HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Itt a tavasz, nem kell se bunda, se Kabát! - 16. - 17. forduló

2012.03.02. 09:47 Bastille

Hat bajnoki, két kupameccs! Mindent egybevetve tizennyolc gól, apróbb meglepetések. A Gyirmót egy Lakival jobb volt az Ajkánál, ami három gólban mutatkozott meg, míg az apró mosolyokkal járó húbazmegeket a Szigetszentmiklós és a BKV szolgáltatta. A nyugatis csapatok a kupában pedig lilákat kaptak. Az MTK a Viharsarokban picsázta el Pásztor Józsi bácsiékat, de előtte még kitekerte a nyakukat is, ahogy képünk is mutatja, ami természetesen csupán csak illusztráció. Ezzel ők szinte már biztos a legjobb négybe kerültek. A Bajára pedig a világ legantipatikusabb magyar focistája mérte vesszőcsapásait.

Veszprém - Sopron 1-0 Kemény középházi rangadó volt ez, főleg annak tükrében, hogy ősszel a bakonyiak 0-2-ről kaptak ki 3-2-re az újonc Soprontól. Hiányzott a vendégek komplett jobbszárnya, a Veszprémnek Tarczy, az új kapusa és az aktuális színes bőrű csatár, akinek csak akkor vagyunk hajlandóak leírni/megtanulni a nevét, ha alkot is valamit. Persze debütált a hazaiaknál Bali Péter, akiről szólt a mérkőzés. A csatár, akit anno nászútja idején dobott ki a Pápa, most Veszprémben próbál szerencsét és a debütálása igen jól sikerült. Csapata és saját maga egyetlen helyzetét váltotta gólra, amivel a hazaiak masszívan megérkeztek a felsőház mögé. Helyi figurák beszámolója szerint a mérkőzés majdnem olyan nézhetetlen volt, mint a magyar-bolgár második félideje.
 
SZTK-Erima - Tatabánya 0-0 Az első meglepetésünk ez a gól nélküli döntetlen. Az ország nyugati fele várta izzadt tenyerét dörzsölve, hogy a Tatabánya majd most tavasszal megmutatja, aztán lehozták az első mccsüket két helyzettel. Nem is az SZTK ellen kellett küzdeniük, hanem a nagy szembe széllel, illetve, hogy be voltak oltva helyzetek ellen. A mérkőzésnek két hangsúlyos pontja volt: az egyik, hogy Bölcsföldi tizennyolcról lőtt egy kapufát, míg a másikat pontosan idéznénk a tatabányai labdarúgó klub online tudósításáből: "A második félidő elején Béres sérülése miatt változtatnunk kellett - Béres lábát kidörzsölte a cipő, vagy a zokni, alig tudott lépni - Deme került a pályára." Természetesen ezek után annyira nem meglepetten süvegeljük meg Horváth Ferencék pontszerzését.

 

Gyirmót - Ajka 3-0 Egylaki gólpassz, kétlaki gól. Ferenczi Pista is betalált, az Ajka halvány árnyéka őszi önmagának. A Haladás és az osztrák kettő kihúzta annak a csapatnak a méregfogát, aki miatt Gyirmóton recept nélkül írta föl a háziorvos a széntablettát. Vagyis az Ajka, a gyirmóti mumus semmilyen ellenállást nem tanusítván adta át a tavasz első három pontját a második helyezett csapatnak.

 

BKV Előre - Kozármisleny 1-1 Eheti teleregényünk legizgalmasabb fejezete következik. Az egyszerű vidéki srác szerepében, Vágási Feri magyar hangjaként a Kozármisleny, akitől azért ab start mindenki fosik. A közlekedésiek most mégis megmutatták, hogy nekik is kék-sárga vér folyik az ereikben és nem engedték elvinni a Sport utcából a három pontot, pedig Gyánó Szabolcstól félhettek, ahogyan tenné azt minden óvodás gyerek, ha Szabolcs fényképét mutogatnák neki. Na, de ott kezdődött minden, hogy a kezdőkörben köszöntötték Tasselmajer Tamást, aki 100. alkalommal húzta magára a Misleny agyonmosott halványkék mezét. Ő az, aki a baranyaiak NB2-es hőskorszakát élte végig a klub színeiben. A mérkőzés pikantériája még Eszlátyi békávés szereplése, aki pont a vendégektől érkezett a télen és a mérkőzés elején agilis játéka és egy pontos beadása hozta meg a tavasz első kék-sárga gólját, amit Mayer kotró mozdulattal szerzett, szakszóval bekotorta a labdát. A Misleny rengeteg labdát adott el, de így is egyenlíteni tudtak egy Vezér védést követően. Ezután a BKV kihagyott egy tizenegyest, hogy mégse legyen felhőtlen az öröm. Ide kívánkozik még Diri kommentje a kozármislenyse.hu-ról:
"Gratulálok az egy ponthoz! Aki nézte a meccset, az is elfáradt!"
 
Videoton-PFLA - Dunaújváros-Pálhalma 3-0 Az erőviszonyok nem voltak egyenlőek, a következő vázlatpontok szerint: először is az ex-rákóczis Perics is a kezdőben kapott szerepet, míg a vendégeknél belázasodott Salamon és az új játékosok krémje még vár a papírjaira. Így egy ad hoc védelemmel felálló Dunaújváros 39 percig bírta gól nélkül, akkor aztán lecsapott a góllövőlista éllovasa. Máté az első félidőben talált be, a második játékrészben pedig Macsicza és Perics volt eredményes. Szerepet kaptak még Orbán és Disztl nevű játékosok is, akik önmagukon túl plusz információval rendelkeznek személyüket tekintve beavatott magyarfoci buzik számára.
 
ETO II - Paks II 1-1 Az erőviszonyokat tekintve sima egyes meccsnek kellett volna lennie, főleg, hogy az átlaghoz képest több bohócliga név is szerepelt az ETO kezdőben, mint Kamber vagy Zámbó Bence. Mégis a mérkőzés pikantériája, hogy a hazaiak vezetőedzője, Sándor István anno egy Stadler-ETO meccsen először küldte pályára idősebb Igor Nicsenko-t, aki fordított a Stadler javára, ugyanis akkor Csertői és Hajszán Gyula révén vezettek a győriek, na és most 0-1-es állásnál szintén beküldött ez a Sándor István egy Igor Nicsenkot, aki a hosszabbításban ki is egyenlített.

 
Magyar Kupa meccsek:
 
Bajai LSE - Újpest 1-3 Félidei nullanulla után mindenki osztotta azt a véleményt (még a józanabb bajaiak között elhelyezkedő lilák is), hogy ezt az Újpestet az MTK, Gyirmót, Tatabánya hármas közül kettő biztos verné. Többen újpesti labdajáratásnál ezért az enbékettő, enbékettő szavakat skandálták. Igazából egy a pályára befutó ultra jelenete volt a legszórakoztatóbb az első félidőben, aki először megtorpant a mészcsík előtt, aztán futni kezdett, végül a túlsó oldalhoz érve már csak gyalogolt. A rendezők hagyták, hadd menjen, így nem került jegyzőkönyvbe és nem kellett fizetnie a legatyásodott bajaiaknak rendezés hiányosságai címmel pár tíz vagy százezer forintot. A második játékrészben aztán az egy normális kirúgást prezentálni nem tudó bajai kapus fejbe rúgta Reminit, akinek a fejéről maga elé pattant a labda, azt akkor meg köszönte szépen és bevágta. Aztán jött Kabát Peti és előbb egy szabadrúgást, aztán rosszul tolódó bajai védelem között egy kontrát értékesített. Ezt követően feltámadt a Baja, akik helyzetig nem jutottak el, de ennek ellenére folyamatosan a lila tizenhatos környékén járatták a labdát. Kaptak is egy jogos tizenegyest, amit a kissé pocakos, kissé puding seggű és valószínűleg
kissé szesz szagú, ámde legnagyobb bajai közönség kedvenc, vagyis Kormos magabiztosan értékesített és aki aztán a hosszabbításban kiharcolt még egy büntetőt, csak azt a bíró nem adta meg. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy előjöttek barlangjaikból a vidéki operettfradisták is, akik 90 percen keresztül gecililákoztak (ugye a mérkőzésen nem játszott a Fradi), amit egy kedves középkorú lila családapuka megelégelt a 70. perc táján, mire az egyik zöld sálas fröcsögő nyállal próbált meg elégtételt venni és még Biszku Bélát is felemlegette. De én megvédtem a lilát, kibékítettem őket! Sose gondoltam, hogy ilyet fogok tenni!
 
Békéscsaba Előre - MTK 0-3 Az MTK simán verte idegenben azt az Előrét, akik a Fradit búcsúztatták! Garami mester kitalálta a mesteri taktikát, fiaim, álljunk be kontrázni! Így az első félidőben jött két gyors gól, aztán még Kanta is betalált, hogy öt napon keresztül ingyen reggelije legyen!
 
17. forduló, beharangozó:
 
Kozármisleny - Gyirmót Most ugrik a majom a vízbe! Ha bukik a Gyirmót, oda minden álom! A BKV ellen a Misleny nem volt elég meggyőző, viszont a Gyirmót annál inkább és akkor még itt a statisztika, hogy a Kozármisleny sosem győzött még a kék-sárgák ellen!
Tipp: 0-2
 
Dunaújváros-Pálhalma - BKV Előre A hazaiak az első fordulóban még nem támaszkodhattak a frissen igazoltakra és sérülések is hátráltatták őket. A BKV iksze viszont bizalomgerjesztő, és bár szurkolunk a tökutolsónak, most mégis a mega riszpekt kategóriába sorolt BKV győzelmét jósoljuk. Eszlátyi talál be a második félidőben szabadrúgásból!
Tipp: 0-1
 
MTK - Videoton-PFLA Két jó formában lévő csapat, ahol a hazaiak az esélyesebbek, de a visszajátszókkal együtt az ifisták lehet, hogy borsot törnek a listavezető orra alá. Legyen izgalmas kicsit!
Tipp: 1-1
 
Bajai LSE - SZTK-Erima Két nagyjából egyforma erősségű csapat, viszont az SZTK sohasem nyert még a Baja ellen. Ráadásul Horváth feriéktől is elvitt egy játékost a NNYI, Varga Zoltán személyében. A meccs 1X-es, viszont az Újpest elleni kupameccsre megváltott jeggyel egyúttal a bajnokira is be lehet jutni, így a hömpölygő tömeg kiabálása közepette a második félidőben becserélt Kormos tovább cipeli a hátán a bácskai  becsületet!
Tipp: 1-0
 
Tatabánya - ETO II Az első tavaszi fordulóban helyzeteket tucatszám kidolgozó győriek meglepetést okozhatnak a meddő Tatabánya otthonában.
Tipp: 1-1
 
Sopron - FTC II Hát ezt nevezik háromesélyes meccsnek. Talán a hazaiak begyűjtik a három pontot az idén tétmeccset még nem játszó Lipcsei tanítványok ellen.
Tipp:1-0
 
Paks II - Budaörs Tipikus hatpontos meccs, aki nyer, az sokat nyer! A három pont mellé reményt és hitet.
Tipp: 2-1
 
Ajka - Veszprém Rögtön egy elmaradó meccs, ráadásul egy térségi rangadó. Az ajkai pálya használhatatlansága miatt halasztják a meccset, pedig a formába lendülő és igazolásait már bevetni készülő Veszprém lenne talán az esélyese a meccsnek.
Tipp:1-2
 
Tippszelvény:
 
Kozármisleny - Gyirmót
Dunaújváros-Pálhalma - BKV Előre
MTK - Videoton-PFLA
Tatabánya - ETO II
Bajai LSE - SZTK-Erima
Sopron - FTC II
Paks II - Budaörs
Ajka - Veszprém
 
Hamarosan kitekintünk keletre is, ugyanis a honi foci szerelmesei sokat hallhattak a héten a REAC és Mátyus János viszontagságairól. Eheti kitekintőnk, amolyan felvezetés gyanánt egy kép lesz, amit a fociaköbön internetes oldalon találtunk.
 
 
 
 
 
 
Ebben a pillanatban olvasom, hogy öngyilkos lett Kutasi Róbert! Fene tudja, mi lehetett! Isten nyugosztalja!
 
Utolsó nyílvános mondatai ezek voltak: „Vége az életemnek – mondta csütörtök délután a Nemzeti Sportnak összetörten Kutasi Róbert. – Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam, azok az emberek tettek tönkre, akikben megbíztam. Csúzlival lövöldöztem az aknavetőkre, s belátom, vereséget szenvedtem."

9 komment

Címkék: összefoglaló beharangozó reac nb2 magyarkupa nyugaticsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr174283961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

979122 2012.03.02. 11:25:01

Kozármisleny - Gyirmót 1-3
Dunaújváros-Pálhalma - BKV Előre 0-1
MTK - Videoton-PFLA 2-2
Tatabánya - ETO II 2-0
Bajai LSE - SZTK-Erima 1-2
Sopron - FTC II 1-0
Paks II - Budaörs 0-3
Ajka - Veszprém 1-1

Stefan Derrick 2012.03.02. 12:49:18

Kozármisleny - Gyirmót 2-2
Dunaújváros-Pálhalma - BKV Előre 1-0
MTK - Videoton-PFLA 2-2
Tatabánya - ETO II 2-1
Bajai LSE - SZTK-Erima 0-0
Sopron - FTC II 2-1
Paks II - Budaörs 1-1
Ajka - Veszprém 3-2

snowblind 2012.03.02. 13:20:07

Kozármisleny - Gyirmót 2-1
Dunaújváros-Pálhalma - BKV Előre 2-1
MTK - Videoton-PFLA 2-1
Tatabánya - ETO II 2-1
Bajai LSE - SZTK-Erima 2-1
Sopron - FTC II 2-1
Paks II - Budaörs 2-1
Ajka - Veszprém 2-1

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2012.03.02. 13:51:52

Kozármisleny - Gyirmót 1-2
Dunaújváros-Pálhalma - BKV Előre 1-2
MTK - Videoton-PFLA 2-1
Tatabánya - ETO II 2-2
Bajai LSE - SZTK-Erima 2-1
Sopron - FTC II 1-2
Paks II - Budaörs 2-2
Ajka - Veszprém 2-1

vérfarkas 2012.03.02. 14:34:55

Kozármisleny - Gyirmót 1-1
Dunaújváros-Pálhalma - BKV Előre 1-0
MTK - Videoton-PFLA 2-1
Tatabánya - ETO II 1-0
Bajai LSE - SZTK-Erima 2-0
Sopron - FTC II 0-0
Paks II - Budaörs 2-1
Ajka - Veszprém 1-1

mt85 2012.03.02. 16:30:58

Mivel az első tavaszi fordulóról sikeresen lemaradtam, ezért most tényleg időben:

Kozármisleny - Gyirmót 2-2
Dunaújváros-Pálhalma - BKV Előre 0-2
MTK - Videoton-PFLA 2-0
Tatabánya - ETO II 4-1
Bajai LSE - SZTK-Erima 2-1
Sopron - FTC II 0-1
Paks II - Budaörs 3-1
Ajka - Veszprém 3-0

Futó Lada 2012.03.02. 17:21:35

Kozármisleny - Gyirmót 1-2
Dunaújváros-Pálhalma - BKV Előre 1-1
MTK - Videoton-PFLA 3-2
Tatabánya - ETO II 3-1
Bajai LSE - SZTK-Erima 1-2
Sopron - FTC II 1-3
Paks II - Budaörs 1-1
Ajka - Veszprém 2-1

Kifli007 2012.03.02. 17:55:02

Kozármisleny - Gyirmót 0-2
Dunaújváros-Pálhalma - BKV Előre 1-1
MTK - Videoton-PFLA 2-1
Tatabánya - ETO II 1-1
Bajai LSE - SZTK-Erima 0-2
Sopron - FTC II 1-2
Paks II - Budaörs 0-0
Ajka - Veszprém 2-3

snowblind 2012.03.05. 09:41:19

Itt a 16-17. fordulók utáni excel:
www35.zippyshare.com/v/6426807/file.html

Bastille, kérhetném esetleg, hogy a posztokban az excel szerinti sorrendben írd a tippeket? Nem játszunk ugyan sokan, de úgy könnyebb dolgom lenne a rögzítésnél.

Akik a 16. fordulóról lemaradtak, 2 meccsre még tippelhetnek. Ha lehet, ezt itt tegyétek meg!
süti beállítások módosítása