HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Irány a harmadik kalap

2007.11.16. 12:00 mészöly sámán

Moldáv-bosnyák szimultánnal hangol a válogatott a szebb jövőre. Ha összejön, megválasztjuk Várhidit az elmúlt tíz év legjobb bajszos kapitányának. Norvégiában, a friss Aranylabdás Carew végleg elintézheti a törököket. Görögországban már készek Rehagel királlyá koronázásra. Boszniában eközben ütemesen fröccsenek szét a falnak vert homlokok.
Beharangozó, C-csoport, 11. játéknap.
 
Moldova – Magyarország
A moldávok legyőzése annyira kell a válogatottnak, mint vajdának az ötödik aranyóra. Sok szükség nincs rá, de nélküle valahogy nem az igazi. Már nem az a kérdés, továbbra is kitart-e a szimpátia a fiúk mellett. Hanem kiderül, tényleg ért-e valamit az olaszok elleni győzelem. A visszavágás Máltának, a bosnyákok oda-vissza gyalázása. Ugyanis, ha nyerünk, olyan dolog lesz borítékolható, ami Waltner Robi mesterötösénél is sunyibb módon csap a tarkóra. A magyar válogatott fölugrik a harmadik kalapba. Nem érteni hogyan, de a csapat fölavászkodott a felsőbb régiókba, és már a 48. a világranglistán. A nem létező, ennek ellenére mégis számon tartott Európaranglistán pedig a 24. A 2010-es VB-re, egy hét múlva rendezik meg a 8 selejtezőcsoport sorsolását. Lineáris algebra ismeretek nélkül is megállapíthatjuk, hogy épp a harmadik kalap utolsó helyén állunk. 24. Magyarország 630 pont. 25. Bosznia-Hercegovina 630 pont. Jön az első tétmeccs Várhidi úr! Jövő hét szerdán pedig a második.
De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk mit kell tudni a moldávokról. Ők is, akárcsak mi ígéretes őszt produkáltak. Nyerni tudtak Máltán, méghozzá úgy, hogy egy félidő alatt 3 gólt is szereztek. Hazai pályán pedig képesek voltak egy döntetlenre a törökök ellen. Kemény, rakkolós focit játszanak, keresik a fejpárbajokat, és a test-test elleni küzdelmet. Ha a norvég meccs tapasztalataiból indulok ki, akkor nehéz meccs körvonalazódik előttem.
Pedig nálunk most minden ígéretesen alakul. Gera újra rendszeresen kezdő a WBA-be, bár lehetséges, hogy csak megmutatják párszor, mit tud, még az átigazolási időszak kezdete előtt. Priskin bombaerőben van, hisz a Watford meccsein esélye sincs elfáradni. Egyébként utolsó válogatott gólját pont a moldávok elleni, hazai 2-0 alkalmával szerezte. A támadásainkat még a Dzsudzsák, Hajnal duó támogatja, egyikőjük formája sem haladja meg sokkal a közepest.  A középpályáról hiányzik a Serie B leggyakoribb magyar résztvevője Vass Ádi. Helyettese a Hollandiában sokat játszó Vadócz lehet. Tőzsér valamiért alap. A védelemből hiányozni fog Juhász, helyén Balogh Bécit véljük kezdeni. A hátsó sor bal szélén találjuk a válogatott nagy kérdőjelét. A csavarlazító is gólveszélyesebb Vanczáknál ha hazajön, Sionban mégis már 4 bajnoki gólt szerzett idén.  
Tipp: (nyögvenyelős) 1-2
 
Norvégia – Törökország
A csoport utolsó igazi tétmeccse lehet ez a párosítás. A norvégoknak a hátralévő két meccsen elég 4 pontot szerezniük, ha ki akarnak jutni az EB-re. Utolsó találkozójukat Máltán játsszák, akiket a csoportból egyedüliként tudtak lepofozni eddig (4-0). A törököknek támadniuk kell, és tartani valahogy a sérülésből visszacsoszogó Carewet. Az ős-norvég a héten megkapta a helyi Aranylabdát. Érzékeltetésképp, hogy mennyire másképp mennek arrafelé a dolgok: a szavazás második helyezettje egy nő lett.
A törökök maguk sem tudják, mit kezdjenek futballjukkal. Fatih Terim kihagyta a keretből a nemrég a Liverpool által tönkrezúzott Besiktas két focistáját, és ha akar, akár 5 újoncot is avathat ezen a mérkőzésen. Hiányzik még az isteni Hakan Sükür.
A két csapat odavágóján 2-2-es döntetlen született. A norvégok már 2-0-ra is vezettek, azonban jött a bayernes Altintop, de leginkább Myhre kapus. Elképesztő potyák…
Tipp: 1-0
 
Görögország - Málta        
A görögök még soha semmilyen világversenyre nem jutottak ki két mérkőzéssel a selejtezők zárása előtt. Most igen, így heveny ottorehágelezésre számítunk az össznépi fieszta egyik mellékzöngéjeként. A görögök egyébként hajlamosak félseggel focizni, ha már biztosak magukban, így Mifsud turboman megfirkálhatná őket, ha nem lenne a német edző. Rehagel érti, hogy az ünneplés csak úgy az igazi, ha nyer is a csapat, és nem akar úgy járni, mint hazája válogatottja, akit saját közönsége fütyült le a pályáról, amikor a hasonlóképp áldozati báránynak szánt csehektől kaptak egy hármast.
Első meccsükön 1-0-ra nyertek Máltán a görögök. Most sem lesz ez másként, annyi különbséggel, hogy a görögök valószínűleg kékben lesznek.
Tipp: 3-1.
 
Bosznia-Hercegovina
A bosnyákok most bánhatják igazán, hogy nem kötöttek le meccset erre a hétvégére. Bár ki gondolta volna, hogy ennyire éles lesz a helyzetük a VB sorsolás ügyében. Jelenleg ugyanannyi pontjuk van, mint nekünk, de ők, akármennyire is követhetetlen a pontszámítás most nem léphetnek előrébb. Utolsó meccsükön Törökországba utaznak, ahol ha a törököknek lesz még esélyük a továbbjutásra, átharapják a torkuk. Ha mi nyerünk a moldávok ellen, nagyjából harminc pontot kasszírozunk (a lengyelek és a máltaiak porba tiprása ért nyolcvanat). A harmadik kalapba kerülve olyan csapatokat kerülhetnének el, mint a törökök, a dánok, az írek, a bulgárok, vagy Svájc és Izrael.
Tipp: 4. kalap 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr80231005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joey adonis 2007.11.16. 14:27:31

Szép lenne ha a következő selejtezőknél mi lehetnénk abban a szerepben amiben most Skócia.
Végülis az olaszok már megvoltak nekünk is :)

Pumpui 2007.11.16. 15:25:29

Nem tudom az utolsó hány év adataiból számítja a FIFA a világranglista pontszámot de eredmények ki is esnek így bizarr esetben az is elképzelhető, hogy a bosnyákoknak épp két rossz eredménye esik ki és előrébb kerülnek a listán. De ez csak szőrszálhasogatás mert azt viszont tudom, hogy súlyozva van és minél régebbi egy eredmény annál kevésbé számít. Az a lényeg meg kell nyerni a két meccset! :-)

dr. Wilbur Swain 2007.11.18. 19:29:19

irány az ötödik kalap :(

the real 2007.11.19. 12:01:35

Majdnem igazatok van, de egyrészt 9 csoport lesz, másrészt 27. helyen állunk épp az európaiak összevetésében. De ez az a szerencsés helyzet, amikor két hülyeség kioltja egymást.
süti beállítások módosítása