HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Storckos csütörtök - válogatott beharangozó

2015.10.07. 16:41 Futó Lada

Újabb sorsdöntő mérkőzésekre készül a válogatott. Az eddigi eredményei alapján csak X-men -nek becézett kapitányunk most Feröer és Görögország ellen vezetheti harcba a csapatot. Az első meccs kivételesen nem szerdán vagy pénteken lesz, mert  - bár mi ezt a két napot favorizáltuk - a FIFA csütörtököt mondott. Ez van, ezt kell szeretni, kezdjük meg a beharangozást, aki viszont arra számít, hogy hosszas "Így juthat ki a válogatott az EB-re" jellegű felvezetés lesz, az ne is kattintson a tovább gombra, hagyja a kipattanót kigurulni az oldalvonalon túlra.

Nem lesz tehát "Így juthat ki a válogatott" -jellegű számolgatás, merthogy tök felesleges. Egykori edzőm jelmondatával élve : "Nem a táblázatot kell nézni és számolgatni, hanem kimenni a pályára és nyerni, mert nem a tabella alakítja a végeredményt, hanem a végeredmény a tabellát. " Ennél okosabbat én sem tudnék mondani, van két meccs, azokat be kell húzni, és azután majd kiderül, hogy az mire lett elég. ( Aki mégis a táblázatok és kimutatások nagy rajongója , annak meg azt tudnám mondani, hogy nézzen rá a tabellára, a két utolsóval játszunk, akik eddig csak egymás ellen nyertek, így kötelező őket megverni. ) Ezzel részemről le is tudtam a számolgatós részt, nézzük a soron következő ellenfelet. (A Görögország elleni meccs még odébb van, és a Feröer elleni meccs eredménye is nagyban befolyásolja, hogy ott milyen célért fogunk küzdeni. Tehát a "Hogy megyünk át a hídon" kérdés helyett előbb következzen a "Hogyan jutunk el a hídig", így most csak a Feröer elleni meccsel foglalkozunk)

Feröer

Mivel több szigetből áll, így nálunk Feröer-szigetek néven ismertebb - szemben pl Japánnal, ami még ennél is több szigetből áll, mégsem Japán-szigetek. A neve magyarul Juh-szigeteket jelent, így nagy segítség lesz, ha Juhász játszani tud a védelem tengelyében. Az országot 18 vulkanikus sziget és kb 750 sziklazátony alkotja, ezek közül 17 sziget van ami lakott, a 18. szigeten és a sziklazátonyon leginkább csak sziklák vannak. (Nem, egyik sem Szőke Szikla,  náluk csak sima szikla van.) Ebből kiszámítható, hogy a 22-es keretben vannak olyan labdarúgók, akik egy szigetről jöttek. Az ország területe kb 2,5x akkora mint Budapest (~1390 km2), viszont lakossága kb. feleannyi mint Újpesté (~48000 , ennek negyede a fővárosban Tórshavn-ben lakik.) Első labdarúgó-csapatuk 1892-ben került megalapításra, viszont ellenfél híján jónéhány évig elég lapos meccseket játszottak. 1988 óta FIFA és UEFA tagok - csak miheztartás végett, az akkor már majdnem 1/2 éves Szalai Ádám, kb akkor tanult ülni, így akár párhuzamot is vonhatunk a labdarúgáshoz való viszonyok között.

A Magyar keret :

Sem Hajnal, sem Stieber, sem Szalai. Bosnjak sérült, Leandro eltiltott, Fiola hátfájós. Van viszont Böde, Lovrencsics és Osváth - bár utóbbi valószínűleg annyit játszik majd mint legutóbb Botka. Az, hogy nyerni kell, és ezúttal a döntetlen semmire sem elég, azt ezúttal nem csak a Nagy Nemzeti Öntudat mondatja, hanem ez tény, és lássuk be, ha valamit akarunk kezdeni az EB-n, akkor ne azt nézzük már, hogy mi az a minimum amivel még pont ki tudunk vergődni, hanem nyerjünk két meccset, és akkor lehet nyomtatni a válogatottas-kártyanaptárakat, mint '86-ba. ( 30 év hogy elment mi? Nekem még megvan valahol a szekrényben azokból a naptárakból Sallai, Nyilasi, Disztl Péter és Garaba. Ha lesz ilyen naptár a kijutás után, akkor veszek abból is Királyos, Juhászos, Szalais és Dzsudzsákost, hogy a következő 30 éves szünet is dokumentálva legyen.)

A kapuban vélhetően Király kezd, Herr Strock ebben a tekintetben következetes. A védelemeben Fiola játszik ha felépül, ha nem akkor Vanczák, középen Guzmics-Juhász a szélén Bosnjak és Leando hiányában Kádár szerepelhet. Nagy Ádám legutóbb nem játszott rosszul, de kezdőként azért még nem kell erőltetni, így Tőzsér- Elek középpálya (esetleg Gera-Elek középpálya) várható, Dzsudzsák játéka alap, és innentől jön a variáció, hogy 1 avagy 2 csatárral rohamozzunk. Németh jó formában van, Nikolics is, Böde viszont a behívó óta nem tud betalálni. Rúgott gól nélkül nehéz nyerni, így ez alapján adja magát egy Böde-Nikolics páros, a szélén pedig Lovrencsics, vagy Gera (nyilván akkor a középpályán is nem fog tudni játszani).

A nézők:

Aki szorgalmasan olvassa a 'biztost az valószínűleg  kb nálunk olvashatott róla először, hogy az MTK szurkolót ott lehetnek a meccsen, nos azóta sikerült elérni, hogy a többi klub szurkolói is jelen lehessenek. Ez mondjuk csak tegnap derült ki, hogy mégis lehetnek nézők, így a feröeri -ultrák ma tömegesen rohamozták meg a háziorvosukat kamu-táppénzes papírért, illetőleg, hogy csütörtök-péntekre kiírja őket, és felmentést kapjanak az aznapi bálnavadászat alól. Nincs tehát most már hivatkozás alap arra sem, hogy zárt kapus a mérkőzés, így tehát teljes hátszéllel lehet támogatni a válogatottat. ( Az hogy majd melyik meccs lesz zárt kapus, az később dől el, lehet, hogy a pótselejtező - már ha lesz pótselejtező.)

A kinti meccs:

Kínlódva, vért izzadva nyertünk 1-0-ra műfüvön, miközben a B tribünön a helyi rezesbanda olyan tempóban játszott Boney M-től ABBA-n át Joe Satrianiig bármit, mintha a majálison lettünk volna. Ez persze néha jól is jött, mivel maga a meccs nem volt különösebben izgalmas, mindkét gárda célfutballal törekedett a lehető legtöbb pont megszerzésére. Most a Fradi-pályán várhatóan nem lesz rezesbanda, lesz viszont rendes fű - mármint gyep..pázsit...- így aztán ismét egy gátló tényező lehúzható a listáról, ami ismételten csak a mi győzelmünk mellett szól. ( Szünetben persze lehet ABBA és Boney M is, ezt azért ne vegyük el a kilátogatóktól, míg Joe Satriani pedig pénteken lesz 20:00-tól a Kongresszusi Központban. ) 

 Összegezve : 

Itt és most ( pontosabban ott és csütörtökön) győzni kell. Mindegy, hogy 1-2 vagy esetleg 3 csatárral, lényegtelen, hogy Böde, Németh vagy Nikolics rúgja a gólt, esetleg Vanczák vállalja be a "Kis futballnemzetek hivatásos legyőzője" címet. Ha ez a válogatott tényleg komolyan gondolja az EB-t, akkor a csütörtöki meccset kutya kötelessége győztesen lehozni, minden más eredmény, vagy számolgatás értelmetlen. A tipp ennek szellemében nem is lehet más :
Magyarország - Feröer 3 : 0.

Élő közvetítés csütörtök este - ha a szolgáltató is úgy akarja - az egyszerűsített tippszelvény pedig :

Magyarország - Feröer

(és ha valaki egy levegőre le akarja tudni)

Görögország - Magyarország

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr857925264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szövet 2015.10.07. 19:42:04

Magyarország–Feröer 3:2
izgalmas, fordulatos mérkőzés végén Bódi (a balfelsőt pókhálózza ki)

Görögország–Magyarország 1:0
A hajrában lecseréljük a csatárokat, nehogy iksz legyen...

Biztos, hogy kell nekünk egy pótselejtező?
"Tudtuk, hogy erős csapat Jugoszlávia. A gyors gól után talán már kezdtünk magunkra találni, amikor jött a második találat, ami egyszerűen >>amatőr<<, gyermeteg gól volt. Azt kívánom, hogy Jugoszlávia legyen világbajnok."

Ha azt megússzuk, akkor mi történik a csoportban?

Artie 2015.10.07. 21:15:08

Magyarország–Feröer 1:2
Hogy ne kelljen számolgatni.

Görögország–Magyarország 1:3
Hogy megint lehessen arról beszélni, hogy ha Feröer ellen nyertünk volna.

fulmerz 2015.10.08. 09:01:49

Magyarország - Feröer 2-0
Görögország - Magyarország 0-0

sirsteve 2015.10.08. 09:23:05

Magyarország - Feröer 3-0
Görögország - Magyarország 0-1

Hogy egészen addig lehessen számolgatni, amíg az ukránok legyőzik a spanyolokat. A jó hír az, hogy egy belgrádi kirándulást sok-sok begyűjtött góllal már biztosan megúsztunk. A rossz hír viszont, hogy Hollandia még versenyben van a csoport 3. helyéért, és amilyen szerencsénk van, simán kifogjuk őket a pótselejtezőn.

2015.10.08. 10:00:24

Magyarország - Feröer 1-0

Görögország - Magyarország 3-0 Moldovába és Grúziába is nyerni mentünk.

bmiky31 2015.10.08. 10:13:30

Magyarország - Feröer 1-0

housemd 2015.10.08. 10:53:36

Magyarország - Feröer 1:0
Böde és Nikolics annyira impotens játékot mutatnak be elől, hogy attól még dr. Török Alexander, a legendás pécsi Erectőr uro-szexológiai magánklinika (sic!) alapítója is szomorúan horgasztja le a fejét. A 88. perceben Gera végül bekotorja.

Görögország - Magyarország 2:0
"Görög tragédia" "a marathóni menetelés vége" "Storck feldolgozatlan ödipális konfliktusa"

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2015.10.08. 11:21:21

Magyarország - Faröer 2-0
Görögország - Magyarország 1-1

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2015.10.08. 14:06:08

0:0; 1:0 - épphogy, de pótselejtező, kurva nagy lebőgés, kapitánymenesztés, előlről kezdés, 1997 again and again.

Zoltáng 2015.10.08. 20:08:48

Magyarország - Feröer 2:0

Görögország - Magyarország 0:0

bmiky31 2015.10.09. 18:19:38

Görögország - Magyarország 0-1
süti beállítások módosítása