HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Mi már tudjuk... Bohócliga 1. forduló összefoglaló

2014.07.29. 00:31 Futó Lada

Végre elkezdődött az újabb 30 részes évadja a "Ki fog kiesni, és ki lesz a bajnok" című szappanoperának, amit sokan csak Magyar Labdarúgó Bajnokságként, bohócligaként, NB1-ként, vagy éppen Mennyei Bajnokságként ismernek. Mivel az átigazolási időszak még bőven tart, így sem azt nem lehet kijelenteni, hogy bármelyik csapat kerete végleges, se azt nem, hogy bármelyik csapat teljesen felkészült volna. Kijelenthetjük tehát, hogy többé-kevésbé kész csapatok estek egymásnak a hétvégi fordulóban, ami azt jelenti, hogy bármelyik olyan "szakértői" kijelentés, ami prognózist ad ez alapján, az mind csak okoskodás / szemfényvesztés, hiszen ez alapján lehetetlen bármit is megjósolni. Mi persze tudjuk már a végeredményt is, kattintás után bárki elolvashatja.

Aki idáig eljutott, az vagy csak kattintott a bevezető átfutása nélkül, vagy nem olvasta el figyelmesen. Nem, mi sem tudunk prognózist adni, ha mégis megtennénk, akkor az okoskodás lenne. Viszont az első forduló meccseit tekintsük át együtt, hátha segítséget nyújt majd a tippjáték következő fordulójában. Ezen a hétvégén kb. 20 000 olyan hős volt, aki kilátogatott a stadionokba, hogy személyesen tisztelegjen a csapatok előtt, ami tekintve hogy volt forma-1, és vízilabda EB is a hét végén, nem is olyan rossz. Volt egy raklapnyi gól, helyenként nagy különbségű győzelem, ami sima meccseket jelezhetne, ha nem néznénk, hogy ezek a gólok rendszerint a meccsek végén estek. De haladjunk sorban.

Nyíregyháza Spartacus - DVSC-TEVA 1-1
A Szpari visszatért az NB1-be, és rögtön rangadóval nyitott.(Utolsó NB1-es szezonjának (2009/2010)  nyitómeccsén  5-1-re verte a Vasas, az első forduló után titkos favorit volt, de végül nem titkoltan kieső lett.) A vendégek a BATE elleni meccsre készülve szinte az egész első csapatot pihentették,így Ludánszky és Ferenczi is megkapta a bizalmat,  míg a másik oldalon szinte az össze új igazolás játékra készen állt többek között az a Rezes és Spitzmüller is, aki pont  a Lokitól érkezett (csak miheztartás végett, ők 2009/2010-ben a Loki bajnokcsapatának tagjai voltak), és hogy teljes legyen a kelet-magyarországi körkép, a volt diósgyőri játékosok vitték a prímet. Bajzáthnak - oké, ő mondjuk 2010-ben volt Diósgyőrben és "csak" kölcsönben; akkor a Diósgyőr volt a Szpari mellett a másik kieső -  annyi helyzete volt, hogy egymaga elrendezhette volna a meccset, mégis Seydi szerzett vezetést a vendégeknek. A második félidőre a másik ex-diósgyőri Abdouraman kezdett szlalomba, de  a védőkhöz érve felborult. A büntetőt Pekár materializálta góllá, és ezzel lett 1-1, az utolsó 10 percben pedig már csak a sárgákat gyűjtögették.

Bp. Honvéd - Dunaújváros 3-0
A másik újonc a Honvéd ellen kezdte a szezont, és 25 perc után úgy érezték, adhatnak egy embernyi előny a hazaiaknak. A 26 perben Holenderbe belecsapott a Villám, azaz inkább belerúgott a kezébe egy lecsúszott Van Damme-féle fejrúgás végén. A meddő mezőnyfölény talán kevés lett volna, de az utolsó negyed órában Milinte bevédte Holender fejesét. A vendégek mentek előre hátha sikerül találni egy gólt, de Kemenes kirúgása után Youla szenzációsan vette át a labdát, és eldöntötte a meccset. A hosszabbításban (92. perc)  lecserélték, hogy megtapsolhassa a közönség, a helyére beállt Traoré így statisztikailag elérte az első NB1-es meccsét. Meg az első gólját is, mert ha már beállt, akkor egy átvétellel lerázta a védőket, és egy lövőcsel után bepasszolta a csúnyán otthagyott rövid alsóba.

PMFC-Matias  - MTK 0-4
Véber mester bemutatkozott a Munkás kispadján, és aki csak az eredményt látja, az úgy érezheti, hogy a 'kövesden megkezdett munka folytatódik, de valójában csalós a kép. A vendégeknél roppant fair módon nem szerepelt a Nemzet Sanyija , mert akkor a hazaiak eleve esélytelenek lettek volna, így aztán a pécsiek tényleg támadtak, és jóval több helyzetük volt. A második félidőben viszont  előbb egy belőtt labdába piszkált bele Horváth, majd egy szabadrúgás után - noha Gőcze kitornázta a labdát egy jól koreografált robinzonáddal - az alapvonali asszisztens lézeres szemmértéke gólt jelzett. Ez a két gyors gól, vagy a magukról megfeledkezve éneklő MTK-ultrák hangorkánja megroppantotta a hazaiakat, és a hosszabbításban benyeltek még két gólt, egyet akcióból, egyet pontrúgásból.  Na így lett négy közte.

Videoton - Lombard Pápa 3-0
Mindkét csapat új edzővel kezdett, márpedig a Labdabiztos 1. törvénye, hogy az új edző mindig győzelemmel kezd. Ha másban nem is, ebben mindkét csapat bízhatott, de természetesen csak egyik nyerhetett végül.Mátyus a REAC kispadját hagyta ott, hogy a Pápa edzője lehessen, ez szerintem kimeríti a "Fordítsd oda a másik orcádat is" fogalmát.  A hazaiak voltak a favoritok, még így Feczesin nélkül is, és egy beadás után- nomen est omen -  Juhász terelte a hálóba a labdát. Az "Evribadi lavz Kokó" verseny utolsó helyezettje Sluka lett, mert ő már nem annyira "lavz Kokó", miután a fiatal játékos, a fizikát meghazudtoló mértékben rúgta fel a félpályánál. Ezt a játékvezető is honorálta, egy piros kártyával, így az ifjú titán a második félidőt már akár otthonról is nézhette.
A vendégek a második félidőben, emberelőnyben is magabiztosan őrizték a hátrányukat, de ismét Juhásznak volt volt két villanása. Előbb egy elkóborolt labdát csúsztatott át fejjel Szűcs fölött, majd nem sokkal utána pedig elégedetten nézte amint Nikolics belő egy büntetőt. Mindkét megoldás klasszisra vallott, így nem is csoda a győzelem, míg a vendégeknél lesz meló bőven. ( Kapcsolgatom a tv-t posztírás közben, hogy legyen valami alapzaj, a sport1-en most ismétlik a DVSC-Cliftonvillet, míg egy csatornával odébb azt hittem a mozgás alapján, hogy Vidi-Pápa,  de jobban megnézve ez a  Fox-on a The Walking Dead) 

Haladás - Újpest 0-1
A Halit elkezdték szétszedni és még nincs vége az átigazolási időszaknak. A Király-kupát  - nem, nem a Real-Barca fémjelezte kupa, hanem a Kaposvár-Pafc kategóriás - behúzták hazai pályán, de az Újpest azért más tészta. A celebek nélkül kiálló vendégek daráltak, hajtottak, és a végén Suljics volt az akinek sikerült rést vágnia a hazai védelmen, és belőni a győztes gólt. Halmosi egyenlíthetett volna, de a lövés pillanatában Jevgenyij Pljusenkót idéző leszúrt Rittberger ( jégtánc fanatikusok kedvéért toe-loop) lett a dolog vége, a labda pedig elszállt valamerre. Maga a meccs nem volt túl látványos, inkább a küzdelemről szólt, mindkét csapat erősen igyekezett a középpályát bebiztosítani, egy sárga volt összesen, az is csak a 93. percben.

KTE- FTC 1-3
Gera újra idehaza. Gyakorlatilag ezzel lehetett beharangozni a meccset. A Fradi folytatta ott ahol abbahagyta az előző szezon végén. A máltaiak elleni katasztrofális meccsek után lassan kezd némi javulás látszani, de amíg 5-6 embereket cserélnek minden félszezon után, addig nehéz csapatot építeni. Most sikerült megszerezni a vezetést, utána megint nem sikerült begyötörni a második gólt. A második félidő elején feltámadt a Kecso, és simán megfordíthatták volna a meccset, de csak döntetlenig sikerült feljönni, a többit Dibusz és a kapufa mentette. A kihagyott helyzetek után azonban Böde rúgott 2 gólt. Az elsőt Lauth átadásából - aki ezzel már többet adott hozzá a csapatjátékhoz mint Tujip az egész előző szezonban -,  majd egy előreívelés után az elcsúszó hazai védő mellett elslattyogott, és 1v1-ben, közelről a jobb sarokba vágta. Pavlovics még kiharcolt egy teljesen felesleges kiállítást magának második sárgával, így jövő héten megint lehet új védelmet építeni. A hazaiak fiatal csapata nem volt rossz így elsőre, de mint megfogadtuk, nem bocsátkozunk jóslatokba egy meccs alapján.

DVTK - PAFC/PFLA 2-1
A vendégek nevét még mindig nem tudom hogy kell helyesen rövidíteni (betűszóvá alakítani) , így inkább leírom mindkettőt. Mindegy. Ebben a leosztásban legutóbb egy fordulatos meccsen 2-3 lett a vége, most azonban valamivel jobban koncentráltak a hazaiak. A DVTK szerintem nagyon jól igazolt eddig, hiszen Antal a liga egyik legjobb kapusa, Bognár mögött is egészen jó szezon van, és Okuka révén egy rutinos hátvédet szereztek, aki emellett még fel is ér a támadásokhoz, és beadni is tud. A vendégek inkább a saját akadémiájukra támaszkodnak, ahogy eddig is, csak Góhért igazolták a Diósgyőrtől, és Danilovicsot a kapust. Eddig a Viditől is kevesebb játékost kaptak, most csak Tóth Balázs van kölcsönben. A hazaiak nem pihentették az oroszok ellen készülő keretet, és reméljük, hogy Bacsa és Takács azért most hagyta ki az összes helyzetet, hogy az EL meccsen már ne kelljen. Husic egy gólt és egy gólpasszot jegyzett így ezzel együtt is magabiztosan vezettek 2-0-ra, aztán a végén Lencse még kozmetikázott az arányon, de lényegi változás nem történt.

MVM Paks - Győri ETO FC 2-0
A hazaiaknál a gólkirály Simon távozott, Tököli és Éger végképp visszavonult, a védelemből Szabó és Fiola sérült. Az ETO Göteborban nyert, ámde kiesett, így emiatt szomorúak/büszkék voltak, vagy ilyesmi, meg fáradtak a hosszú utazástól. Az első felvonásban a hazaiak kétszer lőttek kapura, előbb Kecskés hegesztett külsővel egy irdatlan nagy gólt a Kígyó térről, majd Heffler tekert be egy szabadrúgást. Az ETO játékosok csak muszájból futkostak, valahogy nem akaródzott nekik a meccs. A második félidőre aztán jött a nehéz-tüzérség, Lipták és Priskin is pályára került, Rudolfnak is szóltak, hogy megy a meccs, így feltámadtak a vendégek, de Molnár kapus is készült a meccsre, és egy emberként védett a kapufák között állva. A végén egészen felbillent  a pálya, de még úgy sem sikeredett a szépítés, így maradt a 2-0.

Hát ennyi sikerült ebben a fordulóban, voltak évszakhoz képest egészen jó meccsek, és látványos megoldások. Az MTK már vezeti a bajnokságot, nekik több idejük lesz pihenni hétvégéig, mint a Lokinak, aki még BL-selejtezik a héten. Hét közben bátran tessék szurkolni a magyar csapatoknak, függetlenül attól, hogy ki melyik gárda szimpatizánsa, hiszen itt az augusztus eleje, a 3. selejtezőkör jön, és még van 2 csapatunk is érdekelve, biztassuk minél többen őket. 

3 komment

Címkék: összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr986555353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spinat 2014.07.29. 06:43:42

A Vidi TB-n kívül még 3 játékost adott kölcsön a Felcsútnak.

slowmotion 2014.07.29. 15:58:15

kicsit OFF
a hétvégén ugye Kaposváron voltunk, pénteken bementünk a belvárosba fagyizni, ott volt valami nemzetközi UP torna, a Kossuth térre betettek valami szart, ami a gumiasztal meg a bungee jumping keveréke volt, és bömböltették a zenét, 1995-ös határral.

gyerekek, én húsz évet fiatalodtam. no persze nem azért, mert annyira jó lett volna ugrálni (ki sem próbáltam, a két kölökkel kellett foglalkozni), hanem a zene miatt.

mert az 1995-ös határ az bezony felső határ volt. a DJ kicsit visszahozta általános iskolai emlékeimet, amikor kazettás magnóról ment az osztálybuli, amikor bedübörgött kis országunkba a techno meg a hasonló stílusok kavalkádja.

nem gondoltam volna, hogy valaha az életben hallom még az Enedzsíííít, de most mégis... hát érdekes volt, na.

ja igen: a foci. előttünk dekázott végig a sétálóutcán egy csapat kölök, hát kicsit ügyesebben bántak a labdával (ránézésre), mint a komplett magyar válogatott. hogy is volt az az akadémiai tanulmány, amit a belgák csináltak?

ja igen #2: ha Kaposváron jártok, az Ady Endre utca elején (még a Hotellel szemben) van egy fagyizó, azt feltétlenül próbáljátok ki. a fagylaltoskanalat nem nagyon ismerik - mint mértékegységet. 180 pénzért akkora "gombócot" lehet kapni, mint a ház, és nem is a rosszabb fajtából...

avd2 2014.07.30. 15:05:59

"Az elsőt Lauth átadásából - aki ezzel már többet adott hozzá a csapatjátékhoz mint Tujip az egész előző szezonban" - nana! Tuijp villámrajtot vett tavaly, az első fordulóban még a proto-Véber Munkásnak lőtt GÓLT.
süti beállítások módosítása