HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Elfogtunk egy levelet...

2014.07.24. 13:32 Futó Lada

Kedves Anyu ,Apu és Mixi-manó!


Régen írtam már, mert a CSAPATTAL nagyon készültünk erre az utánpótlás EB-re, és minden időmet lekötötte a felkészülés. Edzés közben nem lehet írni, mert vagy minden idegszálammal a feladatra koncentrálok, vagy hajzselés a kezem, és az összepacázná a papírt. Csomó dolog történt a legutóbbi levelem óta.

Nagyon készültünk. Elhivatottságom bizonyítékául az alkaromra tetováltattam az EB logóját, közvetlenül a nonfiguratív sárkány és a Hello Kitty közé. A többiek Coelho idézeteket, meg Mickey-egeret varrattak, Sanyán viszont jót röhögtünk, mert a kínai írásjelekkel addig menőzött, míg ki nem derült, hogy az nem azt jelenti, hogy "Élet és világmindenség", hanem hogy "Gung -Bao csirke rizzsel". De ez is csak egy apró adalék arról, hogy milyen remek a hangulat. Sokan, sok helyről jöttünk itt össze, mind különbözőek vagyunk. ( Van aki a Taft hajhabra esküszik, van aki a a lakkra, de olyan is van, aki még mindig sárga Velmentinát használ. )

Játszottunk felkészülésit az üzbégekkel. Vademberek ezek, én mondom. Mennek előre, futnak keresztbe-hosszába, ráadásul akkorákat rúgnak a labdába, mintha haragudnának rá. Semmi pengésség, semmi finesz, csak durr-bele. Így az EB előtt mindenki vigyázott, hogy meg ne sérüljön, vagy nehogy kifussa magát a torna rajtjáig, így elég visszafogottak voltunk, de az 1gól / meccs átlagból nem engedtünk még így sem. Az eredmény szerintem másodlagos, mert ez nem egy verseny, hanem csak edzéselméletek és játékrendszerek összevetése, annak megállapítására, hogy hol tartunk a felkészülésben. Fejben jobbak voltunk. Meg amőbában, és ping-pongban is, a foci az most nem úgy alakult, de ettől eltekintve jó buli volt. A morál nem romlott meg, erre is nagyon figyelnek. Voltak sztárvendégek is a szállásunkon, itt volt például a Trollfociról a "Büdösúristenit!"-bácsi. Stand-upolt egy jót, szakadtunk a röhögéstől a történetein, a végén már azt sem bántam, hogy nem az egyfogú spanyol fickó jött. A végén kiderült, hogy régebben - mikor még a meccsek fekete-fehérben mentek, és a focistáknak 4 árnyéka volt - ő is focizott. Aztán volt még egy rapper is az is csapatta a bulit, és állítólag ő is focista volt. Kicsit el is gondolkodtam, hogy a foci után majd nekem melyik menne jobban, egyelőre az ír-step -ben gondolkodok, vagy esetleg valami bűvész jellegű téma jöhetne szóba.

Az EB megnyitója remekül sikerült, csináltam egy csomó képet, azt biztos láttátok már az instán. A Mester azt mondta, hogy a csoportmeccsek eredményétől függetlenül, már most a legjobb 8 között végeztünk, úgy hogy  a spanyolok, az angolok, az olaszok, a franciák vagy épp a románok a fasorban sincsenek hozzánk képest! Na ez már valami! Pedig még ki sem mentünk a pályára. Aztán persze oda is kimentünk, mert voltak meccsek is. Nem volt sok kedvünk, mert meleg is volt, a strandon jobb lett volna, de hát ilyen nehéz a futballista élete. Nem elég a nehéz edzés, néha meccset is kell játszani, akkor is, ha éppen nem akarsz. Az egyik aranyesélyes csapat ellen kezdtünk, és ha ez még nem lett volna elég, az a rengeteg szurkoló is ott ordibált össze-vissza, és nem hallottuk a Géza bától, hogy mit kellene csinálni. Ilyen körülmények között nem is csoda, hogy az osztrákok rúgtak két gólt, mert nekik semmi taktikájuk nem volt, csak elvették tőlünk a labdát, aztán berúgták a kapuba. A szünetben kicsit pihentünk, kijavítottuk a sérót, mert az első félidő alatt eléggé zilált lett, aztán mentünk gólokat lőni. Hát..szerencsénk sem volt, a rafkós labancok megint rúgtak egy gólt. Kénytelenek voltunk beáldozni a kreatív játékunkat, és úgy játszani mint ők. Nem volt szép látvány, de hatalmas gólt hegesztettünk belőle. A mester ki akarta rakni a bójákat a pályára, hogy valamit viszontlásson a pályán az edzésen történtekből, de a bíró nem engedte, merthogy "balesetveszélyes". Basszus, hát edzésen azzal gyakoroltunk, akkor nem volt az ??! A meccs végén már egyértelműen fölényben voltunk, mert az osztrákok 2-3 fős csoportokban mentek a büféhez, de újabb gólt már nem tudtunk rúgni.

A meccs után kicsit le voltunk törve, de mondta a Mester, hogy van még két meccs, ne adjuk fel, és majd a portugálokat lezúzzuk. Közben jött valami belga vizsgálat, és kiderítették, hogy az akadémiák nálunk gyengék, ráadásul csináltak egy sorrendet is, ahol hőn szeretett akadémiám bizony csak a középmezőnyben volt.
Apu, kérlek kérdezd már meg az ügyvédünktől, hogy ha nekem azt mondták, hogy "Magyarország legjobb akadémiáján játszhatok", akkor ez alapján a lista alapján kaphatok kártérítést, vagy felbonthatjuk-e a szerződést ? Szóval ez a jelentés is erősen elszomorított minket, emiatt - és az első meccs miatt - sokan támadtak minket. Olyanokat mondtak, hogy elkényeztetett milliomosok vagyunk, meg már fiatalon saját kocsival járunk edzésre, holott például a spanyoloknál Iker Casillas a mai napig busszal jár. Tegnap kipróbáltam én is ezt a buszos dolgot, vettem egy Ikaruszt, de nem az igazi.Előnye, hogy 10-15 csajt is be tudok ültetni, és akkora visszapillantó tükre van, hogy az egész csapat egyszerre lőheti be a séróját, de a benne levő hi-fi mocskosul torzít, és ráadásul a lengéscsillapító is olyan, hogy szétráz mire átérek a szállástól a stadionig,pedig egymás mellett van a kettő. Ráadásul Casillas leszerepelt a vébén, úgyhogy a busz-project kilőve.

Néztük a vízilabda meccseket is, a franciák ellen kint is voltunk, és nagyon tetszett a játékuk. Amikor szerdán elkezdett szakadni az eső, mondtam is a Mesternek, hogy ha feltellene vízzel az aréna, akkor simán lenyomnánk a luzitánokat. Mivel megint egy aranyesélyes csapat ellen játszottunk, minden kis nüansz számíthatott, így a Mester el is rohant, bekapcsoltatta a szakadó eső mellé még a locsoló-berendezéseket is, de az új aréna sajnos annyira modern, hogy 30 centis vízállás felett automatikusan bekapcsolt a vízelvezetés, és addig nyeli a vizet, míg az 10 centire csökken. Sajnos a az így összegyűlt víz pólózáshoz kevés volt, focihoz viszont sok, viszont futás közben kellemesen hűtötte a lábunkat. Dodi rizsát szórt a kispad köré, hogy ha maradna az esős idő, legalább szüretelhessünk tasakos-rizst. Kicsit ilyen beach-focit idézett a pálya, Kriszt teljesen magával ragadta a hangulat, és megpróbált ugrani egy suszterpicsást. A mellette futó portugál srác nem vette  alapot, hanem az otthagyott labdával begyalogolt a kapuba. Hülyék ezek a portugálok. Nincs bennük semmi csibészség, nincs meg az a jó értelemben vett gazemberség mint bennünk. Szünetben én is felmentem a pályára egy kicsit dekázgatni, mert hallottam, hogy vannak a nézőtéren neves játékos-megfigyelők. Putyu bácsi szólt is, hogy állítólag az én nevemet felírta a Kókai KSK-tól és a Felsőpakonytól jött fickó is, így versenyhelyzetben lesznek, az már tuti, sőt beszéltem a ügynökömmel is, azt mondta, hogy lezsírozza valamelyik csapattal, és ha megvan, akkor a nagyválogatott összetartására is mehetek. Volt egy-két rosszindulatú szurkoló, aki bekiabált, hogy "Ne ácsorogj, mert ilyen esőben gyökeret ereszt a falábad", de szerencsére a többség az minket éltetni jött.A meccs második része szót sem érdemel, ilyen focimániás idióták ellen nincs értelme játszani. Ezek olyanok, hogy csak a gól érdekli őket. Mondtuk is hogy "Jóvan parasztok, akkor lődözzetek, ha nektek ennyire fontos!". Mi inkább a közönséggel törődtünk, ha már ilyen sokan kijöttek, legalább lássanak 1-2 gólt is a pénzükért. Az 1-6 -os végeredmény  szerintem nem tükrözi a valós erőviszonyokat, mert volt két kapufájuk is.Viszont a gólunk az megint megvolt. 

Most már elég sok negatív kritikát kapunk. A Mester néhányunkat személyesen is megtalált. Azt is mondta :"Ha összehugyoztuk volna magunkat, akkor sem tudtunk volna nyerni". Ő biztosan jobban tudja, én mondjuk meg sem próbáltam...De nem állhatunk meg, mert még nincs veszve a VB-re kijutás. A Mester próbált lelkesíteni minket, kérdezte is, hogy tudom-e hol van Új-Zéland? Mondom : "Én a régit sem tudom hogy hol van, nemhogy az újat, de kérdezze meg a szertárost is, az ő dolga hogy tudja mi hol van." Komolyan , néha az az érzésem, hogy ilyen mindent tudó szuper-emberek vagyunk. Én focistának szerződtem, abban vagyok a legjobb, nem a kérdezz-felelek-ben. A lényeg az, hogy pénteken nyernünk kellene az Izraeliek ellen, mert csak az első 6 helyezett mehet a VB-re. Megint valami focitorna, ahova mennünk kellene, és sorozatban meccseket játszani. Nem tudom jó lenne-e nekünk, de mindegy, ez van, akkor nyerni megyünk ki. Győzelem esetén egy orrhosszal megelőzhetjük Jákobékat, és akkor megyünk arra a zélandra. Arról a meccsről nem mondhatok egyelőre semmit, lehet hogy ott direkt össze kell hugyozni magunkat előtte, vagy valami, ezt majd ma mondja el a Mester a taktikai megbeszélésen. Meccs után majd még írok, vigyázzatok magatokra, és ne tegyetek túl nagy tétet a vereségünkre, mert már a múltkor is majdnem gyanús lett.

Puszi:

Fiatok
Ú19

20 komment

Címkék: magyar egyéb önérzetes u19 melléklet

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr456540033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2014.07.24. 18:47:02

Zseniális :)

"- Új-Kaledónia!
- Mire vágsz fel, azt sem tudod a régi hol van!"

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2014.07.24. 19:04:54

Holnap már irány a fesztivál, és el fogom felejteni a mennyeit, így ide írnék, ha nem gond. Max majd bemásolom, ha lesz beharang.

Nyíregyháza-Debrecen: 2-2
Nehéz volt a levegő.

Honvéd-Dunaújváros: 2-0
A fiúk szemébe sütött a nap.

Videoton-Pápa: 2-0
Ja, hogy ezek nem montenegroiak?

Pécs-MTK: 1-1
Totten…MTK idegenben? Imádom!

Haladás-Újpest: 2-1
Panelprogram.

Kecskemét-FTC: 2-1
Ehelyett azért inkább az Akela-Aurora-Prosectura hármast választom Szemesen.

Diósgyőr-Gyakadémia: 2-1
Reszkess Európa! Reszkess Afrika!.

Paks-Győr: 1-1
Heffler ereszt el egy (BUK) rakétát.

spinyokiraly 2014.07.24. 22:44:11

Csatlakozok a hadnagy úrhoz. Mármint tippügyileg.

Nyíregyháza-Debrecen: 1-2
Honvéd-Dunaújváros: 1-1
Videoton-Pápa: 3-1
Pécs-MTK: 1-0
Haladás-Újpest: 1-0
Kecskemét-FTC: 2-1
Diósgyőr-Gyakadémia: 1-1
Paks-Győr: 2-1

setzer 2014.07.25. 07:04:20

Ha elfelejteném ma..
Nyíregyháza-Debrecen: 1-2
Honvéd-Dunaújváros: 1-2
Videoton-Pápa: 2-1
Pécs-MTK: 2-1
Haladás-Újpest: 2-1
Kecskemét-FTC: 1-2
Diósgyőr-P.Akadémia: 2-1
Paks-Győr: 1-2

teddypicker 2014.07.25. 07:55:05

Csatlakoznék én is, a nagy nyaralásom közben nem biztos hogy eszembe jutna a tippelés. Lemaradni pedig nagyon nem szeretnék.
Nyíregyháza - Debrecen 1-1
Honvéd - Dunaújváros 2-1
Videoton - Pápa 2-0
Pécs- MTK 1-2
Haladás - Újpest 0-2
Mondjuk nem tudom, hogy kik rúgjákbl majd a gólokat
Kecskemét - FTC 2-1
Diósgyőr - Puskás Ak. 2-0
Paks - Győr 1-2

kétballáb 2014.07.25. 08:34:54

Mivel ez a 40 pont nagyon hiányozna a tippversenyben, ezért itt tippelek, ha később elfelejteném a posztot.

Nyíregyháza-Debrecen: 0:2
Honvéd-Dunaújváros: 2:1
Videoton-Pápa: 2:0
Pécs-MTK: 1:1
Haladás-Újpest: 2-1
Kecskemét-FTC: 0:1
Diósgyőr-P.Akadémia: 3:1
Paks-Győr: 0-2

spinat 2014.07.25. 08:49:33

Szintén.
Nyíregyháza-Debrecen: 2-2
Honvéd-Dunaújváros: 1-1
Videoton-Pápa: 3-1
Pécs-MTK: 0-2
Haladás-Újpest: 0-2
Kecskemét-FTC: 0-0
Diósgyőr-Felcsút: 3-1
Paks-Győr: 1-1

bmiky31 2014.07.25. 09:41:37

Nyíregyháza-Debrecen 1-2
Honvéd-Dunaújváros 2-1
Videoton-Pápa 3-0
Pécs-MTK 0-2
Haladás-Újpest 2-1
Kecskemét-FTC 0-2
Diósgyőr-Felcsút 2-1
Paks-Győr 0-1

snowblind 2014.07.25. 09:48:32

Nyíregyháza-Debrecen 0-1
Honvéd-Dunaújváros 2-0
Videoton-Pápa 2-0
Pécs-MTK 1-2
Haladás-Újpest 1-0
Kecskemét-FTC 1-1
Diósgyőr-Felcsút 2-1
Paks-Győr 0-1

Géza 2014.07.25. 09:50:37

Remek poszt, gratula!!!

szaja · http://gayvagynemgay.blog.hu 2014.07.25. 10:07:40

Már-már kezdem úgy érezni, hogy illetlenség elrontani a posztot a tippeléssel, de sajnos én sem vagyok biztos benne, hogy gép elé tudok kerülni, így előre is elnézést kérek.

Nyíregyháza-Debrecen 0-2
Honvéd-Dunaújváros 2-1
Videoton-Pápa 2-0
Pécs-MTK 1-1
Haladás-Újpest 1-1
Kecskemét-FTC 1-2
Diósgyőr-Felcsút 2-1
Paks-Győr 0-1

És akkor rajzolok egy tabellát is így sufniban:
1. DVSC
2. Videoton
3. DVTK
4. FTC
5. Győr
6. Haladás
7. Honvéd
8. MTK
9. Kecskemét
10. Nyíregyháza
11. Újpest
12. Pécs
13. Felcsút
14. Paks
15. Pápa
16. Dunaújváros

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2014.07.25. 11:16:59

Hegymászásba fojtott nyaralásra készülődvén kénytelen vagyok előzetesen leadni a tippeket.

Nyíregyháza-Debrecen 1-1 A csapatokból kimaradók a Krampusz Fesztivál pálinkaháza előtt nézhetik végig, amint az őstulok Bajzát mellett Tiszatibikét is kifütyülik a lokisták.

Honvéd-Dunaújváros 2-1 Annyi válogatottsággal és nemzetközi rutinnal, amennyi a Honvéd támadósorában van, szinte adja magát az ötlet, hogy a tájidegen Mancini legyen az ék.

Videoton-Pápa 4-0 Erődemonstráció, avagy Mátyus lesz az idei Véber.

Pécs-MTK 1-0 Józsi bácsi új feladatot kapott az MLSZ-től, ennek úgy megörült, hogy a szezonrajtot is elfelejtette.

Haladás-Újpest 1-2 Itt állítólag mindenkire ráfér a csapatépítés - de akkor miért nem paintball?

Kecskemét-FTC 1-1 Gera lesz a gólkirály, erről miért nem ír a Népsport?

Diósgyőr-Felcsút 2-1 A stadionban kikopott a gyep, így a meccset - az MLSZ hozzájárulásával - Miskolci Egyetem Pszichológiai Intézetében rendezik meg.

Paks-Győr 1-1 Kéne egy külön tippverseny arra, mikor melyik ETO-csatár sértődik meg. Vargával kezdem, felkészül Andrics.

snowblind 2014.07.25. 11:54:30

Amúgy a poszt szenzációs! :D

fulmerz 2014.07.25. 12:25:15

Nyíregyháza-Debrecen: 0-2
(kon-da-as) fn. tt. kondás-t, tb. ~ok, harm. szr. ~a. Kondával, azaz disznócsordával bánó, sertéseket őrző nyájőr, máskép: kanász, l. ezt.
Honvéd-Dunaújváros: 1-0
Videoton-Pápa: 3-1
Pécs-MTK: 0-0
(ér-d-ek-te-len-ség) fn. tt. érdektelenség-et. Valamely tárgynak vagy személynek azon állapota, midőn részvétünket nem birja, midőn magához nem vonz. Valamely dolgot érdektelensége miatt elmellőzni.
Haladás-Újpest: 0-0
Kecskemét-FTC: 0-1
Diósgyőr-Orbánopolisz: 2-0
Azt nem tudom, hogy mi az a "diósgy", de valamiért őrizni kell, úgyhogy biztos fontos.
Paks-Győr: 1-1

sirsteve 2014.07.25. 13:07:31

Tisztelegve a tegnapi EL "teljesítmény" előtt:
Nyíregyháza-Debrecen 1-2
Honvéd-Dunaújváros 1-2
Videoton-Pápa 1-2
Pécs-MTK 1-2
Haladás-Újpest 1-2
Kecskemét-FTC 1-2
Diósgyőr-Felcsút 1-2
Paks-Győr 1-2

Géza 2014.07.25. 13:09:23

LAtom, hogy a pszt atalakult tippversennye, ime a tippek..

Nyíregyháza-Debrecen 1-3

Honvéd-Dunaújváros 0-0
Iden nem kell sokaig varni a golnelkuli dontetlenre..

Videoton-Pápa 1-0

Pécs-MTK 2-1

Haladás-Újpest 1-0

Kecskemét-FTC 0-0

Diósgyőr-Felcsút 2-0

Paks-Győr 1-2

név szerint Galván Tivadar 2014.07.25. 13:27:09

A poszt zseniális,köszönet érte,viszont én sem tudok tovább várni a tippeléssel...

Nyíregyháza - Debrecen 1-2
Honvéd - Dunaújváros 2-1
Videoton - Pápa 3-0
Pécs - MTK 1-0
Haladás - Újpest 0-0
Kecskemét - FTC 1-1
Diósgyőr - Pancholók 2-1
Paks - Győr 1-1

Futó Lada 2014.07.25. 14:11:40

@Kúrcsány Ferenc: ..van ahol "vizibomba" néven ismert...az amikor felhúzott lábbal kell beugrani a medencébe, hogy minél nagyobbat csobbanjon, és a lehető legtöbb embert fröcskölje le.... na ezt felénk suszterpicsásnak hívják..
süti beállítások módosítása