HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A Szlavko fiú esete Tóth Norbival

2008.02.01. 12:30 zombi tibi

Miközben Dzsé formás rabonákat firkál a zöld gyepre, és ütemre betérdelteti a komplett holland első osztályt, itthon újra szót kért a Tóth Norbert nevű focista-öntudat. Annak pedig mindig súlya van – mostanság amúgy magának Norbinak is, ’túl-’ előtaggal, de erről kicsivel később. Szomorú, de attól még tény, a szovjet népi bölcsesség hazai lavórunkban él tovább: tóthnorbertek voltak, tóthnorbertek vannak, és legyünk tök nyugodtak, tóthnorbertek lesznek is. De legalább lehet önfeledten kacagni.

Született már itt anyag fociprostikról, de azok csupán hófehér kóristalánykák lehetnek a műfaj nagy öregjéhez képest. Tóth karrierjén véletlenül sem fogunk most végig-ugróiskolázni, volt egy-két faja szezonja, de összességében egy alsóközép-kategóriás léhűtőről van szó, akinek legizgalmasabb akciói a mészcsíkon túli világhoz kapcsolódnak.

Norbival valójában csak megtörténik az élet, s ő erről következetes szorgalommal tájékoztatja a vérszagra szomjúhozó közt. Megnyilatkozásait tekintve pont olyan, mint egy bohócligára tenyésztett kormányszóvivő: ha nem halljuk, nem hiányzik, ha szót kér, előre tudjuk mit fog mondani. Vallomásai a Szemét Edző (SZE) legendáriuma köré fölépített szórakoztató monológok, leginkább a rest fedezetből ömlő jellemkomikumra hangolva. A mindenkori mumust olyan, közepesen hízelgő állandó eposzi jelzőkkel aggatja föl, mint a gáncsoskodás, türelmetlenség, rosszindulat és dilettantizmus.

Sajtókapcsolatai pályájának alábbi mérföldköveinél szoktak fölizzani.

× SZE bírálja Norbit hetek óta húzódó látványos focicsalása miatt (aki ezen megdöbben);
× SZE kipakolja Norbit a fakóba (fölfoghatatlanabb ez neki, mint a másodfokú megoldó képlet);
× átadólistára teszik Norbit (aki összeesküvést, de minimum SZE gyalázatos háttértevékenységét sejti);
× Norbi új célokat keresve kizárólag légiós életben gondolkodik;
× Norbi megtűrt személyként együtt edz valamely béketűrő tréner keretével és tervezi a great comeback-et;
× Norbi jól csengő honi igazolássá züllik egy inkább becsvágyó, mintsem eredményes csapatnál;
× majd rewind, és újra az egész, kábé a Mátra csoportig vagy a futsalig.

Ezen stációk alkalmával mi mindannyiszor végigröhögjük Tóth napközis rosszfiúknak is becsületére váló védekezését, továbbá alibizésről alkotott párját ritkító meglátásait, szopóágra kerülésének változatos körülményeit, és vízióját a szebb jövőről. Egyidejűleg „föl is világosulunk”, hogy ő igazából nem egy nagypofájú, lusta senkiházi, hanem az Igazságkutató Hős, amolyan Rózsa Sándor a Fáy utcai (vagy egyéb) ugaron.

Persze, nem is bánjuk, hogy Norbi ezt időről-időre közli, mivel mi hajlamosak vagyunk a látszatból kiindulva, saját szemünkben felelőtlenül bízva téves következtetéseket levonni. Az meg kinek lenne jó.
Interjúi nélkül simán azt gondolnánk például, hogy a Vasastól ocsmányul sok pénzt követelve lépett le, miután kieső helyre menetelt a gárdával. Esetleg bundázónak tartanánk őt a csibész Hamar miatt, vagy éppen rossz hozzáállásának tudnánk be, hogy a Panioniosznál nem sikerült elérnie a tízmeccses álomhatárt. Igazat adnánk saját (!) szurkolóinak, akik Lánchíd méretű lepedőkön biztosították róla a világot, hogy Norbi mindenképpen csak egy anyagias örömlány. Önmagán uralkodni képtelen taplónak hinnénk, amiért a bajnoki címről döntő derbi megfelelő percében kiállíttatta magát, sőt tippmixes dolgokat sejtenénk a Vaduz ellen kihagyott büntetője mögött is. Azt képzelnénk, hogy 2006 őszén szemtelenül hazudta a játékot Újpesten, majd utána még a REAC tempója is picit erős volt neki. Úgy vélnénk, hogy Zalaegerszegen nála még a repedt piszoár is lelkesebben jelentkezett játékra hétvégenként.

Szóval, mindezt a sok-sok féligazságot tárolnánk el magunkban Norbertről, ha ő maga nem segítene ismeretanyagunk katalogizálásában, és a hangsúlyok pontos megállapításában. Mint ahogy a minap is tette ezt a zalaegerszegi ármánykodás kapcsán, amely egyszemélyes diktatúra keretében ment végbe. Szlavko Petrovics – aki pechére egy szerb SZE – dúlásai közepette, előre megfontolt szándékkal tolmácsot használt a Norbi jelenlétében, majd az MTK-mérkőzés helyett is csak azt leste az aljas szerb, hogy az ösztönös zseni mily bénán mímeli a bemelegítést a kapu mögött. De mindez semmi ahhoz a gyomorforgató megalázáshoz képest, hogy Szlavko öltözői nyilvánosság előtt lekövérezte a filigrán játékost, akiről legalább 15 millió magyar állítja egyöntetűen, hogy nem egy Ronaldo. „Sajnos” – teszi hozzá közülük 10 millió.

Mostantól egyébiránt Szombathelyre kell utaznia annak a kitartó médiamunkásnak, aki a Tóth-féle valóságértelmezésre kíváncsi, Csertői Aurélnak meg jó szívvel javasoljuk, hogy véletlenül se célozgasson Norbi testtömeg-indexére, mert könnyen magára vonhatja az SZE márkajelzést.

33 komment

Címkék: önérzetes petrovics fociprosti tóthnorbi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr21320403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.02.01. 13:47:47

No az ilyen cikkekért járok ide. Ez találó is és humoros is, ehhez gratulálok. Bár ha Nornertünk 15gótrúg tavasszal a Szombathelyi Haldoklásban és oroszlánrészt vállal a feljutásban,( ezektől nemigen tartok ) akkor remélem egy " bocs tévedtünket" megér a dolog.

pitty 2008.02.01. 13:52:47

a cikk nagyon jó. sajnos tn és a hozzá hasonló hazai "zseni" futbalisták nagyszerű anyagot biztosítanak az ilyen írásoknak.

Bóki 2008.02.01. 14:13:58

miért pont a Mátra csoportig ??? :)

Csumpitáz Alfréd 2008.02.01. 14:17:37

Az év mondata (eddig), ami a labdarúgásról született:
"Úgy vélnénk, hogy Zalaegerszegen nála még a repedt piszoár is lelkesebben jelentkezett játékra hétvégenként."

Besz@rtam!!!! :D

heineken7 2008.02.01. 15:10:25

király a cikk, gratulálok!!

kakamatyi 2008.02.01. 15:26:49

Szerintem meg fölösleges. Most komolyan a Tóth Norbi érdemel ekkora terjedelmet?
A cikk stílusa, dumája tényleg jó, de inkább valami fontos dologról írjatok ennyit.
Pl. hogy a Brescia leigazolta Varga Rolandot, és ez mindenhol úgy jelenik meg "az MTK nevelés" holott a gyerek kb. 3 másik egyesületben (Gödöllő, Goldball és talán FTC) nevelkedett, mielőtt az MTK megvette. De ugyanez a kommunikáció a liverpooli különítmény, Németh Krisztián (Győri ETO) és Gulácsi Péter (BVSC) esetében is. Persze nyilván az MTK menedzselése is kellett hozzá, csak nem szerencsés a sikert kisajátítani. Mert ha ezek a kisebb klubok nem lennének (pl. Goldball, Gödöllő, BVSC), akkor az MTK sem tudna miből halászni...
Na erről kérek egy írást :-) Köszi

johnny drama 2008.02.01. 15:35:18

Ej, régi gépemen megvan az a gól, amit a Pápának ragasztott kb az alapvonalról kapásból, fel akartam tenni, de a gép megsértődött, hogy kb fél éve jegelve van és nem indul :( Én láttam sokat játszani Újpesten, és amikor olyanja volt akkor Magyarország legjobb játékosa volt, akinek játékát élmény volt nézni. Kár, hogy emberileg nem tudott felnőni a tehetségéhez.

wazza 2008.02.01. 15:51:28

Szomorú egy cikk ez. Mégpedig azért, mert minden szava hiteles leírása a nagy magyar futballvalóságnak. Remélem, egyszer ez majd történelem lesz - remélem, meg fogom érni...

dr. Wilbur Swain 2008.02.01. 15:52:39

épp ez az: attól, hogy még valaki istenadta tehetség, nem jön magától a siker, dolgozni is kell érte
Tóth Norbi jó elrettentő példának

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2008.02.01. 16:00:43

v é g r e egy faszán megírt cikk. grat!

tomgold1020 2008.02.01. 20:00:05

Szombathelyi vagyok, én azért bízom benne, hogy legalább a nevelőegyesületéért képes lesz harcolni. Egyébként is lukas volt ősszel a középpályánk, szóval max. a pénzt viszi, kárt nem hiszem hogy tehet. De mondom, én azért bizakodom.

nagy tamás · http://magyarfoci 2008.02.01. 23:20:36

na ez egy gyönyörű cikk volt,remélem meg vagy elégedve magaddal,hogy jól belerúgtál egy tóth norbiba,aki egyébként a kutyát nem érdekli,sztem ő már rég kiábrándult ebből a magyar futtballból,amiről te sz**t se tudsz,legalább is arról hogy mi folyik a színfalak mögött...ja és asszem,az sem az ő hibája hogy pályafutása során lejátszott kb:300 élvonalbeli mérkőzést,és képzeld el mi lett volna,ha az idióta edzői,vezetői ki tudtak volna hozni belőle egy picit többet...ezt csak azért írtam neked,hogy gondolkozz el azon,hogy az ilyen cikkekkel,te mennyit segítessz,(vagy ártassz a magyar labdarúgásnak....röviden:le kéne szerényedni és megpróbálni pozitív dolgokról írni,ennyi......

szhelyi 2008.02.02. 00:17:27

Tény, hogy Norbi sok helyen megfordult, de az is elég kontrasztos, hogy olyankor találod meg kedves zámbó tibi, amikor a nevelőegyesületébe igazol vissza.
vagye! Azért mert a pápa nevü faluban csak pár éve tudják hogy mi az a foci, még megtanulhatnád egy több mint 80 éves múlttal rendelkező klub nevét rendessen leírni. A Haladás a Magyar foci fénykorának is részese volt már, amikor a nevén gúnyolódsz, sértegeted azokat a válogatott játékosokat is, akiket ez a klub nevelt ki!

lali 2008.02.02. 01:11:08

kedves nagy tamás!
örömmel olvasnék tőled valamit, hogy mégis mi folyik a színfalak mögött, mert úgy látom, te képben vagy.de komolyan mondom, mert érdekelne, hogy mi az a pozitív dolog, ami a színfalak mögött zajlik, amiről írni kéne, és ami miatt a SAJÁT szurkolói hívják kurvának a neves labdarúgóversenyzőt.
nem, nem a pályaépítésre meg az akadémiákra gondolok, hanem olyan dolgokra, amikből a norbi az egyik mondatodban még kiábrándul, a másikban meg pozitív szemlélettel szíjja a ganját.

lali 2008.02.02. 01:35:00

ebben a világhálóban az a legfaszább, amikor megmondják az embernek a saját blogján, hogy miről írjon.
ÉLJEN A WEBKETTŐ!

számsor 2008.02.02. 09:57:09

Vagye! Nem kellene Haldoklásozni! Te nem ilyen vagy!

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.02.02. 16:04:49

Számsor ! Mindenki azt ért ki belőle amit akar. Én pont azért írtam Haldoklást ( momentán egy itt üdülő szombathelyitől hallottam ezt a nevet ), mert a következő része a mondatnak 15 gólról szólt, éles kontrasztként. Arra próbálom rávenni elég régóta a blog íróit, hogy pozitív dolgokat is említsenek néha NEM IRONIZÁLVA, bár itt most erre kevés az az esély, de ha tévedek megemelem a kalapom ( mint tetem azt már nem egyszer ) Ha ezzel bárki szombathelyit sértettem elnézést, nem állt szándékomban. ( Cyrano effektus)

számsor 2008.02.02. 19:15:26

Momentán az ott üdülő szombathelyi nem Hali drukker!Szerintem ilyet igazi Hali drukker
nem nagyon ejt ki a száján!Neked el van nézve!!!!

rosseb 2008.02.02. 19:23:44

nagy tamás:

100%-ig adom amit lali ír, ha akkor bennfentes vagy, akkor vagy oszd meg az infóidat, és úgy kérj számon, vagy ha nem akkor suti! különben is büszke lehetsz arra, hogy tudod mi játszódik ezek mögött a remek szinfalak mögött....
És nincs olyan, hogy egy aktív játékos "kiábrándult ebből a magyar futballból" amiben játszik! Addig amíg olyan embereknek az egyetlen szórakozása a foci, olyanok fizetnek érte, akik rég kiábrándultak a munkahelyükből, mégis teszik a dolgukat. Akár Újpesten, akár Szombathelyen, akár Egerszegen, akárhol! Pontosan az ilyen dumakkál igazolják a saját futballkurvaságukat, meg az alibizéseiket, hogy vannak emberek akik a "színfalak mögé látnak és megértik őket".

és különben is, te nem a pécs edzője voltál? :D

csupi 2008.02.04. 12:27:27

nagy t,
buzievagy?
rinyapina...

tóth n pont olyan mentális senkiházi, amivel az egész ország (nem csak a focink) tele van...

csupi 2008.02.04. 12:32:07

Úú, vazzee, belegondoltam, ez a nagy t a tóth norbi lehet! Hát már megint itt a SZE, aki nem tudja mit kell kihozni a honnan!

Íróék, - ha már így lúzer módon duplázom a kommenteket - vmi új postot pöffentsetek már be! Lehet, h csak én vagyok ilyen lelkes, de olvasnék vmit!

dr. Wilbur Swain 2008.02.04. 13:55:05

csupi: csatlakozom, nem csak te vagy ilyen lelkes :)

the real 2008.02.04. 15:12:09

Én is kommentálnék már valami friss okosságot. Vagy hallgatnék bölcsen :)

zombi tibi 2008.02.04. 17:59:42

ilyet még nem tettem, multi-válaszadásba fogok.

* vagye: 15 tóth-gólnál vhogy kiizzadjuk a "norbi tribute posztot" ;)
* lali és rosseb: ha egyetértek veletek, akkor magammal értek egyet? :)
* johnny drama: pedig igazán jöhetne az a gól ;)
* csupi, wilbur, the real: mindenképpen szólok az érintetteknek, ez így télleg tarthatatlan :)

csupi 2008.02.04. 19:19:17

Tibikém, már többet kommentezel, mint cikkezel... :-P

Brady mondjon le!! :-))

lali 2008.02.04. 23:04:36

"Brady mondjon le!! :-))"

ha ricsiék nem mondják, akkor is egyből az aranycsapatra asszociálok tegnap...ettől még nem lettek szar emberek, szar játékosok...azért amit eli meg a többi óriás csinált, hát az valami über!

lali 2008.02.04. 23:06:37

tibi:
hát, ez így elég skizofrén helyzet, vagy mi... :D

agyas 2008.02.05. 09:13:44

Nos valóban az írás tartalmaz néhány tréfás mondatod, és nem tagadom, a magyar sportújságírásból hiányzó jó meglátások is akadnak benne, de, hogy ez az írás a kétségkívül a magyar átlagnál is tehetségtelenebb Tóth cseszegetésén kívül miről szól, a leghalványabb fogalmam sincs. Ezt pedig két dolog miatt is szomorú: az egyik, hogy a magyar médiában sajnos születhetnek pusztán abból az okból írások, hogy valakit lekúrjunk, a másik, hogy a szervereteket terhelitek olyan, a térképen nem szereplő emberrel, mint Tóth...
Ettől függetlenül az oldal klasz, csak a ragokra, és az értelmezhetetlenül hosszú mondatokra figyeljetek oda.
Hajrá fiúk

csupi 2008.02.05. 10:35:22

Nem is az ő szerverüket terheli, indexékét (vagy mi/ki). Ameg elbírja! :-P

lali,
Bradyt azért cinkeltem, mert örülök, h nem jött össze nekik. (Nem szép dolog, ejnyebejnye, csúnya kárörvendő csupi!) Tom az NFL történetének egyik legnagyobbja, de a NE-ne egyszerűen nem lehet szurkolni!!! :-P

Kájzerszóze 2008.02.05. 11:44:22

Jeee. Király a cikk, már megint. TN egy senkiházi lusta naplopó. Persze le a kalappal előtte elvileg, hogy ennyi NB1-es meccsen pályára lépett, de ez inkább csak a hazai híg fos miatt volt lehetséges..... Nyafogni tud, meg a pénzéért rinyálni. Focizz rendesen, lássuk, hogy ez neked komoly dolog. Túrót! Neki csak a sztárság kell, másra nem alkalmas. Ha jól emléxem ő volt eccer a legszebb focistafijú meg tv-s csaj volt a barátnője..... Kérem, ez a Norbi igazi celeb lett. Mennyen a győzikesóba meg a lúzerfc-be, az a neki való MILLIÓ... (bocs Miliő)

lali 2008.02.05. 11:54:29

ok, csak azt hittem, bővül a bradyt fikázók tábora egyel.személy szerint favre-nak örültem volna, majd 40 évesen sb-t játszani...
jól elkanyarodtunk a magyar bekemtől :D

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.02.08. 12:52:41

Most olvastam az NB1.hu-n. Szó szerint idemásolom, csak tudnám, akkor most ki nem mond igazat:

Tény, hogy mozgalmasra sikeredett az elmúlt egy évem, de hát így hozta a sors. Egy biztos: nagyon vágytam már egy ilyen felszabadult társaságra, mint amilyen Szombathelyen van, azzal együtt, hogy Zalaegerszegen sem éreztem rosszul magam. Arról persze szó sincs, hogy csúnyán nézett rám az edző, de van úgy, hogy két ember nem jön ki egymással, olyankor szerintem az a legegyszerűbb, ha váltunk, ezt tettem én is.

süti beállítások módosítása