HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

"Nem tudjátok ez mennyi munkával jár" - tippjáték értékelés

2009.10.07. 16:47 végh hanta

De tényleg nem. Ültök csak a gépeitek előtt, betöltitek a kezdőlapotokat, tippeltek, kommenteltek és ha minden jól alakul, jól is érzitek magatokat mifelénk. Eközben végh hanta szintén a gépe előtt ül és adminisztrál, szelektál, osztályoz, listát készít, meg egyéb olyan dolgokat művel, amik helyett egész biztos találna hasznosabb időtöltést. (Megjegyzem Black Lotus dettó, ha JHN-ről van szó.)

[csöpögős rész ON] Van persze az egésznek egy másik olvasata is. Ha ti nem lennétek, értelmét vesztené az egész. Attól válik élővé, és élvezhetővé egy cikk, hogy ti hozzászóltok, hozzáteszitek a magatokét. Az, hogy mi közben ezen remekül szórakozunk (de tényleg ám!), az lényegtelen, mert reméljük ti is ugyanígy vagytok vele. És - nyilván - az oldal azért van, hogy együtt, mindannyiunknak legyen jó. [csöpögős rész OFF]

A tippjáték, és a vele illésbélai-halmai-féle szimbiózisban leledző kommentverseny értékelése a következőképp néz ki: Legenerálom az aktuális forduló táblázatát, feltöltöm a meccseket, kiteszem a posztot, majd várom a tippeket. Ahogy jönnek, folyamatosan próbálom rögzíteni őket, figyelve, hogy ne hagyjak ki senkit sem. Amikor ez kész, elmentem, majd legközelebb vasárnap este veszem elő, hogy beírjam a forduló eredményeit. Ekkor alakul ki a sorrend, amit egy egyszerű sortolással kapunk meg. Okés, megvan a tippjáték, de még hátra vannak a kommentek.

Az utóbbi időben rendszeresen hatvan fölötti számban gondoljátok úgy, hogy számpárokba öntitek véleményeteket, ráadásul legalább a feletek még összetett-, vagy tőmondatos formában is artikulálja magát. Tehát nekem olvasni is kell. Közoktatásunknak hála, erre 6 és 10 8 éves korom között remekül megtanított Zsuzsa néni, így nem esik nehezemre. A helyezések eldöntése azonban bővencsak (ha van ilyen szavunk).

Mire ment ki ez az egész? Egyfelől megköszönni, hogy megértőek vagytok, és alig-alig baszogattok a - most már sajnos stabilan előforduló - elmaradásaim miatt, másrészt szerettem volna némileg érzékeltetni, hogy ha nem segítetek, akkor bizony nehéz dolgom lesz. Szóval illéri, tessék már a többiek tippjének olvasásakor jelezni, ha valamelyik komment elpattintotta nálatok a húrt. Ha nektek nem megy, akkor tanítsátok be előre a legközelebbi terminálnál ülő kollegát/kolleginát, hogy tegye meg helyettetek.

Köszönöm a figyelmet, és most értékelés:

Tippjáték: 09

Első RobinH 18, második Phil Laak és mocsing 15-15 ponttal. Több szót nem érdemes erre a körre vesztegetni, ha ők nincsenek, jött volna a körkérdés: tényleg ennyire random a Bohócliga?

Tippjáték: 10

Első mocsing 23, második vidi-master és OJ 20 ponttal, míg a negyedik helyezett dr. Wilbur Swain 19-et kapart össze. Értitek már mire gondoltam az imént? A 9. kör dobogósai ebben a fordulóban maximum olimpiai pontszerzők lehetnének.

Tippjáték: összetett

Az élen igencsak ellépett kétballáb (131), aki 13 ponttal előzi meg mocsingot (118), 14-el OJ-t (117), és 15-el nunót (116). A 13 pont - elnézve a hetek átlagait - elég masszív előnynek tűnik. Van, hogy két kör alatt jön össze a többségnek ennyi, és van, hogy egyértelmű, de akkor meg kétballáb is begyűjti az átlagot. Az idény kétharmada után tehát még van sansz, de egyre fogy.

Tippjáték: átlagolós

Godot 14,25-el vezet, mögötte kétballáb 13,1-el, és a dobogóra még felfért redcard is a maga 12,15-es átlagával. Kemény pontszámok. Godot tizennégye azt jelenti például, hogy fordulónként vagy hét meccsnek találja el a végkimenetelét, vagy háromnak a pontos végeredményét. Megsüvegelendő teljesítmény a Bohócligában.

Excel

Heti újításunk, hogy cseppet felturbóztuk az excelt. Új featureként bekerült egy olyan tábla is, ahol a fordulónként elért helyezéseiteket láthatjátok, valamint ezeknek a helyezéseknek az összesítő oszlopait. Tessék örülni neki! Egyébként innen tölthető le.

Kommentverseny: 09

Harmadik helyezettünk felfedezte a labdabiztos-tippjáték első vírusát. Jó járványügyi előadóként utánajártunk, és kiderítettük, hogy fulmerz a legkisebb közös többszörös, tőle indult az a ragály, aminek a tüneteit ezúttal teddypickeren fedeztük fel.

Vasas-MTK 1 - 3
előttem szóló klasszikusokat idézve: "..."

Az első, és a harmadik átlagolásából Futó Lada jött ki másodikként. Mondjuk a Dragóneres ciklusa szerintem - hozzá mérten - gyengusra sikeredett, de a Honvéd szapulása még mindig elég lehet az ezüsthöz.

Honvéd-Pápa 1-2
Bárányos bosszújának utóhatásaként Dragóner Tornyit csempészi be a Bozsik stadionba. Pisont hazajön Egyiptomból ,hogy a helyi piacon vásárolt erekjét - Borszesz fáraó bal stoplija - elássa a kezdőkörben. Kispesti ultrák egy csoportja a második gólnál Vincze Gábort követeli a védelembe.

Jó, az nyertes személye nem volt kérdéses, ti már menet közben eldöntöttétek, hogy vérfarkas legyen. Szerencsére ez egyezett a szerkesztőség (személyes) véleményével, így kihirdetem imhol. Továbbá jelzem, hogy minden tiszteletünk a ciklusgyáraké, akik képesek egy percnél többet eltölteni azzal, hogy tartalmat gyártsanak a többi kommentelő felé. Hatalmas RISZPEKT mindenkinek!

Kaposvár-Debrecen 1:2
„Ígéretem van a leendő miniszterelnöktől, hogy jövőre új stadion épül Kaposváron, hogy a következő évtized bajnoka idegenben is méltó körülmények közt tudjon játszani.”-Szita Károly, polgármester

Egyéb érdekesség a kilencedik körből sunbird75 felvetése, miszerint azért örül a Fradi mélyrepülésének, mert addig sem a Honvédról van szó. Mi már csak annyit kérdünk, hogy: ez már az utolsó szalmaszál, vagy lesz még mibe kapaszkodni az ősz végén?

Tovább böngészve a kommenteket, kiderült, hogy sunbird75 érvelése nem az alagút végén fényt kereső honvédos siráma, hanem egy általános jelenség. Alfredd fradistaként unta meg átérezni a kispesti sorsot. Részvétünk.

Kommentverseny: 10

Alain Delonnak volt egy filmje Ne ébreszd fel az alvó oroszlánt zsarut címmel. Ez csak azért jutott eszünkbe, mert a Honvéd úgy tűnik örök témát ad, ha kommentet kell írni. A 10. kör bronzosa (VGL) is Hemibá habitusának esett neki. Félünk tőle, hogy télen revideáljuk a harmadik helyét, mert kiderül: fülest kapott, és az igazat írta le.

Bp. Honvéd-Vasas 1-1 Hemi bácsi fellapozza a földrajz atlaszt és bejelöli azon afrikai országokat, melyek a FIFA ranglistán a 100. hely után találhatóak, és ahonnan még nem igazolt senkit a Honvéd. Januárban biztosra megy a keret megerősítése érdekében.

A Nap-keltét levették a királyiról, ez megihlette vérfarkast, aki ezúttal ezüstös. Indoklás nincs, tessék utánaolvasni.

DVSC-MTK 1:1
„Amihez az UEFA elnök írt ajánlást” -Szőllősi György mesél „Hajdúsági hidegtálak, ahogy én szeretem” címmel most megjelent receptkönyvéről.

Szöllősi Györgyről írott cikkünk úgy tűnik nem csak a konkurens oldalak kommentelőit ragadta meg, hanem a mieinkben is mély nyomokat hagyott. Ugyan megfogadtuk, hogy van amivel igen, és van amivel nem foglalkozunk; mivel mi is átléptünk a saját magunk elé támasztott követelményen, így nem várhatjuk el olvasóinktól sem, hogy ugyanígy tegyenek. Arany: ciklus és díszbohóc.

Videoton-Kaposvár 2-2
"Lássuk csak: Mezey ajnározása: 10.000 ft, Kaposvár kilátástalanságának kiemelése: 2000 forint, a mai elfogadhatatlan állapotokban a Videoton, mint oázis hasonlat: 30.000 ft, az annyi mint...."

Nabasszameg:

... a lényeget meg lehagytam. Szóval a kilencedik körben vérfarkas nem ám egyedül vitte el a babérkoszorút, hanem a fejékhez méltón, egy költőtárs kíséretében. Bakker RobinH, miért itt pazarlod magad, és miért nem mész rá valami állami nagydíjra? Mondjuk a Kossuthra?

Paks-Újpest 1-0
RobinH feat. Arany J.: Prognosztika (Öszizöld ciklus)
Gellei
Imre
Levelét megirta;
Szerelmes
Könnyével
Azt is telesirta.
(...)

A vers mától kötelező olvasmány, az idényzáró Debrecen-pótlás után kikérdezzük!

28 komment

Címkék: tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr121434395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VGL 2009.10.07. 17:54:44

Köszönöm a bronzot, igyekszem megbecsülni.
Azért az a 40. hely az összetettben, az nagyon fáj...

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.07. 17:56:17

@VGL: Miért? Átlagolósban 19, pontversenyben 23. Tessék minden héten tippelni, és akkor akár a 39. hely sem elérhetetlen :)

bmiky31 2009.10.07. 17:56:42

A Delon-film pontos címe: ne ébreszd fel az alvó zsarut! (Ne réveillez pas un flic qui dort)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.07. 18:06:20

egyéni csúcs a 23 pont. gratulálok magamnak.

hanta, olyan stat nincs, h mennyi az egy személy által egy fordulóban elért telitalálatok rekordja? :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.07. 18:07:03

@bmiky31: sok mindenben terveztünk hibázni, ebben pont nem. Aztán mégis. :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.07. 18:09:00

@mocsing: Még nincs, de kitalálom majd, hogy hogy észszerű kiszámoltatni vele, és akkor meglátjuk.
Esetleg snowblind? :)

VGL 2009.10.07. 18:09:05

@végh hanta: két fordulóból maradtam el (önhibámon kívül). De hogy ez ne forduljon megint elő, így november elején - Kifli007hez hasonlóan -betippelném a hátralevő fordulókat, ha nem gond. Ha ehhez osztályfőnöki engedély kell, akkor majd privátban megírom az okokat.

dr. Wilbur Swain 2009.10.07. 18:09:10

az vajon mitől van, hogy egymást váltják a bűngyenge és bombajó találataim? a bohócliga nagy rejtélyei

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.07. 18:11:39

@VGL: Dobj egy mailt a verebesmagus gmailre.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.07. 18:15:37

@végh hanta: ok, thx. csak mert ha egyszer valaki elér 5 telitalálatot egy fordulóban, akkor az különdíjat érdemelne. és talán már mondjuk a REAC vezetőedzői posztjára predesztinálja őt, ha emellett még a szinkópával is tisztában van.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.10.07. 19:15:59

Jesszus, úgy közelítek a csúcshoz, mint Foxi az újpesti díszpolgársághoz. Ezek a helyezések és pontok totál irreálisnak tűnnek és néha csodálkozom, hogy tényleg én követtem-e el őket. :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.07. 19:32:46

@dr. Wilbur Swain: a Bohócliga káoszelmélete igaz, látom ezek szerint nem csak rám.

@mocsing:@végh hanta: ha valaki elér 5 telitalálatot, akkor kaphasson dedikált rajzot a Művészek Művészétől, Egervári don Faszrajztól :-)

nbcee 2009.10.07. 21:38:43

Méééééég mindig vannak, akik KTE-meccsre 0:0-át tippelnek! Az igaz, hogy egyre kevesebben, de még akkoris vannak.

teddypicker 2009.10.08. 06:43:40

köszönöm a 3. helyet, a sokat mondó kommentem miatt.
bár a ranglistán lennék inkább harmadik a harmincnyolcadik hely helyett...

teddypicker 2009.10.08. 08:57:25

igazság szerint nem tudtam mit írni a meccshez, és ezt láttam végül a legkézenfekvőbbnek...köszönet érte fulmerz-nek is

snowblind 2009.10.08. 09:02:59

2 kör alatt 5 pont pfff...

Mérgező Hulladék 2009.10.08. 09:59:09

@végh hanta: a tavalyi szezon vége előtt megnézegettem ezeket, most gyorsan átfutottam az új verseny eredményeit (bocs, ha valaki kimaradt, nem százszázalékos módszer, másrészt meg a 30. forduló nincs benne - úgy rémlik, annak soha nem volt eredményhirdetése)

- a 4 telitalálat csúcsbeállítás, TCH71, Titi120, Doc Holliday mellé zárkózott fel most mocsing.
- utóbbi 23 pontja a dobogóra elég (csak bohócligás tippeket figyelembe véve), kétballáb és Doc Holliday ért el ennél többet az idei 2.körben. Szintén négyes holtverseny: eddig TCH71, vidimaster, bmiky31 tiporta egymást az alsó fokon.

És tekintve, hogy ez csonka forduló volt, mocsing még előrébb is jöhet (vagy épp vidimaster is lehet még mindkét kategóriában megosztott első).

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.08. 10:04:49

@Mérgező Hulladék: Magyarul neked van egy statisztikai kimutatásokkal tuningolt exceled? Megkeresel mailben a verebesmagus gmailen? Összerakhatnánk amink van.

Mérgező Hulladék 2009.10.08. 10:36:53

@végh hanta: nincs. Tényleg csak végigszaladtam az eredményeken.

christvhu 2009.10.08. 11:34:53

@végh hanta: Max respect egyébként ezért a tippjátékos melóért, kellhet hozzá némi megszállottság, hogy ezt folyamatosan csinál(d)ja az ember. Köszönet érte, mi jól szórakozunk vele, te meg a végére (ha lesz vége, ne legyen) igazi profi exceles leszel)))
végh hanta for president! (of MLSZ of course!)

szempontpuska 2009.10.08. 11:40:46

ON köszönöm, hogy feltetted a linket a sorozathoz ! OFF

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.08. 11:46:02

@Mérgező Hulladék: a kutya úristenit neki! köszi :)

még az az egy érdekelne (aztán bannolhattok :)), h mennyi az abszolút rekord egy fordulóban, tehát a tavalyi idényt is beleszámolva. egy 28 pontra emlékszem...

@christvhu: +1 támogató

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.08. 11:48:12

@mocsing: @christvhu: Ha azt mondom: Nem akarok MLSZ-elnök lenni, akkor ezt Kisteleki után hihető? :)

@szempontpuska: Nyilvánvaló, hiszen remek kis sorozat. Lakatté pedig önmagában vicces. :)

Mérgező Hulladék 2009.10.08. 13:37:02

@mocsing: kétballábnak volt a válogatottas körben 27 pontja, és szintén ő vezet 25-tel a bohócligás fordulókat tekintve.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.08. 15:09:48

@Mérgező Hulladék: köszönöm, nincs több kérdésem. most már csak 3-1-re kéne vernie a Lokinak az MTK-t :)

kétballáb 2009.10.08. 19:41:27

Magam sem hiszem el, hogy szinte minden fronton én vagyok elöl. És ebben az a legszebb, hogy gőzöm sincs, hogy áll a tabella... Ennyire nem számít semmi ebben a Bohócligában.

sunbird75 2009.10.09. 10:05:15

Erős kezdés (4.hely) után rettenetes visszaesés. Ez a harmincakárhanyadik hely elgondolkodtatott. Soha nem tippelek többet az evidens (országos egyes) eredményekre. Bár a Honvéd tekintetében eddig sem tettem, mégsem jött be.

Nem lehetne a tippversenyt nemek szerinti bontásban? Akkor talán lenne esélyem a dobogóra. Még az is lehet, hogy mindhárom fokán én állnék :-)

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2009.10.09. 16:20:16

Először is köszönöm az elismerést!!! Továbbá gratulálok a többi helyezettnek...
Ugyanakkor engedélyt kérek elsüllyedni szégyenemben mert a duplázás (pont és komment verseny első - ilyen egyáltalán volt már?) ünneplése olyan jól sikeredett, hogy a 10. fordulóban egy izmos 2 pontot sikerült elérnem :D Ezzel a teljesítményem olyan hullámzó lett mint a megénekelt Gellei mester csapatáé.
A Kossuth díjas felvetést köszönöm, de csak azzal tudnám elhárítani, hogy én egyedül olyan vagyok mint McCartney Lennon nélkül... nem rossz, de szart sem ér! Azt, hogy a hasonlatban Lennon Arany János, vagy Gellei Imre-e, azt döntse el ki ki maga :D
süti beállítások módosítása