HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (31) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (167) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Crespo és a spanyolnátha - Átigazolási körkép

2011.06.28. 22:00 Futó Lada

Eljött a nyár, és erre mondanánk, hogy itt az uborka-szezon, de most valahogy elég gyenge az uborka PR-ja. Maradjunk inkább a holt-szezon kifejezésnél, ami remekül társul a dög-meleghez. Persze aranylábú titánjaink ilyenkor sem pihenhetnek. Volt két szabad hét, amikor a családdal elhúzhattak a Balatonhoz - a Siófok játékosok értelem szerűen  Józsefvárosba vagy Szoboszlóra - aztán már megy is tovább a mókuskerék, jön az EL és a BL. ( Kicsit off, de megfigyelték, hogy a BL-t angolul CL-nek rövidítik? Nos igen, a Bohóc - liga angolul Clown League..) Néhány játékos azonban nem a régi állomás-helyén kezdi meg a nyári 4x100-akat futni, hanem bízva a szebb jövőben új telephelyen jelentkezik a TB kiskönyvével. Mazsolázgassunk tehát az érdekesebb hírekből, a teljesség igénye nélkül...

Kaposvár
Talán már a helyi szurkolók is meglepődnének egy-egy bajnoki szünet után, ha ugyanaz a csapat futna ki a pályára, amelyik a szünet előtti utolsó fordulóban szerepelt. Általában szétkapkodják a csapatot, és lehet folyton újra építkezni. A "Végy egy jó kapust" az egésznek az alapja, ennek szellemében a Siófokra távozó Milinte, és a ciprusra kiránduló Kovács pótlására érkezett az öreg a rutinos Posza, aki a görög tengerpart után a magyar tengerpartot is talonba tette a somogyiak kedvéért. A hazai kedvenc Oláh a sérülése után nem alkotott maradandót, de számolnak vele a későbbiekben is, ezt jelzi az újabb egy éves kontraktus, melynek második oldalán már kölcsön is adják erre az egy évre. További távozó a védősorból Grúz aki viszont stabil kezdő volt a tavasz során.

Ferencváros
Az első fordulóban az a furcsa helyzet állhat elő, hogy a Fradi bár idegenbe megy, a játékosai inkább haza mennek. Lassan Kaposvár II. néven is futhatna a fővárosi alakulat, az utóbbi évek lelkes somogyi exportja után. Oláh helye szinte biztos, akárcsak Grúzé a kezdőben, és mondjuk egy kicsit félek, mert Zahorecnek is lejárt a szerződése, és tavaly nem sokat játszott.... A távozók listája elég veretes, hisz Schembri, Haber és Heinz is szedte a sátorfáját, Dragóner visszavonult, és a szerintem némileg túlértékelt Tutoric és Stanic is becsomagolt bőrönddel készül, de aggodalomra semmi ok. Maróti marad, és Lisztes megérkezett - bár rögtön kisebb sérüléssel nyitott - úgyhogy lesz aki forintos labdákkal tömje a csatárokat. Apropó csatár, Moralest sikerült megtartani a jelek szerint. Jester szavaival élve ő egy CZUKK, játékát jellemezve "Labda nélkül egy Messi, labdával egy Torghelle".. mindenki döntse el maga.( Ha Crespo nem is jön, egy argentín tehát mindenképpen lesz..) Jött még a holland Otten, meg néhány délszláv (Jovanovics,Vidovics), és még egy brazil is Felix személyében, hogy komplett dél-amerikai szekció legyen. Anno Alberték a téli szünetben tettek kirándulást a Cukorsüveg-hegyhez és tartottak bemutató edzéseket többek között a Palmeirs, Corinthians, Santos és Sao Paulo csapatainál. Nos a brazilok lehet megtanultak focizni, mert Alison és Somalia is próbajátékra jött, míg Andrezinho meghosszabbította a szekrény-bérletét az Albert stadion öltözőjében, így az örmény Ulysses ellen június 30-án már kezdődhet is a Joga Bonito.

Videoton
A bajnokkal illett volna kezdeni a felsorolást, de nem tettem. 3 napja azzal kelek, hogy megnézem aláírt-e már hozzájuk Crespo, de eddig semmi...A fórumokon közben a jól értesültek már bedobták Ze Roberto és Nuno Gomez nevét is, arra az esetre, hogy ha Crespo nem kapna magyar vizumot. A Real-lal törénő felcsúti együttműködés lassan kezd látszani; ugyanannyi portugál edző ül a kispadokon itt is-ott is, és a Vidinek lassan több spanyol védője van mint a Real Madridnak . Lázár már a Mészölyi úton halad, és játékával a boszporusz partján vehet majd revansot hétről hétre a 150 éves török uralomért, míg Walter, Brachi és Sanchez révén ha a Barca rövidpasszos játéka is megérkezik, akkor a Sturm-nak reszeltek, rosszabb esetben viszont csak a levegőben szálló "Puta Madre" koncentrációja nő meg meccsnapokon a Sóstói stadion légterében. Visszatért kölcsönből egy rakás játékos, a legnagyobb spíler köztük Horváth Gábor. Alves még mindig a csapat tagja akárcsak Bozsovics, lelécelt viszont Andjic, Djordjic, Milanovic és távozik Farkas Balázs is.Az Újpestnél tesztelt játékosoknak jó respektje lehet, mert Sándor és Vasziljevics után idén Mitrovics-ot csábították át.

Siófok
A bajnok a Balaton partján kezdheti majd el az újabb menetelést - pontosabban Klagenfurtban kezd, de az csak holmi Bajnokok Ligája selejtező, ami igazán számít az az aranyparton indul. Az Aranypart Galaktikusai már készülnek, hogy a tavalyihoz hasonlóan ismét felhangozzék a "K.rva gyengék vagytok" az olajbányász stadion lelátóján. Ennek érdekében megszerezték Milintét, aki nagy király amíg nem kell elhagynia a gólvonalat 30 cm-nél jobban, és jött Lattenstein, aki viszont 30m-nél nem is megy közelebb hozzá. Délczeg, Novák, Honma, Csordás és Molnár P. viszont leadta a szertárban a klub-logós fürdőlepedőt, így igencsak fel kell kötni a klottgatyát, ha bentmaradási terveik vannak. ( Ne feledjük, idén már sem Szolnok, sem MTK nem lesz a ligában !! )

Zalaegerszeg
Csank mester célkeresztjében - a dámvadakat leszámítva - ismét külföldi játékosok foglalják el a 10-es kör nagy részét, lévén, hogy Simonfalvi átigazolására nagyobb késéssel mozdultak, mint a már említett Milinte bármelyik beadásra. Bosszúból olyan nevű játékosokat igazoltak, akiknek szerepeltetését a sporttévék határozatban fogják letiltatni az MLSZ-nél. Kikre is gondolok ? Stanisavljevic neve még csak egyszerű beszéd-technikai gyakorlat, de ha a labdát Sherif Sameh Sadek Mohamed El Sadek Soliman kapja - nem ez nem a hátvédsor, ez csak 1 játékos - hát abba bizony még Hajdú B is beleizzad. Emellett persze a zete is szerzett spanyol játékost, mert anélkül lassan körberöhögik a ligában a csapatot, itt Manu Hervás lesz az ügyeletes megváltó. Beírunk még egy Bulatovicsot, egy Badoyant és egy Jahic-ot, és már kész is. A távozók listáján Panikvar a legnagyobb név, ő megtette kötelességét, győztes gólt rúgott az MTK-nak tavaly. Nincs már MTK, nem kell ide már ő sem.

DVTK
A ZTE az első körben az egyik újonchoz látogat. A Tornyi Barnabás stadion DVTK pálya valóságos oroszlán-barlang volt az NB2-ben, és ők már tavasszal is rendelkeztek spanyol játékossal, tehát helyzeti előnyben vannak, ha úgy vesszük. Nos ha egy spanyollal NB2-t nyertek, akkor az NB1-hez már legalább 2 kell, így Gallardo-t is gyorsan leigazolták, ezzel előrelépve az előkelő 2. helyre az ibériai vendégmunkások nem hivatalos munkáltatói listáján. A csapat erőssége az lehet, hogy egyben maradt a keret - csak Góhér távozott - és ha a Siófokot a kiesők közé számoljuk, akkor csak 1 csapatot kell megelőzniük ha jogfolytonossági alapon még egy évet le akarnak majd húzni a legmagasabb osztályban. A Vidi sajtóját megirigyelve itt is bedobtak egy húzónevet, hogy rögtön cáfolhassák is, mivel Crespo-t már stipi-stopolták előttük, így maradt nekik Diego Tristan. 

Újpest
Újpesten kicsit megállt a fiatalítás, ami nem is baj feltétlenül. A lilák szempontjából a legnagyobb igazolás Fehér Csaba megszerzése. Ahogy azt más a téli szünetben is vízionáltuk anno a Haladás-Halmosi kontrakt kapcsán, egy jó csapatnál szükség van egy etalonnak tekinthető játékosra, aki kellő rutinnal rendelkezik és szükség esetén tudja rendezni a sorokat. A Halinál ez bejött, és valószínűleg Újpesten is nyerő húzás lesz, stabilitást kölcsönözhet a néha hadilábon álló védelemnek. A csatársort sem kell félteni, Rajczi távozása után itt a fiataloké lehet a főszerep, Lázár, Barczi, vagy ha marad akkor Simon is ide sorolható - bár utóbbi inkább támadó középpályás. Nagy Patrik eddig nem váltotta meg a világot a fővárosban, talán majd itt, de az előbbiek mellett vélhetőleg nem sok sót fog megenni, pláne hogy Remili vonata is befutott Szolnokról....és a tékozló fiú is hazatért, Harkov matadora, a Sampdoria mészárosa - csak hogy a legjobb eredményeit soroljuk fel hirtelen Kabát Péternek . Illetve inkább az összes eredményét, hiszen az elmúlt évi teljesítményéről sokkal többet nem lehet elmondani. Akivel szemben egy Coulibaly stabil kezdő lehet,... nos az nem sikeres ember..

Pápa
Az UTE otthon fog kezdeni, mégpedig az eddigiek alapján szintén kieső-gyanús Pápa ellen. A pápai csapat gyakorlatilag szétesett a nyáron. Ment Heffler, Bárányos, Supics; Abwot végleg eladták, és igen...A jelek szerint Tóth Norbi is megelégelte. Mivel nagy triplázók már vannak a nyáron ( Lisztes és Bárányos is harmadszor tért vissza egykori klubbjához, ) így akár Norbert is csatlakozhat hozzájuk, akár pont az Újpestet, akár a Haladást választja.. már ha válasz, de az már egy másik poszt témája lehet. Térjünk vissza Pápára, ahol továbbra is Szűcs Lajos nevét foglalják az esti imába a csapat érdekében, de hogy ne csak 0-0 val teljen fel az excel, arról Germán, a villámléptű Lovrencsics , valamint a klasszikus "power forward" poszton,  a Hali elől elhappolt Ferenczi gondoskodhat...már csak azt kell megoldani Véber mesternek, hogy  a labda odakerüljön az érintettekhez...

Vasas
No de mi újság Angyalföldön ? Komjáti András már kilátásba helyezte, hogy így el se kellene kezdeni a szezont, mert komolytalan lesz. Távozott Lisztes , Németh Gábor, Németh Norbi, Ferenczi ; vissza kellett adni a kölcsönkért Szilágyit, Rezest, Présingert, Kulcsárt, Nagy Patrikot és a távozás gondolatával kacérkodik Lázok is. Mielőtt SAS behívót kellene küldeni Pechának, Gubucznak vagy éppen Galascheknek, azért van bevételi oldal is. Kulcsár végül is visszatért és Bárányos is vasas-mezben feszít majd ősszel. Jött még egy Jokic és Simic  mint mezőnyjátékos, illetve Janjusevics kapott használati jogot a gólvonal és az ötös közötti területre, de ezen felül csak az ipari mennyiségű próbajátékos joggingol a Fáy utca környékén. Gyorsan ki kell szedni a sűrűjét, mert ha nyáron 3-4 fordulónyi előnyt ad megint a Vasas, akkor most nem biztos hogy elég lesz a tavasz ledolgozni azt...

Debrecen
Az első körben a Vasasnak nehéz dolga lesz, mert ott hiába "Malac" az edző, ha az ellenfélnél meg Kondás. A Loki elpasszolta Kabátot ami leírható veszteség, viszont Cvitkovics távozása kicsit jobban fog fájni a középpályának. Az Illés - Varga tengelynek villámgyorsan össze kell kapnia magát ha ismét nemzetközi porondra vágyik a csapat. A védelemből Komlósi visszavonult, de Mészáros újra játszhat. És még mindig nem beszéltünk igazolásról, mert jószerével nincs is. A kölcsönbe elpasszolt játékosok visszatértek, aztán ennyi. Nyilván ez változni fog, mert azért a kapus posztja még mindig nem életbiztosítás.

Pécs
Stark és Lovrencsics ment, de merész álmokat szövögetnek a Mecsek lábánál, így nem sokat gatyáztak a pótlással. Nem, itt nem visszavonuló-félben levő veterán légiós van a listán, tehát se Schilacci, sem pedig Freddi Bobic nem fog feltűnni ősszel a kezdőben, ellenben a Szpari szurkolók jöhetnek csoportosan is szurkolni, ha összejön a 7 játékost érintő transfer. A bajban levő szabolcsi gárda meghirdette az Expressben a brigádot, és Matyi Dezső rögtön rá is pályázott egy raklapnyira, ahol Holczer, Andorka és Bajzát lehetnek a márkajelzés helyén. Itt még megy az alkudozás, de a jelek szerint előbb-utóbb egymás kezébe csapnak majd.

Haladás
Simon , Nagy és Lattenstein elvesztése túlélhető, bár a védőt valószínűleg újra megpróbálják majd megszerezni az MTK-tól ha lehetséges. Csatárposzton próbáltak Kenő mellé keresni még egy csatárt, de Ferencziről lemaradtak, és Honmával kapcsolatban sem áll túl jól a szénájuk. Az érkezők listáján egyelőre Búrány az egyetlen név.

Paks
Az EL újonc csütörtökön már Andorrában vizitál, a legnagyobb eredmény, hogy sikerült egyben tartani a keretet. Böde még mindig az erőmű árnyékában parkoltatja a kerékpárját, Bartha fittebb mint valaha, és még Vayer is fiatalodott egy évet, a kisugárzása már most olyan mint egy urán-izotópnak. ..és akkor még nem állhatunk meg, mert az ősz felfedezettje Heffler immáron testvérével egy csapatban rettegtetheti az ellenfelek védelmét. Szintén a rettegtetés lenne a feladata Hrepkának is, de ő mondjuk az utóbbi években elég elkeserítő gól/meccs hányadost produkált. Abban bízhatnak azért a tolna megyeiek, hogy Hrepkának a képességei azért megvannak, és örökké nem lehet ilyen kutyaütő játékot hozni, valamint, hogy Bartha is feltámadt Kis Károly irányítása alatt, ha ez megint bejön, akkor nagy boltot csináltak. A konzekvensen csak hazai játékosállományt foglalkoztató csapat látókörében már csak olyan klasszikus bohóclíger spílerek vannak mint Rajczi vagy Lázok...

Kecskemét
A másik EL indulónk rápihen még most, de ők is a bajnoki rajt előtt mutatják meg magukat Európának. Foxi és a Hajduk Split kapcsolata már-már szappanoperába illő, annyiszor adták el, majd maradt itthon. A Honvédot megjárt kontingensből Stokics szerződést kapott, míg a Foxi mellékhatásaként jellemzett Sadjo csak egy üveg barackpálinkát, és egy buszjegyet . Kapusposzton Ribánszki helye atombiztosnak tűnik, de négyfrontos küzdelemhez kellhet még egy portás, erre pedig a jelek szerint a Vasastól érkező Németh a legalkalmasabb. Pisanjuk leigazolása is régi álma lehetett Szivicsnek, mert sokadszor kísérletezett a dologgal, ám most végre sikerrel. Szintén alakul itt is egy holland kolónia, Maynard lehet az első narancssárga fecske a lila-fehérek védősorában.

Honvéd
A téli paterolás után nyáron is lapátra került egy kezdőcsapatnyi játékos, aki tehát már szerzett be Bajner-,Sadjo-, Fieber-, Bright-,Ruani-, Moreira-, vagy Rufinho -mezt, az már hajtogathatja is be a szekrény aljára, mert rajongásának tárgy immáron nincs a klub alkalmazásában. Viszont a régi Abbass-, és  Ivancsics-mezeket elő lehet kotorni, mert mindkettő visszatért mint a bumeráng. Novák is meghosszabbította kispesti kontraktusát. Délczeg már a tavaszi zárófordulók során meglőtte első honvéd-gólját, tehát nem kispályázik. A légiósok között Tchami és Kostolani lesz az új fiú,valamint Sánta, aki Győrből kalandozott el a Bozsik-stadionba.

Győr
Végül, de nem utolsó sorban jöhetnek a Kisalföld titánjai, akik kisebb nézeteltérésbe keveredtek az UEFA-val. Egy átigazolás fizetési határideje a kérdéses tény, és ennek kapcsán a következő 3 évben 1 alkalommal kizárásra kerülhetnek a győriek a nemzetközi kupából. Persze ahhoz először el kell jutni oda, hogy egyáltalán kizárhassák őket. Ennek elérésében nagy segítség lehet az Újpestről visszatérő Ahjupera - az ő átigazolás volt pont az imént már említve - valamint szintén visszatért Supics, Molnár és Zámbó.Ganugrava és Totadze is.A távozók listája elég rövid, Fomumbod és Sánta bérkartonját vették ki a pénzügyi osztály lemez-szekrényéből. Tárgyalások még folynak szintén, őket nem hajtja az EL kezdése, de ezekről a megbeszélésekről csak pletyka szinten lehet hallani. Márpedig komoly futball-szurkoló nem hisz a pletykáknak, csak az aláírt szerződéseknek, és akkor sincs ez másképp, ha netán Crespót látná valaki az ETO edzésén, mert Fehérvárra menet beállt egyérintőzni Tokodyékhoz.

Csodák tehát még nincsenek, de nem érünk rá tovább tökörészni, mert csütörtökön már Európa előtt vizsgáznak fiaink, és illik naprakésznek kell lenni. Ha jön Crespo lesz Braking News, meg mifene, és veszek Vidi bérletet is az mondjuk tuti. Addig is az EL szelleme legyen velünk, és ne feledkezzünk meg a JHN következő fordulójáról se...
 

4 komment

Címkék: magyar átigazolás szurker bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr353012484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zolika1212 2011.06.29. 00:24:23

Kiegészítés, hogy Diósgyőrből Granát Balázs távozott. dvtk.eu/hirek/granat-balazs-nehez-dontes-volt/3343/

JESTER 2011.06.29. 09:37:05

"Moralest sikerült megtartani a jelek szerint. Jester szavaival élve ő egy CZUKK"

:DD
Jól indul a napom :D

Artie 2011.06.29. 11:06:27

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/dvsc-a-loki-szerzodtette-a-holland-es-az-eszt-probajatekost-2083779

Na, hoztak egy kis holland észt.

Elnézést, ez a napiszarra vagy a szóviccblogra is gyenge lenne.

Artie 2011.06.29. 11:15:06

sportgeza.hu/futball/hirek/2011/06/29/megint_valsagban_a_vasas/

Istenem, ez megint olyan jó magyarosra sikeredett.

Hányszor fogjuk még hallani, amikor jön az ismeretlen csodamegmentő, és hónapok múlva kiderül, hogy lufi volt az egész?:S Most nem csak a Vasasról beszélek.
süti beállítások módosítása