HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Némó luxembourgi nyomában

2011.06.06. 14:39 pajzán gyula

Még mielőtt San Marino fenegyerekei kezdenék tematizálni a 'biztost, a kétgyermekes apukák fáziskésésével ujjbegyvégre kapjuk a luxembourgi-magyar meccs exkluzív hátterét.

Családi fotó Király Gabival, parolázás Mlsz elnökségi taggal és Sanyi bácsi dicséret az új magyar ígéretnek. Simuljunk együtt válogatott testközelbe, a fociblog-történet legelfogultabb posztjában!


Ha az embernek az jutott osztályrészül, hogy tartósan Luxembourgban tengesse eseménytelen mindennapjait, a legkisebb ingerbirizgáló eseménynek is örülni kell. Foci tárgykörben ez különösen igaz. A magyar vonatkozással ugyanis az utóbbi nyolc évben, amióta gyula kollegátok a helyszínen vegetál, nem voltunk elkényeztetve. Öt éve az U20-as vébé hősei harcoltak errefelé a korosztályos Eb-n akkor még U17-ként, az A válogatottat viszont egyszer sem sikerült összesorsolni a nagyhercegségiekkel.

Az aktuális barátságos híre ezért is keltett különös visszhangot a helyi zárványmagyarság körében. A felejthetetlenné tétel érdekében jött az ötlet, hogy a válogatott játékosai eddzenek együtt a Luxembourgban élő magyar gyerekekkel. Ragadjuk meg az alkalmat és gratuláljunk ezúton az Mlsz-nek. A kérés ugyanis azonnali és teljes körű támogatást kapott.

Tizenhét kissrác csöppenhetett a nemzeti csapat dolgos hétköznapjainak kellős közepébe. Tudni kell, hogy ötéves létére kisfiam, Bálint is a szerencsés ifjak között volt, és nem mással, mint Németh „Némó” Krisztiánnal adogatott meglepő könnyedséggel. Erre a Nemzeti Sport újságírója is felfigyelt, aki az edzés után rögvest villáminterjút készített az új reménységgel.

A Sport másnapi számában aztán egy bekezdés erejéig Bálint volt a téma, sőt, három éves Eszter lányomról is megemlékeztek, mivel neki teljesen összetört szíve, amiért nem rúghatta a bőrt együtt a fiúkkal. Ez a médiafigyelem számos haveri Facebook üzenetet generált, bár Esztert ez különösebben nem vigasztalta.

A játékosok példamutatóan adták magukat az egészhez, és „amikor a végén mindenki összeállt egy képpé”, látszott, hogy értékelik, hogy értékeltük a hozzáállásukat. Saját tréningjükön aztán az egymás elleni játékban meglepő kapitányi húzásnak lehettünk tanúi: Király Gabi a mezőnyben kapott szerepet! Ha tehát a San Marino elleni összeállítás a Bogdán - Király, Juhász rendben indul, ne gondoljunk egyből nyomdahibára.

Levezetésképpen következhetett a dedikálás. A fiúk itt is állták a sarat és készségesen firkantották a szignókat mezre, labdára, poszterre. Nem mehetünk el szó nélkül Bálint fiam autogram szerző missziója mellett. Miután ugyanis begyűjtötte a legnagyobb ászok aláírását Dzsudzsitól Hajnalon át Juhászig, magát a Mestert kérte fel. Egervári Sanyi bácsi az „Emlékszem rád az edzésről, nagyon ügyes voltál” szavakkal csillantotta meg a kerettagság ígéretét.

Az emlékfotók közül az vitte a pálmát, ahol Király Gabival álltunk össze egy családi kép erejéig, aki egy közeli rokon közvetlenségével fogadott minket. Váltottunk még pár szót Borbély Zoltánnal, az Mlsz elnökség tagjával, akit az újságíró suli előadói gárdájából ismerünk, és ezzel teljes volt a celeblista.

Ami a meccset illeti, élőben egy fokkal jobb volt, mint a tévében lehetett. Bár lehet, hogy azért éreztem így, mert arra figyeltem végig, hogy Bálint és Eszter ne hasaljon el a székek közötti rohangálásban. Jellemző, hogy az este fénypontja az volt, hogy sikerült rávennem Esztert, hogy kezdeti félelme ellenére fogjon kezet a kabalaoroszlánnal.

Az 1-2 ezres „nézőseregben” mintegy nyolc darab helyi ultrát számoltunk meg, akiket az számtalan üres szektor egyikében tanyát verő himnuszos zenekar tagjai próbáltak az átelleni tribünről szurkolásra hergelni. A huligánok a Szabics-gól után visszafogtak (aporopó, a közvetítésben a balra lent ugráló szurkoló én lennék), és ha Némó szabályos gólját megadják, eszükbe nem jut, hogy valaha újrakezdjék a skandálást.

A meccs persze nem az elfújt lesekről lesz emlékezetes. Eddig a posztig biztosan a pocsék játékról lett volna az. A részletek teljes tudatában viszont jó lenne, ha inkább a válogatott emberközelisége és a labdabiztos egyik alapító atyjának apai büszkesége maradna képzettársításként.

Galéria

                            

                

 

  

                                                                                                                                                

 

                                                                                                                             

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr792961619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.06.06. 16:33:03

(Ígérem, ha odajut, csak jót írunk majd róla. Lesz majd szerethető válogatottunk.)

pajzán gyula 2011.06.06. 17:07:30

legalább a pr már megy, valahol el kell kezdeni:)

vérfarkas 2011.06.06. 20:42:27

Sok sikert! Remélem, pajzán jr.-nak 2026-ban nem az "40 éves a mexikói aranycsapat" c. poszttal kell debütálnia itt a biztoson :-)

slowmotion 2011.06.07. 11:00:57

na tessék, ez a válogatott már most szerethető, nem?
edzésen legalábbis...

pajzán gyula 2011.06.07. 14:02:49

@vérfarkas: csak nem?! Csányi megígérte, tudod!;-)
süti beállítások módosítása