HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A játékok többsége fejben dől el: BB MegaPack

2011.09.16. 14:50 végh hanta

Marketing. Borbola Bence, a Békéscsaba egykori négyszeres NB1-es játékosa, a Nemzeti Sport újságírója és mellékesen műkedvelő amatőr programozó derűs napra ébredt szerdán. Miközben az ágyból kikelve nekiindult elvégezni apróbb-cseprőbb reggeli dolgait, még egyszer végiggondolhatta a reá váró hatalmas feladatokat. Eljött a pillanat, ma fogják piacra dobni legújabb fejlesztését, a BB MegaPackot, a csomagot, ami egyszerre három játékot is tartalmaz.

Délelőtt felhívta az ügynökét, aki váratlanul rossz hírekkel szolgált. A sajtónak kiküldött brosúrákra egyetlen válasz sem érkezett, így két lehetőségük maradt. Vagy eltolják a premiert, vagy hamarjában kitalálnak valamit. Gyorsan megbeszéltek egy találkozót, hogy nyugodtan leülve, egy kávé mellett kitalálják a továbbiakat.

Ügyesek voltak, estére minden internetes oldal címlapján hozta le sebtiben összetákolt, vírusmarketingen alapuló kampányukat, és másnap a printszámok is nagy terjedelemben foglalkoztak a jelenséggel.

Pong

A számítógépes játékok hőskorából származó Pong tervezésekor a fejlesztők még egy egészen más koncepcióban gondolkodtak, mint ami végül megvalósult. Az eredeti gondolat szerint bohócliger futballedzők fejelgettek volna Nemzeti Sportos újságírókat át egymás térfelére, és az nyer, aki többször küldi az így megszemélyesített képzeletbeli labdát a baleseti sebészetre, vagyis az ellenfél alapvonalán túlra. A most megjelent verzió visszanyúlt a kezdetekhez, újracsomagolta, kicsit kiszínezte, de a jól megszokott játékmeneten egy fikarcnyit sem változtatott. A Pong-ot itt láthatjuk működés közben.

Super Paolo Bros

A játék célja, hogy az intróban bemutatott mérkőzés után a főhős végigmenjen a pálya oldalvonala mentén, át a játékoskijárón, és eljusson egészen a csapata öltözőjéig, miközben gonosz sportújságírók próbálják megakadályozni ebbéli cselekedetében.

A karaktert vezérlő játékos egyetlen segítsége a kérdőjeles dobozokból kifejelhető, és véletlenszerűen kipottyanó ajándékok, amik átmeneti sértetlenséget, remek sajtótájékoztatós riposztokat, valamint felrúgható vízesvödröket tartalmazhatnak.

A játékot lehet pontra és pályára is játszani. A néhol feltűnő aranytallérokból ha százat összegyűjtünk, akkor az beváltható egy újabb egyéves szerződéshosszabbításra. Az igazi kihívást azonban a pályára játszás rejti magában, hiszen ilyenkor ahogy haladunk előre, egy bizonyos szint fölött már nem csak a gonosz Teki-újságírókkal kell megküzdenünk, hanem a várakban rejtőzködő ellenséges vezetőedzőkkel is, végül pedig a Rend Véber Őrével.

Szertár Fighter

Természetesen a népszerű face2face verekedős platformjátékok újabb parafrázisa sem maradhatott ki a csomagból. A Szertár Fighterben egy karaktert kell választanunk, akinek a bőrébe bújva végigfejelhetjük az egész világot. A játék nehézsége abban áll, hogy egyes ellenfeleink olyan, csak bizonyos billentyűkombinácókra előhozható szuperképességekkel rendelkeznek, mint a Süvöltő Hegyi Iván Gömbvillám, ami ha elér minket, akkor menthetetlenül elalszunk.

23 komment

Címkék: fejelés borbola bence paolo sousa

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr83231602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RolloJuve 2011.09.16. 17:59:00

Akkor Garami Józsi bát már elkapta egy ilyen gömbvillám. :)
Pihent agyú Hanta :D

Artie 2011.09.17. 20:02:38

Hanta, gratulálok!

Épp most írtam benitónak, hogy eléggé röhejes ez az egész ügy, úgy látom, nem csak én gondolom így.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.09.17. 20:45:51

@Artie: megjegyzem, ezzel a cikkel modetaltam magam. egymas kozt inkabb sousa szimpatikusabb a szituacioban...

Artie 2011.09.17. 20:56:14

@végh hanta: Igen, ez számomra teljesen világos belőle. Maxiriszpekt, hogy ezt felvállaltad.

Számomra röhejes az egész, és ahogy az NS ezt beállítja, még röhejesebb, egyértelműen tűnik, hogy az egész arról szól, hogy lejárassák Sousát, elvtelenül, egyoldalúan fröcsögnek.

Természetesen nem voltam ott, nem tudom, mi történt, de nem biztos, hogy nem olvasnék szívesen az NS-en arról, ha már ekkora kurva nagy hátsó fertályt görbítettek neki, hogy független szemtanúk hogy látták az egészet.

Másrészt meg amúgy is röhej, nekem is törték már el a kisujjam, a térdem (!) foci közben, eszembe nem jutott senkit feljelenteni. Ez mindig benne van.

Stefan Derrick 2011.09.18. 11:58:38

Nem is értem, hogy még nem merült fel senkiben, hogy összegyűjtse a korábbi fejelős eseteket, pl. nekem rögtön Nyilasi Tibi ugrott be, amikor egy Honvéd elleni, ha jól emlékszem, ikszes meccsen
megfejelte valamelyik kispesti vezetőt.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.09.18. 12:48:09

"Még annyit a megbólintott népsportosról
hogy ez tipice magyar sztori, látlelet, levonulunk a pályáról, feljelentés, goblinok focimeccse, rabokfasza.
Ha fordítva történt volna az eset, tehát Portugáliában egy magyar edzővel (hahahaha), akkor azonnal, a helyszínen kitörő tömegverekedésben le lett volna rendezve a dolog, a bíró kiállított volna mindenkit és lefújja a meccset; így garantált a szórakozás mindenkinek és jön a publicity ezerrel, az ilyen uriburi meccseknek ez a fő célja.
Esetleg az is lehetséges, hogy a legendás latinos lovagiasság nevében a meccs után megvárják a fejelőt és megkéselik egy sikátorban.
De az, hogy rögtön szaladunk apukához árulkodni? Szégyen-gyalázat, nem csoda, hogy a ci portugálok rajtunk röhögnek."

A tumblimon írtam ezt pár napja.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.09.18. 14:10:20

Elöljáróban annyit, hogy az alábbiak saját véleményemet tükrözik, nem tekintendők a szerkesztőség álláspontjának.

A pénteki és a szombati számok tanulmányozása alapján megfogadtam, hogy egy ideig nem adok ki pénzt erre a szennylapra, úgyhogy inkább egy kávézóban kértem el az ő példányukat és egy fahéjas capuccino szopogatása közben olvastam el az újabb remekműveket. A harmadik oldalon lévő szöveg olyan szép, hogy muszáj voltam leírni. Azt mondja: "Kollégánk találkozott volna a fehérvári edzővel, ha ő bocsánatot kér azért, mert szándékosan lefejelte, továbbá nyilvánosan bocsánatot kér azért, mert a Videoton honlapján hazudott a történtekről. Paulo Sousa erre nem volt hajlandó."

No, akkor egy dolog, hogy mi történt ezen a mérkőzésen, mert még az ns-hez jó pár szálon kötődő Sz. Gy. is árnyalta a képet tegnapi cikkében. (Mellékesen: nem ismerem Sousát, de gyanítom, hogy ha szándékosság volt, annak olyan előzményei lehettek, amelyek bőven túlmentek egy sörmeccsen elfogadható és jellemző zrika kategóriáján.) De ezeket a feltételeket (főleg a másodikat), amelyeket a Ringier-fellegvárban kitaláltak (és amelyek kapcsán a "Nem békül a portugál" helyett a "Nem hajlandó megalázkodni a portugál" cím lett volna helytálló) ezeket ÉN SEM VÁLLALNÁM. Semmilyen körülmények között sem, ha a megélhetésem függne tőle, akkor sem.

Egyúttal itt kérek elnézést az olvasóktól, hogy ha az elkövetkező napokban/hetekben a posztjaimban nem lesznek nso-s hivatkozások, de úgy döntöttem, hogy amíg ez a fajta uszítás nem ér véget, addig a magam részéről nem kívánom az nso oldalát olvasgatni, illetve -természetszerűleg- a nyomtatott változatra sem vagyok hajlandó egy forintot sem áldozni.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.09.18. 14:30:54

@Black Lotus: +1 a szerkesztőség részéről.
Abszolúte ugyanerre jutottam, hasonló érvelés mentén, és hasonló következményekkel. A sportot még külföldön is vettem, ki nem akartam hagyni egyszer sem, de most 30 napra felfüggesztem. Utána pedig meglátjuk.

Artie 2011.09.18. 16:56:15

@végh hanta: Tök jó nekem, én vagy 20 éve nem vettem.:)

Utoljára akkor láttam, amikor egy NSO-s újságíróval együtt mentünk Vilceába. Megrázó élmény volt.

Stefan Derrick 2011.09.18. 19:01:00

@végh hanta: Én három éve nem veszem, pedig előtte 22 évig minden nap. Valahol meg kellett húzni a vonalat.

Artie 2011.09.18. 19:04:40

@Stefan Derrick: Amúgy engem roppantmód érdekelne, hogy Murányi mit szól ehhez a gumicukorhoz. Eddig azt hittem róla, hogy értelmes fazon, itt lenne az alkalom bizonyítani.

Artie 2011.09.19. 09:27:57

Bájdövéj, a népszabi is beállt a sorba, eddig online elolvasgattam Hegyi Ivánt (nem kívánok ide politikát keverni), de most azt sem fogom tenni.

Murányi "visszanyal", vagy mi?:(

wilbury 2011.09.19. 12:17:06

Azért fura, ohgy fel sem merül senkiben, hogy az eset esetleg úgy történt, ahogy a szerencsétlen NS majom leírta. Azért mert utálja mindenki az NS-t, még lehetne objektíven nézni az eseményeket...

Nem vagyok nagyon képben, de van-e MLSZ vizsgálat? Máskor kisebb dolgokért is nagyobb balhé volt, és eltiltás, stb.
Vagy a Videoton kényes politikai helyzete miatt nem szabad csinálni semmit hivatalosan? Csak kérdem, nem állítom.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.09.19. 13:57:26

@wilbury: :)

Ismét csak saját véleményt mondanék (nem szeretném, hogy az én véleményem miatt bárkinek bárhol kellemetlensége legyen). Ha visszaolvasod azt, amit leírtam, a zárójelben szereplő megjegyzésem valahogy úgy kezdődik, hogy "ha szándékosság történt." Ergo igen, bennem felvetődött, hogy az történt.
Amit viszont nem tudok elképzelni (már csütörtökön sem tudtam, a 442-n leírtak pedig ebben erősítenek meg), az az, hogy B. Bence maga volt az ártatlan kis bárányka, akit a gonosz, szemét portugál kis híján kivégzett és kizárólag a gondviselésnek tudható be, hogy még az élők sorában van.

Egyrészt én magam is szoktam ritkán (tényleg ritkán, ezt el kell ismernem) focizni, tudom, hogy a semmitől nem durran el az ember agya. Másrészt Sousa mögött mégiscsak van egy játékoskarrier, ami annak fényében nem releváns, hogy mit tett, annak fényében viszont igen, hogy a pályán valószínűleg hozzászokott a keményebb beszólásokhoz, meg ahhoz is, hogy rugdossák. Ennek fényében erős a gyanúm, hogy a szituációt megelőzhette valamilyen igencsak erős szöveg, gondolom nem magyarul, hogy még meg is értse. Nem lennék meglepve, ha végül az jönne ki a dologból, hogy a Zidane-Materazzi esethez hasonló előzmény jönne ki itt is, az meg azért gondolom nálad sem fér bele egy sörmeccs kategóriájába, hogy a családodat ócsárolják.

A másik az egésznek a tálalása, a baleseti sebészet lefestése idős nénikétől kezdve bilincses rabig olyan drámaisággal, hogy Picasso a Guernicával ipari tanuló sem lehetne ahhoz képest. Megszólaltatva a szombati kiadásban a magyar celebvilág színe-javát (kedvencem a külön keretes írásban Vujity Tvrtko, aki úgy pózol az igazság bajnokaként, mintha az általa vezetett műsor riporterét nem idén nyáron rúgták volna ki egy Frei Tamás legszebb napjaira emlékeztető álriport okán), majd "nem békül a portugál" címszó alatt felháborodva tálalva olyan feltételeket, amelyeket ép eszű ember nem lenne hajlandó elfogadni. És igazából még erre is azt mondanám, hogy jó-jó oké, ha tudnám, hogy az ns akkor is így reagálna a dolgokra, ha Sousa nem az ő munkatársukat, hanem az Ajka ificsapatának a labdaszedőjét fejelte volna le. De az az érzésem, hogy akkor terjedelmet tekintve nagyjából két sort kapott volna az eset a hatodik oldalon, az oldalsávban.

Rövidre fogva: igen, benne van a pakliban, hogy szándékosság történt (az is lehet, hogy nem, de fogadjuk el, hogy igen). De akkor mutassuk be azt is, hogy előtte mi történt, illetve ne olyan drámaként állítsunk be egy három öltéses varrást, mintha az áldozat lábát levitte volna egy repeszgránát. Ne járassunk le valakit napokig tartó, az uszítás határát erősen súroló kampány keretében és ne szabjunk számára megalázó feltételeket csak azért, mert a mi munkatársunkról van szó. Én röviden és tömören ezért vagyok kiakadva.

Bocsánat, ha hosszú voltam. (Kérdezted az MLSZ-vizsgálatot, úgy tudom, nincsen. Kiváncsi vagyok, a rendőrség mit kezd majd a feljelentéssel, mert annak keretében az összes helyszínen tartózkodót be lehetne hívni tanúvallomást tenni.)

Stefan Derrick 2011.09.19. 17:18:40

@wilbury: Én készséggel elfogadom, hogy szándékosan lefejelte, viszont egyetértek abban, hogy szánalmas műbalhét kerítettek köré, ami gyakorlatilag a visszájára sült el.
Tényleg javasolnám ismét, hogy nézzük meg, anno Nyilasi Tibi mit kapott büntetésként az NB I-es tévés meccsen, edzőként, a ellenfél egyik vezetőjének kobakjára nyomott, kétségtelenül szándékos fejesért, mert emlékeim szerint max. 1-2 meccset a lelátón. És az azért futballtársadalmi (ez milyen mókás szó) szempontból sokkal súlyosabb eset volt, viszont az is biztos, hogy a NS sem rugózott rajta ennyit.

wilbury 2011.09.19. 17:21:36

@futballsz': demagóg. sajnálom.

Alapvetően az objektivitást és a szkepszist hiányolom az erről a témáról szóló cikkekben. Viszont túlteng mindenhol az NS elleni megvetés és gyűlölet (oka itt és most nem lényeges), aminek elvileg semmi köze sincs az eseményekhez, mégis ez befolyásolja legjobban a véleményalkotást.

fran7 2011.09.19. 20:01:18

Sok össetevője lehet a történetnek. Szerintem egyik szelete az, hogy az NS érzi a bizalomvesztést. S ezért kapóra jött egy ilyen történet a számukra, ahol ők az áldozatok. Ezért is merhettek neki ugrani a Vidinek is, hisz ezt eddig nem nagyon tették. Nagyon meg lehetnek lepődve, hogy azon orgánumokat kivéve ahol ezt fel lehet használni egy ki Viktorozásra, azonkívül a Vidit nem kedvelő szurkolók is inkább az NS-nek ugrottak neki. Még olyan fórumokon is, ahol a sport melléktéma. S most nem állhatnak ki, hogy elnézést túllihegtük a dolgot. Ha az NS észbe kap, akkor ez lehetőség a megtisztulásra, mert a bizalmat olyan mértékben veszítették el az olvasók szemében, hogy remélem úgy érzik ezmár tarthatatlan. (De ez csak álom azzal az újságról, amit 10évesen, ha hozzájutottam 3-szor olvastam végig. Mi lett abból az újságból?)

Kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2011.09.20. 16:54:05

Off: Nem tudom megállni, hogy a szerkesztőség és az olvasók figyelmét ne hívjam fel egy nagyon érdekes interjúra, ahol a Mészöly testvérek vallanak fiatalkori huligánkodásaikról:
www2.quart.hu/cikk.php?id=6652

"Az volt az életfilozófiánk, hogy fasz vagyok, mert faszként szép az élet. "
ifj. Mészöly Kálmán

hüjeliba 2011.09.20. 23:15:15

alázatosan fejet hajtok a bloggazdák előtt,szerényen érdeklődnék, a 9 forduló összefoglaló elemzése fejjáték terén okoz e némi fejtörést, vagy rejt még titkokat? persze tudom, elég ha fejben tartjuk. válaszolni nem kell, elég ha bólintotok.
süti beállítások módosítása