HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Kéthét magyarja: Szabics Imre - focimenekült körkép

2011.09.21. 21:35 Black Lotus

Beköszöntött a szeptember és Tóth Balázs hazajövetele ellenére az európai futballélet sem omlott össze. A válogatott szünet óta két hétvégén vannak túl a legtöbb bajnokságban, változó magyar részvétel és sikerek mellett. Szabics Imi, aki Moldovában eltűnt a rá vigyázó védők között, mint BL-százmilllió a Ferencváros gazdálkodásában, klubszinten ismét elővette a svédek ellen prezentált gólerős játékát és három dugóval vívta ki a hét magyarja címet, de rajta kívül is akadtak gólszerzők. Újjáéledő rovatunkban némi reformot vagyunk kénytelenek eszközölni: mivel lovagjaink egyre nagyobb számban lepik el Európa futballpályáit, úgy döntöttünk, hogy ezentúl főképp az egyes államok élvonalbeli bajnokságaiból lehet bejutni a rovatba, kivételt csak az elitbajnokságok (angol, francia, német, olasz, spanyol) másodosztályaival teszünk. Terjedelmi okok miatt összeállításunkat idővel jól eleresztett olvasóinknak ajánljuk, illetve azoknak, akik Kenneth Otigba vagy Matondo Franck Gerard nevének hallatán előbb asszociálnának egy kenyai gátfutóra, mint egy magyar labdarúgóra. (Összeállításunk a tegnapi, illetve a mai napon lejátszott mérkőzések eseményeit nem tartalmazza, arra egy másik alkalommal térünk majd ki.)

Ausztria

Az osztrák élvonalban négy csapatnál is van jelenleg magyar érdekeltség – ez a jó hír. A négy csapat mindegyike a táblázat hátsó öt együttese között található – ez meg a kevésbé jó hír. Kezdjük sétánkat Grazban, ahol Szabics Imi mindkét bajnokin és a hétközi EL-meccsen is gól akasztott, úgyhogy legkevésbé sem rajta múlott, hogy a csapat a három tétmeccsen két vereség mellett csak egy döntetlent tudott felmutatni. Iminek küldjük a Hét magyarja címet, a csapat meg csak elindul felfelé előbb-utóbb (Admira-Sturm 4-2, Sturm-Wacker Innsbruck 1-1; EL: Sturm-Lokomotiv Moszkva 1-2).  Imi áldozatai között találjuk a Wacker kapujából Sáfár Szabolcsot is, aki ennek ellenére jobban teljesített, mint az innsbruckiak másik kapusa – Egger fejére egy héttel korábban ötször húzták rá a Ried csatárai a csörgősipkát (Wacker-Ried 0-5, Sturm-Wacker 1-1). Az egy ponttal beljebb lévők táborát gyarapítja a Mattersburg is, ahol Waltner összesen négy játékperc erejéig parádézhatott a pályán az Austria ellen (Rapid Wien-Mattersburg 1-1, Mattersburg-Austria Wien 2-4). A Mattersburg jelenleg csak a Kapfenberg együttesét előzi meg az élvonalban – a mindkét bajnokin taknyoló egyletnél az újpesti nevelésű, korábban az osztrák hatod(!) és negyedosztályban is felbukkanó Matondo Franck Gerardot sérülés hátráltatja a világmegváltásban (Kapfenberg-Salzburg 1-3, Rapid Wien-Kapfenberg 5-1).

Anglia

Túlzás volna azt állítani, hogy 120 decibellel dübörögne a Premier League-ben trubadúrjaink produkciója. Lehetne Gera sérülésére hivatkozni, netán Sinkovics őrgróf melankóliától armageddon terjedő leírásainak valamelyikét használni, ehelyett elégedjünk meg a puszta ténnyel: Szotyin kívüli öt honfitársunk részére az utóbbi két fordulóban 0, azaz nulla játékpercnyi bizalmat szavaztak a szakvezetők.  A két meccsen négy pontot szakító Queen’s Park Rangersnél Buzsáky Kennek nyílt lehetősége kétszer is megszemlélni az oldalvonalat – kívülről (QPR-Newcastle 0-0, Wolverhampton-QPR 0-3), akárcsak Bogdán Ádámnak, aki a Bolton vereségei alkalmából gimnasztikázhatott a pálya szélén (Bolton-MU 0-5, Bolton-Norwich 1-2). Gera mellett a WBA másik magyarja, Fülöp Marci szerepe is a kezdő kapus szakszerű bemelegítésére korlátozódott (Norwich-WBA 0-1, Swansea-WBA 3-0). A mindkét idegenbeli meccsén ikszelő Newcastle-nál Kádár neve kirostálódott a kerethirdetések alkalmával (QPR-Newcastle 1-1, Aston Villa-Newcastle 0-0), Somogyi Csaba mezének tisztítása pedig a háromból háromszor ikszelő Fulham mosodájában vált szükségtelenné (Fulham-Blackburn 1-1, Fulham-Manchester City 2-2; EL: Fulham-Twente 1-1).

Egy hajszállal jobb a helyzet a kólabajnokságban, ahol Futács Márkó két becserélése alkalmából összesen bő tíz percnyi időkeretben nem váltotta meg a világot a Portsmouth együttesében (West Ham-Portsmouth 4-3, Hull-Portsmouth 1-0). Márkónak csak a pályán kívül volt lehetősége összefutnia Gulácsival, aki a kispadon szenderegte végig a Hull utolsó két találkozóját (Peterborough-Hull 0-1, Hull-Portsmouth 1-0). További művészeink közül Gyepesnek a Cardiff, Priskinnek az Ipswich Town gárdájában a keretbe kerülés jelentett megoldhatatlan feladványt (Cardiff-Doncaster 2-0, Blackpool-Cardiff 1-1, illetve Blackpool-Ipswich 2-0, Ipswich-Coventry 3-0).

Belgium

Alaposan belehúztak flandriai-vallóniai élmunkásaink a termelésbe: a Genk és az Anderlecht is két-két győztes bajnokival és európai kupasikerekkel kényeztetett bennünket. A két elitalakulat közül a brüsszeliek tökéletes hetet zártak, ők ugyanis az EL-ben is hengereltek, soraikban a mindhárom meccset végigbrusztoló, az europorondon egy sárga cédulával is gazdagodó Juhász Rolanddal (Anderlecht-Kortrijk 2-0, Gent-Anderlecht 0-1; EL: Anderlecht-AEK Athén 4-1).  A két bajnoki siker mellett egy BL-döntetlent szállítmányozott a Genk, ahol a BL-meccs kapcsán az utóbbi időben megtáltosodó Köteles, míg a hazai vizeken a Sint-Truiden ellen gólpasszal és győztes góllal, a Standard Liége ellenében két gólpasszal pusztító Tőzsér Dani emelhető ki (Sint-Truiden-Genk 3-4, Genk-Standard 3-0; BL: Genk-Valencia 0-0). Az Anderlecht ellen nyakleves után a Leuven 2-0 arányú fejbe kólintásával vigasztalódó Kortrijknál Czvitkovicsot titkos aduként a kispadon jegeli a szakvezetés, miként Kovács Péter is a zéróspíl jegyében tengette napjait a döntetlenkirály Lierse kötelékében (Lierse-Lokeren 1-1, Cercle-Lierse 0-0).

Görögország

A Volosz kálváriája és Kisjézus pireuszi szerződésbontása ellenére is lassan, de biztosan gyarapszik hellén külképviseleteink száma – hogy mást ne mondjunk, mindkét sztárklub foglalkoztat magyar spílert, még ha nem is alapemberként. A listavezető Panathinaikoszban Ferreira mester ezen a hétvégén érezte elérkezettnek az időt Rudolf Geri debütálására – a svéd labdarúgó-társadalom jelenlegi első számú közellensége egy sárga lappal tette tartalmasabbá a rendelkezésre bocsátott 33 percet, miközben a csapatnak – az előző hétvégével ellentétben – ezúttal nem jött össze a győzelem (Panathinaikosz-Giannina 3-1, Atromitosz-Panathinaikosz 1-1). A másik sztárklubban nem jött össze az áttörés, Megyeri Balázs a technikai zónából szemlélhette végig az Olympiakosz változékony szereplését (Olympiakosz-Xanthi 2-1; EL: Olympiakosz-Marseille 0-1).  Harmadik érdekeltségünk, az OFI Kréta az elmúlt két hétvégén nem kegyeskedett tétmérkőzést játszani, így Bodor Boldi még nem tapasztalhatta meg, hogy mennyiben különbözik a görög futballkultúra a hollandtól.

Hollandia

Az Eredivisie-ben jókora mozgás volt megfigyelhető a magyar munkavállalók körében a nyár folyamán, végül jelenleg öten öregbítik hírnevünket. Közülük hárman a kolonizálódás jegyeit mutató NEC Nijmegen csapatában, amely az elmúlt két körben áttévedt a rúd kellemetlenebb oldalára. A két gyufából Babos mindkétszer teljes munkaidőben, az Ibériai-félszigetről visszatérő Vadócz egyszer rész-, egyszer pedig teljes munkaidőben vette ki a részét, míg Eppel egyelőre a keretbe kerülés híján főképp az akklimatizálódás terén dicsérhető (De Graafschap-NEC 1-0, NEC-NAC Breda 1-2). Szintén a homokzsák szerepkörében alkotott figyelemre méltót az ADO Den Haag, melyben Horváth Gábornak nem csak a szerződése, de a stabil kezdőcsapatbeli pozíciója is sínen van (ADO-Waalwijk 0-1, Twente-ADO 5-2).  A többi csapattal ellentétes utat járt be a Heerenveen, ahol Kenneth Otigba révén vagyunk érdekeltek. Otigbáról már Sámán alapító atya is megemlékezett egy U17-es válogatott meccs kapcsán, az ifjonc azóta felnőtté cseperedett, tavaly az U19-ben is feltűnt a Moldova elleni vereség alkalmával és klubcsapatában is a felnőtt keret tagjává avanzsált, bár a meccsek többségén a keretszűkítésnél a nem nyert cédulát rejtő boríték akad a kezébe. Bízunk benne, hogy lesz ez jobb is (Heerenveen-Groningen 3-0, VVV-Heerenveen 0-3).

Németország

Remek periódust tudhat maga mögött a Stuttgart, amely mindkét, útjába akadó ellenfélnek elkente a száját. Az utóbbi időben a „csereként beszállva adhat lendületet a mérkőzésnek” kategóriába besorolt Hajnal a Hannover ellen két gólpasszal tüntetett a játékpercek számának növeléséért, eddig sikertelenül (Stuttgart-Hannover 3-0, Freiburg-Stuttgart 1-2). Ellentétes vektorral járja a keresztutat a Mainz, amelyet mindkét körben megpakoltak, mint a tehervagont. Stieber Zoli két részmunkaidős bevetéssel gyarapította a szurkolók homlokán található ráncok mennyiségét (Mainz-Hoffenheim 0-4, Kaiserslautern-Mainz 3-1). Említsük még meg, hogy a főleg a Regionalligában vitézkedő, de a Hamburg első keretéhez tartozó Nagy Dániel a hétvégén eljutott az első csapat kispadjáig a Gladbach elleni meccsen. Ennél több pozitívum jelenleg nem tudunk kipréselni a sztoriból, Dani a debütálásra vár, a sereghajtó HSV meg egy olyan csapatra, amely ellen már a pontszerzés sem lenne több puszta vágyálomnál (Werder-HSV 2-0, HSV-Gladbach 0-1).

A másodosztályban Király Gabi az FSV Frankfurt elleni shutout-tal próbálta kozmetikázni a St. Pauli otthonában bemutatott kanosszajárást (St.Pauli-1860 München 4-2, 1860 München-FSV Frankfurt 4-0), míg a liga új üdvöskéje, Lázok hetven percig pompázott a pályán a hajrában pontot mentő Duisburgban (Duisburg-Union Berlin 1-1).

Olaszország

Az előző idény terített betlije után egyetlen mohikán maradt a Serie A-ban, az is annak köszönhetően, hogy a Palermo vezetősége Simon Ádámban lelt rá a csiszolatlan gyémántra. Jelenleg a gyémánt csiszolásának időszakát éljük,mivel a Haladás korábbi üdvöskéje sérülésből fakadóan csak a konditermet látogathatja a pompásan nyitó, aztán csöndben elhasaló csapatnál (Palermo-Inter 4-3, Atalanta-Palermo 1-0). Ennyi A-ligás kitérő után tegyünk úgy, mint az egyszeri Samp-drukker június közepétől és fókuszáljunk a Serie B-re, ahol jóval nagyobb választékban lelhetők fel spílereink. A veretlenségét öt forduló után is örző genovai gárdában a Koman-Laczkó tengelyből Voli volt aktívabb, egy 20 perc időtartamú becserélés formájában (Empoli-Sampdoria 1-3, Sampdoria-Grosseto 0-0).  Menetel a szintén az A-ból kizuhanó Brescia is, amely két meccs alatt csak egyetlen gólt vágott, de így is négy ponttal gazdagodott. Az egyetlen gól egyébként Feczesin nevéhez fűződik, aki pofás 5 forduló/3 gól lőlapot tudhat magáénak. Vass Ádámnak az első mérkőzésen jutott hely a csapatban, míg Varga Rolandot mellőzi a szakvezetés (Juve Stabia-Brescia 0-1, Torino-Brescia 0-0). Aktív részvevője még a pontvadászatnak Kovácsik Ádám, aki első számú kapussá fejlődött a szintén az élbolyba tartozó, mostanában kettőből kettőt nyerő Regginánál (Gubbio-Reggina 1-3, Reggina-Pescara 4-2). Kevésbé nőtt viszont a szívünkhöz a szintén kettőből kettőt húzó Livorno, ahol Filkor mellőzésből kifolyólag a tribün népességét gazdagítja (Varese-Livorno 0-2, Livorno-Juve Stabia 3-0).

Egyebek

Számunkra érthetetlen okból számos országban még nem vált tömegessé a magyar labdakergetők szerződtetése, ezért ezeket csak felsorolás szintjén említenénk. A listán a leginkább prominens szereplő Spanyolország, ahol Vadócz Nijmegenbe történő elpályázása óta Pintér Ádi egymaga járja a hadak útját. Az állást akár ülésre is pontosíthatjuk, mivel Ádi az elmúlt két hétben csak a kispadig jutott a mindkét meccsen pontot gyűjtő Zaragozában (Rayo-Zaragoza 0-0, Zaragoza-Espanyol 2-1).

Szintén a kispadoztak még kategóriába nyert bebocsátást Skóciában Balogh János, akinek egy alkalommal sikerült eljutnia a kispadig a Zaragozához hasonló eredménysort felmutató Hearts-nél (Inverness-Hearts 1-1, Hearts-St. Mirren 2-0).

Az orosz bajnokság sem a magyarok hőstetteitől visszhangzott. Dzsudzsák Balázs műtét utáni lábadozásból kifolyólag nem volt bevethető a felemásan teljesítő Anzsi Macskakaja Mahacskala együttesében (Anzsi-Volga 2-1, Kubany-Anzsi 1-0). A Dagesztánban vereséget szenvedett Volga Novgorodnál Gaál Miklós augusztus közepén az átadólistán találta magát és bár a helyzete rendeződni látszik, kisebb sérülését és csapaton belüli helyzetét tekintve nem meglepő, hogy az elmúlt két fordulóban ő sem alkothatott maradandót (Anzsi-Volga 2-1, Volga-Szpartak Nalcsik 1-0). A magyar kontingens játéklehetőségei így Huszti Szabira korlátozódtak, aki két becserélése alkalmával nem alkotott maradandót a két leégés után a hétvégén javító Zenitben (Lokomotív Moszkva-Zenit 4-2, Rubin Kazany-Zenit 2-3; BL: APOEL Nicosia – Zenit 2-1).

Valamivel jobban állunk hátvédfronton, ahol stabil kezdőkről tudunk beszámolni. Svájcban a Sion ugyan csak egyszer lépett pályára két hét alatt, de akkor legalább alaposan elhúzta a Thun nótáját, soraiban Vanczák Vilivel (Thun-Sion 1-3). Lázár is törzsgárdistává nőtte ki magát Törökországban, ahol a Samsunspor jól kezdte az idényt, de a hétvégi kanyarban az isztambuli óriás túl nagy falatnak bizonyult (Samsunspor-Genclerbirligi 3-2, Galatasaray-Samsunspor 3-1).

Szintén az idei évben, de már a téli hónapokban váltott klubot Sándor István – a korábbi budaörsi fenomén a helyi törzsszurkolók, és az NBII Nyugati csoport professzorának számító Bastille kolléga őszinte bánatára úgy határozott, hogy ezentúl Fehéroroszországban, a szép nevű Naftan Novopolotszk együttesében csillogtatja képességeit. Hősünk az utóbbi időben kiszorult a csapatból, nélküle pedig az együttes csak a pofonfát rázta a hozzá hasonlóan a középmezőnyben helyezkedő Minszk és a BL-csoportkörös Boriszov ellen egyaránt (Naftan-Minszk 1-3, BATE-Naftan 2-0).

A Naftant néhány száz (ezer) kilométer mellett csak egy n betű választja el a Naftától, így folytassuk utunkat Szlovéniában. Az országról legutóbb akkor hallottunk, amikor a Nafta Lendava szakmai stábja gondolt egyet két éve és Koplárovics Béla király, illetve Sebők Józsi révén két korábbi zalai celebbel színesítette a játékoskeretet. A kísérlet nem hozott átütő sikert, de szerencsére ez nem szegte végleg a vezetőség kedvét, így idén újra két honfitársunk gazdagítja a lendvai futballportfóliót, Kocsis Adrián és Polareczki Roland személyében. Kettejük közül eddig Polareczkinek sikerült állandó jellegű részmunkaidős státus kivívnia a csapatban, sőt gólt is szerzett hétvégén a Rudar Velenje ellenében. Sajnos maga a csapat egyelőre kevéssé tűnik meggyőzőnek, az újabb két pofon hatására immár a sereghajtó pozíciójába szédültek le a tabellán, éves kupakötelezettségeiket pedig egy kiesés formájában máris abszolválták (Domzale-Nafta 2-1, Nafta-Rudar 1-2; kupa: Sencur-Nafta 1-0). Rolandinho 1:14-től pusztít, jár a buksi simogatás, nem úgy mint a csapat kapusának a Polekszics legszebb napjaira emlékeztető lepkéért 1:38-tól.

 

Csehországba is két nagykövetet delegálunk: Laczkovich a Dukla Praha, míg Tóth Máté a Hradec Kralové csapatában küzd a keretbe kerülésért, egyelőre sikertelenül. A két csapat egyébként szeptember elején feszült egymásnak a bajnokságban, akkor 4-0-ra a Dukla nyert, majd lendületből legurítottak egy 0-0-t a mostanában elég halovány Slaviával, meg a Hradec a Bohemians 1905 együttesének 2-0 arányú móresre tanításával vigasztalódhatott.

Az északi államok közül (a blog törzsközönségének oly kedves Feröer-szigetek mellett) főleg Norvégiát illeti meg a rivaldafény, ahol a válogatott új üdvöskéje, Korcsmár Zsolti a Brann Bergen csapatával próbál meg odaérni valamelyik dobogós helyre. A bajnokságban július közepe óta veretlen bergenieknél Zsolti a Haugesund ellen jutott lehetőséghez, amit a csapat az ellenfél 1-0 arányú letaglózásával ünnepelt (Molde-Brann 2-2, Brann-Haugesund 1-0).

Izlandon Disztl Dávid tartja a frontot a kiesőzónában impolygó Thór Akureyri csapatában, amely két idegenbeli 3-1-es pofon között félúton legalább a Fylkir gárdáját megcsapta otthon 2-0-ra. Hősünket mindhárom meccsen be- vagy lecserélték, pályára lépési lehetőségeit a Fylkir ellen gólszerzés formájában koronázta meg (ÍBV-Thór 3-1, Thór-Fylkir 2-0, Valur-Thór 3-1).

Finnországban is három kört toltak a népek két hét alatt. Két érdekeltségünk közül a Jyväskylä JK szerepel jobban, a Gruborovics Tamást és Szeróvay Mihályt felvonultató egylet egy győzelmet és két döntetlent jegyezve evickél a harmadik helyen. Titánjaink közül főleg Tomi van reflektorfényben, aki két gólt is jegyzett az elmúlt időszakban: a Honka ellen tizenegyesből csapott le, a Rovaniemi ellen pedig a 88. percben mentett pontot a videón 2:48-tól megtekinthető ágyúzással, miután csapata 2-0-s előnyről is képes lett volna bebukni a meccset a reménytelenül sereghajtó RoPS pályáján. Tomi jelenleg 13 gólos a bajnokságban és ezzel harmadik a gólvadászok versengésében. Csapattársa, Szeróvay Misi képességei csak az edzéseken kerültek kiaknázásra (Honka-JJK 2-2, JJK-MYPA 4-0, RoPS-JJK 3-3).  Másik kedvencünk, a Kuopio PS két győzelemmel és egy vereséggel szórakoztatta szurkolóit, valamint az egyszer a kispadon, kétszer a lelátón didergő Balogh Balázst (KuPS-Inter Turku 2-1, HJK-KuPS 1-0, KuPS-VPS 4-2).

Feröeren a korábbi játékosinvázió maradványaként két kapusunk rongyolja az ellenfelek csatárainak idegrendszerét. Közülük az elmúlt három meccs Turi Gézunak sikerült jobban, akinek életrajzába három végigvédett meccsen hét pont került bele a Víkingurban (B71-Víkingur 1-4, Víkingur-B68 4-1, HB-Víkingur 2-2). Másik titánunk, Gángó Andris kettő és fél mérkőzésen repkedett az NSÍ kapujában – az időrendben első találkozón a csapat trénere a szünetben a kapuscsere mellett döntött, miután az ellenfél csatárai 45 perc alatt négy tojásból szervírozták Andrisnak a rántottát. A következő fordulókban a kapuba visszakerülő honfitársunk egy kapott gól nélküli mérkőzéssel is felhívta magára a figyelmet (EB-NSÍ 5-1, NSÍ-Vestur 1-0, NSÍ-ÍF 1-2).

Körutunk végen látogassunk el valamivel melegebb éghajlatra, mégpedig a Hanta szívének igen kedves ciprusi pontvadászatba. A válogatott szünet utáni hétvégén magyar derbivel örvendeztette meg a bajnokság az éppen arra nyaralókat, mivel az Arisz Limasszol hálójában Kovács Zoltán próbálta megleckéztetni a Leandrót is felvonultató Omoniát. A küldetés csak részben valósult meg, a meccs vége 1-1 lett, Leót pedig a szünetben lecserélték. Héroszaink közül ezen a hétvégén Leo tétlenségre volt kárhoztatva (az Omonia soros bajnokiját törölték), míg Zoli az Alki Larnaka ellen egy 1-0-s vereséggel és egy sárga lappal gazdagodott.  Harmadik helyi érdekeltségünk, a másodosztályból feljutott Anagenniszi négy pont megszerzésével, a csapat magyar hátvédje, Virág Aladár pedig a kispadon végrehajtott napozással hasznosította az elmúlt két játéknapot (Anagenniszi-Apollon 4-1, Etnikosz-Anagenniszi 1-1).

2 komment

Címkék: videó tőzsér szabics feczesin köteles hét magyarja gruborovics polareczki

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr333244464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helikopter 2011.09.22. 06:55:20

Szép, tisztességes munka.

Kiß B. 2011.09.24. 23:26:51

Szép munka! Érdekelne, ha éppen véletlenül tud valaki erről, hogy a tót atyafiak corgony ligájában hány magyar nemzetiségű játékos játszik.
süti beállítások módosítása