HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Kapufára feszített világháló (1. rész)

2009.08.07. 10:00 vendégszerző

Volt a hír nem is olyan rég, hogy idén 40 éves az internet. 1969, a holdra szállás és a csehek elleni 1-4 éve. Amikor itthon ment a cidri, hogy nem leszünk kint a nyugatnémet (még ilyen is volt) vébén, addig az óceán túlpartján kitalálják a világhálót. Mennyi minden megváltozott azóta. Ha érdekel a hétvégi Zete-Kaposvár végeredménye, akkor megnézem a livescore-on és nem várom meg a vasárnapot, majd szaladok elsőként az újságoshoz egy sportér. Rohanó világ.

Mai vendégszerzőnk szakmáját tekintve sportmanager. Pályagondnok önálló (szakmai) oldalt vezet a témában, és innen az ötlet: felkértük írjon hozzánk is a magyarfoci lehetőségeiről, helyzetéről, marketingpotenciáljáról. Némi egyeztetés után abban maradtunk, hogy a tizenhat első osztályú egyesület honlapját nézi végig és egy négy részes sorozatban elmondja véleményét róluk. Első körben négy nagy budapesti klub kerül terítékre. Lássuk mennyire tört be a 21. század a honi futballszcénába.

NB1 Online

A sportklubok internetes kommunikációjának fő stratégiai eszköze a hivatalos honlap. A 16 NB1-es futballklubot áttekintő sorozat első része következik. 

A szurkoló - és egyéb érdeklődő - normál esetben a klub saját honlapját tekinti elsőszámú hírforrásnak. Az alapfunkciók - hírek, információk szöveges közlése - az évek során kibővültek egyéb kapcsolt szolgáltató funkciókkal is. Ilyen lehet például egy online shop, közösségépítés, vagy multimédiatár beépítése az igényesebb kiszolgálás érdekében. Ezek ma már kötelezően elvárt követelmények egy XXI. századi futballklub hivatalos honlapjával szemben. Mivel azonban Magyarországon vagyunk sejthető, hogy ez mégsem annyira evidens, és a 16 csapat jó része igencsak le van maradva ezen a területen (is). Ez a hipotézisem, a sorozat végére pedig kiderül, hogy meglepetés ér, vagy helytállóak voltak gondolataim. Adalék így előre, hogy egy igényesebb honlap egy futballista havi fizetéséből kijön, ezért sem értem a magyar futball (sport) botladozását a hivatalos honlapok tekintetében.

 

Az értékelésről: nem alkalmazok semmiféle mérőrendszert, pusztán szubjektíve leírom a honlapokat. Pozitívumok-negatívumok, mi az ami hiányzik. Lássuk!

 

Budapest Honvéd FC - www.honvedfc.hu

A Budapest Honvéd hivatalos oldala szinte azonnal pozitív meglepetéssel szolgált! A belépő oldalon egyértelműen kommunikálják: a klub a születésnapját ünnepli és gálamérkőzés lesz a görög Panathinaikosz ellenében. A főoldalra érve tartalmas, igényes, rendezett honlap fogad minket. A klub alapinformációit (történet, legendák, felnőtt csapat, utánpótlás stb.) könnyen elérhetjük a menüpontokból, a jegy és bérlettel kapcsolatos, illetve az egyéb plusz információkat szintén. A legszembetűnőbb talán a Honvéd TV (egy ilyen típusú honlapnál szinte alapkövetelmény a multimédia), a szöveges online közvetítés, és a szurkolók megjelenése a honlapon. Zseniális ötletnek tartom például a most futó Miss Centenárium szurkolói szépségversenyt, ahol az induló versenyzőkre szavazni is lehet. (Mellesleg én Varga Nórit és Sebák Nikolettet ajánlom.) Ezen kívül a hét képe rovatba be lehet küldeni a kedvenc Honvéddal kapcsolatos szurkolói fotókat. Jelenleg például egy aranyos kisbaba mosolyog ránk a képről Honvéd pólóban. A klub utánpótlás akadémiája szintén elérhető a főoldalról. Ami tetszett még, az épp soron következő mérkőzés láthatóan erőteljes kommunikálása. Negatívumként értékelem - bár van, csak fejlesztés alatt, azonban az idénynyitóra elkészülhetett volna… - az online shop hiányát, és a hivatalos szurkolói fórumot sem találtam. Kis kiegészítés: felfedeztem olyat, hogy szurkolói koordinátor, akivel kapcsolatba lépve, kérdéseket tehet fel a vezetőségnek minden Honvéd-szurkoló. Remek „offline” ötlet!

 

FTC - www.ftc.hu

A zöld-fehérek hivatalos oldala immáron évek óta ugyanazzal a belépő oldallal kezdődik. Egyrészt feltekert hangszóróval kicsit zavaró és idegesítő lehet, másrészt amúgy is unalmas már, tanulhatnának például a Honvédtől, hogyan kell belépő oldalt jól használni, vagy akkor inkább ne legyen. A főoldalra jutva elképesztő látvány fogad. De ne szaladjunk előre még, ugyanis felugrik egy ablakocska, ami a Fradival kapcsolatos menetrendet ismerteti „Fradi Hét” címmel. Csúnya, csúnya bizony. Az pedig, hogy Google hirdetések vannak benne, egészen elképesztő. Tehát nézzük a főoldalt. Hűha! Most kéne valahogy elemeznem, de egyszerűen képtelen vagyok rá. Ez egy orbitális webszemét leginkább. Google és egyéb reklámokkal, értelmes tagolás nélkül. Az elkeserítő, hogy az alul lévő statisztika szerint már 122 millió látogatást élt meg az oldal. Tehát az ftc.hu legalább ennyiszer nem tudta igényesen (ki)szolgálni a látogatóit, ami hatalmas hiba! Így úsznak el a potenciális fogyasztók, még szerencse, hogy a sportfogyasztókra ez kevésbé jellemző - valamennyire azért mégis. Olyan az egész, mintha informatika órán egy vicces kedvében lévő tizenéves, összekócolta volna a haverja blogjának forráskódjait.

Elnézést, de a Fradin tovább is lépek, mert ez értékelhetetlen. Főként, ha Közép-Európa egyik legtradicionálisabb futball-, és sportklubjáról beszélünk.

 

MTK - www.mtkhungaria.hu

Hát, az MTK hivatalos oldalától sem ájultam el első ránézésre. A belépőoldalon szintén zene szól, ám legalább itt van lehetőség kikapcsolni, illetve nem akkora „bummal” kezdődik. Tetszett amúgy, hogy a hivatalos mez volt a kép egyik kiegészítője, amin öles betűkkel hirdetik, hogy itt bizony Sándor Károly Futballakadémia van. Bár azt fejtse meg nekem valaki, hogy milyen grafikus hozta össze a kupa egyik felét a mezzel, mert ha jobban leragad az ember a képnél, akkor irtó ronda. A főoldalra érve ez is egy blogra hasonlít inkább, mint hivatalos klubhonlapra. A fejléc tetszetős, én mindig is szerettem, ha valamilyen módon be van építve a sportoló (pl. jégkorong esetében ez iszonyatosan jól néz ki). Az MTK egyik fő profilja az utánpótlás nevelés. Ennek megfelelően nem meglepő, hogy a honlapon fő helyen vannak az ezzel kapcsolatos hírek, banner az akadémiához, illetve olyan banner, hogy: „Jelentkezz csapatainkba!”. Az MTK-drukker írhat e-mailt kedvenceinek. Ez egy jó dolog amúgy, mint ahogy a hírlevélre való feliratkozás és a szurkolói fórum is. Utóbbinak csak egy hibája van: nincsen beépítve a hivatalos honlapba. Shopot nem találtam. (Itt jegyezném meg, hogy Pályagondnok nem tesztelte a reklámozott funkciókat, viszont végh hanta tapasztalata szerint az MTK-nál felkínált lehetőségek egy része évek óta nem működik. - szerk v.h.)

 

Újpest FC - www.ujpestfc.hu

Az Újpest FC Online a piros-feketékéhez hasonlóan már egy színvonalasabb hivatalos honlap. Üdvözlő oldal nincsen, azonnal a főoldalra jutunk. A lila-fehérek nem lacafacáztak: a fejléc megoldásából egyértelműen látszik, kik szponzorálják őket. Ez egy jó megoldás, a szponzorok kommunikálásának a honlapon többféle módja lehet - az én ötleteimet nem lövöm el szakmai okokból :). A menü teljesen rendben van, egyedül az első menüpontnál - „Hírek” - érzem, hogy túlzsúfolt. Ami rendkívül tetszett, az igényes shop - nem csak mutatóba, hanem rendelés lehetőségével is. Újdonság volt számomra az úgynevezett Lila Klub, ami egy országos hálózat, és kedvezményeket biztosít a bérlet, illetve tagsági kártya tulajdonosoknak. Na igen, talán ez az, amit profinak nevezünk. Jó kezdeményezés! A shopot és a Lila Klubot is egyaránt elérhetjük menüből és bannerről. A soron következő mérkőzések grafikai megoldása jó - mégsem egy megjelenő popup ablak… -, olyasmi látványt nyújt, mint egy stadion régi óriáskivetítője. A teljes program, a hírarchívum, a Bánka Kristóf Alapítvány is banneres megoldást kap. A fórum pedig elérhető, ráadásul végre saját. Összességében nagyon jó az Újpest FC honlap. Sőt!

 

Ez volt tehát az első négy futballklub a sorozatban. Az Újpest FC honlapja egyértelmű győztese ennek a körnek, a Budapest Honvéd oldala szintén színvonalas. A kék-fehéreké egy átlagos természetjáró kör információs oldalához hasonlít, a Fradi-hivatalos pedig egy webszemét. A következő részben a Vasas, a DVSC, a Győri ETO, és a Kaposvári Rákóczi FC oldalával ismerkedünk.

25 komment · 3 trackback

Címkék: ute fradi mtk honvéd vendégszerző sportmarketing

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr301288282

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kapufára feszített világháló (4. rész) 2009.08.28. 11:48:47

Hagyományainkhoz híven, péntek reggeli (délelőtt) vendégszerzőnk, Pályagondnok úr cikkével zárjuk a munkahetet. Egy hónapig tartó sorozata keretében bemutatásra kerültek a Bohócliga egyesületeinek honlapjai - a sportmarketinges szemüvegén át nézve. A m...

Trackback: Kapufára feszített világháló (3. rész) 2009.08.21. 12:11:59

Immár hagyományosnak nevezhető honlapmustráló pénteki sorzatunk harmadik részéhez érkezett. Az első körben a négy fővárosi nagycsapat, a másodikban pedig újabb négy gárda honlapjáról hullt le a lepel, mit csinálnak jól és mit nem a tartalomszolgáltatás...

Trackback: Kapufára feszített világháló (2. rész) 2009.08.14. 10:51:19

Bulvár következik: Lázok János kedvenc zenekara a Backstreet boys! Erre a tényre azonban most  kegyetlen visszafogjuk magunkat, mert nem tisztünk minősíteni a jelenséget.  Ízlések és pofonok. (Azért picit mégis kéne talán.)  A téma fesze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

istenhátmögött 2009.08.07. 11:16:51

hm no akkor meg egy pici, en csak a kedvenc csapatom honlapjaval foglalkoznek, hiszen a tobbit minsek nezzem, amugy is online szempontbol vaczak mindegyik - ami nem is csoda mert a ket zaszlohajos (persze a labdabiztost szeretem a legjobban) a nol online vagy az nb1.hu is hat olyan okori, de legalabb nem kokorszaki
szal akkor honvedfc.hu:
ugye ma mar a web2-es vilagban egy honlap mire is jo, hat mire kozossegepitesre, talan kulonosen fontos lenne ez egy focicsapatnal ahol kb 1 500 an mennek ki egy meccsre
igen a forum nagyon hianyzik, tok jo lenne kidumalni mindent ami a klubbal kapcsolatos, de mivel a tulaj nincs joban egy szurkoloi csoporttal ezert nem engedelyezi (valyon a moderalas mint olyan ismert fogalom arra fele)
aztan tok jo volna online sikerulne jegyet venni a honlapon, igen vagyok akkora rajongo h meg a bakkartyaszamomat is megadnam a kedvenc csapatomnak, es ez nem belepteto rendszer kerdese, kapok egy kodot mint a fapadosoknal, var ram egy kulon ablak es nem kell sorba allnom foloslegesen, ha mar az egesz varost atutazom
arrol h letoltheto csengohangok, hatterkepek nincsenek, hat istenem, pedig az is penz am nem is kicsi, de sebaj
aztan hirevel, vagy havonta vagy hetente osszeallitott kis online levelecske, h mi ujsag a klub korul, interjuk kepek, amik szepen az emil fiokomba landolnak es persze kapacitalnak hogy ne csak egy evben haromszor menjek ki
merkozesek utan ertekelni a jatekosokat edzot, bizony bizony, regisztracio (es ugye meg a koromat meg h milyen kutyuket akarok vasarolni, meg mi a kedvenc kocsimarkam is szivesen megadnam a kedvenc klubbomnak) kerdese az egesz es moderalasa es maris megsokszoroztam a latogatottsagot es van egy igencsak oszinten osszeallitott cimlistam bezony am
aztan hogy fenykepeket, gondolatokat (akar mikrobologgot, vagy sajat szemelyes oldalt) is feltothessek hat az mar a non plussz ultra lenne
vagyis jelenleg van egy info portalom, ami tok jo
ami gaz h minimalis raforditassal lehetne egy igazi kozossegi oldal, ami szepen halytana a hasznot is a kedvenc klubbomnak es talan meg arra is jo volna ha a kedvenc klubbom egy picit megbaratkoztatna magat a jelenleg durcazo csoportokkal - igaz nekem nem hianyoznak de ez mar az en dolgom, a kedvenc klubbomert meg oket is elviselem, igaz buszke nem vagyok rajuk

2009.08.07. 11:22:44

jó kezdeményezés, a véleményezéssel is kb egyetértek

a következő körös értékelést el kéne küldeni majd a vezetőségünknek is - hátha észbe kapnak. de leginkább egy kommunikáció és marketing gyorstalpalóra fizetném be őket :)

Pályagondnok · http://palyagondnok.blog.hu/ 2009.08.07. 11:45:02

@istenhátmögött:

rendkívül jól látod. ha azt nézem, akkor simán lehetnél például az online kommunikációért felelős a klubnál. amiket leírtál, azok a jelenlegi (legalábbis online) fogyasztói igények. pontosan, egy az egyben, szinte semmi sem maradt ki.

elnézést amúgy ha fogyasztót írok. én is szurkoló vagyok, sőt, de a szakma az szakma.:)

Fásy Mulató · http://apalyaszelen.blog.hu 2009.08.07. 12:11:26

MTK-val kapcsolatos hír(szintén szakma, Pályagondnok nem röhög):

Az MTK a hazai Real Madrid! Na nem olyan gazdag és sikeres, de "leleményes". Kész játékosokat vesz a saját akadémiájára. Hogy is van ez?
apalyaszelen.blog.hu/2009/08/07/az_mtk_a_hazai_real_madr id

Egyébként tetszik a poszt, igényes, de majd ha a négy "kicsi" jön, akkor lesz igazán izgi a téma. Azokat ugyanis legtöbbször csak egy mezei emberke szerkeszti otthon egyedül. Mondjuk a miért érdekes lehet. Na hajrá! :)

zadir · http://ulloi129.wordpress.com 2009.08.07. 12:56:00

akit a Fradi hírei érdekelnek, jöjjön az Üllőire. :)

Salvatore Bonanno 2009.08.07. 13:25:11

Fradista haverom felvilágosított, hogy a domain és a website összes joga Várszegi Gábor kezében van, ezért nem lehet fejleszteni rajta.

Pályagondnok · http://palyagondnok.blog.hu/ 2009.08.07. 13:31:46

ezt a Pályagondnok is tudja, azonban több ember véleménye is az, hogy ez nem mentség.
pláne úgy, hogy a 100% Fradit is ők csinálják, és az mégis igényesebb, mint a honlap.

Pályagondnok · http://palyagondnok.blog.hu/ 2009.08.07. 13:35:42

főként, hogy mivel az ő kezében van, neki is a pénzt hozná, ha normális lenne.
tehát az összefüggés ezért nem releváns.
webszemét, ennyi. hogy kinek a hibája, várszegi, klub, fejlesztők, szerkesztők azon sokáig lehetne vitatkozni.
a lényeg, hogy ez így igénytelen és haszontalan.

Salvatore Bonanno 2009.08.07. 14:35:56

Valóban így van, nem is védeni akartam őket.
Azonban a klub nem tehet semmit, hiába zavarja, ha nem nyúlhat hozzá, VG pedig épp sz....rik rá. Nem?

Pályagondnok · http://palyagondnok.blog.hu/ 2009.08.07. 14:42:24

@Salvatore Bonanno:
de tehet(ne), rengeteg cseles eszköz van, lehetne rá.

kár, hogy például egy ilyen nem a klubnak jut az eszébe:
ulloi129.wordpress.com/

vagy a baráti kör oldala:
www.ftcbk.eu/

mindkettő sokkal igényesebb, mint a jelenlegi hivatalos.(és a szurkolók inkább ide járnak, meg lehet például nézni, hogy pörög az üllői nap, mint nap.)

ahogyan én látom: várszegi olyan mumussá vált, akire mindig át lehet hárítani a teszetoszaságot.

amerika kapitány 2009.08.07. 14:46:38

@Salvatore Bonanno:
ez így ebben a formában nem teljesen igaz.

tutis 2009.08.07. 14:57:19

Igazat kell adjak a kritikus hangvételű írásnak. Nálam az MTK-honlapja vezet mert mindíg is az áttekinthetőséget tartom szem előtt. A többi ú.nevezett modul kavalkád, fújjj! Én Fradista volnék, de ebből a négy honlapból a miénk tök utolsó! :-((((( Amatőr honlapkészítőként sokkal különb honlapot készítenék ettől. Aztán a tabellák.....Egy honlap sava borsa. Legalább az lenne áttekinthető, szépen megszerkesztett sokat mondó, mindjárt sokat elárulna a készítő jártasságából. Nem, mienken nincs is a főoldalon, kettőé meg elmegy.....Egyébként a Fradiét eddig is tudtam, hogy randa, a többién meg sose mászkálok, nem az én területem.

Futó Lada 2009.08.07. 16:30:15

Az van,hogy egyetértek. Egyet viszont nem: 2009-ben még mindig ott tartunk, hogy a hivatalos oldal-t néhány klub kötelező rossznak tudja be. Szerintem ahol Nagy Béla munkássága nyomán a csapat teljes történelme fellelhető, (képekkel gazdagon illusztrálva) és annyi sikert ért el, hogy egy virtuális kiállítóterem is megtelne, attol szégyen-gyalázat egy olyan produktummal előállni, amit egy OKJ-s alap-html tanfolyam első leckéje után is csak elrettentő példaként mutatnak be.

Remek kis írás ,és csak a móka kedvéért érdekes lehetne egy bónusz-részben még hozzácsapni 4 külföldi klub oldalát is esetleg. CSak hogy látszódjon a különbség ... :)

Pályagondnok · http://palyagondnok.blog.hu/ 2009.08.07. 16:36:28

ok, jó ötlet. megpróbálom. akkor 4 plusz 1 részes lesz a sorozat. konkrétan kaptam is egy csapat-tippet nyugatról.;)

díszbohóc 2009.08.07. 16:49:18

@Pályagondnok: Itt csak az lehet a problema, hogyha teljes betekintest akarsz a nagycsapatok oldalaiba, akkor fizetned kell (felteve, hogy a cel a nyugati nagycsapatok weblapjainak vizsgalata). Meg lehet, hogy nem lenne eleg egy nap veginezni mindent :)

THC 71 2009.08.07. 20:46:48

korrekt cikk!
A külföldi példáknál javaslom a német honlapokat,jómagam szinte az összes bundesligást látogatom(a kicker.de-ről mind elérhető egy kattintással)Szerintem ott a HSV és Schalke honlapja a legjobb.

Pályagondnok · http://palyagondnok.blog.hu/ 2009.08.07. 20:55:51

köszi a tippeket!

meg az egész napi reagálásokat!

örülök, hogy nem csúsztam félre és érdekes cikkel szolgálhattam nektek.

olvassátok tovább a sorozatot majd. a következő úgy jövhét elejére várható.

üdv mindenkinek!

pályagondnok

sportsmarketing.hu · http://www.sportsmarketing.hu 2009.08.07. 21:57:22

Jó ötletnek tartom a kezdeményezést!

Az előző javaslatokhoz az összehasonlítást illetően hozzávehetnénk azt is, hogy webes szakemberek is nézzenek rá az oldalakra. Az is érdekes eredményt hozna :)

Elképesztően gyenge megoldásokba futhatunk bármelyik oldalon mind technikai, mind kommunikációs szempontból! Ez utóbbiakat most Pályagondnok feltárja és jól is teszi.

Miért nem alap pl egy nemzetközi kupában induló csapatnál, hogy legyen angol változata az oldalnak? A vendégszurkolókat biztos érdekelné, még ha nem is utaznak ide. Miért vannak üres menüpontok? Miért kevés az interaktivitás? Miért ritkaság az online közösségépítés? A sor sokáig folytatható...

Egy tényleg utolsó megjegyzés, Bp.-i csapatokról lévén szó miért nincs fenn, hogyan közelítheted meg a stadiont menüpont. Rengeteg turista jön, és köztük sok a futball szerető, akiknek különleges élmény (akár jó, akár rossz értelemben :)) látni egy magyar stadiont, vagy begyűjteni egy magyar csapat mezét. Tudom apróság, de minimál ráfordítást igényel és rengeteg dob az oldalon.

Stefan Derrick 2009.08.08. 00:10:56

A Honvédnál meccseket is meg lehet nézni, ez azért elég zsír. A Vasasé meg mekkora egy f*s...

Salvatore Bonanno 2009.08.08. 08:58:53

@Pályagondnok: Ez nagyon könnyen elképzelhető, sajnos.

dr. Wilbur Swain 2009.08.09. 18:37:15

klassz sorozat, várom a következőt (pláne, hogy benne van a Loki)

istenhátmögött 2009.08.09. 21:35:16

@Pályagondnok: siman meg is csinalnam, sot akar el is nyomom ezt a cikket hatha valakinek a klubnal felkelti az erdeklodeset

Mérgező Hulladék 2009.08.28. 11:04:04

Hm. Próbáltam az Újpest szuper honlapjáról megtudni, hogy vajon mennyibe kerülnek a jegyek. Legalapvetőbb, gondoltam.
Az első cikk (egyoldalas!) rögtön a következő meccs jegyelővételéről szól, szerintetek beleírták az árat? Eltöltöttem egy negyed órát a keresgéléssel, sikertelenül. Már nem is érdekel annyira.

Micro_fine 2009.08.29. 09:56:16

A fraditol többet vártam, a honlap is csalódást okozott. Valahogyan döcög az egész gépezet, a foci csapat meg bukdácsol. Semmi lényeges dolgot nem lehet tudni a közeli tervekről. Azt hittem, hogy az angol mentalitás, a precíz tervezés gyorsabban hozza az eredményeket, sajnos tévedtem mint már annyiszor.

alibabaesanegyvenhattyu · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.10.15. 13:13:55

Hát netes oldalakban nem szenvedünk hiányt az tuti. :)
Csak sajnos némelyik meglepően amatőr... :O
süti beállítások módosítása