HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Újra fociztak a műfüvön

2008.07.07. 09:50 mészöly sámán

Kovács Zoltánt muszáj szeretni Újpesten. Egy hátterét vesztett, évről-évre változó gazdasági érdekek mentén sínylődő csapat szurkolótáborának ő jelenti az állandóságot. Bár Kovács legfeljebb akaratban mérhető labdarúgókhoz, de az elmúlt tíz év összes lila csapatához köze volt. Ha nem a pályán segítette övéit, akkor az érte kapott pénzzel töltötték fel a kasszát. A szurkoló pedig hálás fajta; megbecsüli a forintos labdát, még akkor is, ha egy ork és egy vámpír szerelemgyerekétől származik. Kovács Zoltán Búcsúmérkőzés, a műfüvön: lilák 4 – 2 fehérek.

 

A szezon leghumorosabb üzenetét az újpesti szimpatizánsoknak sikerült kiengedniük magukból. Csapatuk egy hosszabb nyerő szériát zárt le a tavasz közepén, melynek következtében Urbányi Istvánt a félelemmel tisztelt Joe Böröcz és Sallói István páros eltávolította a kispadról. Utódjának Szentes Lázárt jelölték meg, aki bár egy győzelemmel indított, de aztán az Újpest módszeresen kiradírozta magát a bajnokaspiránsok listájáról. A lilák – jobb napokon a csapattal együtt lélegző – táborából pedig egy molinó formájában szakadt ki az aranyéremtől búcsúzó, fájdalmas sóhaj:
„Ti unalmasok vagytok, ezért focizunk a műfüvön…! KORPS”
Magyar szurkolótábor ilyet még nem tett. Természetesen mind ismeri a bojkott fogalmát, de az már a burleszk magasiskolája, hogy a bajnoki meccs ideje alatt, a szeretett csapat tulajdonába tartozó edzőpályát négy egyenlő részre osztják és indul a foci.
A hely szelleme megragadt az önjelölt szabadidő-menedzserek kis fejében, és miután az Emberbálvány Kovács Zolit Győrig pofozta a télen még össznépi hurrával fogadott új vezetőség, megszervezték a búcsúmeccsét. A népsport beszámolója szerint Eszenyi Dénes meghízott, Kovács Zoli duplázott, Véber Gyuri irányított, Koszta Jancsi őrült cselekbe bonyolódott és pályára lépett mindenki, aki ráért és kiautózott a Megyeri útra szombat délután. Az alázattal megszólított Joe Böröcz és Sallói István azonban nem találta megfelelőnek az időpontot. Mentségükre szóljon, egyikük sincs beszélő viszonyban Kováccsal, ráadásul a jövő szezon Újpestjének kialakításán fáradoznak. Csatár például pont kell, ugyanis nemcsak Kovács és Dourandi távozott, hanem a Foxi, Tisza Tibor páros egyike is biztosan eligazol. Marad Kabát Peti, az Ikonhelyettesítő Rajczi és abból a raklap külföldiből néhány, akikkel eddig az Újpest öt mérkőzésből ötöt elbukott a felkészülési időszakban.
A lilák szurkolóinak gesztusértékű meccsszervezése mellett jövőbe mutató volt a vezetők távolmaradása is. A lelátó népe rákapott a hatalom ízére. Ha úgy tartja kedve: edzőt buktat, kerítést szaggat, búcsúmeccset gründol. A vezetőség pedig hiába helyteleníti szavakban a fiúk munkásságát, ha tettekben asszisztál hozzá.
Urbányi István menesztése után úgy vélte: legfeljebb háromszáz olyan szurkoló volt a stadionban, amely a leváltását követelte. Pechjére a háromszáz leghangosabb. Élnénk a gyanúperrel, hogy közülük kerültek ki a búcsúmeccs szabadidő-menedzserei, és az is biztos, hogy ha a Szentes Lázár vezette csapat nem produkál ősszel, akkor a fradisták által már felpofozott edző itt sem jár sokkal jobban. A Háromszáz Leghangosabbnak lesz mondanivalója a számára. Joe Böröcz pedig majd mossa kezeit.

9 komment

Címkék: ute önérzetes kovács zoli

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr64556778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.07.07. 11:48:23

azért egy apróság el van hallgatva, ez meg szép magyarosan meg van mondva. tehát: a háromszáz abszolút értelemben kevésnek hangzik, amkor szurkolókról beszélünk, de figyelembe véve, hogy ez az a háromszáz, aki mindig ott van, idegenben is (jó, ennek a 300-nak a fele van vmikor idegenben csak), de ez a 300 mindig ott van a hazai meccseken.

sőt, talán ők voltak a thermopülai szorosnál is. (bocs.)

tehát a 300 kevés....arányaiban viszont nagyon is sok egy ezerötszázas hazai nézőszámnál, akkor meg pláne nagyon sok, amikor 302 újpesti megy idegenbe.

félreértés ne essék, ez egy kabaré, de a 300 itt elég lényeges mennyiség. (és ez szintén elég nagy probléma.)

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.07.07. 12:37:53

Nem kell ezt túllihegni, én például a pozitív hozadékát (is ) nézem. Adott egy közösség, amely méltóképpen meg szerette volna ajándékozni prominens tagját, és meg is tette. Ez egy szép dolog. Valamilyen módon a klubvezetés is hozzájárult ehhez, mert elvégre csak az övék az a bizonyos műfüves. Az, hogy a Sallói-Böröcz duónak megromlott a viszonya a vezetéssel eddig is tudott dolog volt, álszentek lettek volna, ha most odaállnak ehhez a játékhoz tiszteletük jeléül. Kovács Z-nak sok sikert Győrben az Újpestnek sok sikert a bajnokságban, teljesen felesleges bármit is gerjeszteni, az idő majd megold mindent. Ami a Fradisták által "megvert" Szentes ilyentén felemlegetését illeti. Nem a Fradisták voltak, nem megverték, egy emberforma állat, vagy inkább állatforma ember hátulól derékba rúgta. Én hiszek benne, hogy egyrészt lesz eredménye, mert az egyik legjobb magyar edző, másrészt attól többre tartom a lila-fehér tábort, hogy ileyent tegyen. Ha pedig mégis, akkor inkább Böröczékel kellene kezdeni.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.07.07. 12:38:44

Sallói-Böröcznek természetesen a játékossal romlott meg a viszonya, annak pedig a vezetéssel.

johnny drama 2008.07.07. 14:10:16

Raklap külföldi Újpesten? Ugyan kik? Foxi még itt van pár napig, plusz teszteltünk egy félidőn keresztül egy Jucemar nevű gyereket. Másrészt nem a szurkolói csoportok követelték leghangosabban Urbányi távozását, mivel ők aláírtak egy nyilatkozatot, hogy amíg esély van a dobogóra, addig ők szurkolnak. Más kérdés, hogy a maradék 3500 meccsrejáró nem volt ennyire türelmes, és megelégelte a sz.r játékot.

Krahács Peti 2008.07.07. 14:50:31

Nem (csak) Szentes nem való Újpestre. Ez egy olyan közösség, ahol ilyen sallói jellegű arcok nem esznek, nem ehetnek meg sok sót, pláne ha eredménytelenek is.

the real 2008.07.07. 15:45:50

"télen még össznépi hurrával fogadott új vezetőség" Én inkább úgy emlékszem, hogy Böröczcel kapcsolatban is szkeptikusak voltak a szurkolók, és az ő fogadtatása abszolút pozitív volt Sallóiéhoz képest...
Aztán meg igaza van johnny dramának: nem csak 300-an követelték Urbányi menesztését, és nem is feltétlenül a leghangosabbak. A többség ellene volt, lényegében már a kezdetektől, a türelmesebbek csitítgatták őket. És szerintem Sallóiékat nem nagyon érdekelte a közönség véleménye.

zadir · http://ulloi129.wordpress.com 2008.07.07. 19:38:03

aztán véletlenül bajnokok lesznek, és majd azt zengi a magyar sportújságírás, hogy bizony milyen jó döntés volt Kovács eltávolítása. ehh.

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2008.07.08. 18:40:40

Az Újpest legfeljebb koncepcióváltásban lesz bajnok.
süti beállítások módosítása