HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Tizennyolcas karika - Bohócliga 18. forduló összefoglaló

2015.03.01. 23:10 Futó Lada

18.pngTavaszi szezon első  tavaszi fordulója. Muszáj mindkét időhatározó, mert a hazai ligában a tavaszi szezon első két meccsét ősszel játszották, kivéve a Paks - Nyíregyháza meccset, mert azt a tavaszról őszre előrehozott meccset, őszről tavaszra halasztották. ( A Szpari 3 kapust is pályára küldött, ebből kettőt mezőnyben) Közben kiderült az is, hogy a nézőszám a tévés közvetítések miatt csökken, ezért kevesebb meccs lesz a tévében. Érdekes módon tavaly tavasszal ugyanennyi meccset adott a tévé fordulónként, mégis azt hallottuk mindenhol, hogy emelkedett a nézőszám. Látszólag ellentmond a két dolog, kivéve ha tudjuk , hogy a kettő között elkezdték bontani az MTK stadiont. Egyértelmű szerintem,hogy  ezért kevesebb a néző, mert a sok MTK-s nem megy el Kispestre a hazai meccsekre. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a hazai bajnokság forgatókönyvét Moldova György írta...Olvassunk bele a 18. fejezetbe.

MTK - Paks 3-1
A hazai szurkolók - akik nem mentek el Kispestre - nyílt levélben tiltakoztak, hogy Stanko Poklepovics kinevezésével, a Hajduk Split edzője lett Európa legidősebb szakvezetője. 1 évvel idősebb Józsi bácsinál, de ahogy Garami mestert ismerjük, ezt fél év alatt behozza. A meccsen a hazaiak kezdtek jobban, Kanta egy labda átvétele után rövid küzdelmet folytatott a saját mozgás-koordinációjával, és mire győzött, átvert 4 paksi védőt, letette a zsugát Besének,és  vezetést szereztek, aztán a paksiak végigtámadták a félidőt. A félidő végén - mikor a nézők nagy része már megy a büfébe - egy kósza előrelőtt labda után Vadnai megmutatta miért is igazolta vissza az MTK. Ja nem. Faultolt a büntetőterületen belül. A második sárgát megúszta - Puhl Sanyi bácsi vakarhatná a fejét -  a büntetőt nem, egyenlített az Paks. ( Aki meg elsietett a büfébe, az foghatta a fejét, megy egyfelől lemaradt a gólról, másfelől ennyi nézőből úgysem lesz sor. ) A második etapban Pölöskey a villanytelep magasságából rászúrta, és a "hét nokedligólja" cím büszke birtokosa lett. A végén 15 percre bejött Air Sanyi, kétszer lesre futott, egyszer szájon vágott valakit, majd a végén a kapuba kísérte Horváth labdáját. ( Fair módon nem ért bele, nem nyúlta le csapattársa gólját. Sanyi for President!)

Haladás - DVTK 1-1
A Hali végigtámadta a meccset, a DVTK rúgott egy gólt közben a semmiből. Aztán a Hali is rúgott egy gólt, majd mindkét csapatnak volt még 1-1 ordító ziccere. A második félidőben elkezdtem számolni a labdakezelési hibákat, de közel negyed óra alatt betelt a papír, amire jegyzeteltem. Koman pályára lépett a vendégeknél, a szpíker ünnepelt, hogy ez az első NB1-es meccse, de a közönség fütyült rá. Sok nem változott, a DVTK nem nagyon akart/tudott többet kihozni, a Hali meg ment előre , de minimális eredménnyel, hol a vendégek, hol a játékvezető állította meg őket. ( Az MLSZ nemi identitását skandáló rigmusra van kedvezmény, ha csak a 90 perc után hangzik fel? )  Érdekes volt, hogy amíg a pályán a játékosok rohantak még az utolsó percben is, és mentek a győzelemért, addig az edző a hosszabbítás utolsó percében még cserélt egyet. Végig szurkoltam, hátha a hazaiaknál Mancini pályára kerül, de nem. Ide kapcsolódik a kérdés: Egy kiesés ellen küzdő csapat, miért igazol egy másik kiesés ellen küzdő csapattól egy olyan játékost, aki még ott sem tudott csapatba kerülni? ( Kép opciót látok, vagy csak úgy adta a Honvéd Alcibialdét, ha Mancsót is viszik,  vagy babonásak a hazaiak, és kellett még valaki, hogy ne 13-an üljenek a kispadon.)

PAFC - Debrecen 0-1
A Loki 30 percen keresztül akkor került helyzetbe, amikor akart, de a hazaiak kapusa fogott mindent mint a zöld festék.Összejött még egy büntető is, de Tisza érezte, hogy 11-esből nem illik gólt lőni. Fosgyenge büntető volt, félmagasan, nem is ment rendesen a szélére, így Danilovics ki tudta ütni. ( A kapus elvileg a lövés pillanatáig nem mozdulhatna el a gólvonalról, nos itt a lövés pillanatában a kapus kb 2,5 méterre volt a mészcsíktól. Ez persze nem von le az érdemeiből.) A másik oldalon Tischler kilőtte Lázár szabadrúgásból, ettől a vendégek bedurcáztak, és nem fociztak tovább. (Nem ez volt megbeszélve) Az iram innentől kb olyan volt, mintha le lenne boltolva az eredmény, a vendégek a második félidő elején összehoztak egy gólt, utána mindkét csapat az eredmény tartására ügyelt.Az utolsó 10 percet Guantanamón vallatásra használhatják, annyira rettenetes volt. Az eredménnyel mindkét szakvezető elégedett volt, kiemelték a hatalmas taktikai csatát. Valószínűleg a büfében nézték a tévén a Granada - Barcát.

Nyíregyháza - Bp Honvéd 2-0
Kiesési rangadó, ezt nem adta a tévé, így egyértelműen telt ház várta a csapatokat....egy párhuzamos univerzumban. A meccs hangulatát szerintem ez a közvetítés elég hűen visszaadja. Mindkét csapat szinte sorokat cserélt az őszhöz képest, ám jelentős különbség, hogy a Szpari válogatott játékosokat szerzett, a Honvéd pedig a "Cordella és Tsa" által szállított brigádból gazdálkodhatott. Rossinak ráadásul csak 2 hete maradt a felkészülésből, mert előtte nem is ő volt az edző. Nem akarom túlmagyarázni a dolgot, a Honvéd beszedett egy olyan gólt, amit ifiben is oktatnak a "Bedobásnál nincs les" fejezetnél. Utána ment a küszködés, Holander kapott egy véleményes második sárgát, és utána kb. nem is volt miről beszélni. A hazaiak szereztek még egy gólt a végén, ezzel elléptek a kieső-zónából. Az előzmények alapján Mátyus Jani lesz a Honvéd következő edzője. 

 KTE - Lombard Pápa 3-2
A hazaiakat már annyiszor leírtam, de mindig rácáfolnak, valahonnan összeszednek mindig 11 olyan spílert, hogy bennmarad a csapat...és nem ám csak úgy hogy éppen a vonal fölött, hanem vastagon fölötte. Most Bebeto volt a nyerő, majdnem 3 gólt lőtt, de látta előző nap Torghelle Sanyit, így Kitl lövését nem piszkálta be 20 cm-ről. 3-0 nál a hazaiak úgy érezték, hogy megvan a meccs, de a vendégek mocskosul nem így gondolták, és elkezdtek ők is gólokat rúgni, ha van még 10 perc,akkor lehet az egyenlítés is összejött volna....de nem volt még 10 perc. A Kecso is biztonságban van most 2-3 fordulóig, a Pápán pedig már hagyomány, hogy majdnem kiesnek, egész az utolsó fordulóig.

Újpest - Pécs 0-2
A forduló meglepetése. Megmondom a frankót, én sima hazai győzelemmel számoltam a meccs előtt, sőt még mikor bemondták, hogy Suljuc nem játszhat, mert most vették észre, hogy lejárt a játékengedélye - profi klub, naná - még akkor sem gyanakodtam. Pár perc múlva az látszott, hogy a hazaiaknál Ojo életveszélyes elől, Andrics és Forró jól játssza meg a két szélét, és idő kérdése, hogy a vendégek meddig bírják. A vendégek taktikája rém egyszerű volt - ezzel együtt az összes csapat közül, egyedül rajtuk látszott, hogy mit akarnak játszani - egy 20m-es sávban megszállták a kapujuk előterét 9 emberrel, és kontrára játszottak. Nyilván kiszámolták, hogy amíg nem kapnak gólt, addig 1 pont megvan, és ha minden fordulóban 1-et szereznek, az akár elég is lehet. Aztán a 11.percben átrohantak egy kontrából, és bezúzták. Innentől jött az ultra-deffenziv taktika, amit teljesen jól csináltak. Ha labdát szereztek, akkor 2-3 emberrel vitték a kontrát, és véletlenül sem bontották meg a védekezést. A hazaiaknál megsérült Andrics, Forrót pedig lecserélték, így lelassultak a támadások. A második etapban a hazaiak létszámhátrányba kerültek, amit úgy próbáltak egalizálni, hogy minden támadás Uzoma oldalán futott. Egyszer-kétszer rezgett a léc, hogy a vendégek hátvédje is begyűjti a második sárgát, de ez nem történt meg. A végén már kitámadott az Újpest, és egy pécsi kontra után tovább csökkent a pályán levők létszáma. A vendégek húzták az időt, de még aközben is lőttek egy újabb gólt. A hazai szurkolók nem örültek. Az egyik zajmikrofon mellett az MTA egyik levelező-szakos hallgatós az egész második félidő alatt Vébert megszégyenítően elemezte valakinek a nőági felmenőit, különös tekintettel azok foglalkozására, majd a hosszabbítás perceiben az addig tényleg visszafogott hazai tábor megalapozta a jövő heti menetrend szerinti FB büntetést.

Győri ETO - Videoton 2-2
Az első 30 percben az idei bajnokot láttuk a gyepen. A Vidi játszhatta a saját játékát, el is húzott 2-0 ra. Ekkor az ETO változtatott, és elkezdtek támadni, Itt látszott, hogy a Vidi presszió alatt már nem annyira hatékony. A két szélét lezárta az ETO, így Gyurcsó és Oliveira nem tudott felmenni a támadással. Középen Kovács egyedül volt, mert Trabotics és Simon jobbára csak védekezett, Nikolics meg 2 védővel birkózott. A félidő előtt szépítettek büntetőből a hazaiak. (Oliveira egy sárga birtokában sípszó után még csinált két cselt, és ellőtte a labdát, de megúszta a második sárgát.) Második félidőben a Vidi inkább csak védekezett. Nikolicsnak volt egy afférja, majd a következő képen az látszott, hogy a győri védő fekszik, a fehérvári támadó meg kiabál valakivel. Nem lehetett látni mi történt,  mert a labda nem ott volt, a kamera meg nem vette de a Vidi csatárja kapott egy sárgát. ( Valószínűleg reklamálásért, mert ha ütésért kapta volna, akkor az egyből piros) Juhász kiválásával - lecserélték - kaotikus lett a vendégek védelme, és nem volt olyan játékos aki meg tudta volna tartani a labdát. Egy győri kontra után Fejes vállallt be egy sárgát -a lassításon látszott, hogy nem ő volt szabálytalan, hanem Chakla, akinek ez a 2. sárgája lett volna. A Vidi látványosan húzta az időt, mindenképp próbálták elkerül a kapott gólt, de nem jött össze, Priskin az utolsó percben egyenlített.

Dunaújváros - FTC 0-1
A Fradinál a bőség zavara van. De tényleg. Most már annyi játékosuk van, hogy az a nehéz, hogy ki kerüljön be. Most nem sikerült eltalálni az egyensúlyt. A védelemben CR77 egész ügyesnek tűnik, az látszik erősségének, hogy lecsapja a fejét, és végigrongyol az oldalvonal mellett a labdával. Beadást nem sokat láttunk, mert ha odáig elszaladt, inkább lőni próbált. Hogy szerelni tud-e balhátvéd létére az most nem derült ki. Hajnal ellenben nem győzött meg. Az látszik, hogy technikás, jól bánik a labdával, de az is, hogy borzasztó lassú. Akkor oldotta meg jól, ha 1m-es belül nem volt senki, és volt ideje átgondolni, hogy hova kellene passzolni, ilyenkor tényleg oda is rúgta, de ha kicsit is közel ment hozzá valaki, akkor többnyire eladta a labdát. Somalia a másik fele, ketten kiadnak egy labdarúgót. A brazil az fut mint a nyúl, de taszítja a labdát. Most középpályán volt, holott szerelni nem tud, és a sebességét itt tudja legkevésbé kihasználni. Lehet muszáj játszani. Varga jó igazolás volt, végre van egy harcos jobbszélső, aki be is tud érni a kapu elé. Ennyit az igazolásokról. Meddő Fradi fölény volt, Lamah kotort össze egy gólt, után jobbára Böde próbálkozott gólt lőni, de nem jött neki össze. A hazaiak pontrúgásból voltak csak veszélyesek, de abból sem annyira, hogy szívdobogást okozzon Dibusznak. A hazaiaknak nem reménytelen hogy jövőre is NB1 legyen, a Fradinak viszont ez roppant kevés lesz jövő héten az ETO ellen.

Jövő héten az alsó ötösből 4 egymás ellen játszik, ahogy öregapám mondta volt : "ott elválik a szar a májtól", és lesz egy pesti "Derby della Madonnina" (oké, ez szar vicc volt...az ilyen viccek miatt alacsony a nézőszám...). 

3 komment

Címkék: magyar összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr57232111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2015.03.02. 10:28:57

Ramírez kurva hasznosan játszott, ha jól számoltam 9 szögletünkből 7-et ő hozott össze; az más kérdés, hogy mindet ugyanúgy kúrtuk el (ti. felíveljük a spanyolnak, mintha ő lenne bólintstibi, majd a védők kivágják / Mateos elfejeli a picsába).
Hajnal tényleg lassított felvétel. Szomi pont olyan volt, ahogy leírtad, nagyon nem való ebbe a pozícióba. Varga Roland parádésan tud bármilyen helyzetet kurva látványosan elkúrni. Böde Daninak egész egyszerűen nem létezik rúgótechnikája.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez az újvárosi pálya borzalmas libalegelő, lehetetlen kis területen, finoman játszani rajta, gerazoli látványosan szenvedett is.

housemd 2015.03.03. 22:54:14

nyertüüünk!!! és én megmondtam...:D sikerült leküzdenünk ötre a magyarok számát a kezdőben (Mártonék alatt kb 9 volt), de nyertünk :)
süti beállítások módosítása