kötött a klub az új edzővel. Szanyó, jézus ereje. Talán az ő fejét is letépi valaki, ha nem takarodik oda, ahova mondják, mert így kell ezekkel bánni. Kicsit sajnálom, hogy Xanyi már elkelt, mert egy Szanyó által dirigált Ferenczi-Torghelle csatárkettős ütős lenne a fiatalítás jegyében.

 A légiósokat mindenesetre elküldték, a fele amúgy is csak nemrég mászott le a fáról (itt határolódnék el saját magamtól), a másik fele meg csak kenyérpusztítónak volt jó, már Rulettgyuri is megmondta, ide a magyaros stílus, a magyaros játék kell (jelentsen ez bármit is), így elindulunk a hosszú úton. Igaz, nem annyira önszántunkból, de elindulunk, és amint ezt korábban a T. Házban is megmondták, ez is növekedés. Negatív növekedés, kétségtelen, de növekedés. A lényeg a kommunikáció, kedves barátaim, ismétlem, a lényeg a kommunikáció, mostantól állítólag egyébként is csak a jóra lehet koncentrálni.   

A kérdés azonban továbbra is az, hogy lesz-e ebből valaha még Bohócliga. Asszem mindenféleképpen. Az idei szezonban azonban csak egy kívánságom van. NBIII. ne legyen. Aztán meg majd lesz valami, mert dől a pénz, az lesz, amit csak akarsz, a magyar edzői kar felemelkedik, az utánpótlás kimagasló eredményeket ér el, Bognár Gyuri és Zombori valóban szakért, Devecseri nem a saját kapujába fejel, Guzmó bebőrözi Maricát, Dzsudzsák kommandósok nélkül edz, jövőkép köll ide, a büdösúristenit neki! Én ezekben bízom, hiszen ahogy a mondás is tartja, ha a padlón vagy, vegyél fel onnan valamit.

_Stáb.jpg

21 komment

Címkék: életérzés vasas

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr995750284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rexter 2014.01.10. 12:24:50

remelem soha.
ami a vasas topikban folyik Jambor Janos felszopasa, annal nincs viccesebb. eskuszom osszedobnak nekik a prolik egy bronzszobrot is ha ismet lesz egy vasas nb1. 12. helyezett csapat.

fran7 2014.01.10. 14:48:26

@rexter: Szóval te is jártál a fórumunkon. Még nekem is túlzás, ami néha ott folyik.
Másrészt jussunk fel, ha lesz hozzá elég pénzünk éspontunk. Csak nehéz úgy, hogy a négy vezető figurát már magára haragította a Vasas a fociban.
Csányit, Pick, Herz és Jámbor törésvonal a legdurvább ellensége a Vasas futballjának.
Mi rúgtuk már ki Mezeyt, Egervárit, őt elsőként mi, Pintért, bukott Vasas edzőből lesz a magyar szövetségi kapitány. Illetve a szauna kulcs is eltűnt egyszer. S ebből kellene egy jó focicsapatot csinálni, ekkora ellenszélben. De legalább próbálnánk meg.
Dr. Kotász, Sem Máriási, sem Mónos nem volt olyan rossz, mint leírtad, sőt. Geress és Juhár meg megoldaná a belső védő problémákat a válogatottban, jelenleg. Mondjuk lassan két karó is jobb mint a jelöltek.

nbcee 2014.01.10. 16:45:07

Dr. Kotász, már a réges-régi Die Hardos komment után éreztem, hogy ebből még ki fog sülni valami. :)

Két részt emelnék ki: "jelesül élő hatvan év alatti Vasas-drukkert rajtam kívül nemigen láttak a környéken" - Abszolúte jogos. :D

"Coco-Aires Washington" !!!

Futó Lada 2014.01.10. 21:17:04

Atyavilág! Néhány résznél besírtam.. :)
Odahaza a szomszédunk az Vasas-szurkoló volt, '93-ban mikor Bácsi a Vasashoz igazolt, akkor szinte megesküdött, hogy most aztán megfogták az Isten lábát, és bajnokok lesznek. Akkor volt ott Babócsy,Zvara, Pecha, Gricajuk, Sirinbekov, Szenes, Vincze...Aztán nem lettek.
Viszont egyszer eljöttek a faluba - már Gelei volt akkor az edző - mert kis csapatunk 100 éves fennállását ünnepelte, és mivel nézőteret csak a korlát választotta el, így Sirinbekov ott futkosott 2 lépésnyire. A közönség szinte végig tapsolt, aztán végül 12-0 -ra nyertek, mert Márton nem adott meg egy jogos büntetőt a 89.percben...ott volt kisebb füttykoncert, és már a Vasas csere-kapusa ajánlotta fel, hogy legyen inkább mégis büntető, de a spori hajthatatlan volt. Mai napig megvan még a belépő-jegy.

vérfarkas 2014.01.10. 22:05:49

Én azt látom a legnagyobb veszélynek, hogy ha pár éven belül nem sikerül feljutni, akkor szép lassan mindenki megszokja, a Vasas egy kedves kis csapat a másodosztályban. A Fradinak sem sikerült egyből visszatérni, de akkoriban Győrtől Debrecenig mindenki elismerte, Fradi nélkül nem az igazi az NB1. A Vasas esetében nem érzem ezt az országos hiányérzetet. És Angyalföldön sem látom, hogy ezrek tüntetnének, hogy hol az első osztály!
Azt a nagy üzleti lehetőséget sem kínálja csapat. Talán, ha egy olyan szent őrült jönne, akinek Szőke Szikla volt a jele az óvodában. Mondjuk mint Hemi bá, aki nélkül a Honvéd pont ott tartana, ahol a Vasas.

Fikk a Nick 2014.01.10. 23:13:04

Remélem soha.
Remélem kizárják onnan is a gecibe ahol vannak, mert kell a hely valami haver csapatának, csak hogy érezzék azt a törődést, amit a Fradival csináltak, amikor bent kellett tartani a haverokat.
Undorító komcsi banda...

Jissi 2014.01.10. 23:28:13

@Fikk a Nick: kisgazdak, fidesz, milliardos konszolidaciok, stadion allami penzen, egy fradista beszel haverok csapatarol... Hulyebb vagy mint azold feher atlag.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2014.01.11. 00:02:41

ami nekem adódott a vasasból, az nagyjából ezen a mérkőzésen kicsúcsosodott! ezután még a fatertól is kaptam zrikákat, aztán azóta ő már csak kézilabdát néz...
www.youtube.com/watch?v=itSpaQsf31k
www.facebook.com/photo.php?fbid=201617996700828

én azért remélem még visszajutnak! mea culpa!

@Futó Lada: ez azért gyönyörű!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2014.01.11. 00:34:11

Coco-Aires Washingtont is nekünk köszönhetitek! Először nálunk játszott a Volánban, a Bálint Laci/Martos Győző-féle első magyar magán-footballklubban, ami egy teljes tavaszi idényt élt meg

Shopping 2014.01.11. 09:29:39

Csak pénzből lehet eredményt várni, de:
-Egyetlen csapatnak sincs akkora szurkoló tábora, hogy az képes lenne eltartani a csapatot.
-Mivel kapitalizmus van ( ?) ezért állami pénzt ne reméljünk.
-A Vasas ingatlanjai nem elég értékesek ahhoz hogy egy befektető pénzt toljon bele.

Azt hiszem ennyi. Ezért nem lesz NB1.

2014.01.11. 09:37:29

@vérfarkas: a Vasas fociszakosztálya optimális esetben olyan lesz, mint a III. ker.: utánpótlásnevelő klub, harmad- negyedosztályú felnőtt csapattal.

A focicsapatra szurkolói igény már nincs (nem mintha pl. a Felcsútra lenne), és felesleges is azon küzdeni, hogy megint találjanak egy hülyét, aki ideig-óráig hajlandó pénzt önteni egy feneketlen zsákba.

AkovácsApéter 2014.01.11. 11:16:39

Gyönyörű.

Azt azért tudnod kell, hogy az Alföld porában megbúvó falvakban itt-ott vannak még gerillák. Hatvan alatti Vasas-fanatikusok. Lásd még: bujdosók.

Fikk a Nick 2014.01.11. 12:54:08

@Jissi:
Nyilván a vasassal nem ez folyik, ugye? Egy forintos létesítmény mond valamit hülyegyerek? Maradj is ott a komcsiknál, oda való vagy.

Sir Galád (már foglalt) 2014.01.11. 13:04:14

Van annyi állami támogatás, hogy vissza jusson. Ki kellene nevezni a Mészölyt elnöknek. Aztán jön a lé. Fradistaként nekem hiányzik a Vasas. Az nem a klub hibája, hogy milyen emberek vezetik.

Jissi 2014.01.11. 19:41:19

@Fikk a Nick: Mennyire hulye vagy istenem. 1Ft-ert fizethettunk erte evente a fenntartasra 10 milliokat amit alig fedezett a hasznositas. Ezalatt ti 100% allami penzen unnepeltetek a bajnoksagokat, mikozben torgyan csontlisztet reklamozott a palya melletti tablakon. Most meg csillio millio milliardert kaptok egy tok uj stadiont, milyen 1Ft ubereli ezt. Retardalt.

Jissi 2014.01.11. 19:43:16

@már foglalt: orom olvasni hogy vannak normalisak is koztetek. Akiknek leesik mennyivel jobb pl a Vasast megverni, mint a Mezokovesddel rangadozni.

Fikk a Nick 2014.01.11. 20:17:11

@Jissi:
Mondd, hogy amit a kizárásról írtam nem igaz. Na ugye. Az egész innen indult, te szerencsétlen. A többi csak rizsa, szerettek ezzel példálózni. Érdekes, a barbi stadiont miért nem emlegetitek? Benne van minden pesti csapat stadionjának akkori ára, mert a vezér akkor épp dózsa drukker volt. Vagy a Debrecent? Videotont?Soroljam még? Jobb is, hogy a marék maradék kissebségi komplexusos idióta egyike vagy, maradj is ott.

Jissi 2014.01.11. 20:35:47

Emlegethetnem oket is, de nem ok azok akik pont az altalad emlitett kisebbsegi komplexus okan folyamatosan minket baszogatnak. Ok pontosan tudjak hogy az allami tamogatas nelkul ugyanolyan elet-halal harcot vivnanak mint mi es nem olyan arrogans faszkalapok, hogy nem latjak a sajat portajukon kellene sepregetni.

A fradi adossagai miatt minden mas magyar csapatot a kokorszakba uztek volna vissza, nemhogy uj stadiont kapjanak, kicsit kisebb lehetne az arcotok.

Arrol meg pont a klub tehet, hogy xy vezetoje egy faszkalap. Guzmicsot megszivattak a romanok, gyujtsuk fel Szombathelyt. Na mindegy, oromkodj ha leikszeltek Felcsuttal az adombol epitett stadionban, boldogok a lelki szegenyek.

Futó Lada 2014.01.11. 21:53:08

@Fikk a Nick: @Jissi: Azt gondolom, hogy egyfelől kevés olyan csapat van, akinek valamilyen módon legalább egyszer nem toltak széket a segge alá, hogy ne a padlóra essen. Van hogy ez csak pénzbeli segítség, van hogy valakinek a kárára marad bent vagy nyer bajnokságot egy csapat. Ezen feleslegese feszülni, mert visszamenőlegesen megváltoztatni nem lehet, és arra sincs garancia, hogy soha többet nem fordul elő hasonló.
Egy bajnokság rangját szerintem az is meghatározza, hogy hány tradicionális mérkőzés van egy szezonban, hányszor találkoznak ősi riválisok, vagy nagy múltú egyesületek. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a tradíciók alapján bárkinek is "járna" az NB1-es tagság, de mindenképp rangosabb a szezon, ha van benne Fradi-Vasas, DVSC-Szpari vagy éppen Honvéd-Csepel...(és lehetne hosszan folytatni Hali-ZTE, ETO-Sopron
Nekem mindegy, hogy hány pesti csapat van, a 16 helyet nem regionálisan kell szétosztani, hanem a 16 legjobbnak kellene ott mérkőznie. Ha ez 16 vidéki csapatból jön össze, akkor úgy, ha 5 pesti van benne akkor meg úgy

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2014.01.13. 08:36:34

@fran7: félreértés ne essék, én imádom a felsorolt játékosokat, ennek ellenére szerintem nem voltak, és ma sem lennének válogatott szintű spílerek.

vidi-master 2014.01.13. 11:55:54

a Vasas utánpótlása, a Kubala Akadémia az ország kiemelkedő utánpótlás-nevelő intézményei közé tartozik, az első 10-ben biztosan benne van. Egy-egy korosztályban ki is emelkednek. Szerintem a Vasas jövőjét az utánpótlás jelenti, ha a rendszer hosszú távon fenntartható, akkor a Vasas profi felnőtt csapatot működtethet az utánpótlásából, a piacképes játékosokat az NB I-ből eladva.
süti beállítások módosítása